Opera VPN Service – Gratis .. Eller er det virkelig? (Testresultater)

Hvis produktet er gratis, er DU produktet. I det minste er dataene dine.

Nå forstår de fleste viktigheten av å ha den beste tilgjengelige VPN-en. De ønsker å beskytte deres privatliv. De ønsker å kunne få tilgang til geobegrenset innhold og surfe på nettet uten begrensninger. Så når de hører at Opera gir en VPN-tjeneste gratis med ubegrenset data, hopper de på den.

Lever Operaens tjeneste virkelig opp til sprøytenarkomanen?

Opera VPN-oversikt

FeaturesInformation
brukervennlighet: Lett å bruke
Loggpolicy: Noe loggpolitikk
Serverstørrelse: 10 servere
Serverdistribusjon: 5 land
Brukerstøtte: Ingen
torren: Ikke tillatt
streaming: Begrenset
VPN-protokoll og kryptering: Ikke-eksisterende
Hovedkvarter: Canada
Pris: Gratis
Offesiell nettside: https://www.opera.com

Ikke en sann VPN - det er en proxy-tjeneste

Det første du må forstå er det Opera er ikke en ekte VPN. Det er en sikker fullmakttjeneste. Dette betyr at Opera vil kryptere sin egen nettlesertrafikk ved å dirigere den gjennom en server som drives av en VPN i Canada. Opera er det imidlertid ikke designet for å kryptere trafikken på andre nettlesere eller frittstående e-postklienter. Hvis Opera var en ekte VPN, ville den kryptert hver internettinformasjon som gikk inn og ut av enheten. Det har ikke noe å si hvilken applikasjon som håndterte dataene. Dette betyr at Opera er mye mindre sikker enn en frittstående VPN-tjeneste.

Pros:
 • Helt gratis
 • Ingen båndbreddebegrensninger
 • Jobber med Netflix
 • Enkel å sette opp og enkel å bruke
Ulemper:
 • Registrerer all informasjonen din
 • Kanadisk jurisdiksjon
 • Ikke en ekte VPN
 • Ingen frittstående produkt
 • IP-lekkasjer oppdaget
 • Sakte hastigheter
 • Ingen torrenter
 • Bare tre servervalg
 • Ingen kundeservice

Hva vi likte med Opera VPN

opera vpn gratisVi ønsket å starte med de positive tingene med denne “VPN” før vi dykket ned i mange mangler. En god ting med tjenesten er det det er helt gratis. Du trenger ikke registrere deg for et abonnement, og det er ingen båndbreddebegrensninger.

Det er imidlertid viktig å huske det gratis VPN-er tjener pengene på en eller annen måte, og det er vanligvis ved å tjene penger på dataene dine. Det er et ordtak, du får det du betaler for". I dette tilfellet kan det ikke være mer sant. Så hvis du vil at den virkelige avtalen skal være kostnadseffektiv, må du gå med en nesten gratis tjeneste. Ta en titt på listen over de beste gratis VPN-ene.

Den er bygget rett i nettleseren, og det er enkelt å aktivere. For å aktivere VPN, bare gå til menyer / innstillinger / personvern / VPN. Når prosessen er fulgt, kan du ganske enkelt trigge VPN-tjenesten av og på. Du kan også velge plasseringen av serveren og se hvor mye data du bruker.

Endelig, til vår overraskelse, Opera jobbet med Netflix. Det fungerte ikke bare, men det fungerte feilfritt. Noen kan spørre, bør ikke alle VPN-er fungere med Netflix? I teorien, ja. Imidlertid har Netflix gjennom årene blitt veldig strenge og har brukt kraftig anti-VPN-teknologi for å oppdage og blokkere selv de beste VPN-ene. Mange VPNer, når de brukes til å streame geo-begrenset innhold på Netflix, blir møtt med den fryktede feilskjermen.

netflix feilskjerm

Så det er noe Opera har i sin favør.

Bør du stole på Opera?

Du får svaret på det spørsmålet når du ser på Operas personvernregler. Der finner du et antall klausuler som får personvernet til å tenke to ganger.

Et eksempel er det faktum at tjenesten forbeholder seg retten til å samle inn bruksdata. Dette betyr at de kan lagre nettadresser du besøker og IP-lokasjoner, men ikke nødvendigvis innholdet på websidene.

Dette er mye mer informasjon enn andre VPN-er samler inn. Noe å huske er at tjenesten på ingen måte er koblet til navnet ditt eller deg. Den er koblet til enheten som blir brukt. Dette betyr at Opera VPN ikke bygger en surfehistorikk.

Når du ser på personvernreglene deres, ser du at de samler inn informasjon om operativsystemet ditt, IP-adressen din og annen informasjon som kan brukes til å identifisere enhetene dine over tid. Igjen er det viktig å påpeke at Opera VPN ikke har informasjon som kobler deg til IP-adressen.

Opera tjener penger ved å selge dataene dine - pass deg

opera vpn av surfeasyNår vi ser på tjenesten som en helhet, føler vi at Opera gjør det du kan forvente at enhver gratis tjeneste vil gjøre. De samler inn din anonyme informasjon og selger den til andre. Hvis du er ute etter anonymitet og fullstendig personvern, er dette definitivt ikke VPN du bør stole på. Du bør fortsette å søke etter den beste VPN for personvern og sikkerhet.

Opera-nettleseren er teknisk sett et selskap med base i Norge. Problemet er at VPN-tjenesten deres administreres av SurfEasy. Dette kanadiske baserte selskapet ble kjøpt av Opera for noen år siden. Canada er et deltakende medlem av 5 Eyes Surveillance Alliance.

Dette er en allianse for informasjonsinnsamling. Tanken er at flere nasjoner kan samle ressursene sine sammen. Hvis ett land i gruppen har informasjon, deler de det med de fire andre. Så ikke bare er Opera VPN-overvåkningsaktivitet, men hvis den kanadiske regjeringen ba om aktivitet, er de forpliktet til å overlevere den.

Nettleserens VPN bruker AES-256 algoritme. Vi vet også at den bruker standard HTTPS-sikkerhet. Vi så ingen webRTC-lekkasjer under testingen.

Vi antar at Opera VPN kommer til å fungere som sin SurfEasy-partner. Vi tror at den bruker OpenVPN. Det er imidlertid vanskelig å bekrefte dette. Den utnytter en integrert Google offentlig DNS. Proxy-forespørselen er fra VPN-serverne.

Bruker VPN

opera vpn nettleseremblem aktiverDet er superenkelt å bruke VPN i veggen din nettleser. Etter at du har gått gjennom prosessen med å aktivere VPN-serveren, vil du se et blått VPN-merke i søkefeltet. Klikk på VPN-merket for å bli ledet til hovedpanelet.

Dashbordet er enkelt å bruke. Du kan slå VPN-tjenesten på eller av. Du kommer til å få en skjerm som viser båndbredde brukt i løpet av uken, samt båndbredde du har brukt i løpet av måneden. Du kan endre virtuelle steder ved å klikke på det gjeldende valget. Du vil få en liste over nye steder du kan endre til. Bare velg det nye stedet og det vil endres til VPN-serveren i det landet du velger.

Hvor rask er Opera VPN

Alle forstår at hvis du skal bruke en sikker VPN-tilkobling, vil du miste litt av internetthastigheten din. Det er bare på nivå med kurset. Problemet kommer når du merker enorme fall i ytelsen i navnet til "anonymitet".

opera vpn hastighetsresultat zurichDet som er enda verre er når du er det ikke engang lovet anonymitet og du er tvunget til å lide gjennom langsom service.

Dette er hva du får med Opera VPN.

Her ser du hastigheter som er langt nede i det uakseptable territoriet.

Denne er litt bedre, men det er absolutt ingenting å skrive hjem om.

Dette er en av de tregeste VPN-tilkoblingene vi noensinne har sett. Så Opera VPN kan fjerne blokkering av Netflix. Men forbindelsen er så treg at streaming av favorittfilmen eller TV-serien din på Netflix går fra å være morsom til å være et mareritt.

Betalingsalternativer

Opera VPN er gratis. Det er ingen betalingsalternativer, ingen oppgraderinger og ingen tidsbegrensninger. Dette betyr at du ikke trenger å bekymre deg for en pengene-tilbake-garanti eller om de bruker cryptocurrency for å beskytte personvernet ditt eller ikke.

Problemet med gratis VPN-er

vpn ulemperDen beste VPN vil aldri være en gratis VPN. Gratis VPN-er vil ende opp med å koste deg mer i det lange løp fordi de ikke gir personvern og ikke gir sikkerhet. Mange av tjenestene lar tredjeparter søke gjennom dine personlige data eller enda verre.

Når du betaler for en VPN, tjener selskapet du betaler via abonnement. Dette betyr at de ikke trenger å selge din personlige informasjon til andre. Gratis VPN-er kan risikere at du opplever skadelige ting som identitetstyveri.

Gratis VPN-er har langsomme tilkoblingshastigheter. Gratis VPN-er har liten eller ingen kundeservice. Gratis VPN-er har et lite utvalg av servere å velge mellom. Gratis VPN-er tilbyr subpar VPN-protokoller.

Hva med Torrenting?

Med Opera VPN er torrenting uaktuelt. Du bruker en VPN med torrenter fordi du vil beskytte informasjonen din. Du vil forhindre at folk kan hacke datamaskinen din. Når du torrent kobler du til datamaskiner og systemer til andre personer, og du gir dem tilgang til din.

I en verden der alle var gode og snille, ville dette ikke være noe problem. Dessverre brukes torrenting av skumle individer til å begå nettkriminalitet. Hvis du bruker en VPN, kan du beskytte deg selv.

statistikk over brudd på data

Her er problemet. Opera krypterer ikke informasjonen din. Så selv om torrenting var i orden, ville du ikke være trygg. Og husk at Opera VPN er en nettleserbasert proxy. Så det kommer bare til å jobbe for informasjon som blir overført via nettleseren.

Med torrenter kobler du til eksterne programmer som uTorrent. Dette betyr at du kan kysse den lille beskyttelsen denne såkalte VPN gir farvel.

Hvor ligger Opera VPN-servere?

vpn-serverplasseringerOpera VPN-servere er lokalisert i fem land. De er:

 • De forente stater
 • Tyskland
 • Canada
 • Nederland
 • Singapore

Opera ga ut planer om å utvide sine serverbaser til forskjellige steder over hele verden. For øyeblikket lar de brukere koble seg til det de omtaler som "foretrukne servere." Dette er serverne i:

 • Amerikanerne
 • Asia
 • Europa

Det som er frustrerende er det du aner ikke hvilken by du blir koblet til. Du må trille terningene og håpe på det beste.

Mens vi er inne på det, må vi legge til at det ikke er noen kill switch-armatur. Dette er noe du bare forventer av en VPN. En kill switch vil kutte økten automatisk hvis IP-en lekker.

Kundeservice

opera vpn forumÆrlig talt ble vi fristet til å la denne delen stå tom. Når alt kommer til alt, hva er det å snakke om? Hvor mye av ingenting du får?

Se om du vil ha hjelp, Opera vil ikke høre fra deg. Å klikke på hjelpeknappen starter ikke en live chat, den tar deg ikke til et kontaktskjema, og det åpner ikke en hjelpebillett. Ingenting. Alt det gjør er å ta deg til en side hvor du kan lese mer om hva en VPN er og hvordan den skal hjelpe deg.

Opera har et støtteforum. Men dette forumet dekker et bredt spekter av emner som omhandler nettleseren. Det er ingenting som direkte diskuterer VPN. Bare nok en streik mot dette subpar VPN-alternativ.

Kinesiske investorer

Kina har ikke et godt rykte når det gjelder gratis Internett eller Internett-personvern. Nylig samarbeidet en kinesisk investeringsgruppe med Opera-nettleseren. Tilsynelatende inkluderer dette ikke Opera Media Group eller Opera VPN-tjenesten. Det ser ut til at disse foreløpig er i hendene på det originale norske selskapet. Når det er sagt, hvis du er bekymret for personvern, lurer du kanskje på hvor mye tilgang kineserne har til Opera VPN og informasjonen den samler.

Siste tanker

Opera-VPN ser bra ut på overflaten. Jeg mener, hvem har ikke tenkt å bli begeistret for noe som er gratis og blokkerer Netflix geo-begrensninger? Opera VPN er enkel å bruke. Du trenger ikke å vite hvordan du konfigurerer en VPN eller til og med hva en VPN er for å få fordelene. Det er ingen begrensning for båndbredden din, og overføringer er kryptert ved hjelp av kryptering av militær karakter.

Imidlertid, hvis du er på noen måte, form eller form bekymret for personvern og ekte sikkerhet, dette er ikke alternativet for deg. Husk at du ikke kjøper markedets beste VPN. Dette er en gratis tjeneste som bare fungerer med informasjon som blir overført fra Opera-nettleseren.

vpn aktivert popup-opera vpn

Hvis du leser personvernreglene eller vilkårene for bruk koblet til tjenesten, gjør det bare at du føler deg mindre sikker. Tilkoblingshastigheter er avgrunnen. Opera VPN logger ikke bare bruken din, men de kan selge dataene dine. Og takket være uklar jurisdiksjon er det veldig mulig at dette selskapet vil røpe dataene dine til lovhåndhevelse hvis de blir bedt om det.

Tjenesten er gratis. Likevel tror vi ikke det er verdt prisen.

Hvis du vil ha en VPN, så skaff deg en ekte VPN

Vil du ha en velprøvd VPN-tjeneste som beskytter alle dataene du sender over Internett? Da anbefaler vi NordVPN.

NordVPN har tusenvis av sikre serverplasser over hele kloden. De har en tydelig ingen loggføringspolitikk og tilbud enestående kundesupport.

Det er også veldig enkelt å bruke, noe som reflekterer selskapets forpliktelse til å tilby et produkt som virkelig fungerer. Det er ingen skjulte gebyrer eller klausuler. Du kan beskytte flere enheter med bare ett abonnement.

Takket være deres Panama-beliggenhet, NordVPN beskytter deg mot en rekke statlige overvåkningsprogrammer som truer med å kompromittere personvernet ditt.

 • Tilbyr fenomenal kundesupport og a live chat som er tilgjengelig 24/7
 • ENlavt torrenting
 • NordVPN planer spenner fra 2,99 dollar i måneden til 11,99 dollar i måneden
 • NordVPN har spesielle servere som er avsatt for å hjelpe deg med å omgå geobegrensninger på tjenester som Netflix
David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me