LastPass Review (2020) – Fantastisk sikkerhet … Verdt prisen?

Å være trygg online i dag er en hard ting å gjøre.

Når hackere og nettkriminelle nådeløst prøver å stjele personopplysningene dine, kan du være nølende med å stole på nettsteder og mobilapper med ting som kredittkortnummer og e-postpassord. Datainnbrudd har blitt en vanlig forekomst og forlater ofte mennesker sårbar for angrep.

passord hackingInternett-passord ble designet for å være den ultimate beskyttelsen mot trusler på nettet. Så lenge du valgte et unikt passord og aldri delte det med noen andre, skal i teorien dine kontoer og data forbli trygge. Men som cyberattacks har utviklet seg, til og med komplekse passord har blitt hacket og eksponert.

Folk har begynt å kreve bedre sikkerhetsverktøy for å holde dataene deres trygge. Passordledere som LastPass tilbyr en ny måte å håndtere dine online kontoer.

I denne gjennomgangen skal vi se på de viktigste funksjonene til passordbehandlere for å se om LastPass kan bidra til å fylle det truende gapet mellom sikkerhet og sårbarhet.


Hva er en passordbehandler?

Praktisk talt alle moderne nettsteder krever en konto og passord. Dette inkluderer nettsteder relatert til bank, e-post, sosiale nettverk og shopping.

Beste praksis tilsier at du bør bruke et unikt passord for hver enkelt online tjeneste, men å prøve å huske dem alle er en stor utfordring. Å bruke det samme passordet for alle nettsteder er også dårlig, fordi det gjør deg mer sårbar for nettangrep.

hvordan passordbehandling fungerer

De beste verktøyene for passordadministrasjon kan redde deg fra begge disse dilemmaene. De lagrer alle de unike passordene dine, slik at du ikke trenger å huske hvert enkelt, mens de også sørger for at individuelle legitimasjonsbeskrivelser holdes trygt. Dette vil spare deg for tid når du surfer på nettet, samtidig som du gir deg et sinn.

Imidlertid er det noen potensielle negativer når det gjelder skybaserte passordprodukter. Først av alt, ved hjelp av en krever at du har stor tillit til selskapet som driver tjenesten. Hvis du ikke kan være sikker på at verktøyet krypterer alle passordene du lagrer i det, er det en risiko å bruke passordbehandleren.

Før du investerer i et passordhåndteringsverktøy, Sørg for å undersøke kompatibiliteten til alle enhetene du bruker regelmessig. Hvis tjenesten ikke kan brukes med visse operativsystemer eller nettsteder, kan det faktisk gjøre det mer tungvint å prøve å stole på i løpet av ditt daglige liv.

Husk også at et passordlagringsverktøy fungerer som et enkelt feil punkt. Hvis du mister eller glemmer hovedpassordet ditt, blir du i hovedsak sperret fra alle dine individuelle kontoer, omtrent det samme problemet når du bruker delte datamaskiner og kan ikke installere passordhåndteringsprogramvaren på dem.

I de [forhåpentligvis sjeldne] tilfellene når du ikke har en passordbehandler, må du tydeligvis hente og huske alle de unike passordene dine, som eller ende opp med å bruke et enkelt passord for alle dine online kontoer, som gjør deg til et veldig fint mål for min hackervenn Kina.

Vitser til side, hvis det var tilfelle, avslutt å lese denne artikkelen, og du vil ende opp med å løse det problemet raskere og mer sømløst enn du kanskje tror.

Oversikt

Den første utgivelsen av LastPass ble bygget i 2008 av en gruppe på fire utviklere som var desperate etter en bedre løsning for passordadministrasjon. Det teamet hadde tidligere jobbet sammen på en skyplattform og forsto at det var potensiale for å bygge et nettbasert verktøy som kunne lagre passord online mens de forblir trygge og sikre å bruke.

Syv år etter den første lanseringen ble produktet kjøpt opp av LogMeIn for over 100 millioner dollar. LogMeIn er et selskap som spesialiserer seg på verktøy for eksternt skrivebord som lar enkeltpersoner kontrollere servere eller arbeidsstasjoner over en grunnleggende internettforbindelse sikkert.

Selskapets merkevarebygging har holdt seg den samme siden oppkjøpet og drives i hovedsak som et frittstående produkt.

LastPass-løsninger

En utmerket passordbehandling må være pålitelig, sikker og enkel å bruke. LastPass oppfyller alle tre kriteriene med løsningen deres, som fungerer enten som en nettleserutvidelse eller en mobil applikasjon. Tjenesten støtter synkronisering på alle enheter som du eier.

lastpass hvelv

For databrukere kan nettleserutvidelsen lastes ned med et enkelt klikk. Den støtter alle populære moderne nettlesere, inkludert Google Chrome, Mozilla Firefox og Microsoft Internet Explorer.

Når det er installert, vil et nytt ikon vises i øverste høyre hjørne av verktøylinjen. Når du klikker på knappen, blir du bedt om å enten logge inn på en eksisterende konto eller opprette en ny fra bunnen av.

Nye brukere oppretter en konto som er koblet til e-postadressen deres. Etter det må de velge et hovedpassord som skal brukes daglig i nettleserutvidelsen. Dette hovedpassord fungerer som primærnøkkel for å bruke og administrere alle andre lagrede legitimasjonsbeskrivelser i tjenesten.

Når du har konfigurert hovedpassordet, vil du kunne se det private hvelvet som er i stand til å lagre individuelle legitimasjonsoplysninger så vel som kredittkort og andre fortrolige opplysninger. Du kan legge til nettstedspassord manuelt til dette hvelvet eller la tjenesten gjøre det automatisk når du surfer på nettet.

Når du åpner en nettleser på datamaskinen din, ber utvidelsen deg om å oppgi hovedpassordet ditt. Fra det tidspunktet vil du kunne få tilgang til alle kontoer i hvelvet uten å behøve å skrive inn flere opplysninger manuelt. Utvidelsen vil automatisk fylle ut lagrede brukernavn og passord mens holde den informasjonen sikker.

Mobilapplikasjonen er tilgjengelig for Apple iOS og Android og fungerer på omtrent samme måte som nettleserutvidelsen. For enheter som støtter det, fingeravtrykkverifisering kan settes opp slik at når du trenger å oppgi et passord fra smarttelefonen eller nettbrettet, kan du bruke fingeren til å autentisere hovedpassordet.

Flere funksjoner enn den typiske passordbehandleren

Selv om den grunnleggende funksjonaliteten til LastPass kan virke enkel, er utviklerne bak programvaren jobber kontinuerlig med nye funksjoner for å gjøre verktøyet mer fleksibelt og omfattende i hvordan det håndterer sensitive data. Disse typer utgivelser blir gjort tilgjengelig for alle brukere gjennom vanlige programvareoppdateringer.

lastpass authenticator

De innebygd passordgenerator funksjon er avgjørende for å få mest mulig ut av passordstyringssystemet. Med et enkelt klikk vil nettleserutvidelsen eller mobilappen lage en kompleks, randomisert passordstreng som det er nesten umulig å gjette eller hacke. Du kan bruke passordgeneratoren for hvert nye nettsted du besøker og hver streng får automatisk lagt til i ditt private hvelv.

Når du blar gjennom det private hvelvet, vil du merke et bredt spekter av nye kategorier tilgjengelig fra sidefeltet. Hvert menypunkt representerer a separat type data som du kan lagre sikkert. Disse inkluderer ting som wi-fi passord, nødkontaktenummer og notater som involverer forsikring, bankkontoer eller pass.

Å dele passord med andre mennesker er alltid en risikabel innsats, selv når det er med en nær venn av familiemedlem. For å redusere faren, lanserte LastPass nylig en ny funksjon kalt familier noe som gjør det enkelt å dele legitimasjon mellom flere personer.

Du kan koble sammen seks kontoer og velge hvilke passord som skal legges til den delte plassen. Når som helst har du muligheten til å legge til eller fjerne synlighet til den kontoinformasjonen.

Internett-personell blir et varmt diskusjonsemne, og eksperter på nettets sikkerhet oppfordrer internettbrukere til å legge til ekstra lag med beskyttelse til sine nettkontoer. En enkel måte å gjøre dette på er med tofaktorautentisering, der du bruker et normalt passord pluss en annen form for identifikasjon.

Med “2FA” er et tekstmeldingssystem den vanligste formen for tofaktorautentisering, men LastPass har designet sin egen versjon som fungerer som et maskinvaretoken. LastPass Authenticator lar deg bekrefte identiteten din på mange populære nettsteder ved å bruke mobilappen sin hver gang du blir bedt om tofaktorautentisering..

Premium-funksjoner uten premiumkostnad

Nye brukere kan komme i gang med LastPass for absolutt ingen kostnad. Både nettleserutvidelsen og mobilappen er tilgjengelig som gratis nedlastinger. Gratis kontoer inkluderer ubegrenset lagring i ditt private hvelv, i tillegg til tilgang til passordgenerator og to-faktor autentiseringstjenester.

lastpass-priser

For de som ønsker flere funksjoner og funksjonalitet, tilbyr LastPass fire separate produktalternativer, inkludert to for personlig bruk og to for forretningsbruk. De personlige alternativene er Premium og familier og forretningsalternativene er lag og Bedriften.

Et Premium-abonnement koster $ 3 per måned og låser opp flere funksjoner som ikke er inkludert i gratis plan. Du får evnen til sende kryptert informasjon fra hvelvet til eksterne brukere.

Abonnementet lar deg også angi en nødkontakt som kan få tilgang til dataene dine når det er nødvendig. Til slutt inkluderer Premium-planen en gigabyte kryptert lagring som du kan bruke til å trygt flytte alle typer filer til skyen.

Familien-alternativet koster $ 4 per måned og lar deg koble opp til seks brukere under den samme paraplykontoen. Som sjef for familiehvelvet vil du kunne bestemme hvilke passord som deles mellom alle enkeltpersoner, slik at du ikke trenger å sende dem gjennom usikrede kanaler.

Teams-abonnementet er designet for mindre selskaper som har mellom 5 og 50 ansatte. Kostnaden er $ 4 per måned per bruker i organisasjonen. Alle ansatte får tilgang til et privat hvelv i tillegg til et delt rom for administrasjon av passord, lisenser og andre sikre data.

For større selskaper koster Enterprise-pakken $ 6 per bruker per måned og tilbyr IT-nivå kontroll over sikker datahåndtering. Det inkluderer en serie administrasjonskontroller som du kan bruke til å sentralisere identitetsadgangssystemene. I tillegg kan verktøyet integreres med dine eksisterende kataloglager.

LastPass Sikkerhet og kryptering

LastPass støtter full kryptering på enhetsnivå, som betyr at til og med utviklerne kan ikke se eller få tak i informasjonen du lagrer i ditt private hvelv. Hovedpassordet ditt blir aldri sendt til skyserverne og kan ikke få tilgang til av hackere som kan avlytte webtrafikken din.

passord salteksempel

Produktet er bygget på Advanced Encryption Standard (AES) 256 bit chiffer, som er hva den amerikanske regjeringen bruker for å beskytte klassifisert informasjon. Systemet er avhengig av både PBKDF2 og SHA-256 algoritmer når du lagrer passordinformasjon. Denne prosessen er kjent som saltede hasjer, som fungerer som en enveis funksjon for å kryptere data som tilfeldige strenger.

Installasjonsveiledning

lastpass installasjonLastPass nettleserutvidelse er tilgjengelig som et gratis tillegg for flere operativsystemer fra selskapets nedlastingsside.

For Chrome og Firefox, bare å starte nedlastningsaktiviteten vil installere utvidelsen på nettleserens verktøylinje. Mac-brukere som vil bruke Safari, må dobbeltklikke på .dmg-filen og logge seg på kontoen sin med installasjonsveiviseren. Legg også merke til at et universelt installasjonsprogram er tilgjengelig for Windows som vil legge til utvidelsesstøtte for alle aktive nettlesere.

På mobilsiden av ting kan brukere laste ned smarttelefon- og nettbrett-appen fra enten iOS App Store eller Google Play Store. Når det er installert, vises en ledetekst for brukeren å logge på med e-postadressen og hovedpassordet. Tjenesten begynner deretter å synkronisere alle lagrede legitimasjonsbeskrivelser.

Det hele er en veldig sømløs prosess.

Kundeservice

LastPass tilbyr forskjellige nivåer av kundestøtte basert på abonnementspakken du har. Som forventet vil de med gratis kontoer få et lavere nivå av service enn de som betaler for månedlige planer. Imidlertid har alle brukere tilgang til selskapets kunnskapsbase og vanlige spørsmål.

Premium-, familier og team-planene alt inkluderer prioritert teknisk support. Dette betyr at brukere kan sende inn servicebilletter angående problemer eller feil. Enterprise-pakken går et skritt videre og tilordner et dedikert team av kundesupporteksperter som skal være tilgjengelig døgnet rundt.

Endelige tanker - Du trenger LastPass

Takket være hackere og nettkriminelle er du alltid sårbar for angrep når du bruker internett. Passordbehandlere er designet for å lindre noe av risikoen ved å gi deg et sentralt, sikkert sted for å lagre all din konfidensiell informasjon og kontoopplysninger..

Men hvordan kan du velge det beste verktøyet du kan bruke til å lagre passordene dine på en sikker måte?

Som vi håper denne LastPass-gjennomgangen har vist, kommer tjenesten med en lang anseelse om sikkerhet og skybasert innovasjon. Å stole på ethvert selskap med passordene dine kan føles skummelt, men implementeringen av dem privat hvelv har vist seg å være pålitelig og beskyttet.

At det grunnleggende verktøyet deres er tilgjengelig gratis, skader ikke ting, selv om brukere som trenger mer funksjonalitet eller bedriftsstøtte, har muligheten til å oppgradere til betalte planer.

Spørsmål og svar

Hvilken passordbehandling er enklest å bruke?

EN: Brukervennlighet avhenger av personen, så det er best å prøve ut gratisversjonene av noen få verktøy for å se hva som fungerer best for deg. De mest populære tjenestene i dag inkluderer Keeper, 1Password og LastPass.

Kan LastPass bli hacket?

EN: Dine individuelle opplysninger er trygge fordi de aldri blir overført til skyserverne og alltid holdes kryptert. Imidlertid, hvis noen klarer å stjele hovedpassordet ditt, er hele hvelvet i fare.

Finnes det en gratis versjon av LastPass?

EN: Ja, gratisplanen inkluderer nettleserutvidelsen, mobilapper og ubegrenset legitimasjonslagring i det private hvelvet.

Kan jeg bruke LastPass med Yubikey?

EN: Ja, support er tilgjengelig for Premium- og Enterprise-planene.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me