Nord VPN vs. PIA – Vinner = Nord

Å få den beste VPN-tjenesten skjer aldri ved en tilfeldighet. Vanligvis er det resultatet av uttømmende forskning som sammenligner ting som landet VPN har hovedkontor i, hastigheten til VPN og nettverket av servere..

Kanskje viktigst, kunder trenger å vite om dataene deres er sikre eller ikke med den VPN. Er det sannsynlig at leverandøren vil dele all informasjon de samler inn, eller følger de virkelig en streng "ingen loggføring" -policy som lover total anonymitet til brukeren?

Det er ikke lett for den gjennomsnittlige forbrukeren å bruke mye tid på å sammenligne de forskjellige VPN-leverandørene. Derfor er sammenligninger som denne så viktige. Vi deltar i to relativt kjente VPN-leverandører i en konkurranse der bare én kan komme seirende ut.

La oss se nærmere på NordVPN vs. Privat internettilgang, eller PIA.

En introduksjon til NordVPN

Basert i Panama, er dette en VPN som virkelig holder seg til en "ingen logger" -policy. Dette gjør det ekstra populært, og hastighetstester avslører imponerende resultater. Ytterligere verdifulle funksjoner inkluderer programvare for blokkering, 24/7 live support via chat, servere som tillater bruk av TOR-over-VPN og konfigurasjoner for dobbel VPN. Deres 30-dagers pengene-tilbake-garanti videre er prisverdig.

nordvpn logo

En introduksjon til PIA

Personer som leter etter en enkel og billig VPN kan være fornøyd med privat internettilgang. Det har base i USA, som mange vil anerkjenne som en ulempe siden dette landet er del av Five Eyes Network. PIAs refusjonspolitikk er mindre sjenerøs enn Nords, og strekker seg til bare syv dager. Dessuten ser PIAs kundesupport ut til å ha blitt dårligere de siste månedene.

privatinternetaccess-logo

Sammenligning av jurisdiksjon

NordVPN har utvilsomt fordelen her. Det er basert i Panama, et land som er ikke en del av Five Eyes, Nine Eyes eller 14 Eyes Networks. Sammenlign det med PIA, som er basert i USA, USA er en del av alle disse spionnettverk. Dette betyr at etterretningsdata stammer fra å spionere på innbyggerne kan deles med myndigheter.

I hovedsak gjør disse nettverkene det mulig for spionbyråer fra ett medlemsland for å se på nettaktivitetene til borgere i andre medlemsland. De kan gjøre det lovlig takket være avtaler mellom medlemmene. Mens amerikansk lov begrenser amerikanske spioner fra å opptre på hjemmet sitt uten sannsynlig årsak, warrants og andre juridiske retninger, har ikke en spion fra Australia de samme begrensningene.

Hvis Australia tilfeldigvis får hendene på nyttig informasjon angående onlineaktiviteter til amerikanske borgere, deler de den med amerikanske myndigheter som deretter kan iverksette tiltak. Det motsatte er selvfølgelig også sant. Når amerikanske spioner oppdager data om australske borgere som kan være av interesse, deles de med australske myndigheter.

Følgelig kan en amerikansk-basert VPN ikke være i stand til å beskytte kundene sine mot myndighetsinngrep. En slik VPN er også underlagt amerikanske lover angående lagring av data samt deling av disse dataene med myndigheter.

Derimot har Panama ingen slike oppbevaringslover. De er heller ikke part i internasjonale spionavtaler som vil tvinge dem til å dele data med andre nasjoner. Dette gjør Panama til et utmerket valg for hosting av VPN.

Hvilken VPN er raskere?

Uansett hvordan du bruker tiden din på nettet, VPN-hastighet er kritisk. Sakte hastigheter forstyrrer nettleserens ytelse, og etterlater deg sidehastighetshastigheter som henger. Ta en titt på VPN-testresultatene nedenfor for å identifisere hvilken tjeneste som er raskere.

vurdering av vpn-leverandør

NordVPN tilbyr et robust nettverk som ikke svinger for mye. Det hjelper at Nord automatisk kobler brukere til den minst overbelastede serveren i det landet brukeren velger. En mindre overfylt server oversetter alltid til raskere surfing.

NordVPNs hastigheter var ikke imponerende. Nedlastinger mens du bruker en server i Tokyo, målte bare 1,05 Mbps. Det beste resultatet ble oppnådd i Amsterdam med en nedlastingsfrekvens på 16,36 Mbps.

PIAs hastighetstestresultater var bedre. Nedlastingsfrekvensen i Tokyo var 13,74 Mbps, og i Nederland var den 20,38 Mbps, som var den raskeste hastigheten for PIA. Den første forbindelsen er der PIA ser ut til å miste det meste av hastigheten, selv om konsistensen var god overalt.

Dette betyr at PIA har kanten for hastighet, men tilgangen til streamingplattformer er i beste fall uforutsigbar. Følgelig kan brukere fortsatt foretrekke mer pålitelig NordVPN når du streamer.

Hvilken VPN som har det mer omfattende nettverket?

Når det gjelder å sikre god ytelse, er nettverksstørrelse og distribusjon av største viktighet. Jo flere servere en VPN tilbyr, desto mindre overfylt vil hver av disse serverne være. Dessuten er det ønskelig å ha en god geografisk distribusjon av servere slik at uansett hvor kunder kan være i verden, de kan finne en server som er relativt nær. Dette sikrer raskere ytelse, men det betyr også at brukerne har langt flere valg når de ønsker å forvirre sin beliggenhet.

nordvpn europe servere

NordVPN er den vinnende vinneren i denne kategorien med mer enn 5000 servere lokalisert i 61 forskjellige land. PIA kan skryte av litt over 3.100 servere plassert i 33 land.

Sammenligning av sikkerhet

Sikkerhet er hovedgrunnen til at folk bruker VPN-er. Flere og flere er interessert i VPN-er på grunn av sikkerhetsproblemer og antall overskrifter om nett-sikkerhetsrisiko som rammer nyhetsnettsteder nesten hver eneste dag.

I denne kategorien er det umulig å slå NordVPN. De har en pålitelig policy mot logging, og deres kryptering er helt topp, da du får OpenVPN-protokoll og AES 256-bits kryptering. Dessuten muliggjør Nord dobbel VPN og inkluderer CyberSec, som hjelper brukere med å unngå botnett. Testingen avdekket videre at NordVPN ikke hadde noen lekkasjer.

nordvpn cybersec

Det er ingen dobbelt VPN med PIA, og standardforbindelsen bruker AES 128-bit kryptering. Fortsatt kan du velge AES 256-bit kryptering, og du kan også velge LABYRINT, som ikke er like bra som Nords CyberSec, men i det minste tilbyr litt beskyttelse.

privat tilgang til internett

Konkurransen i denne kategorien er nær, men Nord kommer frem.

kompatibilitet

Når det gjelder å bruke VPN-en din, vil du kunne ha tilgang til internett fra alle enhetene dine. Å implementere VPN på en enhet kan være et problem i mange scenarier. Hvis det er viktig å spare tid med enkel å installere VPN-funksjonalitet for deg, vil NordVPN være ditt valg.

PIA tilbyr alle de viktigste operativsystemene: Windows, MacOS, iOS, Android, Linux og muligheten til å bruke VPN på rutere. Problemet er - utenfor de store plattformene er det forvirrende å bruke VPN på andre enheter.

NordVPN tilbyr alle større operativsystemer som PIA gjør. Den har også nyttige opplæringsprogrammer for bruk av VPN på Android TV-bokser, en haug med forskjellige merker av rutere og tilfeldige enheter på toppen av det.

Privat Internett-tilgang slår NordVPN i antall enheter du kan ha tilkoblet samtidig. PIA gir deg muligheten til å bruke 10 samtidige tilkoblinger mens NordVPN bare tillater 6.

Hvis du virkelig trenger de ekstra 4 tilkoblingene, ville PIA flyttet nålen for deg her, men ellers kommer NordVPN på toppen når det kommer til kompatibilitet.

Velge en VPN

I denne sammenligningen NordVPN vs. PIA, Nord er den klare vinneren. Ikke desto mindre tilbyr PIA pålitelige tjenester og er fornuftig å bruke i spesifikke scenarier.

Begge tilbyr tilbakebetalingsgarantier, så det gir mye mening å prøve ut begge alternativene gratis for å teste ut stedets hastighet med mindre du allerede er solgt på det ene eller det andre. Hvis NordVPN holder opptil PIA-hastigheter, foreslår vi at du bruker NordVPN for å dra nytte av deres overlegne sikkerhet, jurisdiksjon og funksjonstilbud.

nordvpn logoprivatinternetaccess-logo

Plasseringen din kan gjøre en av disse til et godt valg. Hvis du er i Tokyo, vil hastighetene på NordVPN bare ikke gi mye tillit til tjenesten og gjøre PIA til et mye bedre alternativ. Den eneste gangen NordVPN virkelig blir slått av PIA er i spesifikk plasseringshastighet der du er i verden, har stor innvirkning på valget ditt.

FAQ

Spørsmål: Er NordVPN privat?

EN: Ja, NordVPN tillater imidlertid bare torrenting og P2P på et valgt antall av deres tjenester. Ser det som torrenting vanligvis er hva folk ønsker å bli holdt privat, kan dette være et problem for noen mennesker.

Spørsmål: Har NordVPN drepebryter?

EN: Ja, en av de beste funksjonene er den automatiske drepebryteren. Hvis dataene dine blir eksponert i et sekund, vil de automatisk stoppe programmet du bruker eller avbryte forbindelsen fra enheten du bruker.

Q: Er PIA VPN bra?

EN: Ja, som en av de mer populære tjenestene på markedet i dag tilbyr den tjenester på høyt nivå.

Spørsmål: Hva er den tryggeste VPN-tjenesten?

EN: NordVPN tar kaken i denne kategorien. Selv om det ikke alltid er raskest, tilbyr NordVPN den beste sikkerheten.

Spørsmål: Er gratis VPN-er trygge?

EN: For det meste, nei. Det er noen betalte tjenester som har gratis versjoner av programvaren deres som er relativt sikre. Det er bedre budsjettalternativer tilgjengelig som du ville vært bedre egnet med. Sjekk ut vår beste gratis VPN-guide.

Legg til din egen anmeldelse:

Vi gjør vårt beste for selvstendig å forske på produkter for bedre å hjelpe leserne våre med å ta beslutninger. Når det er sagt, ønsker vi også å høre dine meninger. Vi godtar individuelle anmeldelser som er informative og ikke-markedsførte. Fyll ut skjemaet nedenfor, så publiserer du anmeldelsen din. Salgsfremmende anmeldelser fra selskaper selv vil ikke bli publisert. Takk!

--- Velg hastighet ---
Gjennomsnitt
Sakte
Fort
?>

--- Velg brukervennlighet ---
Lett å bruke
Litt komplisert
Veldig komplisert
?>

Ved å klikke på knappen nedenfor, erkjenner jeg at jeg har lest og godtar vilkårene for bruk.

LEGG TIL MIN ANMELDELSE

0
4415

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me