Hola VPN – utmerket valg for dårlig sikkerhet og hastighet

Når er ikke en VPN en VPN? Når det er Hola VPN. Alvor. Interessant måte å bruke et P2P-nettverk på.

hola vpn logoHola VPN er noe av en anomali i bransjen. Det gir ikke nøyaktig tradisjonelle VPN-tjenester, fordi heller enn å dirigere webtrafikk gjennom dedikerte servere som ligger på forskjellige steder, er Hola VPN et peer-to-peer-system. Dette betyr at når brukere logger seg på Hola VPN, er deres nettrafikk dirigeres gjennom tilkoblinger fra andre brukere.

Det kan være noen fordeler med denne tilnærmingen. Bruk av Hola påvirker for eksempel knapt dataoverføringshastigheter. Brukere som er vant til lynraske nedlastningstider, vil ikke bli skuffet. Bruk av peer-to-peer VPN betyr også at nettsteder vanligvis ikke kan oppdage at du surfer via et VPN. Dette betyr at du kanskje kan få tilgang til tjenester som Netflix, selv om dette ser ut til å fungere sjelden med Hola.

Hola VPN kan også brukes gratis. Hvis du virkelig er bevisst på kostnader, kan dette være en god ting. Ingen av disse bare knapt positive aspektene oppveier imidlertid negativene som følger med denne tjenesten. Det er heller ikke et anbefalt valg for gratis vpns.

FeaturesInformation
brukervennlighet: Lett å bruke
Loggpolicy: Noe loggpolitikk
Serverstørrelse: n / a
Serverdistribusjon: n / a
Brukerstøtte: Kontakt skjema
torren: Ikke tillatt
streaming: Ikke tillatt
VPN-protokoll og kryptering: Ikke-eksisterende
Hovedkvarter: Israel
Pris: Gratis
Offesiell nettside: https://hola.org/
Så hva er det med Hola?

hola vpn communityNår du melder deg på Hola, du la andre medlemmer bruke systemet ditt og ressursene i nettverket. Hola-publikasjoner sier at de bare gjør dette når enhetene dine er inaktive og koblet til en strømkilde. Dessuten sier selskapet at gjennomsnittlig trafikk som en ledig jevnaldrende vil oppleve på en typisk dag er mindre enn et YouTube-klipp som varer bare noen få sekunder. Det kan være så mye som fire til fem MB.

En enda større bekymring er det faktum at du ikke har noen måte å vite hva andre Hola-brukere gjør mens de bruker ressursene dine. Datamaskinen din kan bli en exit-server for andres ubehagelige formål. Fra spamming til hacking, kan du en dag oppdage at IP-adressen din er koblet til noen ganske stygg ting.

Sikkerhet og kryptering

Sikkerhet og kryptering er praktisk talt ikke-eksisterende med Hola VPN. Mens ledere i bransjen bruker AES-256 og Open VPN-protokoll for å beskytte din identitet og personvern, bruker Hola ingen av disse.

Anta at du vil logge deg på Internett via Hola i Australia. Når du slår på Hola, logger du på via andre, inaktive brukere i Australia. Dette får det til å se ut som om du kobler til via en annen IP-adresse. Hola insisterer på at denne tilnærmingen gir kundene "en overlegen VPN-tjeneste med minimale underliggende kostnader." Argumentet er at fordi selskapet ikke betaler for å kjøpe og vedlikeholde en haug med dyre servere over hele verden, kan de gi deg tjenesten deres gratis mens de fortsatt tilbyr forbrukere privatliv og beskyttelse som tilsvarer det som tilbys av mer tradisjonelle VPN-leverandører.

symmetrisk blokkeringschiffer

Dette argumentet ringer ganske enkelt ikke. Krypteringsprotokoller som AES-256 og Open VPN tilbyr kryptering av militær karakter som superdatamaskiner ikke klarer å sprekke. Dess, Hola innrømmer at det er sårbarheter i systemet. De skriver om at "ondsinnede mennesker" kan "kapre WiFi-hotspotet ditt", og sier at de lukker disse “løsningene” så snart de blir oppdaget.

I mellomtiden blir du igjen sårbar. Hola VPN bruker ikke en VPN-protokoll i det hele tatt. Din informasjon blir overført av a proxy-tilkobling uten kryptering. Ikke gjør feil. Dette setter sensitiv, personlig informasjon i fare.

Hola VPNs serverplasseringer

vpn-serverplasseringsvektorHola har ingen servere, og selv om selskapet hevder at dette er en fordel, er det absolutt vanskelig å betrakte det på denne måten. Kundene som bruker denne tjenesten er faktisk serverne. Hvis du ikke liker ideen om å la fremmede benytte seg av din IP-adresse, lar Hola deg velge bort.

Dette betyr at du må betale for et premiumabonnement. Selv med et betalt abonnement, bør du gjøre det ikke forvent noen betydelige fordeler. Det eneste du får, er at det ikke er andre mennesker som spenner over hele IP-adressen din. Med et premiumabonnement er det fremdeles ingen kryptering og lite i veien for ekte VPN-stilfunksjoner.

Bruker BitTorrent eller P2P med Hola VPN

Mens Hola tilbyr verdens første peer-to-peer VPN-tjeneste, kan du ikke forvente å kunne laste ned torrenter eller dele noen filer via dette systemet. Selv om ingenting i Hola-litteraturen strengt forbyr fildeling, avslørte tester det torrenting med Hola fungerer bare ikke.

I tillegg forvent ikke å kunne få tilgang til Netflix i andre regioner via Hola. Dette ble testet via fem forskjellige tilkoblinger, og det ble aldri vellykket.

Hola VPN Speed ​​Test Results

Dette er omtrent den eneste beregningen som Hola VPN har gått for det. Dataoverføringshastigheter med tjenesten var ikke alltid spesielt skille fra grunnlinjen, uten å bruke en VPN-dataoverføringshastighet. Ved hjelp av Hola-abonnenter i USA var nedlastningshastighetene relativt respektable for en VPN på 32,47 Mbps. Opplastningshastigheten på 7,97 Mbps er imidlertid neppe akseptabel. Dette er utrolig treg sammenlignet med noen av de beste VPN-ene der ute.

hola vpn hastighetstestresultat

Brukere i EU klarte seg litt bedre. Nedlastingshastigheten var 84,61, noe som slett ikke er loslitt sammenlignet med et mål på 97 Mbps. Opplastingene gikk ganske tregere sammenlignet med referanseporteføljen. Disse tallene var henholdsvis 38,83 og 53.

hola vpn hastighetstestresultat amsterdam

Når hastighetstestene går, er ikke disse resultatene dårlige. Disse hastighetsnivåene oppnås imidlertid på bekostning av enhver kryptering eller reell sikkerhet av noe slag. Hvis du ikke brukte noen VPN i det hele tatt, vil du få raskere overføringshastigheter og omtrent samme beskyttelsesnivå uten å sette systemet ditt i fare fra andre brukere.

Hola VPNs loggpolicy

De fleste VPN-leverandører er stolte av retningslinjene deres uten logging. Tross alt er et av hovedpoengene ved å bruke en VPN å unngå nysgjerrige øyne og holde online-livet ditt så privat som mulig.

Mens flere VPN-selskaper er raske til å skryte av seg hvordan de ikke fører logger, støttes sjelden disse fakta av fakta. Mange VPN-tjenester fører noen begrensede poster om brukerne sine. Selvfølgelig er det eliteleverandører i bransjen som gjør det til et poeng å ha en streng politikk uten loggføring, og de mener absolutt det.

Til syvende og sist er det den typen VPN-leverandør du ønsker. De beste VPN-leverandørene er vanligvis basert på et land som ikke er en del av Five Eyes, Nine Eyes eller 14 Eyes overvåkningsallianser. For mer info som dette, kan du lese vår guide til VPN-loggprinsipper.

Israel - Ikke så stor på personlig personvern

nato country allianse

Hola VPN har hovedkontor i Israel, som ikke er medlem av disse alliansene. Ikke desto mindre er det viktig å merke seg at Israel er kjent for å være "samarbeidsvillig" med disse overvåkningsalliansene. Med andre ord, Israel samarbeider tett med nasjonene som er medlemmer av disse gruppene. Hvis de blir presset til å dele sin intelligens, vil de sannsynligvis gjøre det.

Det er dårlige nyheter for VPN-brukere som ser etter en virkelig privat og anonym online opplevelse. Worrisomely, Hola gir ingen reell, erklærende uttalelse på sin hjemmeside om loggføringsrutiner. Selskapet har en personvernpolicy, der de nevner loggdata. Definitivt angitt i policyen er det faktum at de logger alt om nettleseren som brukes, nettstedene som er besøkt, hvor mye tid som brukes på hvert nettsted, og datoen og tidspunktet for tilgang.

Imidlertid er det ikke slutten. Hola holder også oversikt over den personlige informasjonen for hvert medlem. Dette inkluderer alle data som kan identifisere deg, inkludert navn og e-postadresse sammen med IP-adressen din.

hola vpn informasjonssamling

Det slutter ikke der. Personvernerklæringen fortsetter med å opplyse om at de kan røpe personlig informasjon fra kunder til "pålitelige tredjeparts tjenesteleverandører eller partnere." De oppgir også proaktivt at de vil dele informasjonen din for å overholde loven eller en rettskjennelse.0

Med andre ord er ikke denne VPN-en VPN i det hele tatt.

Prisalternativer for Hola VPN

hola vpn priser

Tilsynelatende er Hola en gratis tjeneste. De har en premium abonnementsplan som er tilgjengelig for $ 11,95 per måned. Spesialtilbud blir ofte kjørt for kjøp av seks måneder, ett år eller to år i forveien. Dette er langt billigere alternativer, men du får veldig lite for pengene.

Er Hola VPN anbefalt?

Hola VPN har så mange problemer at det er vanskelig å vite hvor du skal starte. Hvis hastighet er alt som betyr noe for deg, kan Hola være det rette svaret. Uten sikkerhet eller kryptering av noe slag er du imidlertid langt bedre med å bare surfe på nettet uten VPN i det hele tatt. Det er fordi, Hvis du bruker Hola, vil du forlate systemet ditt sårbart for brukere med en skjemmende hensikt. Du ønsker definitivt ikke å la IP-adressen din bli assosiert med hacking, spamming eller andre ulovlige eller i det minste dårlige råd.

Langt bedre VPN-tjenester som NordVPN og Surfshark er tilgjengelig. De fleste av dem har kryptering av militær karakter, fysiske servere som maskerer identiteten din og stedet og holder dataene dine sikre.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me