Beste NBN-planer sammenlignet med pris og hastighet

Internett-hastighetVi ser alle etter det samme… sinnsykt raskt internett. ��️

Denne guiden skal hjelpe deg med å forstå de forskjellige NBN-planene.

Når du prøver å velge et nasjonalt bredbåndsnettverk som gir deg raskt internett til en overkommelig pris, kan det være vanskelig å finne den perfekte planen. Mye av tiden vil du legge merke til at du må betale mer for å få rask fart. Ingen vil at videostreamingstjenesten deres skal begynne å buffere i midten av et av favorittprogrammene deres.

Nedenfor vil du lese om den beste generelle planen, det beste hastighetsalternativet og flere ærligere leverandøranmeldelser. De to hovedfunksjonene som ble sammenlignet var hastighet og pris. Vi ønsket å gjøre ting enda enklere ved å snakke om den beste NBN-leverandøren for hver populære by i Australia. Til slutt diskuterer vi litt om hva du bør se etter når du handler for din neste internettleverandør.

Hvorfor stole på meg? ����

Mitt navn er Vilje, og i de siste tre årene har jeg drevet denne sikkerhetsbloggen for å hjelpe australiere med å forstå digitalt personvern (stor guide her). Jeg har jobbet med selskaper rundt australske for å hjelpe dem med å sikre nettverk og nettsteder. Denne reisen har også lært meg en ting eller to om hvordan ISP-bransjen fungerer.

Målet mitt med denne guiden er å dele min erfaring med å bruke bokstavelig talt alle NBN-planene nedenfor mens jeg setter opp sikker IT-infrastruktur for små bedrifter rundt Sydney og Melbourne.

Denne artikkelen er et arbeid som pågår, men ta kontakt med meg hvis du har spørsmål eller trenger hjelp til å velge en passende NBN-plan. Skål ��

Contents

�� Hva er en NBN? ��

Australia bruker begrepet NBN eller nasjonalt bredbåndsnett når de snakker om høyhastighets bredbåndsselskaper som leverer internettjenester til innbyggerne i Australia. De tilbyr også tjenester som sikkerhet, underholdning, mobil og til og med e-helse.

Det er en håndfull forskjellige teknologier som nasjonale bredbåndsnettverk bruker for å bringe tjenester til kundene sine, men vi vil snakke mer om det senere. En NBN ligner det amerikanere kaller en Internett-leverandør, fordi de egentlig er de samme tingene, ved bruk av forskjellige typer teknologi.

�� Beste NBN-leverandør - 6 planer sammenlignet ��

OK alle sammen, det er gjennomgangstid. Strap inn og la oss begynne vår internett-fryktelige reise for å finne kongen av Aussie ISP-scenen.

1. Beste samlede valg - Beste NBN-plan ubegrenset data

Det overordnede toppvalget for den beste NBN-planen med ubegrensede data i Australia er Internode. Dette selskapet er etablert i nesten 30 år og hovedkvarteret ligger i Adelaide, Australia. Internode er en filial av iiNet. Det er ingen tvil om at de er det viktigste valget vårt, ettersom de er den mest brukte internettleverandøren i hele Australia.

SPESIFIKASJONER

 • Gratis oppsett tilgjengelig: ja
 • Alternativ til leie / kjøp av modem: ja
 • Planene varierer fra $ 50 - $ 100 per måned
 • Bundleplaner tilgjengelig: ja
 • Tillegg: Telefon, internettpakke, Hent, kanalpakker

PROS

Et bredt spekter av prisalternativer
Betal tilgjengelige alternativer
Ingen avtaleperiode
Kundeservice er fantastisk

ULEMPER

Mindre enn gjennomsnittet MBps enn andre NBN-er i Australia

Ingen kontrakt, ingen problem

Det fine med det er at det er en lønnsom telefontjeneste og bredbåndstjeneste som du betaler for måned til måned. Det er ikke en komplisert kontrakt som du må signere, og dette selskapet har faktisk vunnet priser for deres kundetilfredshet. Det er en standard pluss kveldshastighet på rundt 44 Mbps. Dette selskapet tilbyr ubegrensede data for rundt $ 50 per måned.

Annerledes enn resten

Selv om du kanskje legger merke til at du får rundt 6 megabit per sekund mindre enn noen av de andre nasjonale leverandørene av bredbåndsnett, har fordelene ved å kunne betale måned til måned, god kundeservice, og ingen kontrakt setter Internode Unlimited-plan over resten. De tilbyr også forretningsplaner og andre telekommunikasjonstjenester.

Prisbelønt

Når det gjelder priser, har Internode vunnet mange av dem. De har en månedstjeneste leverandør av internett for juni, juli og august 2019. De har også vunnet årets prisleverandør av bredbåndstjeneste to år på rad. Til slutt vant de innovasjonsprisen for kommunikasjonsallianse.

2. Beste hastighet - Aussie Broadband

Når det gjelder den beste høyhastighets NBN-planen, har vi funnet et av de beste alternativene for deg. Starter oss derfra er Aussie Broadband. Aussie Broadband ble grunnlagt i 2008 og er et privateid selskap. Hovedkvarteret ligger i Morwell, Australia. De tilbyr internett- og mobiltjenester til områder som Victoria, Darwin, Lynbrook og Morwell.

SPESIFIKASJONER

 • Gratis oppsett tilgjengelig: ja, hvis du gjør det selv
 • Alternativ til leie / kjøp av modem: ja (og telefonutleie)
 • Planene varierer fra $ 69 - $ 199 per måned
 • Bundleplaner tilgjengelig: ja
 • Tillegg: underholdningspakker

PROS

Lynraske hastigheter
Ingen betaler ut av lommen
Ingen grunn til å signere en kontrakt
Lett tilgjengelig over hele landet

ULEMPER

Planene kan bli dyre

Vanvittig raskt

De har en 100/40 ubegrenset pakke. Din typiske kveldshastighet vil være i underkant av 90 Mbps. Du vil motta ubegrensede data og gjennomsnittsprisen er rundt $ 100 per måned. Denne premiumplanen er ganske vanskelig å gi opp. Den gjennomsnittlige NBN-leverandørhastigheten for Australia er rundt 80 Mbps, mens Aussie Broadband er nærmere 90 Mbps.

Det er risikofri

Dette er også et flott alternativ hvis du leter etter noe som praktisk talt er risikofritt. Du trenger ikke å forplikte seg til en tidsbegrenset kontrakt eller måtte betale ut av lommen for noen form for oppsetningsgebyr. Dette er perfekt hvis du er usikker på hvilken type hastigheter du trenger eller datamengden du bruker. Du kan enkelt bytte plan hvis du trenger mer eller mindre av noe.

3. Beste Telstra NBN-plan

Telstra er et av de mest kjente og brukte nasjonale bredbåndsnettverkene i Australia. De har eksistert i flere år og har hovedkvarter i Melbourne, Australia. De tilbyr en håndfull enkle pakker som er enkle å velge mellom. Når det gjelder den beste Telstra NBN-planen, må du vurdere hvor mye data du trenger per måned.

SPESIFIKASJONER

 • Gratis oppsett tilgjengelig: ja
 • Alternativ til leie / kjøp av modem: ja
 • Planene varierer fra $ 75 - $ 120 per måned
 • Bundleplaner tilgjengelig: ja
 • Tillegg: underholdningspakke, Xbox all tilgang

PROS

Konkurransedyktige hastighetsbunter
Gratis modem tilgjengelig med gjeldende betingelser
Ikke-buffrende Netflix

ULEMPER

Det er dyrt

Bunter i massevis!

Deres bunter er basert på datamengden du får. De tilbyr en 100 GB-plan, 200 GB-plan og en ubegrenset plan. Som mange andre leverandører tilbyr de også tilleggsprogrammer som TV-tjenester inkludert Netflix. Hvis vi måtte velge den beste Telstra NBN-planen, måtte vi følge den ubegrensede planen. Med dette betaler du $ 90 per faktureringsperiode og får ubegrenset data med en NBN-hastighet på 50.

Det er en standard pluss kveldshastighet, et $ 216 modem som er gratis når du bruker tjenesten deres i 24 måneder, rabatter på tilkoblingsgebyr og til og med ubegrensede lokale og nasjonale telefonsamtaler inkludert.

Ekstra underholdningsalternativer tilgjengelig

Telstra er flott fordi de har mange underholdningsalternativer tilgjengelig. Du kan også oppgradere planen din til en premium NBN 100-hastighet hvis du er kvalifisert. Til slutt er det ikke en innlåsningskontrakt. Dette er flott for kunder som sliter med engasjement, eller hvis du ofte beveger deg rundt.

Kundeservice

Kundeservicen deres er også noe som skiller dette selskapet fra andre tilgjengelige alternativer. Det er flere måter å få tak i en kundeservicerepresentant. Du kan snakke med noen på telefonen, sende en e-post eller til og med en live chat med en trent kundeservicerepresentant fra ditt eget hjem.

NBN Plananmeldelser - Andre gode valg

4. TPG NBN-planer

TPG er en annen fantastisk leverandør for innbyggere i Australia. Dette selskapet har over 5000 ansatte og er fra august 2015 den nest største leverandøren av Internett-tjenester i Australia. En ting folk kanskje ikke vet om selskapet, er at TPG står for Total Peripherals Group. Denne gruppen ble stiftet og etablert helt tilbake i 1986.

SPESIFIKASJONER

 • Gratis oppsett tilgjengelig: ja
 • Alternativ til leie / kjøp av modem: ja
 • Planene varierer fra $ 60 - $ 90 per måned
 • Bundleplaner tilgjengelig: ja
 • Tillegg: Telefon, internettpakke, underholdning, sport

PROS

Massevis av tilleggsalternativer
Ingen lock-in kontrakt
Gratis oppsett på en 18-måneders kontrakt

ULEMPER

Saktere enn gjennomsnittsfarten på deres billigere plan

Stort utvalg av planer

De tilbyr en rekke forskjellige planer som alle har ubegrensede data. Disse varierer fra rundt $ 60 per måned til $ 90 per måned. De er kjent for å ha den raskeste ytelsen når det gjelder kveldshastigheter med et gjennomsnitt på 88 Mbps. Med deres billigere pakke vil du også få ubegrenset data, en periode uten kontrakt, 11,1 megabit per sekund, typisk kveldshastighet, alt til $ 60 per måned.

Midtplanen deres til 70 dollar per måned vil gi deg ubegrenset data, ingen avtaleperiode og nesten 44 Mbps typisk kveldshastighet. Til slutt, for deres dyrere pakke, vil $ 90 i måneden gi deg en periode uten kontrakt, 78,2 Mbps med typisk kveldshastighet og selvfølgelig ubegrenset data.

5. Vodafone NBN-planer

Vodafone er et kjent selskap over hele Australia. Ironisk nok er selskapet basert i Berkshire, Storbritannia. Selve selskapet ble stiftet i 1982 i Newbury, Storbritannia, men er ganske nytt for Australia. De har rundt 2500 ansatte, og hovedkvarteret deres finner du i Nord-Sydney.

SPESIFIKASJONER

 • Gratis oppsett tilgjengelig: ja
 • Alternativ til leie / kjøp av modem: ja
 • Planene varierer fra $ 59 - $ 69 per måned
 • Bundleplaner tilgjengelig: ja
 • Tillegg: Wi-Fi-hub, telefon

PROS

Du sparer penger når du pakker
Gratis Wi-Fi-hub
Koble øyeblikkelig til
4G-sikkerhetskopi

ULEMPER

Streaming er bare tilgjengelig på flere enheter på deres dyrere planer

Raskehastigheter til lave priser

De har fire hovedplaner tilgjengelig som er ganske kostnadseffektive. Deres første plan vil koste deg rundt $ 60 per måned, og du vil motta ubegrenset data, en periode uten kontrakt og 23 Mbps med typisk kveldshastighet.

Neste, 70 dollar per måned vil gi deg 83 Mbps typisk kveldshastighet, ubegrenset data, ingen avtaleperiode, og ofte finner du denne planen for $ 20 rabatt per måned. Til slutt vil ytterligere 70 dollar i måneden få deg ubegrensede data, en ny kontraktsperiode og 45 Mbps typisk kveldshastighet.

Det er et nytt selskap

Dette selskapet er ganske nytt når det gjelder nasjonale bredbåndsnett, men de er gode på det de gjør. Hvis du bruker Vodafone for din mobile enhet, vil du si mellom 5% og 20% ​​når du legger til en bredbåndsplan.

6. Tangerine Telecom NBN-planer

Dernest har vi Tangerine Telecom. Dette selskapet ble etablert i 2013 og har rundt 50 ansatte. En ting som folk sier skiller seg ut når det kommer til Tangerine Telecom, er at de har svar på 10 sekunder på samtalen i løpet av arbeidstiden. Dette betyr at når du ringer i arbeidstiden, vil du snakke med en ekte person innen 10 sekunder. Borte er dagene med venting på vent i evigheter.

SPESIFIKASJONER

 • Gratis oppsett tilgjengelig: ja
 • Alternativ til leie / kjøp av modem: ja
 • Planene varierer fra $ 64,90 - $ 89,90 per måned
 • Bundleplaner tilgjengelig: ja
 • Tillegg: mobil sim, telefon

PROS

14-dagers risikofri prøve
$ 0 oppstartsgebyr
Det er ofte kampanjer

ULEMPER

Dyre modemer
Prisene stiger etter de første 6 månedene

Pengebesparende tilbud

De har ofte kampanjetilbud og til og med en to ukers risikofri prøve for deg å teste ut tjenestene deres. De tre planene med ubegrenset data som dette selskapet tilbyr varierer fra rundt $ 55 per måned til nesten $ 80 per måned. Deres billigere plan starter på $ 54,90 per måned og tilbyr ubegrenset data, ingen avtaleperiode og 21 Mbps med typisk kveldshastighet.

Rimelige priser

Dernest, for 59,90 dollar per måned, vil du få et notatkontraktsservice med ubegrenset data og 42 Mbps med typisk kveldshastighet. Deres dyreste plan kommer på $ 79,90 per måned. Dette vil gi deg ubegrensede data, 83 Mbps med typisk kveldshastighet og en tidsbegrenset kontrakt.

7. Exetel NBN-planer

Den siste hederlige omtale vi har er Exetel. Hovedkvarteret deres ligger i Sydney, Australia, og selskapet har eksistert siden høsten 2001. De er et privateid selskap som har rundt 300 ansatte i skrivende stund.

SPESIFIKASJONER

 • Gratis oppsett tilgjengelig: ja
 • Alternativ til leie / kjøp av modem: ja
 • Planene varierer fra $ 69 - $ 99 per måned
 • Bundleplaner tilgjengelig: ja
 • Tillegg: telefontjeneste

PROS

Å endre planer er gratis
Ingen lock-in kontrakt
Hastighetskontroll tilgjengelig
Mange pakkealternativer

ULEMPER

Høyere forhåndskostnader

Et pålitelig australsk selskap

De tre viktigste ubegrensede planene de har varierer fra $ 69 per måned til $ 99 per måned. Med den dyreste planen, vil du motta ubegrensede data, uten kontraktsperiode, og 77 Mbps med typisk kveldshastighet for under $ 100.

Midtplanen deres er 79 dollar og vil gi deg 40 Mbps typisk kveldshastighet, ubegrenset data, og jeg vet kontraktstiden. Deres mest kostnadseffektive alternativ med ubegrenset data har en periode uten kontrakt og 20 Mbps typisk kveldshastighet.

NBN planer etter by

Fordi NBN-planene ser ut til å variere ut fra hvilken by du bor i, ønsket vi å dele ned noen av alternativene som er tilgjengelige for de mest populære byene i Australia. Mange NBN-leverandører tilbyr tjenester til flere byer eller til og med det meste av landet.

Beste NBN-planer for Melbourne

1. Ubegrenset tilhørighet

hører logo

Den første NBN-planen som passer godt for de som bor i Melbourne, er Unlimited Belong. Denne planen har ikke et standard aktiveringsgebyr, og det er en modemavgift på null dollar hvis du signerer en 12-måneders kontrakt.

Du vil få ubegrenset månedlig data med en standard plusshastighet på 50 Mbps. Deres korteste plan er 12 måneder lang og gir tilgang til bredbånd. Dette vil koste deg rundt $ 65 per måned. De tilbyr også 24 syv kundesupport.

2. TPG Plus

tpg-logo

TPG Plus er et annet flott alternativ for Melbourne. Denne planen vil gi deg ubegrensede data hver måned for i underkant av $ 60 per måned. Hastighetene er litt saktere, med grunnhastigheten 12 Mbps.

Når det er sagt, bør det fremdeles være en tilstrekkelig hastighet for folk flest. Til slutt er kontrakten 18 måneder lang, og de tilbyr en samlet bredbånd- og hjemmetelefonplan.

3. Sumo Single Saver

sumo enkelt sparer

Sumo Single Saver tilbyr 50 Mbps ubegrenset tjeneste per måned. Dette alternativet er flott fordi du ikke trenger å signere en kontrakt, og lengden på løpetiden er måned til måned.

De tilbyr bare bredbåndspakker som starter på i underkant av $ 65 per måned. Du kan også spare fem dollar per måned når du pakker bredbåndsplanen din med en av Sumo Electricys planer.

4. Dodo - Standard plussplan

Det siste alternativet vi skal snakke om for Melbourne er et pakke fra Dodo. dodo fugl For $ 70 per måned vil du få ubegrenset data med en hastighet på 50 Mbps. Kontrakten deres er 12 måneder lang, og de tilbyr et knippe bredbånd og hjemmetelefon. Dette er utrolig raskt internett til en overkommelig pris, spesielt hvis det er en bunt.

Beste NBN-planer for Perth

Perth har alle planene Melbourne har listet over, men vi ønsket å inkludere en håndfull spesifikk for Perth.

1. iiNet Ubegrenset

iiNet Unlimited tilbyr en samlet plan for bredbånd internett og hjemmetelefontjeneste. iiNet-logoDu vil få ubegrenset data og hastighet på 50 Mbps. Planene deres er seks måneder lange og vil koste deg rundt $ 75 per måned.

2. My Republic Unlimited Essential Plan

myrepublic-logo

Min republikk har en ubegrenset essensiell plan som folk i Perth liker. Med denne planen vil du betale $ 75 per måned for ubegrenset data. Planene deres er 12 måneder lange, og de tilbyr bare bredbånd. Som mange andre tilbydere har denne planen en standard plusshastighet på 50 Mbps.

3. iPrimus Ubegrenset plan

iprimus-logo

Deretter har vi iPrimus Unlimited Plan. Denne planen er en bunt med bredbånd internett og hjemmetelefontjeneste. For $ 80 i måneden vil du få ubegrenset data med en hastighet på 15 Mbps. Planene deres er 12 måneder av gangen, og en linjeutleie er inkludert.

4. Telstra Casual Ubegrenset

Telstra-logo

Hvis du leter etter noe som er måned til måned, har Telstra Casual Unlimited et bredbåndspakke til hjemmet som du kan være interessert i. Du vil få bredbåndsinternett og telefontjeneste for $ 90 per måned. Deres standard pluss kveldshastighet er 50 Mbps.

5. Optus

optus logo

Til slutt, for Perth er det Optus. Optus tilbyr ubegrensede data til 50 Mbps for $ 90 i måneden. Dette inkluderer et bredbåndsinternett og hjemmetelefonbunt. Deres tjenestelengde er 24 måneder om gangen.

Beste NBN-planer for Adelaide

1. Ubegrenset tilhørighet

hører logo

Hva er de beste planalternativene for de som bor i Adelaide, er ubegrenset bredbånd. For 65 dollar i måneden vil du motta ubegrenset data i 12 måneder. Dette er en bredbåndspakke, og det er en standard plusshastighet på 50 Mbps. Med denne planen vil du motta en gratis aktivering, et gratis modem og 24 syv kundesupport.

2. Sumo Single Saver

sumo enkelt sparer

Sumo Single Saver gjør et nytt opptreden, denne gangen for folkene i Adelaide. Med denne planen betaler du bare måned til måned og fremdeles får ubegrenset service. Planene koster i underkant av $ 65, og det er et ekstra alternativ å spare ytterligere fem dollar per måned når du pakker bredbånd-bare planen din med Sumo Electricity-planen. Du mottar standard 50 Mbps med denne planen.

3. TPG Plus

tpg-logo

Dette neste alternativet er litt mer langsiktig, og hastigheten er ganske litt lavere. Med grunnleggende plan fra TPG Plus, vil du oppleve hastigheter på 12 Mbps. Denne planen er 18 måneder lang og inkluderer ubegrensede data. Dette er en bunt med hjemmetelefontjeneste og bredbåndsinternett for under $ 60 per måned.

4. Optus

optus logo

Optus tilbyr Adelaide innbyggere en ubegrenset pakkeplan. Som du antagelig kunne antatt, med denne planen vil du motta ubegrensede data. Det inkluderer bredbåndstjeneste på internett og hjemmetelefon. Planen er 24 måneder lang, koster $ 70 per måned, og har en standard pluss hastigheten på 50 Mbps.

5. Dodo

dodo fugl

Sist, men ikke minst for denne delen av Australia, har Dodo en plan tilgjengelig også! Dette er en ubegrenset plan som inkluderer leie av hjemmetelefonlinje for pakken hjemmetelefontjenesten og bredbåndssinternet. Planen er litt lengre og totalt 24 måneder. Du vil få 50 Mbps standard pluss hastigheten for $ 70 per måned.

Beste NBN-planer for Brisbane

1. iiNet Ubegrenset

iiNet-logo

Den første planen for Brisbane som vil snakke om er fra iiNet Unlimited. Denne planen har bare en seks måneder lang kontrakt og vil koste deg under $ 75 per måned. Du får et tilbud med bredbåndsinternett og telefontjeneste med en standard plusshastighet på 50 Mbps. Ubegrenset data er inkludert.

2. My Republic Unlimited Essential Plan

myrepublic-logo

Neste, vi har Min republikk. Med den ubegrensede viktige planen, betaler du bare $ 75 per måned for ubegrenset data med en standard plusshastighet på 50 Mbps. Planen inkluderer bare bredbånd og vil vare i 12 måneder.

3. Dodo

dodo fugl

Dodo er et flott alternativ for de som bor i Brisbane. Det er to planlengder tilgjengelig, 12 måneder og 24 måneder. De koster begge $ 70 per måned og inkluderer ubegrensede data. Det er en telefonlinje til leie med begge planer sammen med 50 Mbps standard pluss hastighet. Dette er et samlet alternativ for bredbånd internett og hjemmetelefontjeneste.

4. Optus

optus logo

Optus tilbyr Brisbane-beboere En samlet bredbånd- og telefontjenesteplan med ubegrenset data. For $ 70 per måned i 24 måneder vil du motta 50 Mbps standard pluss hastighetsinternett.

5. Ubegrenset tilhørighet

hører logo

Ubegrenset tilhørighet tilbyr 12-måneders bredbånd-bare planer for $ 65 per måned. Med dette vil du få ubegrenset data med 50 Mbps standard pluss hastighet, gratis aktivering, 24 syv kundeservice og et gratis Wi-Fi-modem.

Beste NBN-planer for Sydney

1. Telstra Casual Ubegrenset

Telstra-logo

Med denne ubegrensede dataplanen vil du betale $ 90 fra måned til måned. Det er ingen langsiktig kontrakt, og du får en pakke med planen for bredbåndsinternett og hjemmetelefontjeneste. Standard pluss kveldshastighet er 50 Mbps.

2. Ubegrenset tilhørighet

hører logo

Ubegrenset tilhørighet er lett et av de beste alternativene uansett hvor du er i landet. Deres rimeligste plan leveres med ubegrensede data med 50 Mbps standard pluss hastighet. Dette er en bredbåndsplan og vil koste deg $ 65.

Den beste delen? Aktiveringen er gratis, du trenger ikke å betale for et Wi-Fi-modem, og du kan nå kundesupport til enhver tid.

3. TPG Plus

tpg-logo

TPG lager listen nok en gang, denne gangen for Sydney. Med deres grunnleggende pakke vil du betale 59,99 dollar per måned for både bredbåndstjeneste og telefontjeneste. I 18 måneder vil du motta ubegrenset med en hastighet på 12 Mbps.

4. iiNet Ubegrenset

iiNet-logo

For $ 74,99 per måned, kan du få et pakke fra iiNet som inkluderer både bredbånd Internett og hjemmetelefontjeneste. Planene deres er bare seks måneder lange og gir en standard plusshastighet på 50 Mbps.

5. Sumo Single Saver

sumo enkelt sparer

Sist men ikke minst for Sydney er en plan fra Sumo Single Saver. De tilbyr en måned til måned plan for $ 64,95 per måned som har ubegrensede data og standard plusshastigheter på 50 Mbps. De har også en ubegrenset plan som er $ 70 per måned som har grunnleggende hastigheter på 12 Mbps, men hvorfor betale mer for en tregere tjeneste?

Beste NBN-planer for Victoria

1. Ubegrenset tilhørighet

hører logo

Victoria elsker også ubegrenset tilhørighet. Det er en standard 12-måneders plan som koster $ 65 per måned. Dette inkluderer bare bredbånd og 50 Mbps standard plusshastighet. De har også en plan som er $ 70 per måned.

Denne planen er en ubegrenset dataplan fra bredbånd-bare-til-måned. Du vil også få 50 Mbps standard plusshastighet. Hovedforskjellen mellom disse to planene utenom terminlengden er at med det billigere alternativet får du også aktivering og et Wi-Fi-modem gratis. Begge planene kommer med kundesupport 24/7.

2. My Republic Unlimited Essential Flexi Plan

myrepublic-logo

Den essensielle Flexi-planen fra My Republic er $ 79 per måned på månedlig basis. Dette vil gi deg bare bredbånd, ubegrenset data, og en standard plusshastighet på 50 Mbps. Dette selskapet tilbyr også en 12-månedersperiode for fire dollar mindre per måned.

3. iPrimus

iprimus-logo

iPrimus har to planer tilgjengelig til begge koster $ 80, har ubegrenset data, pakke bredbåndstelefon og hjemmetelefontjeneste, og har en gjennomsnittlig kveldshastighet på 50 Mbps. Den eneste forskjellen mellom planene er at den ene har 12 måneders servicelengde, mens den andre har 24 måneders servicelengde. Begge planene kommer også med en linjeutleie inkludert.

4. Dodo

dodo fugl

Dodo tilbyr også to planer for de som bor i Victoria. Disse planene koster begge $ 70 per måned, leveres med ubegrensede data, har standard plusshastigheter på 58 Mbps, og er både bredbånd og telefontjeneste. De kommer også med utleie av telefonlinjer, men den ene planen er 12 måneder lang, og den andre er 24 måneder lang.

5. Optus

optus logo

Optus lager listen en siste gang. Planen deres er 24 måneder lang og vil koste deg $ 70 per måned. Dette vil gi deg ubegrensede data og et bredbåndspakke med en hjemmetelefon. Det er en standard plusshastighet på 50 Mbps.

Australia NBN planer om kjøpeguide

Det kan være vanskelig å vite hva du skal se etter når du handler etter din neste NBN-leverandør. Du har kanskje ingen anelse om hvor mye data du bruker, om det er verdt det å få en pakke, hvis kontrakter har skjult informasjon, sammen med andre faktorer. Dette er grunnen til at vi ønsket å fortelle deg litt om hva du burde se etter for å hjelpe deg med å finne den perfekte planen for deg. Nedenfor er en NBN-kjøpsguide som du kan bruke når du sammenligner en leverandør eller planlegger med en annen.

Bruker

Det første du vil vurdere er hva du skal bruke NBN til. La oss se på hva du trenger for de forskjellige kategoriene nedenfor.

Surfer på Internett

Hvis du er en som finner deg selv på nettet mye, vil du sannsynligvis bruke mellom 150 til 300 MB per time. Dette er for ting som å sjekke e-posten din, surfe på nettet, sporadiske sosiale mediesjekk eller korte YouTube-videoer streamet.

Spill på nettet

Online gaming kan variere ganske mye, avhengig av hvilken type spill du spiller og om du streamer live til et publikum. Generelt krever det vanligvis 40 MB i timen. Hvis du spiller virtual reality-spill, er det mye høyere. Hvis du kombinerer å spille spillet, laste ned nye spill eller oppdatere de du allerede har, vil du sannsynligvis trenge rundt 100 til 200 GB per person som spiller hver måned. Igjen er det mange faktorer som går inn i denne kategorien, så datamengden som brukes kan variere ganske mye.

en gutt som spiller et dataspill

Bruk tid på sosiale medier

Hvis du ser på deg selv som en som bruker en god del tid på å bruke sosiale medier, vil du sannsynligvis konsumere rundt 120 MB per time. Dette for å ganske enkelt legge ut statuser, laste ned bilder eller videoer og legge ut bilder eller videoer. Alt dette på toppen av meldinger til venner og kjære, vil denne kategorien føre deg mellom 1,8 GB per time til 3,5 GB per time.

Streaming videoer

Hvem elsker ikke å streame videoer? Enten du ser Netflix, YouTube eller Presto, tar streaming av videoer noe av den mest båndbredden sammenlignet med andre kategorier. Dette vil selvfølgelig variere avhengig av hvor mye du ser og hvilken kvalitet du ser på den. I gjennomsnitt bruker videostreaming rundt 3,5 GB per time. I den lave enden av gjennomsnittet vil en husholdning bruke rundt 320 GB per måned.

Hvis du bor med noen eller er noen selv som bruker mye tid på nettet, kan dette tallet øke ganske mye. Noen som bruker internett tilfeldig vil bruke rundt 32 timer per måned på det. Folk som er investert i sosiale medier, kan bruke godt over 40 timer per måned. Til slutt vil flertallet av husstandene lett se på 60 timer med videoer per måned.

Data

Noe av det viktigste som avgjør hvilken plan du kjøper, er datamengden du trenger. Forhåpentligvis vil delen ovenfor gi deg et bedre inntrykk av hvor mye du og din husholdning bruker per måned. Alternativene til NBN du leste om tidligere hadde alle ubegrensede datalternativer.

multimedia nedlasting

Dette er et godt valg for de fleste, avhengig av pris. Hvis det er noen i husholdningen din som streamer mange videoer, laster ned filmer eller spiller mye online videospill, vil du definitivt få pengene dine verdt ut av en ubegrenset dataplan.

Den gjennomsnittlige australske bruker litt under 50 timer online hver måned. Avhengig av hva du gjør, kan det hende du bruker mye data en måned og knapt nok den neste. Det er smart å få litt mer data enn du tror du vil bruke for å unngå å gå tom.

Husholdnings størrelse

Da vi undersøkte for å se hvilke planer som var best for hovedbyene i Australia, måtte vi fylle ut hvor mange som var i husholdningen. Hvis du bor alene, vil du sannsynligvis bruke mye mindre data enn en familie på fire. Det avhenger også av alderen til menneskene i huset.

Hvis du har tre barn som har hver sin enhet å streame tegneserier på, vil det spise mye data. Hvis du bor med en gjeng universitetsstudenter, vil de sannsynligvis bruke mye tid på nettet for studier, sosiale medier, streaming av videoer og bare generelt surfe på nettet. Kan du se hvor raskt datamengden du trenger kan endre seg? En siste ting å huske på er hvor ofte menneskene i husholdningen din er hjemme.

en familie som ser noe på den bærbare datamaskinen

Hvis du bor med en håndfull voksne som alle jobber på heltid, kommer du til å bruke mye mindre data enn en husholdning med folk som er hjemme mye.

NBN-hastigheter

Deretter skal vi snakke litt om hastighet. Hastighet er en helt avgjørende funksjon å vurdere før du bruker penger på en pakke eller en bunt. Det er tre største hastighets tårer for de fleste NBN-planer.

 • NBN Standard: 25/5
 • NBN Standard Plus: 50/20
 • NBN Premium: 100/40

Da mange tilbydere først begynte å tilby planer for kundene sine, var NBNs standardplan den mest brukte. Siden måten vi bruker Internett og hvor mye vi bruker det har endret seg drastisk gjennom årene, begynner selskaper å kvitte seg med NBN fra en standardplan da standard plussplan er den mest populære overalt.

For å gjøre det litt lettere å fordøye, består brøkene ovenfor for hver plan av to tall. Det første tallet er i forhold til nedlastningshastighet. For eksempel har NBN standard plussplan en nedlastingshastighet på 50 Mbps. Det andre tallet er i forhold til opplastningshastighet. En NBN-standard plussplan har en opplastingshastighet på 20 Mbps.

internett hastighetstest

En ting du kan gjøre for å finne ut hvor mye data du trenger og med hvilken hastighet det er å vurdere hvor mange enheter som skal brukes i huset ditt. Hvis du har to eller færre skjermer, bør en NBN-standard plussplan være nok. Hvis du har mer enn det, vil du sannsynligvis trenge en premieplan for NBN.

Noe som er viktig å merke seg er at når det kommer til planens hastighet hvis du ikke vet hvor mye du trenger, er det bedre å anta et mindre beløp i stedet for et høyere beløp. Dette er fordi det er mye enklere å be et selskap øke farten om enn å redusere den.

NBN-plankostnader

Selvfølgelig må vi snakke om penger. NBN-planene kommer på en rekke forskjellige prispunkter som sett ovenfor. Noen planer vil koste $ 60 og gi en maks hastighet på 12 Mbps, mens andre er priset det samme beløpet og tilbyr 50 Mbps. Dette er grunnen til at det er viktig å sammenligne planer på tvers av flere forskjellige NBN-leverandører. En annen ting når det gjelder kostnader er forhåndskostnader. Noen tilbydere kan kreve forskuddsbetaling eller kreve et ekstra gebyr når du registrerer deg for sine tjenester.

Mens noen NBN-leverandører ikke har noen forhåndskostnader, kan andre ha forhåndskostnader over $ 200. Det er også gebyrer som følger med avtaleperioder avhengig av lengde. Det er ikke uvanlig å finne at når du registrerer deg for en lengre plan, vil de sannsynligvis tilby deg en nedsatt månedlig avgift. Den gjennomsnittlige australske vil betale rundt $ 50 for sine NBN-tjenester. Det er tilbydere som vil belaste over $ 100 per måned for noen pakker og pakker.

ved hjelp av wifi-design

Apropos pakker, hvis du får abonnement, kan du betale så mye som AU $ 3000 for to års tjeneste. Det er det beste alternativet å begynne med en mer kostnadseffektiv plan og oppgradering som du trenger. På denne måten betaler du ikke mer for å bruke mindre. Husk å lese det fine skriftet, og vær ikke sjener med å stille leverandørene spørsmål du måtte ha i forhold til kostnadene.

NBN Kontraktslengde

En annen ting du vil vurdere er kontraktens lengde. Som du har lest om ovenfor, tilbyr NBN-leverandører en rekke forskjellige avtalelengder. Noen tilbyr kontrakter fra måned til måned, mens andre har 24-måneders kontrakter. Det er mange faktorer som spiller inn hvilken kontrakt du bør registrere deg på. Hvis du er noen som beveger deg mye, har ustabil inntekt, eller er usikker på hastigheten ved databruk for husholdningen din, er en måned til måned-kontrakt et flott alternativ.

Dette lar deg enkelt oppgradere eller nedgradere om nødvendig. På den annen side vil du få en rabattert pris mye av tiden når du signerer på en lengre kontrakt. Hvis du planlegger å bo i din bolig eller by i overskuelig fremtid, har en jevn inntekt og allerede vet hvor mye data og hastighet du trenger, er dette et flott alternativ.

Å signere en kontrakt uansett hvor lang tid det er, kan bli skummelt og skremmende. Gå med uansett kontraktlengde du føler deg komfortabel med, og unngå å la leverandører snakke deg inn i en plan eller kontraktlengde bare slik at de kan tjene mer penger.

modemer

Modemer kan være utrolig dyre. Hvis du allerede har dine egne, vil det spare deg for mye penger. Hvis du ikke gjør det, vil du sannsynligvis kunne leie en av NBN-leverandøren du velger. Det er viktig å merke seg at ikke alle tilbydere tilbyr modemer til leie, men at flertallet av dem gjør det. Hvis du trenger å leie en, vil det være veldig gunstig å se på prisene på tvers av de forskjellige leverandørene.

telstra smart modem

Man kan tilby et gratis modem med en lengre kontrakt, mens en annen kan belaste deg $ 30 per måned for å bruke et av modemene deres. Det er i din beste interesse å kjøpe dine egne. På denne måten er du ikke ansvarlig for deler av selskapets utstyr, og det vil spare deg for mye penger i det lange løp.

Kundeservice

Nå kan du se på dette og tenke at kundeservice ikke vil endre beslutningen din i hvilken plan eller leverandør du velger. Selv om det kan være sant, håper vi at du tar kundeservice i betraktning. Måten et selskap behandler sine kunder på, kan gjøre en verden av forskjell når det gjelder opplevelsen din med dem.

Dette kan være spesielt avgjørende hvis du trenger å bytte plan, avbryte planen, eller trenger en profesjonell som kommer hjem til deg og betjener modemet ditt. Hvordan kan du si om en leverandør har god kundeservice? Det er noen måter. En av de enkleste måtene å sjekke er ved å lese anmeldelser.

Forsøk å unngå å lese anmeldelser på deres direkte nettsted, siden det er lite sannsynlig at de legger ut noen negative anmeldelser. Sjekk den lokale søkemotoren, eller skriv inn leverandørens navn etterfulgt av "anmeldelser" for å se ekte og ærlig tilbakemelding fra kunder. En annen ting du kan gjøre er å sjekke om de vant noen kundeservicepriser. Det som er tøft med kundeservicen er at det kan være ganske ustabilt. Kunden kan være åpenlyst frekk, kundeservicerepresentanten kan ha en dårlig dag eller noe derimellom.

kundeservicestøtte på smarttelefon

Dette er grunnen til at det er viktig å lese flere anmeldelser som er positive og negative for å gi deg den beste ideen om hva du får til deg. Til slutt kan du vurdere å spørre venner og familie hvilken leverandør de har og hva deres opplevelse har vært. Avhengig av hvilken NBN-leverandør de har, kan dette variere fra by til by.

Typer NBN-teknologi

Flertallet av mennesker vet ikke hvilken type teknologi de allerede eier. Hvis du er som meg, kan du enkelt kontakte leverandøren din for å finne ut av det. Du kan også gå over til nettstedet deres og skrive inn adressen din for å finne ut hva slags teknologi og tilkobling byen gir.

Siden teknologi kan være utrolig komplisert, ønsket vi å inkludere noen få enkle ting for å gjøre det litt lettere å forstå. Det er tre forskjellige NBN-teknologier vi skal dekke, og vi vil snakke om hva du bør se etter i hjemmet ditt, utenfor hjemmet ditt, og hvilken type stikkontakt som vil være nødvendig.

Fiber to the Premises (FTTP)
 • Stikkontakttype: Denne typen NBN-teknologi bruker ikke telefonkontakten i hjemmet ditt.
 • Inne i hjemmet ditt: Det må kreves to bokser som skal monteres inne i hjemmet.
 • Utenfor hjemmet ditt: En fiber vil løpe til og fra hjemmet til en NBN gatekasse sammen med en boks installert på utsiden av hjemmet ditt.
Kabel (HFC)
 • Stikkontakt type: Innendørskassen blir ikke montert på veggene og bruker ikke telefonuttak.
 • Inne i hjemmet ditt: Du trenger en NBN-kabel installert i huset ditt hvis du ikke allerede har en.
 • Utenfor hjemmet ditt: En koaksialkabel vil løpe fra kraftledninger til en nodeboks. Da vil en fiber koble nodeboksen til NBN-boksen.
Fiber til noden (FTTN)
 • Stikkontakttype: Bruker telefonuttaket i huset ditt.
 • Inne i hjemmet ditt: Et ADSL-lignende modem er plassert i huset ditt.
 • Utenfor hjemmet ditt: Kobberlinjer fører fra hjemmet til en gateknute. Så vil det være en fiber som går fra gatenoden til NBN-boksen.

Skiftende leverandører

Hvis du vurderer å bytte leverandør, avhenger det bra av noen få faktorer. Hovedfaktoren som spiller en rolle er om du er i en kontrakt eller ikke. Hvis du er i en, bør du snakke med din nåværende leverandør for å se hva avbestillingsreglene deres er og om det er noen ekstra avgifter.

orion leverandør

Noen selskaper vil belaste deg for månedene som er igjen på kontrakten din pluss et avbestillingsgebyr. Andre selskaper vil ikke belaste deg noe i det hele tatt. Dette kan være noe å se nærmere på før du selv velger en leverandør i utgangspunktet. Hvordan bytter du leverandører hvis du ikke har en kontrakt? Dette er mye enklere enn hvis du er i en kontrakt.

Du må kontakte din nye NBN-leverandør først. Du kan gjøre dette online, via telefonsamtale eller til og med personlig. Det fine med å gjøre dette er at den nye leverandøren din sannsynligvis vil snakke med din gamle eller nåværende leverandør for å hjelpe deg med å gjøre bryteren med letthet. Vanligvis vil den gamle planen din være aktiv til slutten av måneden.

Hvor bor du

Hvor du bor spiller også en rolle i hvilken NBN-leverandør du kan bruke. Ikke alle byer har de samme tilgjengelige alternativene. Hvis du ikke vet hvem som tilbyr en tjeneste til nabolaget ditt eller et nabolag som du flytter til, kan du ganske enkelt gå til leverandørens nettsted som du vurderer å bruke og oppgi adressen din.

Hvis du ikke har noen tilbydere i tankene, er det mange tilgjengelige nettsteder som lar deg oppgi adressen din, og de vil trekke opp en rekke forskjellige alternativer basert på den oppgitte adressen.

bundling

Bundling er en annen ting du må vurdere før du bruker penger på en ny tjenesteleverandør. Noen selskaper tilbyr pakkeløsninger som vil gjøre en håndfull av utgiftene dine litt rimeligere.

hånd peker på wifi

Hvis du for eksempel har en mobiltelefonoperatør som belaster deg $ 100 per måned for telefontjenesten din og en NBN som belaster deg $ 75 for tjenester, kan det være lurt å ta kontakt med den NBN for å se om de tilbyr pakker. Hvis ikke, kan det være verdt pengene dine å bytte til en som gjør det. Du kan være i stand til å få en mobiltelefon og NBN-tjenester for under $ 100 per måned.

Salgsfremmende tilbud

Mange av tiden leverandørene vil ha kampanjetilbud som du kanskje vil dra nytte av. Den vanligste kampanjeavtalen er en nedsatt pris de første seks månedene av kontrakten din.

Andre kampanjetilbud vil omfatte ting som freebies eller enda raskere tjenester for mindre penger. Husk å spørre om kampanjetilbud med alle NBN-leverandører du ser på å kjøpe en tjeneste fra. Ikke alle kampanjer er oppført på nettsteder til enhver tid.

Add-Ons

Tilleggsapparater eller en annen populær funksjon som mange NBN-leverandører har tilgjengelig for kundene sine. De fleste tilleggspakker er i forhold til underholdning. Dette kan bety at leverandøren inkluderer et Netflix-abonnement, spesifikke TV-kanaler eller videospillabonnement.

Netflix

Tjenester som dette er en del av samlingen. Den beste planen du kunne finne, ville være en som tilbød internett-, telefon- og streamingtjenester. Selv om dette varierer fra person til person, vil denne typen bunter være utrolig populære blant de fleste kundene.

NBN PLAN FAQ

Spørsmål: Hva er formålet med en NBN?

EN: Hovedformålet med en NBN er å bringe tjenester som telefon og internett til kunder rundt om i landet. De tilbyr også engros bredbånd til tjenesteleverandører i store byer.

Spørsmål: Er NBN en god ting?

EN: Vi ville ikke skryt av det hvis det ikke var det! Det nasjonale bredbåndsnettet har mye raskere hastigheter enn ADSL. Prisene de tilbyr er konkurransedyktige, og mange planer inkluderer ubegrenset data.

Spørsmål: Hva innebærer NBN-installasjonen?

EN: Hvis utsiden av eiendommen din ikke tidligere er konfigurert for NBN-installasjon, vil dette være det første trinnet. De kommer og installerer kabler eller fibre, avhengig av hvilken type teknologi som er tilgjengelig. Deretter vil de installere en kabel om nødvendig i hjemmet ditt, sammen med en boks eller to. Hvis det er nødvendig, kan de hjelpe deg med å sette opp internett slik at du er klar til å bruke det så snart de drar!

Spørsmål: Er NBN-installasjonen gratis?

EN: Hvis du er ute etter bare standard NBN-installasjon, ja, det er gratis! Dette inkluderer installasjonsprosessen som er listet over!

Spørsmål: Kan du bruke NBN uten en aktiv telefonlinje?

EN: Det kan du absolutt. Det er ikke behov for en aktiv telefonlinje for at NBN skal fungere. Du kan få selskapet til å installere NBN ved å bruke kobbertråd og telefonuttak som er i hjemmet ditt, selv om dette ikke gjøres på alle teknologityper.

Spørsmål: Er det alternativer til en NBN?

EN: Teknisk sett, ja. Men når det gjelder å sammenligne ting som pris, data og hastighet, er det egentlig ikke noe annet alternativ som måler opp til NBN.

Avsluttende ord

Vel, der har du det. Nå er du ekspert på alt som har med nasjonale bredbåndsnettverk å gjøre. Vi håper at du kunne finne en leverandør ovenfor som tjenestene i byen din, har priser som faller innenfor budsjettet ditt, og som tilbyr konkurransedyktig hastighet og datarater. Før du bruker penger, må du se på kontraktens lengde som en leverandør har for hver plan.

Forsikre deg om at beløpet du betaler og datamengden du får er nok for hele husholdningen din. Husk også at avhengig av hvordan du og andre du lever med å bruke Internett kan utgjøre en stor forskjell når det gjelder hvor mye data du trenger. Det kan være best å følge en ubegrenset dataplan som har kveldshastigheter mellom 30 og 50 Mbps. Forhåpentligvis er du et skritt nærmere å finne den perfekte NBN-leverandøren for deg. Gledelig handling!

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me