Beste australske Internett-leverandører

bilde av langsomme internetthastigheterSom de fleste andre Aussies har jeg slitt med min hjemmebaserte internettforbindelse.


Mens jeg bygde denne bloggen og noen få andre nettbaserte virksomheter, har det vært perioder hvor min langsomme internettforbindelse har forårsaket meg noen alvorlige frustrasjoner.

Vi snakker om tastaturet mitt på skrivebordet som frustrasjoner. Sånn som dette ��

I ferd med å undersøke og prøve å optimalisere hjemmekontorets hastighet har jeg gjort en hel del forskning om australske Internett-leverandører og NBN-planer.

The World Of Australian ISPs

Det er vanskelig å forestille seg å leve livet uten konstant tilgang til Internett. Fra 2020 har mer enn 14,7 millioner australiere internett i hjemmet eller virksomheten. Dette betyr at omtrent 88 prosent av boliger og virksomheter er koblet sammen.

Internett-bruk distribueres jevnt over hele Australia, med folk i Tasmania som bruker mindre Internett enn flertallet av landet. Telstra Corporation Limited er den største leverandøren av telekommunikasjon, inkludert Internett, i landet.

Australia har et rykte for å ha noen av de laveste internetthastighetene blant utviklede land. Det ligger bak land som Russland, Ungarn og Kenya. De fleste internettabonnenter har hastigheter mellom 24 Mb per sekund og 100 Mb per sekund.

En fersk studie plasserte australske som det 62. tregeste internett globalt. Ouch ��

Selv om Telstra Corporation Limited er det største navnet innen telekommunikasjon, er det en rekke nye og etablerte internettleverandører som opererer på øya. Det kan være vanskelig å velge riktig. Vi har samlet litt informasjon om de største aktørene i australsk telekommunikasjon med målet å hjelpe deg med å få en bedre følelse av markedet og ta en god beslutning.

I tillegg til en kort gjennomgang av disse selskapene, har vi inkludert relevant informasjon om Internett-alternativene som er tilgjengelige i Australia, og hvordan disse kan påvirke tjenesten du mottar.

���� Topp 10 internettleverandører Australia ����

Vi skal presentere de 10 beste Internett-leverandørene i Australia, starte med noen av de større kjente navnene og deretter snakke om noen av de mindre populære alternativene.

1. Telstra - Beste generelle tilkobling / hastighet

Når australiere tenker på Internett, tenker vi på Telstra. Mer enn 40 prosent av Internett-tilkoblingene i Australia er faktisk med Telstra.

Telstra tilbyr noen av de dyreste alternativene på Internett. Prisingen starter på rundt $ 70 i måneden for en 100 GB-plan som kommer med ADSL 2+, NBN eller kabel.

Dette er betydelig dyrere enn hva noen av de andre selskapene vi vil vurdere tilbyr.

Telstra er et godt valg hvis du er ute etter et eldre selskap som har et rykte for kvalitet og jevn service. Telstra tilbyr gode NBN-kveldshastigheter. De reklamerer for 80 prosent av maksimal tilkoblingshastighet i rushtiden.

Telstra mobilplaner tilbyr tilgang til et raskt 4GX-nettverk. Noen har valgt å bruke mobilt bredbånd som erstatning for hjemmet.

Noen av de ekstra fordelene kundene får inkluderer billige kinobilletter, forhåndskonsertkonsertbilletter og rabatterte billetter til noen sportsbegivenheter.

2. Optus - god service / hastigheter

Hvis Telstra er konge for telekommunikasjon i Australia, er Optus kronprinsen. Det er den nest mest kjente internettleverandøren i landet. Dets omdømme var noe som tok år å bygge. Det ble opprinnelig grunnlagt i 1981 under navnet AUSSAT. I 2001 tok det på seg moniker Optus.

Optus tilbyr kundene hele utvalget av tjenester, inkludert NBN- og ADSL-planer. Det er mobile planer og mobile bredbåndsplaner tilgjengelig. Optus har bygget et rykte for å tilby kundeservice av høy kvalitet. De er ivrige etter å chatte med kundene sine via telefon, sosiale medier, chat-programmer og i butikkene sine.

Optus er først og fremst kjent som leverandør av tradisjonelle fasttelefonplaner og mobiltelefoner. Imidlertid forgrener de seg og tilbyr flere trådløse hjemmeprodukter. Planene deres er konkurransedyktige priser, og mange har sett sine trådløse alternativer som et attraktivt alternativ til ADSL, NBN eller kabelinternett.

3. TPG - Solid NBN Bundle Choice

Når australiere tenker på TPG, er et av de første ordene som kommer opp i tankene billig. TPG har noen av de billigste NBN-planene som er tilgjengelige. TPG har mer enn to millioner kunder på tvers av sine serviceplaner. Planene har vokst i popularitet på grunn av de lave startprisene og ingen ekstra tillegg.

I tillegg til å være billig, er TPG NBN-tjenesten rask. Prestasjonstester utført i 2020 viste at TPG-tjenester på NBN ga kundene nedlastingshastigheter på rundt 86 prosent av det annonserte maksimumet. Dette er like bra som, hvis ikke bedre, enn konkurrentene. Selvfølgelig kan disse tallene svinge regelmessig.

TPG tilbyr klienter tre NBN-hastighetstrekk:

 • Grunnleggende NBN 12
 • Standard Plus NBN 50
 • Premium NBN 100

Disse planene kommer med ubegrensede data. For en rimelig avgift kan brukere legge til fasttelefoner og mobil.

4. iiNet

iiNet er et godt alternativ for deg hvis du vil ha en underholdningsplan sammen med Internett. Når du kjøper en ubegrenset data iiNet-plan, har du tilgang til en Hent-TV-set-box. En av de mest attraktive egenskapene til dette selskapet er at de tilbyr Naked DSL-tjenester. Dette betyr at du kan få DSL Internett uten å betale for ekstra telefonlinje. Mange australiere elsker dette fordi folk flest forlater fasttelefonen og bare bruker mobiltelefoner.

5. Dodo

Selv om ikke Dodo har fanget det samme markedet som noen av sine større konkurrenter, har Dodo bygget et betydelig kundegrunnlag. Som datterselskap av Vocus Communications eies det av samme selskap som administrerer iPrimus og andre kommunikasjonsselskaper.

Dodo tilbyr hjemme-internett, mobiltelefonplaner og hjemme-energi og forsikringsprodukter. I tillegg til Internett-tjenesten de tilbyr, er det som tiltrekker folk til Dodo at de kan tilby et husholdning størstedelen av nøkkeltjenestene sine på en regning..

Hjertet i det Dodo tilbyr er bredbåndsinternett. De har et komplett utvalg av produkter, inkludert NBN, ADSL 2+ og mobile internettjenester. Det er flere Internett-pakker tilgjengelige og bare planer for Internett. Dodo kan skilte med noen av de billigste bredbåndsalternativene på øya.

6. Vodafone

De fleste tenker ikke på Internett-tjeneste når de tenker på Vodafone. Dette selskapet har bygget navnet sitt som et mobilselskap. De siste årene begynte Vodafone imidlertid å tilby NBN-planer og kaste hatten inn i Internett-forretningsspillet.

Vodafone har en grei prismodell. Alle planene deres har ubegrensede data. Alt du trenger å gjøre er å bestemme hastigheten og prisen du vil betale. Alternativene spenner fra NBN 25 til NBN 100. Hvis du gjør litt graving, vil du se at Vodafone har en billig NBN 12-plan. Dette er et godt alternativ hvis du leter etter Internett på et budsjett.

7. Tilhør

Med et navn som får alle til å føle seg velkomne, er Belong en av de nyere Internett-leverandørene i Australia. Det ble lansert i 2013, og tilbyr ADSL 2+ planer for enten $ 50 i måneden eller $ 65 i måneden. Disse planene tilbød henholdsvis 70 GB og 250 GB. Dessverre var det bare de som bodde i Sydney-storbyområdet ved lanseringen som kunne dra nytte av denne tjenesten.

Da NBN-dekningen begynte å utvide, begynte imidlertid Belong å tilby NBN-planer og ADSL-planer i hele Australia. Fra 2020 har Belong holdt seg til sitt enkle, enkle tilbud. Det er ett ubegrenset dataplanalternativ, tre alternativer for NBN-tjeneste, to ADSL 2+ planer og tre Sim-mobilplaner.

Australia har flere bredbåndsleverandører enn noen gang før, så nyere leverandører som Belong har måttet finne måter å bryte inn i markedet. Tilhørens påstand om berømmelse er at det gir en effektiv måte å streame Netflix på et budsjett. En husholdning med to eller tre personer kan enkelt strømme ved å bruke tjenesten Standard Plus 40 Mbps. Større hjem som leter etter uavbrutt streaming av 4K / UHD, vil dra nytte av Premium-planen 80 Mbps.

Mens de grunnleggende planene som tilbys av Belong er attraktive, kommer de til kort når det gjelder kundeservice. Det er en rekke klager på dårlig kommunikasjon og langsomme responstider.

8. Aussie bredbånd

Aussie Broadband er en annen nykommer for internettleverandører i Australia. Det de mangler i navnegjenkjenning, bygger de raskt på omdømme. Aussie bredbåndskunder kommenterer ofte hvordan denne leverandøren er bekymret for ytelsen til tjenesten. Det er aktivt engasjert med kundene sine, som det fremgår av deres kommunikasjon med kunder på fora.

9. Exetel

Grunnlagt i 2001, har Exetel vokst til å ha mer enn 300 000 forretnings- og boligkunder her i Australia. Dette er et selskap som har gjort det harde verftet og har eksistert i en årrekke.

I likhet med konkurrentene tilbyr de flere nivåer av NBN-planer, og starter med NBN 50-planen sin opp til NBN 100-planen. De tilbyr ikke NBN 25 eller NBN 12 planer, men har valgt å fange budsjettkunder med sin trådløse bredbåndstjeneste. Med en 12 måneders kontrakt får du et modem og slipper å betale et oppstartsgebyr. For rundt 40 dollar i måneden får du 250 GB data.

Brukere som er sjenerte over å forplikte seg, kan få den samme bredbåndstjenesten uten kontrakt, men du må betale rundt $ 100 for modemet. Når du bruker disse alternativene, må du overvåke tildelingen av data. Hvis du går over tildelingen, blir du belastet $ 10 for 10 GB. Og hastigheten din faller fra 12 Mbps til 256 kbps.

Exetel tilbyr også kunder ADSL-planer, fiberplaner og mobilt bredbåndsplaner. Som med mange av Internett-leverandørene vi har gjennomgått, tilbyr Exetel en VoIP-pakke hjemme, mobile planer og en hjemmelinjeplan som et pakket pakke.

10. SpinTel

SpinTel er en av de beste Internett-leverandørene i Australia som du sannsynligvis aldri har hørt om. Kjente økonomiske magasiner, for eksempel Money Magazine, har tildelt SpinTel flere ganger for å tilby Internett-alternativer med lav kostnadskvalitet.

I likhet med mange av konkurrentene tilbyr SpinTel en rekke tjenester, inkludert NBN, mobilt bredbåndsplaner og ADSL 2+. Deres trådløse bredbåndstjenester hjemme gir deg kraften fra bredbånd via et modem. Dette lar deg dele Internett i hele huset. Siden SpinTel selger telefonplaner, kan du pakke en BYO-telefonplan mens du handler for Internett.

Hva betyr forskjellige typer internettjeneste?

I vår gjennomgang av de beste Internett-leverandørene i Australia har vi snakket om:

 • ADSL Internett
 • Kabel Internett
 • NBN
 • Hjem trådløst bredbånd
 • Fast trådløst
 • Satellite NBN

Alle disse begrepene kan være forvirrende. La oss ta noen minutter å fordele hva hvert av disse vilkårene faktisk betyr og se hvordan de påvirker Internett-tjenesten du mottar.

Hva er ADSL Internett?

bilde som viser adsl internettlinjer i AustraliaADSL Internet, også kjent som Asymmetric Digital Subscribber Line, er en teknologi som ble laget for å gi raske tilkoblingshastigheter ved bruk av tradisjonelle telefonlinjer. Dette tillot hastigheter som var mange ganger raskere enn de som ble gitt via oppringt Internett.

ADSL-teknologi er det som gjorde bredbåndshastighet mulig. Det er kraften bak Web 2.0.

I noen deler av verden er ADSL Internett erstattet av fiber-internettforbindelser. Fortsatt mange steder i Australia er ADSL dagens teknologi. Å forstå hva det er og hvordan det fungerer kan hjelpe deg når du velger en tilkobling for hjemmet eller bedriften.

Hva er en ADSL-linje?

Fiberoptiske teknologier krever fiberoptiske kabler. Til sammenligning er ADSL en fleksibel teknologi. Den bruker kobber-telefonlinjene som har blitt brukt i fasttelefoner i flere tiår. Informasjon sendes over kobberlinjene i høye hastigheter, slik at brukere kan se Netflix, sende e-post og jobbe online.

Teknologien ble først introdusert i 1988, men det tok år før teknologien slo rot fordi den er dyr å distribuere. Intuitiv signalbehandling var nødvendig, noe som krevde utvikling og produksjon av spesialisert utstyr. På begynnelsen av 2000-tallet hadde de fleste områdene oppgradert til ADSL-teknologi.

ADSL nettverk dekningHvordan fungerer ADSL?

ADSL er et komplisert system som krever at flere teknologier fungerer harmonisk. I hjemmet ditt må du ha et ADSL-modem. Modemet fra hjemmet ditt er tilkoblet via et tvinnet par kobbertelefonledninger, vanligvis kabler i kategori fem eller kategori seks, som er koblet til den lokale telefonsentralen. Derfra er kobbertråden fra hjemmet ditt og kobbertrådene fra hjemmene og bedriftene i ditt område koblet til en DSLAM, eller en digital abonnentlinje-tilgangsmultiplekser..

Modemet du har i hjemmet ditt, er å sende og motta data til og fra DSLAM. Signalene som sendes frem og tilbake bruker en annen frekvens enn de som brukes til taletelefonkommunikasjon. Dette er grunnen til at telefonsamtaler og Internett-signaler kan sendes samtidig over samme linje. Når signalene når utvekslingen, blir de delt og håndtert av forskjellige nettverksteknologier. Dette lar deg kommunisere over telefon eller kommunisere med en webserver i den andre enden.

Hva påvirker ADSL Internetthastighet?

ADSL Internett-hastigheter kan ikke overstige 50 Mbps på grunn av begrensninger fra kobbertrådene som brukes for tilkoblingen. Det er andre faktorer som kan påvirke ADSL-tilkoblinger, hvorav mange er utenfor forbrukerens kontroll.

Hvis tilkoblingen din er "ikke tilkoblet", vil den maksimalt utløpe rundt 10 Mbps. I et befolket område trekker flere lokale forbindelser fra samme båndbredde. Dette betyr at det er flere som prøver å bruke en begrenset mengde båndbredde.

En lukket ADSL-forbindelse har derimot begrensninger for antall samtidige tilkoblinger i et område. Disse kan nå hastigheter opptil 40 Mbps fordi det ikke er så mange brukere som kjemper om den samme linjen.

ADSL-hastighet påvirkes av avstanden mellom hjemmet og telefonsentralen. Jo lenger avstand, desto langsommere er forbindelsen og desto mindre pålitelig kan forbindelsen være. Loop extenders kan brukes til å øke signalstyrken på lengre linjer. Kortere linjer er imidlertid alltid bedre.

Forbedringer i ADSL-linjer har gjort det å levere høyhastighetsinternett over lengre avstander påliteligere. Forbindelser som er adskilt med 10 miles eller mer kommer til å lide degradering og hastighetstap på grunn av avstand.

Hva er kabel Internett?

bilde som forklarer hvordan kabelinternett fungererKabelinternett bruker den samme koaksialkabelen og nettverket som brukes til å skaffe kabel til hjemmet ditt for å gi deg Internett. Internett-leverandøren din sender et datasignal gjennom koaksialkabelen. Signalet overføres til modemet ditt.

Fra modemet ditt er en Ethernet-kabel koblet til datamaskinen eller ruteren. Det er her du får høyhastighetsinternett. Ruteren din vil kringkaste Wi-Fi-signalet ditt i hele hjemmet.

Kabel-TV-tjenesten bruker bare en liten del av båndbredden på koaksialkabelen. Dette er grunnen til at Internett-tjenesten kan fungere ved å bruke det samme nettverket. Kabelnett er spredt over hele landet og brukes til å koble Australia med resten av verden. Kabelinternett gir mulighet for en jevn fordeling av signalet mellom enkeltbrukere. Det lar også brukere som betaler mer få høyere båndbredde, noe som betyr raskere hastigheter.

Hvordan er kabel Internett forskjellig fra andre former for Internett?

Satellitt, fiberoptisk, kabel og ADSL deler en rekke likheter. Kabelinternett kan være å foretrekke fremfor satellittinternett fordi satellittinternett tilbyr et ikke-direkte signal, noe som betyr at det kan være forstyrrelser under overføring. Kabelinternett har en direkte forbindelse, noe som betyr et pålitelig signal i høye hastigheter.

Fiberoptiske internettkabler kan nå opplastingshastigheter som spenner fra 50 Mbps helt opp til 2000 Mbps. Dette er drastisk raskere enn hva du får fra kabel Internett. Ulempen er at fibernett fremdeles utvides og ikke er like tilgjengelige i hele Australia, spesielt i landlige områder.

Hvem er kabelinternett bra for?

Kabelinternett tilbyr en rask bredbåndstilkobling. Det kan være opptil 10 ganger så raskt som DSL-tjenester. Kabelinternett er flott for de som ønsker å ha uavbrutte tjenester mens du spiller videospill og bruker live videoteknologi online. Det er en rekke telefontjenester som for øyeblikket tilbys via kabel Internett, og gir klar kommunikasjon til en brøkdel av kostnadene for tradisjonelle telefonlinjer.

Hva er NBN?

Tiden ville svikte oss hvis vi prøvde å beskrive i dybden hva NBN er. Her er Reader's Digest-versjonen. National Broadband Network er et nettverk som gradvis er blitt rullet ut av myndighetene i Australia. Formålet med NBN er å gi høyhastighetsforbindelser til hvert hjem og kontor i Australia. Det gjør det også mulig for telefon og Internett-leverandører å levere underholdning, e-helse, sikkerhet og mer til hjem og bedrifter.

Hvilke teknologier bruker NBN?

NBN bruker flere teknologier, inkludert:

 • Fiber til lokalene
 • Fiber til noden
 • Fiber til bygningen
 • Hybrid fiberkoaks
 • Fast trådløst
 • Satellitt

De fleste innbyggere og bedrifter skal bruke en av de tre første teknologiene.

Nettverket opprettet av NBN er designet for å skyve Australias økonomi fremover ved å tilby bedre forbindelser til resten av verden. De fleste bruker NBN som en måte å koble seg til Internett, kommunisere med venner og familie og se på strømmetjenester.

Når et hjem eller en bedrift er koblet til NBN, må huseiere kjøpe en ny NBN-plan og modem. NBN lar brukere fortsette å søke på nettet som de alltid har, men med et mer stabilt nettverk og raskere hastigheter.

NBN selger fire hastighetsnivåer til Internett-leverandører som pakker dem om og selger dem til publikum. Alternativene inkluderer:

 • NBN 12
 • NBN 25
 • NBN 50
 • NBN 100

Tallene etter NBN refererer til megabit per sekund. I utgangspunktet forteller dette tallet hvor raskt du kan laste ned ting. Jo høyere tall, desto raskere kan du laste ned informasjon. Hvis du kjøper NBN 50-planen, vil du ha Internetthastighet som er raskere enn gamle ADSL-planer. Det er nok å la en familie på fire bruke liberalt Internett.

Hvem drar fordel av NBN-satellitt- og faste trådløse planer?

Trådløse signaler er ideelle for oss som bor på landsbygda i Australia. Det er kontraproduktiv å kjøre kabler helt ut til hjemmene våre, så trådløse signaler lar oss dra nytte av Internett uten å ofre ytelsen.

Du kan sammenligne det med mobilt Internett på telefonen. Det er store overføringstårn rundt om i landet som er en del av NBN. Du har en antenne eller mottaker i huset ditt. Hvis du bor i et befolket område, kan det være et enkelt overføringstårn som betjener flere hjem samtidig.

Hvis du bor i avsidesliggende deler av landet, leveres NBN-tjenesten din via en satellitt kjent som Sky Muster. Det vil være en antenne på taket av hjemmet ditt, og signalet vil reise til hjemmet ditt fra verdensrommet. Teknologien virker futuristisk. Siden signalet kjører store avstander, er det grenser for hvor raskt signalet kan gå.

Hvem drar nytte av hjemmet trådløst bredbånd?

Selv om Australia overlater mye å være ønsket når det gjelder hastigheter på land, har Australia noen av de beste mobiltelefonnettene på planeten. Mange er klar over at det er mye bedre å bruke trådløst bredbånd i motsetning til å koble til en fast tjeneste som NBN.

Hjemme trådløse bredbånd planer deler mange likheter med mobile bredbånd planer. Trådløse planer har imidlertid mer data, og tilbyr opptil 200 GB per måned. I tillegg kommer trådløse bredbåndsplaner med en Wi-Fi-ruter som kan sammenlignes med den du ville brukt når du er koblet til NBN. Dette er kraftige maskinvarestykker som lar deg få signal i hvert rom i hjemmet.

Trådløse bredbåndsplaner er litt dyrere enn hva du ville betalt for NBN-planene. Etter hvert som flere begynner å bruke dem, forventes det imidlertid at prisen på disse planene vil begynne å synke.

FAQ: Hvordan kan jeg velge den beste internettplanen?

Vi har hatt en kort gjennomgang av de beste Internett-leverandørene i Australia. Nå vil vi diskutere noen få ting du bør tenke på når du velger en ny internettplan for hjemmet ditt. Det er tre primære faktorer du bør vurdere. De inkluderer:

 • Mengden data du trenger
 • Hastigheten på NBN-planen din
 • Signering av kontrakt eller ikke

Hvor mye data trenger jeg for ISP-planen min?

Svaret på dette spørsmålet kommer til å variere fra husholdning til husholdning. I 2018 brukte den gjennomsnittlige australske husholdningen rundt 85 GB bredbåndsdata hver måned. Når det er sagt, ser de fleste på Internett som et verktøy. Ingen ønsker å kjøpe en fast mengde strøm, vel vitende om at hvis de gikk over det faste beløpet, ville strømmen være slått av. På samme måte ønsker de fleste at Internett alltid skal være på. Det er derfor de fleste velger ubegrenset data.

Hvor mye data bruker du for øyeblikket?

Hvis du føler at ubegrensede data ikke stemmer for deg, er den beste måten å finne ut hvor stor en dataplan du trenger, å se på de gamle internettregningene dine. Disse har vanligvis din månedlige bruk. Hvis du ikke har noen papirkopi, bør du kunne finne denne informasjonen på Internett-leverandørens nettsted.

Trinn for å minimere databruk

Hvis du er sjokkert over datamengden du bruker og ønsker å betale for en billigere plan, kan du lage noen justeringer til internettbruken din. Angi for eksempel på sosiale medier videoer som aldri skal spilles automatisk. I tillegg kan du se på Netflix-streamingkvaliteten. Jo høyere kvalitet, jo mer data bruker du. Hvis du laster ned filmer, kan du laste dem ned i SD i motsetning til HD. En HD-kvalitetsfilm på iTunes er rundt 4 GB, mens en SD-kvalitetsfilm gjennomsnitt er 1,5 GB.

Hvor rask skal NBN-planen din være?

Dette kan være et vanskelig spørsmål for australiere fordi vi i det lengste ikke fikk velge hvor rask internettforbindelsen vår var. Nå gir imidlertid NBN oss et valg.

Det er to faktorer som vi må ta stilling til når vi bestemmer hvor raskt er nok for oss. Det første vi ønsker å tenke på er NBN-hastighet fra utsiktspunktet hvor raskt vi er i stand til å laste ned ting. Så ønsker vi å tenke på den maksimale kapasiteten til forbindelsene våre.

La oss for eksempel si at vi valgte den billigste NBN 12-planen. Vi får 12 Mbps. Imidlertid har vi i huset vårt seks personer som ofte er på Internett. Hvis alle er online samtidig, får hver person bare rundt 2 Mbps hver, noe som ikke er noe.

I de fleste tilfeller anbefaler vi at du får en NBN 50-plan. Dette vil tillate en familie på fire å koble seg til Internett med god hastighet. Visst vil du spare noen ekstra kroner på å kjøpe en tregere tjeneste. Når alle i familien kjemper for å streame Netflix, se videoer på YouTube eller spille online spill, vil du imidlertid innse at noen få ekstra kroner du sparte ikke er verdt det.

Bør vi få en ISP-plan på kontrakt?

Svaret avhenger av hva du vil ha fra Internett.

Fordelene ved å gå gratis

Det kan være lurt å ha en kontraktfri måned-til-måned-plan fordi du ikke er låst inne i det på lang sikt. Du vil sannsynligvis måtte betale et oppsatt gebyr, og du vil sannsynligvis bli belastet for ruteren og modemet ditt. Men du står fritt til å kansellere tjenesten på fritiden. Hvis du ikke liker leverandøren din, kan du gå videre når som helst. Dette er et godt alternativ for folk som vurderer å prøve ut en ny leverandør som de ikke er sikre på.

Du vil også kunne bytte leverandører enkelt hvis du finner en bedre avtale. Imidlertid, hvis den nye avtalen du finner også er satt opp på måned for måned, vil du sannsynligvis trenge å betale et nytt dyrt oppsetningsgebyr. Her i Australia er ikke bredbåndsmarkedet vårt like robust som smarttelefonmarkedet. Dette betyr at det er mindre konkurranse, slik at du sannsynligvis ikke vil se store svingninger i priser fra en leverandør til en annen med mindre det er en avtale.

Fordelene med å få en kontrakt

Hvis du går på kontraktsruten, vil Internett-leverandøren din låse deg i mellom 12 og 24 måneder. Imidlertid vil du sannsynligvis spare penger over tid. Noen av fordelene du får for å signere en kontrakt kan omfatte å ikke betale et oppsatt gebyr, få et gratis eller nedsatt modem og ha en billigere månedlig pris.

Langsiktige kontrakter kommer vanligvis med en slags bonus. De kan omfatte TV, bærbar PC eller tilgang til andre tjenester. Mens alle Internett-leverandører bruker kontrakter, er det bare noen få som jobber hver måned.

Vi håper du har hatt glede av vår gjennomgang av de 10 beste ISP-ene i Australia. Som alltid elsker vi å høre fra leserne våre. Gi oss beskjed om din erfaring med de forskjellige Internett-leverandørene du har brukt i kommentarfeltet nedenfor.

Legg til din egen anmeldelse:

Vi gjør vårt beste for selvstendig å forske på produkter for bedre å hjelpe leserne våre med å ta beslutninger. Når det er sagt, ønsker vi også å høre dine meninger. Vi godtar individuelle anmeldelser som er informative og ikke-markedsførte. Fyll ut skjemaet nedenfor, så publiserer du anmeldelsen din. Salgsfremmende anmeldelser fra selskaper selv vil ikke bli publisert. Takk!

--- Velg hastighet ---
Gjennomsnitt
Sakte
Fort
?>

--- Velg brukervennlighet ---
Lett å bruke
Litt komplisert
Veldig komplisert
?>

Ved å klikke på knappen nedenfor, erkjenner jeg at jeg har lest og godtar vilkårene for bruk.

LEGG TIL MIN ANMELDELSE

0
6858

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me