KeePass Review – Flott passordstyring eller en åpen kildekatastrofe?

Dette er ikke bestefars passordbehandler, men du vil kanskje like det uansett når du er vant til det. Mmm… open source programvare.


Se for deg en verden uten passord. På den annen side, ikke tankene.

Fra bankkontoer til sosiale medier og e-post er det ingen måte å jobbe i et online miljø uten å bruke dem.

passord manager web tracker utnytte

Siden ingen lurer på å bli et offer for tyveri på nettet, er det fornuftig å beskytte deg selv. Det inkluderer å bruke en sikker måte å følge med på passordene dine og ikke trenger å gå i smerte med å huske hvilken kombinasjon du brukte på hvilket nettsted.

Med andre ord, du trenger en passordbehandling.

Men ikke bare noen gammel passordbehandling. Du trenger en som gjør jobben, er noe fleksibel, og som du kan mestre med relativt enkelhet. KeePass er kanskje den riktige for deg.

Dette er hva du trenger å vite om denne lederen, inkludert hva som skiller den fra lignende produkter.

Nøyaktig hva er KeePass?

Hvis du har vært oppmerksom, vet du allerede at KeePass er en passordbehandler. Det du kanskje ikke vet, er at det er et open source-produkt.

Hva er åpen kildekode?

open source programvareutvikling

I utgangspunktet er det programvaren som bruker kildekoden alle kan se og endre på noen måte som forhåpentligvis forbedrer funksjonaliteten. På ingen måte betyr det at åpen kildekode programvare i seg selv er usikker; mange eksempler har innebygd beskyttelse som gjør det like sikker som proprietær merket programvare.

Hva det betyr er at a en gruppe engasjerte brukere kan samle ideene sine og komme med måter å gjøre det som allerede er en god ting bedre.

Når det gjelder KeePass, betyr det at det er eksperter som også tilfeldigvis er forbrukere der ute som hele tiden leter etter måter å gjøre produktet sterkere. Det betyr også det basisproduktet tilbys uten kostnad.

Hvorfor trenger jeg en passordbehandler?

hvordan passordbehandling fungererPassordbehandlere er applikasjoner designet for å lagre påloggingsinformasjon i en sikker innstilling.

Dataene lagres i kryptert form og kan bare nås av noen som har det som vanligvis kalles et hovedpassord. Dette hovedpassordet er det som lar nettleseren få tilgang til listen og trekke den rette for å logge seg inn på et bestemt nettsted.

Tenk på det som en virtuell safe. Du legger verdisakene dine i safe (i dette tilfellet passord) og låser døren. Uten kombinasjonen kommer ingen i safe. Som den som har kombinasjonen, kan du åpne døren når du vil.

Ikke alle passordbehandlere er like. Noen gjør en bedre jobb med å beskytte passord enn andre. For å lære om KeePass er et verdig produkt, fortsett å lese.

Trenger jeg KeePass eller passordbehandler?

Hvis du liker spenningen med å forlate deg utsatt for å bli hacket, ikke bry deg med KeePass ...

På den andre siden, folk som foretrekker å ikke ha identiteten sin stjålet eller ødelegge dataene sine, vil elske denne ressursen.

Hvor alvorlig kan det bli? Tenk på de siste hendelsene:

tweet av air canadaI august 2018 isolerte Air Canada et brudd på en mobilapp og låste 1,7 millioner brukerkontoer for apper. Da støvet la seg, fant de ut at innloggingsinformasjon på mer enn 20 000 kunder ble stjålet. Det betyr at 20 000 mennesker måtte endre påloggingsinformasjonen sin og håpe at bruddet ikke førte til problemer på andre nettsteder.

En annen hendelse var i løpet av den første uken i september 2018, da British Airways fant ut at detaljer for 380 000 klienter hadde blitt kompromittert. Nok en gang måtte folk krysse for å oppdatere passord og håpe på det beste.

Alle som bruker KeePass vil kunne hvile lett og vite at bruddene neppe ville påvirke dem.

Hvilke systemer vil KeePass jobbe på?

Ulike utgaver av KeePass vil kjøres på forskjellige versjoner av Windows. Hvis du tilfeldigvis elsker Linux, finner du utgaver som fungerer med de fleste Linux-distrosene, inkludert Lubuntu-systemene. Programvaren er kompatibel med de fleste Android-systemer så vel som Mac og iOS.

keepass os app

Du må kanskje gjøre litt graving for å finne ut hvilken utgave av KeePass som fungerer med et visst system. Ikke kjemp om du fremdeles kjører et eldre system som ikke lenger støttes av noen. Du kan finne en utgave som vil arbeide med systemer så gamle som Windows 98.

Dette er en av måtene KeePass skiller seg ut i passordbehandlergruppen. Mange er designet spesielt for de nyeste operativsystemene. Hvis du kjører en eldre maskin som ikke støtter nylige systemutgivelser, er du ute av hell. Hvis du går med KeePass, er det en god sjanse for å finne en manager som fungerer perfekt.

Husk at appene som er laget for å la deg bruke KeePass fremdeles er gratis, men de kan kreve at du viser annonser fra tid til annen. Hvem elsker ikke en god reklame nå og da?

La oss snakke oppsett

Oppsett er et av områdene der kritikere er uenige om KeePass. Det er ingen tvil om at det krever mer innsats for å sette opp passorddatabasen.

Noen vil kanskje vurdere det som skremmende, ganske enkelt fordi de har blitt vant til det innebygde passordsparings- og styringssystemet som finnes i de fleste store søkemotorer..

Noen synes imidlertid å bake en kake er skremmende fordi det er vanskeligere enn å hente en på bakeriet. Andre trives med å bake sine egne kaker og seile gjennom prosessen. Hvis du er den typen som ikke er redd for litt dataregistrering, KeePass-oppsett vil være vel et stykke kake.

Her er den grunnleggende prosessen. Husk at det kan avvike noe fra den ene utgaven til den neste:

 • Keepass-oppsettLag et navn og spesifiser et sted for passorddatabasefilen du vil beholde på systemet.
 • Gjør hovedpassordet du vil bruke for å få tilgang til databasen.
 • Velg avanserte alternativer, hvis noen, du vil bruke i stedet for eller sammen med de vanlige brukerkontoautentiseringene.
 • Angi sikkerhetsinnstillingene for KeePass og eventuelle andre funksjoner du vil tilpasse.
 • Ha det gøy å velge farger både i databasevisning og i layout.

Husk dette. Det er ingen automatisk synkronisering mellom enheter. Du må gjenta prosessen på hver enhet du planlegger å bruke med KeePass.

Kan jeg importere passord fra andre kilder?

Det avhenger av kilden og utgaven av KeePass du bruker.

keepass passordimport fra chromeDu kan for eksempel ha passord lagret i Chrome. De fleste utgavene lar deg ta tak i passordene og importere dem med det innebygde verktøyet. Hvis du har en generisk passordfil, kanskje til og med et regneark med overskrifter som identifiserer passordene, kan du kanskje importere dem.

Hvis du har brukt en annen type passordbehandling før og bestemt deg for å bytte, er det sjansen for at du kan ta tak i det du har lagret i det andre programmet og importere disse dataene.

Hvis du importerer fra en ekstern kilde, husk å sjekke data nøye etterpå. Det siste du trenger er å prøve å logge deg på et nettsted raskt og finne ut at noe ikke importerte riktig.

Hva med å oppdatere passordene mine? Det er vanskelig?

Du vet allerede at det er smart å oppdatere passord fra tid til annen. Hva skjer når du vil oppdatere hovedpassordet eller et av passordene som allerede er i databasen? Det er ikke vanskelig.

keepass passorddatabase

Du bør lage en kopi av den nåværende databasen, bare i tilfelle et problem oppstår. Etter det kan du åpne databasen, gå til Fil, velge Endre hovedpassord og følge instruksjonene.

I de fleste utgaver er det å oppdatere lagrede passord som å oppdatere et felt på et regneark. Gå til cellen som inneholder passordet, og endre det. Husk å lagre endringene dine, og du er ferdig.

Fremover vil KeePass fange nye passord og brukernavn?

En funksjon som noen vil se på som en ulempe, og andre ikke har noe imot, har å gjøre med å legge inn passord for nye kontoer. KeePass vil ikke automatisk legge dem til i databasen.

Du må logge deg på med hovedpassordet ditt og legge inn dataene manuelt. Det vil ikke ta lang tid. I tillegg er det litt trøst ved å vite at kompisen din ikke vil legge passordene sine til databasen når du lar ham låne den bærbare datamaskinen din mens han er i butikken.

Kan jeg ta det med meg?

databasevektorDe fleste utgavene av KeePass er designet for å ligge på en stasjonær, bærbar datamaskin, nettbrett eller smarttelefon.

Imidlertid er det utgaver du kan laste på en hoppkjøring og ta med deg hvor som helst. Databasen forblir på hoppstasjonen og nås direkte i stedet for å laste ned til hvilken maskin du bruker.

Det gjør det praktisk å ta med seg når du er ute og reiser, og vil helst ikke slenge en bærbar PC rundt.

La oss snakke ut! Hvor mye vil KeePass sette meg tilbake?

Husk at vi sa at KeePass er åpen kildekode-programvare? Det betyr at det ikke vil koste deg noe.

Jada, du kan finne hoppstasjoner eller CDR-er som KeePass allerede har lastet på, vanligvis på auksjonssteder og lignende butikker. Det du kjøper er ikke selve programvaren, men det fysiske lagringsobjektet.

Ikke kast bort tid og penger på å kjøpe en KeePass CD eller jump drive (med mindre du uansett opplever en overveldende trang til å kjøpe en ny jump drive).

Du kan laste ned den nødvendige utgaven så lenge du har en relativt rask internettforbindelse.

Så hvordan finner jeg riktig utgave?

Det er ingen eneste utgave av KeePass. Sammen med 1.x og 2.x er det variasjoner designet for å fungere på en rekke forskjellige plattformer. Tenk på disse faktorene før du drar på jakten:

 • Typen enhet du bruker: stasjonær, bærbar PC, nettbrett, smarttelefon, hoppdrev.
 • Operativsystemet: det er utgaver som vil fungere for gamle systemer som Windows 98 hele veien gjennom Windows 10 eller det nyeste Linux-produktet. Du må bare vite hvilken utgave som fungerer med hva.
 • Nettleseren: foretrekker du Safari eller elsker å bruke Silk? Det er utgaver som fungerer helt fint med de mindre kjente nettleserne.

Det er over to dusin derivasjoner for tiden tilgjengelig, og listen vokser. Du kan begrense søket ved å identifisere enheter, operativsystemer og nettlesere for å finne de eller de som fungerer for deg..

Summing It Up

Fordeler:
 • Enkel å installere og tilpasse.
 • Kompatibel med mange enheter og operativsystemer.
 • Pop det på en hoppkjøring og ta passordene dine hvor som helst.
ulemper:
 • Noen kan synes installasjonen er vanskelig.
 • Det er ingen automatisk synkronisering mellom enheter.
 • Du må oppgi nye passord eller oppdatere gamle selv.

Anbefaling: Prøv KeePass på en av enhetene dine. Lek med det og se hva du synes. Hvis du liker det, kan du laste det på alle enhetene dine. Det kan være litt arbeid i frontenden, men beskyttelsen vil være vel verdt innsatsen.

Hvis du er blant de travleste rundt deg, kan du vurdere å se gjennom vurderingene av de beste passordbehandlerne. Mens de fleste av disse kan koste deg, husk det med kostnader kommer bekvemmelighet.

Til syvende og sist er det en beslutning om hva sikkerheten din betyr for deg.

Legg til din egen anmeldelse:

Vi gjør vårt beste for selvstendig å forske på produkter for bedre å hjelpe leserne våre med å ta beslutninger. Når det er sagt, ønsker vi også å høre dine meninger. Vi godtar individuelle anmeldelser som er informative og ikke-markedsførte. Fyll ut skjemaet nedenfor, så publiserer du anmeldelsen din. Salgsfremmende anmeldelser fra selskaper selv vil ikke bli publisert. Takk!

--- Velg hastighet ---
Gjennomsnitt
Sakte
Fort
?>

--- Velg brukervennlighet ---
Lett å bruke
Litt komplisert
Veldig komplisert
?>

Ved å klikke på knappen nedenfor, erkjenner jeg at jeg har lest og godtar vilkårene for bruk.

LEGG TIL MIN ANMELDELSE

0
1563

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me