Privat tunnel VPN gjennomgang – er det virkelig verdt det?

En VPN som belaster kundene sine rettferdig? Kan det virkelig være sant?


Det var spørsmålet jeg begynte å gruble på etter først å ha hørt om Privat Tunnel VPN. I den lengste tiden hadde jeg oppsøkt VPN-er som tilbød ubegrensede data fordi jeg som forbrukere tror vi er hardwired for å se ord som "ubegrenset" og "ingen grenser" som tegn på at vi får mer smell for pengene.

Men så fikk jeg høre om Private Tunnels unike faktureringspraksis, og jeg begynte å lure på om "ubegrenset" virkelig er alt det er sprukket opp for å være.

Men så fikk jeg høre om Private Tunnels unike faktureringspraksis, og jeg begynte å lure på om "ubegrenset" virkelig er alt det er sprukket opp for å være.

For å forklare: Private Tunnel, en kommersiell spin-off av OpenVPN Technologies, tar kun betalt for dataene du bruker. Og til og med nykommere som velger å prøve dem med gratis prøveversjon, får hele to spillejobber.

Så du spør kanskje: "Hva er fangsten?"

Jeg spurte det samme før jeg testet dem ut selv.

I denne gjennomgangen vil jeg dele resultatene fra hastighetstesten min på tjenesten deres, deres brukervennlighet, vurderingen jeg gir kundestøtte og min generelle erfaring med denne VPN.

Men før vi hopper rett inn i det, her er en liten bakgrunn om Privat Tunnel og menneskene bak denne flotte toppnivå VPN-tjenesten.

Privat tunnel VPN-oversikt

FeaturesInformation
brukervennlighet: Veldig enkel å bruke
Loggpolicy: Mindre hogst
Serverstørrelse: 50 ++ servere
Serverdistribusjon: 12 land
Brukerstøtte: Billettsystem
torren: Ikke tillatt
streaming: Ikke tillatt
VPN-protokoll og kryptering: OpenVPN-protokoll; 128-bit AES-GCM-kryptering
Hovedkvarter: California, USA
Pris: $ 6 / måned
Offesiell nettside: https://www.privatetunnel.com/

Privat tunnelbakgrunn

Private Tunnel er hjernen til James Yohan og Francis Dinha, grunnleggerne av OpenVPN Technologies, Inc., et California-basert selskap som integrerer en serie nyskapende nettverks- og programvareteknologier.

De har mer enn 3,6 millioner kunder og teller.

Nettstedet deres har et rent, profesjonelt design, og programvaren deres har et enkelt, lettforståelig grensesnitt.

Nettstedet deres hevder dristig å forhindre 1 million cybertrusler hver dag. Selv om det ville være vanskelig for dem å bevise dette for publikum uten å føre en slags journal over truslene de blokkerer - og derfor holde logger over din online aktivitet - virker det ganske mulig.

Det er tross alt en gal, gal verden vi lever i akkurat nå, en der cyberangrep truer alle fra banker og myndigheter til private borgere.

Som vi så i oktober 2017, blir til og med mammaene og pappaene våre målrettet av cyberkriminelle. No on is safe… i hvert fall ikke hvis de ikke begynner å bruke VPN-er.

Privat tunnel ser og høres ut som legitim ut, men vi vet alle at utseende kan virke.

En ting som brukerne bør huske på er hvor de er på. Privat tunnel er basert i Hacienda Business Park i Pleasanton, California, USA.

Hvorfor betyr det noe?

Fordi USA er en del av Fourteen Eyes, en klynge av land som inngikk en multilateral avtale for samarbeid om signal etterretning.

Dette globale kollektive avlyttingen er synonymt med UKUSA-avtalen for borgere som bruker Echelon, et program som lar dem avskjære kommunikasjonen vår, enten det er tilfeldig online aktivitet, e-post, sms, nedlasting eller bank.

Her i Australia har parlamentet vedtatt mange endringer til fordel for strengere lov om oppbevaring av data, noe som betyr at våre telekommunikasjonsselskaper kan utvinne vår personlige informasjon til deres egne formål eller for regjeringenes kontroll.

Den eneste måten å blokkere Internett-leverandørene våre (Internett-leverandører) fra å samle inn disse metadataene er å bruke en VPN med solid kryptering. For mer informasjon om å være 100% trygg på nettet, sjekk vår dybdeveiledning til alle tenkelige verktøy.

Men når det gjelder Velge en VPN, det er mye som å selge eiendommer—Det handler om, beliggenhet! Plassering! plassering!

Problemet med privat tunnel, og selskaper som det, er at de opererer fra et land som ligger innenfor deres lovlige rett til å kreve at VPN overleverer data som er relevant for en av deres undersøkelser.

Dette betyr ikke at privat tunnel vil være villig til å overholde enhver statlig institusjon med en gang. Tvert imot, de hevder at de ikke beholder noen aktivitetslogger, men de er også på forhånd med det faktum at de lagrer noen tilkoblingslogger.

Visstnok oppbevares disse loggene bare for å overvåke ytelse og vedlikehold, men de fleste anerkjente VPN-er har en strenge policy for ingen logger.

Det er ganske åpenbart at privat tunnel kan bli tvunget til å overlevere brukerlogger hvis de ble servert med stevning eller garanti.

På plussiden har det ikke vært noen tilfeller av VPN-er som overleverer informasjon til offentlige institusjoner av vilkårlige grunner. Hver gang en VPN har kommet i nyhetene for å overgi slike data, gjaldt det en straffesak, vanligvis en som involverer en cyberkriminell som benyttet seg av en VPN-leverandørens tjenester til ondsinnede formål (potensielt på det mørke nettet).

Så hvor er Privat Tunnel plassert blant sine jevnaldrende på VPN-markedet? Vel, de har fått noen ganske utmerkede score fra kunder og noen virkelig gode anmeldelser.

TechRadar har kalt dem, “Et interessant spinn på VPN,”Splitter om deres betal-som-du-gå-alternativ, men de bemerker også sitt begrensede valg av lokasjoner, deres upålitelige ytelse og deres ekstremt grunnleggende klient.

Basert på min egen testing av tjenesten deres, vil jeg si at de definitivt har forbedret seg med hastighetene det siste året eller så, og tilkoblingsproblemer var bare periodevis.

Men før vi studerer hastighetene og funksjonene i den private tunnelen, la oss snakke om kompatibilitet fordi det virkelig er der de har fått det til å gå på.

Hva tilbyr privat tunnel & kompatibilitet

Privat tunnel lar deg surfe på nettet anonymt ved å skjule din IP-adresse og beliggenhet.

Mens mye av tjenesten deres er ganske trist, krysser de av for alle de riktige boksene når det gjelder sterk kryptering. OpenVPN-protokollen deres er vanskelig å slå.

Funksjonene inkluderer ingen aktivitetslogging, unike dataplaner og en årlig plan med ubegrenset båndbredde.

Denne VPN-tjenesten støtter også disse operativsystemene og enhetene:

 • iOS
 • Android
 • Linux
 • Windows
 • Mac
 • USB-TV-pinner
 • TV-bokser
 • Spesialitet nettbrett

Det som kanskje er mest interessant med denne VPN, er deres forpliktelse til utvikling og evolusjon. Ikke en til å hvile på laurbærene for suksessen, OpenVPN, Inc. støtter nå OSTIFs Bug Bounty-program, et belønningsbasert program som betaler utviklere når de oppdager viktige feil i åpen kildekode-programvare.

På ulemper er det et begrenset antall servere på et begrenset antall lokasjoner. Siden jeg alltid tror at den beste måten å teste ut et VPN på er å reise, Jeg brukte privat tunnel mens jeg reiste fra Sydney til New York og tilbake.

Ved å bruke en av deres tre New York-servere, målte jeg 26 Mbs for nedlasting og 16 Mbps for opplasting. Latency brakte den opp til nesten 79 ms. Merkelig nok fant jeg ut at disse tallene vokste da jeg rørte meg ned i Australia.

Der klarte jeg å treffe 50 Mbps nedlastinger og 43 Mbps opplasting med 25 ms ping. Ikke verst for en tjeneste som har vært kjent for å være tregere enn noen av konkurransene.

Dessverre er det ingen drepebryter med privat tunnel, så brukere er sårbare for granskning hvis tilkoblingen mislykkes mens de driver med online aktivitet.

Tilleggsfunksjoner

Hvis det er et stort handikap for privat tunnel, er det deres relative mangel på funksjoner. Noen av de beste VPN-ene har avanserte funksjoner som URL-filtrering, annonseblokkering osv.

Privat tunnel har bare en funksjon som er verdt å merke seg - programvare for forebygging av inntrenging. Dette avverger ondsinnede angrep fra ting som malware og lignende, men det er her godbitene slutter jeg er redd.

På toppen av det har de bare 12 lokasjoner tilgjengelig i 9 land. Dette tunge antallet servere er ganske nedslående når det sammenlignes med vell av servere som tilbys av tjenester som NordVPN eller Surfshark.

De kompenserer imidlertid for denne knappheten ved å støtte enheter som mange andre VPN-er ikke inkluderer, inkludert de nevnte USB-TV-pinnene.

Priser & planer

Det er her Privat Tunnel virkelig skinner. Som nevnt tidligere tilbyr de en gratis prøveversjon med 2 GB data. I tillegg har de to datapapper og en årlig pakke med ubegrenset data.

Deres rimelig prisede planer starter med 20 GB og brukere betaler bare for det de bruker.

Alternativt gir deres årsplan brukeren ti samtidige tilkoblinger, uten tvil de fleste tilkoblingene jeg har sett et VPN-tilbud.

Privat tunnel har en kombinasjon av full og pro-rata pengene tilbake-garantier, og de godtar en rekke betalingsmetoder fra tradisjonelle metoder som bankoverføring eller kredittkort til cryptocurrencies som Bitcoin.

Prosjekter for privat tunnel

pro-ikonPrivate Tunnels morselskap har eksistert siden 2002, noe som betyr at folkene som er ansvarlige for dette VPN er veletablerte.

Du får en bunnsolid kryptering fra et selskap som er dedikert til nyskapende programvareløsninger.

Som vi har sett, har de omfattende kompatibilitet og et enkelt oppsett.

Mange brukere setter også pris på at det ikke er behov for et abonnement. Du kan bokstavelig talt betale mens du går.

Sikkerhet & Personvern

Dette er den største bekymringen for de som leter etter en VPN. Du vil ha anonymitet og sikkerhet, og du vil vite at du virkelig får det.

Når det gjelder sikkerhet har OpenVPN-protokollen et fantastisk rykte blant online-fellesskapet. Men til tross for det faktum, er det problemet med beliggenhet. Jeg kan ikke stresse den delen nok.

Private Tunnels beliggenhet i USA kan utgjøre et reelt problem for brukere som ønsker å gjøre noe torrenting. Selv om du kan koble appene deres og bruke BitTorrent til fildeling, rynker de fleste amerikanske selskaper på denne fremgangsmåten, og det er ingen som forteller hva som kan skje med loggene fra den aktuelle aktiviteten.

Lovgivning som lagret kommunikasjonslov setter den virkelige makten i hendene på Amerikas føderale regjering.

Så, selv om Privat tunnels 128-biters AES-GCM-kryptering beskytter dataoverføringene dine, Det er grunn til å teoretisere at aktiviteten din kan falle i gale hender hvis du er engasjert i P2P-deling. Mer om kryptering i vår guide.

Er Torrenting tillatt?

Det er tusenvis av VPN-er på markedet. Alle av dem kjemper for bedriften din. Dette kan føre til at noen VPN-er lover mye, men tilbyr litt. Dette er grunnen til at vi virkelig setter pris på ærligheten, enkelheten og åpenheten som Privat Internett-tilgang tilbyr. Deres godt implementerte kryptering og en null loggpolicy sammen med deres billigere pris er noen av grunnene til at vi anbefaler denne VPN-tjenesten.

Hvis en torrentvennlig VPN er det du leter etter - les våre beste vpns for torrenting-artikkel.

Kan jeg bruke privat tunnel for Netflix?

I skrivende stund er det ikke tilgang til amerikanske Netflix og BBC iPlayer. Det er flere premium VPN-planer der ute for streaming, men dette er ikke en av dem. Vi vil ikke anbefale denne for Netflix (her er noen bedre alternativer).

Innloggingspolicy

Som jeg sa før, har Privat Tunnel i beste fall en prekær hogstpolitikk. Mens de hevder at de ikke fører logger om brukeraktivitet, lagrer de tilkoblingslogger for vage formål.

Tilkoblingshastigheter

Mange VPN-tjenester kan skryte av sin "lynraske" hastighet, men Private Tunnel gjør ikke engang begge deler for å gjøre et slikt krav. Det er åpenbart hvorfor noen bruker vil fortelle deg at de har opplevd etterslep ved flere anledninger.

Etter min egen erfaring hadde jeg en blandet opplevelse. De så ut til å være et anstendig transatlantisk alternativ, men med tanke på at de er basert utenfor USA, er jeg mer enn litt sjokkert over de lave hastighetene jeg oppnådde mens jeg besøkte New York.

Her er resultatene av hastighetstesten min etter å ha gjort et sted å reise:

 • US Server

  • Ping: 25 ms
  • Last ned: 26 Mbps
  • Last opp: 16 Mbps
 • EU-server

  • Ping: 40 ms
  • Last ned: 65,46 Mbps
  • Last opp: 46,51 Mbps

Jeg kan ikke si at jeg var begeistret for resultatene, i alle fall ikke da jeg var i USA. Du skulle tro at en tjeneste som er basert i USA vil ha de beste hastighetene av alle. Hjemme felt fordel, som det var. Men det så ikke ut til å være tilfelle med privat tunnel.

Mer informasjon om tilkoblingshastigheter finner du på spørsmålssiden deres her.

Usability

Jeg må gi rekvisita til privat tunnel i denne avdelingen. Selv om grensesnittet deres er mindre enn estetisk tiltalende, var brukervennligheten helt topp. Veldig konsistent, veldig enkel å bruke og ingen reelle problemer overhodet.

Deres enkle installasjonsinstruksjoner finner du her. Som du vil se, er det et ganske enkelt trinn-for-trinn for brukere av både PC og mobil enhet.

Privat tunnel Cons

Selv om jeg hadde hatt tilstrekkelig tid til å bruke privat tunnel til uformell surfing, kan jeg ikke si at jeg ble blåst bort av noe om det.

Hastighetene var i orden, men de var ikke noe spesielt. Krypteringen var solid, men alle som har brukt VPN-er regner allerede med at OpenVPN er fantastisk.

Deres unike prisplaner er interessante, men jeg er fremdeles på gjerdet om det virkelig er bedre eller verre enn en ubegrenset premium-pakke fra en av konkurrentene. Og til slutt, deres totale mangel på avanserte funksjoner etterlater mye å være ønsket.

En ulempe som sprang rett ut mot meg så snart jeg begynte å teste dem ut, var dette:

Begrenset kundesupport - Øh ....

nøytral-uttrykksSom Trust.Zone tilbyr ikke Private Tunnel kundesupportalternativer som mange av oss har kommet til å forvente av en god VPN. De tilbyr bare et billettsystem som du lar dem være en melding og venter på at de kommer tilbake til deg.

Etter å ha testet dette systemet, fant jeg ut at de tok mer enn 24 timer å svare på spørsmålet mitt, og svaret deres var langt fra det vennlige og ultrainformative jeg normalt får fra personalet på NordVPN.

Tenk deg det? De fleste legitime VPN-er tilbyr 24/7 live chat. I stedet, Det tar mer enn 24 timer å få privat tunnel tilbake til deg. Dette er et annet av deres blanke handikap, og en som de bør rette opp snart hvis de vil forbli tilstedeværelse i dette sterkt overmettede markedet.

Anbefaler jeg privat tunnel?

Ja og nei… men stort sett nei.

Jeg vil anbefale folk som er interessert å se på NordVPN og Surfshark som overlegne valg for omtrent samme pris.

Til tross for min mindre enn fantastiske erfaring, må jeg si at dette er et godt valg for nybegynnere. Hvis du er noen som akkurat nå lærer om VPN-er og vil ha noe enkelt å øve på, er dette den riktige VPN-en for deg.

Som jeg har sagt, grensesnittet deres er enkelt å navigere, noe som gjør det til et godt alternativ for den tilfeldige brukeren som bare vil se på sport eller gi beskjed til en venn uten å bli spionert på.

I tillegg er det et ganske rimelig alternativ, og du kan alltid dra nytte av gratis prøveperioden for å se hva du synes.

Men for alle andre, bruk denne VPN med forsiktighet. Husk at det er det ikke alltid den beste ideen å gå med en VPN som er basert i USA eller et av de andre landene som består av de fjorten øyne.

PROS

 Kompatibel med USB-TV-pinner
 Rimelige prisalternativer
 Moderat hastighet
 Godt kryptert
 Ingen aktivitetslogger
 Lett å bruke

ULEMPER

Lagrer tilkoblingslogger
Det eneste kundesupportalternativet er et billettsystem
Mangel på funksjoner
Tillater ikke Netflix eller lignende strømmetjenester
Uklar politikk

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me