Password Safe Review – Et av de beste open source passordstyringsverktøyene

Password Safe Review - Et av de beste open source passordstyringsverktøyene

Jeg jobber med teknologi, men motsto passordstyringsverktøy i lang tid. Inntil nylig faktisk. Det virket som et unødvendig ekstra skritt å ta når de viktige passordene mine ble lagret på en Post-It i lommeboka mi. Før du slynger deg for dypt, må du vite at de virkelig var lagret i hodet mitt, fordi jeg har et godt minne (eller slik tenkte jeg), og lommeboken var bare sikkerhetskopi i tilfelle jeg fikk hjernerystelse fra rugby.

Så kom dagen som en av WordPress nettsteder jeg nettopp hadde tatt på nettet, ble hacket. En arbeidskompis påpekte at jeg burde ta mitt eget råd og tøffe passordene mine til vanlig anbefalt standard: minst åtte tegn bestående av store og små bokstaver, tall, spesialtegn, bla bla.

Rormende skjønte jeg at passordene mine var skitne mot angrep på brute force. For å forbedre dem ville det kreve noe bedre enn hjernekraften min.

“Få en passordbehandler,” sa kameraten min. Jeg var så sur på hackingen at jeg bestemte meg for at det ikke ville skade for å forske på noen få.

Det jeg fant ut er at det er omtrent en milliard og ett alternativ, men så mange mangler nødvendige funksjoner eller krever at du abonnerer for å få full tilgang til funksjonene du virkelig trenger, og så ender du opp med å betale for ting du vil ikke eller vil aldri bruke.

Lang historie kort. Jeg slo meg til på Password Safe, og det er derfor.

Passordsikker oversikt

Mens grensesnittet til Password Safe er enkelt å bruke, ikke la det lure deg til å tro at det er en spøk med programmet fordi det ikke er det. Det aktive byggherre / utviklermiljøet er der for å hjelpe når ting går galt. Per nå er det til og med uoffisielle apper for Android og iOS, som virker som en veldig kul ting for meg.

Fordeler - What You’ll Love
  • Intuitiv og enkel å bruke
  • Støttet av et levende open source-samfunn
  • Helt gratis
  • Klarer flere hvelv
  • Lokal datakryptering
Ulemper - Hva kan forbedres
  • Bare en håndfull importalternativer
  • Er begrenset til kun å lagre passord

Er passordet sikkert?

Ja. Programmet er designet med mange funksjoner som gjør det gjennomsiktig og sikkert.

sikkerhetslås

Det er åpen kildekode. Dette betyr at du ikke trenger å ta designerens ord som et evangelium om at programmet er trygt. Du kan enkelt laste ned kildekoden, gå gjennom den selv, eller få noen med mer kompetanse på området til å gjennomgå den. Hvis du har tekniske koteletter, kan du til og med sette programmet sammen ved å bruke de nedlastede kildefilene i stedet for filene som Password Safe tilbyr.

Password Safe har heller ikke en gjenopprettingsmekanisme og det er heller ingen bakdør - noe som er bra. Dette betyr at med mindre en person har hovednøkkelen, er det umulig for dem å få tilgang til passordene dine. Dette inkluderer utviklere og brukere.

Sikkerhet for filintegritet bety at en angriper ikke kan endre noen beskyttede filer uten å kjenne til hovedpassfrasen. Sikkerhetskopiering av tidligere databaser blir laget automatisk. Brukere har fullstendig kontroll over antall sikkerhetskopier samt hvor de er lagret.

Slik bruker du passordsikkert

Password Safe lar deg gjøre det lagre alle passordene dine i en enkelt passorddatabase, eller du kan opprette forskjellige databaser for forskjellige formål hvis du vil. Jeg kan se hvor det kan være nyttig å ha en database for arbeid og en annen til personlig bruk.

Databaser kan flyttes mellom systemer så lenge hvert system bruker den samme versjonen av Password Safe. La oss ta en rask gjennomgang med å konfigurere programvaren.

Når du bruker passordsikker for første gang, vil du gjøre det Velg den nye databaseknappen.

passordsikker ny oppføring

Deretter blir du bedt om å gjøre det Velg stedet der du vil lagre den nye databasen samt navn du vil tilordne til databasen.

pwsafe db beliggenhet

Du blir bedt om å oppgi et hovedpassord. Dette er hva du vil bruke til å kryptere og låse alt innholdet i den nye safe.

passordsikker oppføring

Når det gjelder bruk av det lagrede passordet ditt, er det en rekke verktøy som er tilgjengelige. Mange av disse krever liming av informasjon til utklippstavlen din, og andre tillater en auto-type funksjon som automatiserer overføringen av passordene dine til nettformer.

Hvis du vil bruke lagrede passord, kan du gjøre det Åpne Password Safe. Velg deretter brukernavn og passord du vil bruke.

pwsafe lagret innlogging

Velg brukernavnikon for verktøylinjen. Motsatt kan du høyreklikke på skjermen og Velg "kopier brukernavn til utklippstavlen." Et annet alternativ er å bruke snarveien Control + U og deretter lime inn brukernavnet i ønsket felt.

pwsafe brukernavn ikon

For å velge riktig passord, Klikk på passordikonet fra verktøylinjen eller høyreklikk og deretter velg "kopier passord til utklippstavle." Et annet alternativ er å bruke Control + C for å lime inn passordet i ønsket felt.

pwsafe passordikon

Tilleggsfunksjoner

pwsafe tilpasning

Password Safe gjør det enkelt å opprette og redigere pålogginger siden alt du trenger er et brukernavn, et passord og stedet der den nye gruppen med informasjon skal lagres. Du kan angi utløpsdatoer for passordene dine, som gir et ekstra lag med sikkerhet ved å gjøre at du endrer dem ofte.

Et problem, kanskje, men en god ide.

Det er tilpassbare passordpolicyer som lar deg regelmessig endre passordene dine med en frekvens du velger.

Funksjonene for automatisk utfylling og automatisk pålogging gjør det praktisk å bruke passordene dine. Passordgeneratoren lager komplekse og sterke passord automatisk basert på kriteriene du angir.

SÅ sterk og SÅ kompleks jeg gidder ikke engang å prøve å huske dem. Det er ikke verdt innsatsen.

Noen få andre funksjoner som omtaler omtale inkluderer alternativet for å installere programvaren på en USB-stasjon og sikkerhetskopifunksjonen som lar deg ta sikkerhetskopi av hele databasen og ha den lagret på et sikkert sted hvis noe skulle gå galt.

begrensninger

Password Safe er et flott verktøy som ikke koster noe, og det kan ta bare noen sekunder å laste ned og konfigurere det. Den eneste ulempen er det for øyeblikket bare tilgjengelig for Windows-systemer. Ikke kast bort tiden din på å lete etter oppgraderinger fordi det ikke er noen. Normalt vil dette angå meg, men tingen er så død enkel og enkel å bruke at den nåværende versjonen skal fungere helt fint i lang, lang tid.

Passordsikker logoDet er her begrensningene slutter for alle praktiske formål. Et ord om kundeservice; siden det er en åpen kildekode-løsning, den viktigste metoden for støtte er i fora, som ikke er en dårlig ting. For det første vil jeg heller velge hjernen til folk som faktisk bruker produktet enn de som er ansatt av et selskap for å snakke om det. Bare min preferanse.

Etter å ha installert programvaren og prøvekjørt den i noen dager, er jeg her for å si at jeg ikke kan finne en eneste grunn til å fortsette å se. Password Safe er passordbehandler jeg aldri trodde jeg skulle ønske, men har blitt merkelig knyttet til.

Etter omfattende personlig testing kan jeg si det Password Safe er en utmerket passordbehandling som selv konkurrerer med ytelsen til vår kuraterte liste over beste passordbehandlere. For behovene til det store flertallet av brukerne, kan jeg ikke forestille meg at du trenger å lete andre steder.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me