Proton VPN – Erfarne sikkerhetsledere (kan de levere?)

ProtonVPN er ikke en imponerende tjeneste ennå, men de ser ut til å prøve hardt. Her er min mening om hvordan de stakk opp mot konkurransen.


ProtonVPN er hjernen til Harvard-fysikerne som sto bak ProtonMail. ProtonMails påstand om berømmelse er det faktum at det ble plassert i en underjordisk bunker. ProtonVPN er et virtuelt privat nettverk designet for å sikre nettrafikken din.

ProtonVPN er en tjeneste som er fokusert på å gi sikkerhet. Til sin rett er det en av de eneste VPN-tjenestene som tilbyr et virkelig gratis alternativ. Det er en god service. Men vil det kvalifisere seg som den beste VPN? La oss se på noen få faktorer som kan hjelpe oss med å finne svaret.

Oversikt

FeaturesInformation
brukervennlighet: Lett å bruke
Loggpolicy: Ingen loggføringspolitikk
Serverstørrelse: 3000 ++ servere
Serverdistribusjon: 61 land
Brukerstøtte: Billett
torren: Begrenset
streaming: Begrenset
VPN-protokoll og kryptering: OpenVPN-protokoll; AES-256-kryptering
Hovedkvarter: Sveits
Pris: $ 4 / måned
Offesiell nettside: https://protonvpn.com/
Pros:
 • Servere er fysisk sikre
 • Gode ​​personvernregler
 • Internett-klienten er enkel å bruke
 • P2P vennlig
 • Kan inkludere ProtonMail
 • Sikre kjerne-tilkoblinger
Ulemper:
 • Begrensede servere og serverplasseringer
 • Problemer med serverhastigheten
 • Ikke alle klienter har full tilgang til serverfunksjoner
Funksjoner:
 • Tre serverplasseringer med gratisversjonen av VPN
 • AES - 256-kryptering
 • 2048 - bit RSA-nøkkelkryptering
 • HMAC med SHA256 for autentisering av meldinger
 • Åpne VPN-protokoller
 • Støtter PPTP L2TP / IP sek
 • Sveitsisk baserte selskap
 • Proton VPNs Secure Core er lokalisert 1000 m under overflaten i et nedfallsrom
 • Drepe bryteren
 • Innsynsrapport
 • Warrant kanarifugl

Kan du stole på ProtonVPN?

Når du avgjør om en VPN er pålitelig eller ikke, er et av de første stedene vi liker å se på personvernreglene deres. I diskusjonen om deres filosofi sier ProtonVPN at de er opptatt av å beskytte personvernet til brukerne. Dette betyr at de samler inn den minimale mengden informasjon som trengs for å gi kundene en privat og anonym opplevelse.

protonvpn-loggpolicyProtonVPN lover å ikke samle inn noen logger. Som sådan er de forpliktet til ikke å dele informasjon om forbindelsene dine eller nettstedene du besøker.

De lagrer en enkelt tidsstempel av den nyeste aktiviteten i kontoen din. Dette inkluderer ikke informasjon om hvor du logger deg på eller hvor lenge du har vært pålogget. Dette er en standardpraksis med alle VPN-er. Dette lar dem forsikre seg om at kundene ikke misbruker tjenesten deres ved å få flere til å bruke VPN enn abonnementet tillater. Tidstempelen overskrives hver gang du kobler til serveren på nytt.

Noen har lurt på hvordan ProtonVPN er i stand til å unngå å oppbevare loggdata da dette er obligatorisk etter sveitsisk lov. ProtonVPN ga en detaljert forklaring av dette i deres personvernregler. Ta bort fra bloggen deres er at lovene som krever lagring av loggingsinformasjon gjelder store teleoperatører, noe ProtonVPN ikke er. Så de blir ikke berørt av disse lovene.

Er Proton Mails servere trygge?

protonvpn ingen logger politikkAndre er bekymret for at mange av ProtonVPNs servere ikke er lokalisert i Sveits. I stedet er de lokalisert i land som Canada, USA og Kina hvor ting som hogst og overvåking håndheves. Så man kan spørre hvordan ville retningslinjene uten logg fungere i denne situasjonen. Svaret er at policyen er den samme uansett hvor serverne befinner seg. I følge ProtonVPN lagrer ikke serverne deres personlig informasjon, så det er trygt å koble seg til hvilket land brukeren ønsker.

ProtonVPN er åpen og på forhånd om at de vet om en bestemt klient er koblet til VPN-tjenesten eller ikke. Men dette stemmer med alle VPN-tjenester der ute. Det vi liker med ProtonVPN er at de er ansvarlige nok til å røpe det faktum. For oss er dette en god ting.

At de sporer tidsstemplene for påloggingsforsøk, er også bra fordi det lar dem beskytte mot brute force-angrep. En VPN-tjeneste som sier at den ikke logger på påloggingsforsøk, er verken løgn eller de er ikke sikkerhetsbevisste.

Så etter å ha undersøkt forskjellige aspekter av personvernreglene deres, føler vi at ProtonVPN er ærlig,. De er på forhånd hva de vil og ikke vil samle inn. De støttes av enkeltpersoner som har mange års erfaring innen databeskyttelse og som tar beskyttelse av personvernet til kundene sine på alvor.

Siden de er et sveitsisk selskap, er de ikke underlagt EU-lovgivning. De er ikke medlem av Five Eyes eller de 14 Eyes-overvåkingsprogrammene ledet av USA. Som vi nevnte over, har imidlertid Sveits også vedtatt noen overvåkingslover som får oss til å tenke to ganger. Disse lovene krever at teleoperatører skal lagre tilkoblingslogger i 12 måneder. På grunn av uklarheten i ordlyden, kunne man gå bort og tro at dette ikke gjelder e-post og VPN-tjenester. Dette er taktikken som ProtonVPN tar.

ProtonVPNs priser

ProtonVPN tilbyr fire forskjellige prismetoder. Hvert prispunkt tilbyr valgfrie rabatter hvis du betaler årlig.

protonvpn-priser

Den første servicenivået er gratis. Imidlertid er det en veldig begrenset tjeneste. Du har bare tilgang til servere i Nederland, USA og Japan. Det er ingen ekstra funksjoner som tilbys. Imidlertid, hvis du registrerer deg for gratistjenesten, har du muligheten til å prøve den betalte tjenesten syv dager gratis. Så det er et godt alternativ hvis du vil få en følelse av om ProtonVPNs tjeneste vil fungere for deg eller ikke.

Det neste alternativet er deres grunnleggende $ 4-plan. Du har tilgang til alle serverne deres. Du kan koble to enheter samtidig. Tjenestens hastighet er høyere enn det du får med gratisalternativet, men dette er ikke deres raskeste hastighet.

Det neste alternativet er $ 8 i måneden. Tilkoblingsbegrensningen din økes til fem enheter. Her får du tilgang til deres høyeste hastighet, deres torrent-servere og deres Secure Core. For pengene er dette den beste planen å gå med. Det gir deg alt du trenger av et VPN.

protonvpn betalingsmåteDen endelige planen er $ 24 per måned betalt en gang i året. Denne planen er veldig nær $ 8-planen med unntak av at du også får tilgang til ProtonMail.

Du kan betale med PayPal eller et større kredittkort.

ProtonVPN tilbyr en 30 dagers pengene tilbake-garanti. Dette er imidlertid ikke en full pengene-tilbake-garanti. Det er en forhåndsgaranti. Så du får bare refundert den ubrukte delen av måneden. Hvis du bruker tjenesten i fem dager, får du refusjon for de ubrukte 25 dagene. Dette er ærlig talt ikke en god refusjonspolicy, spesielt når du ser på andre tjenester som tilbyr noen spørsmål uten tilbakebetalt garanti.

På den positive siden kan ProtonVPN i henhold til deres tjenestevilkår gi en forhåndsbetalt tilbakebetaling til sine klienter hvis tjenesten deres av en eller annen grunn enten ikke var tilgjengelig eller ustabil. Dette vil bli gjort etter at kontohaveren har sendt en forespørsel. Alle refusjoner behandles innen 14 dager etter forespørsel.

ProtonVPN-serverhastighet

ProtonVPN har greie hastigheter ved å bruke plussplanen. Det er omtrent 13 prosent til 15 prosent saktere enn en ubeskyttet forbindelse. Jo nærmere du fysisk er serveren, desto raskere har hastighetene en tendens til å være.

protonvpn hastighetsresultatKontroll av tilkoblingen ved å bruke pluss-serverne førte til litt høyere tap i tilkoblingshastighet. Vi forventet imidlertid dette på grunn av det økte krypteringsnivået. Selv om det var noe hastighetstap, var tjenesten fremdeles rask nok til å bruke strømmetjenester på nettet.

Secure Core-nettverkstilkoblingene hadde de tregeste hastighetene av alle på tjenesten. Dette kan forventes fordi banen for å komme til VPN-destinasjonsserveren er forsterket med flerhopping. Dette ekstra sikkerhetstiltaket øker ping-tiden betydelig og reduserer internetthastigheten betydelig.

protonvpn hastighetsresultat2Fra en ISP-basehastighet på 28 MB per sekund senker den krypterte forbindelsen hastigheten til 18,46 MB per sekund. Vi snakker om 35 prosent fall i hastighet. Vi så at de samme resultatene var tilfelle uavhengig av serveren. Farten falt mellom 25 prosent og 35 prosent. Dette er et drastisk tap av hastighet, men det er raskt nok til at du kan gjøre aktiviteter på Internett hvis du er villig til å ofre hastighet for økt online personvern.

protonvpn hastighetsresultat3Med den gratis VPN-tjenesten vil du legge merke til den største nedgangen i tilkoblingshastigheten. Dette er fordi tjenesten gir tilgang til et lite antall lavbåndbredde-servere som ofte har lastekapasitet.

Her startet vi med en grunnleggende ISP-nedlastingshastighet på 28,22 MB per sekund. Det falt ned til rundt 15,5 MB per sekund. Dette er et fall på rundt 45 prosent. Og andre testhastigheter falt mellom 30 og 60 prosent. Avhengig av hvor rask den opprinnelige ISP-tilkoblingen din er, kan dette gi en merkbar effekt og påvirke din evne til å surfe på nettet. Så det frie valget er egentlig ikke et godt alternativ for enkeltpersoner som rutinemessig bruker Internett med en VPN. Hvis du sjelden trenger en sikker Internett-tilkobling eller hvis du er spent på penger, kan dette være et godt alternativ for deg.

Forstå alternativet for sikre kjerne-tilkoblinger

En av de øvre funksjonene i tjenesten er Secure Core-nettverket. Dette nettverket er en gruppe servere som ligger på Island, Sveits og Sverige. Alle disse landene har veldig kraftige personvernlover. Serverne som utgjør Secure Core-nettverket er i ekstreme sikkerhetsdatasentre.

Disse serverne eies og kontrolleres av ProtonVPN. Disse serverne er koblet til Internett ved hjelp av sin egen dedikerte nettverks-IP-adresse.

Dette tillater brukere fullstendig beskyttelse mot kompromitterte VPN-servere og land med lavere hensyn til personvern på Internett, for eksempel Kina. Eller det beskytter brukere mot overvåking i land som Australia, Storbritannia og USA.

Hvis VPN-leverandøren i et land som Australia ble tvunget til å overvåke VPN-nettverkstrafikken, kan de kanskje bruke tidskorrelasjoner som en måte å angripe en brukers personlige surfing på nettet. Når en bruker er koblet til Secure Core-nettverket, vil disse timingskorrelasjonsangrepene bare spore tilbake til ProtonVPNs Secure Core-nettverk. Dette minimerer sjansen for at en rettshåndhevelse eller et statlig organ vil kunne spore brukerens sanne IP-adresse.

protonvpn sikker kjernealternativ

Den grunnleggende ideen er at forbindelsen din begynner med multi-hopping via Secure Core-nettverkene. Deretter gjør den sin endelige forbindelse til VPN-serveren. Hvis du kobler til en server i USA med Secure Core-nettverket, vil trafikken først passere gjennom en server på Island eller Sveits og deretter gå til den endelige destinasjonen VPN-server i USA.

Serverplassering

protonvpn-serverplasseringerProtonVPN har et relativt lite antall serverplasseringer. På rundt 300 er dette 90 prosent mindre enn hva andre VPN-tjenester har. For eksempel har NordVPN mer enn 4.800 servere, og Privat Internett-tilgang VPN har mer enn 3.500 servere.

Jo flere servere et VPN-selskap har, jo flere alternativer er det for å forfalske plasseringen din. Hvis du reiser mye, vil du ha tilgang til en VPN-server i nærheten, da forbindelsen din blir raskere sammenlignet med en som er i et annet land eller til og med på et annet kontinent.

ProtonVPN har 24 serverplasseringer. Det er en ære for at de jobber med å øke antall serverplasser.

Dette er Secure Core-serverne som brukes til å legge til ekstra beskyttelse mot VPN-endepunktkompromisser.

Dette er standard-serverne som brukes til å gi en høy båndbreddeforbindelse for abonnenter.

Anbefaler vi ProtonVPN?

Selv om ProtonVPN er relativt ny i bransjen, har de den tekniske kompetansen og støtten til teamet bak ProtonMail. Som et resultat er ProtonVPN et sikret VPN-nettverk. De er et godt alternativ, men de er langt fra i samme kategori som de beste VPN-tjenestene vi har gjennomgått.

Klienten deres er enkel å bruke med Windows. Secure Core-nettverket gir et økt sikkerhetsnivå. Det økte sikkerhetsnivået kommer imidlertid med en merkbar reduksjon i hastigheten.

7 dagers gratis prøveversjonDe tilbyr en gratis prøveperiode på sju dager der du kan oppleve VPNs full kraft. Imidlertid, hvis noen ønsker å bruke ProtonVPN som en gratis tjeneste, kommer de til å bli skuffet. Serverne er vanligvis mettede, og dermed kan Internett-hastigheten din reduseres med opptil 50 prosent.

De har en anstendig prisplan med $ 8 pluss tjenesten det beste valget for pengene. Når det er sagt, føler vi at denne VPN mangler mange av funksjonene man forventer av en betalt tjeneste. En viktig ulempe for oss er antall lokasjoner som de har VPN-servere i. Dessuten mangler deres kundestøtte et live chat-alternativ.

Som vi sa, dette er et relativt nytt selskap. Når du besøker deres nettforum, ser du at de er aktivt engasjert med kundene sine og tar skritt for å forbedre kvaliteten på tjenesten de tilbyr. Vi ser frem til å se gjennom dette produktet på nytt og se forbedringene de har gjort. Men foreløpig føler vi at denne tjenesten ikke er verdt pengene.

En VPN-tjeneste som er verdt prisen - NordVPN

Vil du ha en VPN-tjeneste som gir en kvalitetstjeneste til en rimelig pris? Vi anbefaler NordVPN.

NordVPN har tusenvis av servere spredt over 61 av land i 6 av 7 kontinenter. De har en tydelig ingen loggføringspolicy og gir den beste kundesupporten vi har sett.

NordVPN er enkel å bruke og gjenspeiler selskapets forpliktelse til å sette kundens personvern først. Det er ingen skjulte gebyrer eller klausuler. Du kan beskytte flere enheter med bare ett abonnement.

Fordi de ligger i Panama, er du beskyttet mot en rekke av de statlige overvåkningsprogrammene som truer med å kompromittere personvernet ditt.

 • NordVPN har fantastisk kundesupport og tilbyr a 24/7 live chat
 • NordVPN tillater torrenting ved hjelp av spesielle servere
 • NordVPN har planer som spenner fra $ 11,95 per måned til så lavt som $ 2,99 per måned
 • De fleste av NordVPNs servere kan omgå geo-begrenset innhold som Netflix

Med NordVPN, du får det du betaler for.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me