Slik får du en privat, anonym online opplevelse

Visste du at alt du gjør på nettet blir sporet og spilt inn? Det er et urovekkende faktum at mange ikke kjenner. Se hva det handler om.

inkognito nedlastingRealiteten er at det er en stor virksomhet for Internett-leverandører eller Internett-leverandører å følge med på all din online informasjon. Brukerhistorikken din kan brukes til å målrette annonser direkte mot deg eller for å straffeforfølge deg i en kriminell handling.

Som mange mennesker, kan din første reaksjon på å høre noe slikt være å trekke på skuldrene og tenke, “Jeg er ikke en kriminell. Hvorfor skal jeg bry meg om en Internett-leverandør registrerer hvert trekk jeg gjør online? ”

Tingenes prinsipp kan kanskje plage deg mer når du vurderer alle tingene som Internett-leverandøren din har tilgang til. Din bankinformasjon, ditt meglerhus, din pensjonskonto og andre sensitive økonomiske data kan være plassert et sted hos din ISP. Hvis dette er tilfelle, bør du finne ut mer om hvordan du lagrer kryptoen din trygt, samt sikre de virkelige bankkontoer.

Dessuten er Internett-leverandøren din ikke den eneste spilleren som er interessert i disse dataene. Kriminelle er det også. Cyberkriminalitet er så utbredt at Federal Bureau of Investigation, eller FBI, i USA har en hel divisjon dedikert til å spore opp og bringe disse tyvene for retten.

Med cyberkriminalitet øker antall, er det viktigere enn noen gang å beskytte identiteten din på nettet. I tillegg er det ikke noen som liker ideen om at noen holder så tett informasjon om sine private aktiviteter.

Contents

Personvernlover forklart

Deretter er det personvernhensynene som kan reises av den føderale regjeringen. I april 2017 undertegnet president Donald Trump en lov som opphevet regler for personvern på nettet. Den nye loven gjorde det mulig for Internett-leverandører å selge brukerdata.

Med den nye loven kom ISP-er frem for å si at de aldri ville selge sine kunders data. Noen personverneksperter sier at Internett-leverandører sannsynligvis bare vil bruke de nylig tillatte retningslinjene for å styrke deres allerede kraftige tak i verden av online-annonsering, men dette kan fremdeles være bekymringsfullt. Det er også bekymring for tapet av nettnøytralitet.

Datalekkasjer skjer, og det er også hensynet til at en hacker ikke vil kunne motstå skatten med informasjon på noen ISP-servere. Det som er bekymringsfullt er det faktum at mange mennesker opplever at denne typen reklame er inngripende og skadelig. Det er en følelse av at naboene dine vet for mye om din personlige virksomhet. Hvis du bruker sosiale medier, vil du bli overrasket over noen av Facebooks personvernregler, som virker ganske inngripende overfor brukerne.

Informasjonskapsler: Et søtt navn for et lumsk verktøy

Hvis du har brukt tid på nettet, har du lagt merke til at du ofte blir bedt om å godta en cookie-policy. Nettleserkaker er et av virkemidlene du kan spores på nettet.

  Slik sletter du Google-historikken din

hva er nettkaker

Du har opplevd informasjonskapsler i aksjon når du handlet etter noe på nettet. Kanskje du så på et nytt par sko på en detaljhandelnettsted. Plutselig, uansett hvor du går i den elektroniske verdenen, fortsetter du å se annonser for disse skoene.

Det er fordi et annonseringsnettverk har lagret en informasjonskapsel på datamaskinens harddisk. Dette gjør at de samme annonsene kan vises deg gjentatte ganger etter at du har utført et Google-søk eller bla gjennom tilbudene i en nettbutikk.

Andre måter du blir sporet på nettet

Nettsteder henter informasjon om deg når du besøker dem. Dette kan inkludere din IP-adresse så vel som din fysiske plassering. De identifiserer til og med enheten du bruker til å bla gjennom, hvilken nettleser som brukes og operativsystemet på enheten din.

Nettleser-plugins er et annet område som bekymrer personverneksperter. Noen plugins kan være gunstige, men ulempen med nettleser-plugins er at de er beryktet for å samle inn mer data enn de trenger. Enda verre er sikkerhetstiltakene deres for å beskytte disse dataene utilstrekkelig. Dette ble mest kjent representert av den store sikkerhetskrisen forårsaket i 2017 av Flash-plugin.

Husk at alle søkemotorer som du bruker også fører omfattende poster om deg.

Google, Bing, Yahoo og mer samler inn informasjon om din oppførsel og vaner, og alle disse dataene blir deretter solgt til høystbydende.

Begynner du å være bekymret for ditt personvern på nettet? Det er bra, fordi det er ting du kan gjøre for å beskytte deg selv.

Hvordan være mer anonym på nettet

Du trenger ikke å være utrolig teknisk kunnskapsrik for å gjøre online verden sikrere for deg selv og din familie. Mange av disse tipsene er enkle å forstå og implementere. I løpet av få minutter kan du være trygg på å glede deg over en tryggere onlineopplevelse.

hvordan skjule IP

Insisterer på en HTTPS-tilkobling

Når du besøker nettsteder som ikke har en HTTPS-tilkobling, inviterer du til problemer. Det er som å la noen se over skulderen mens du bruker banknettstedet ditt for å balansere sjekkheftet.

Det ville føles galt og inngripende, ikke det? Det kan også føre til at sensitive data risikerer å bli stjålet og misbrukt. Det er den typen risiko du risikerer når du bruker nettsteder med bare en HTTP-tilkobling.

HTTPS-tilkoblinger legger et ekstra krypteringslag på sensitive data som påloggingsnavn, passord og kontonummer. Dessverre bruker ikke alle nettsteder nødvendigvis denne typen beskyttelse.

En nettleserutvidelse kalt HTTPS Everywhere løser denne vanskeligheten. Denne utvidelsen er tilgjengelig for nettlesere som Firefox, Chrome og Opera, og sikrer at alle tilkoblinger er kryptert.

Safari- og Internet Explorer-brukere har ikke en tilsvarende tjeneste, men en IE-utvidelse med lignende funksjoner er under utvikling.

  Yubikey-gjennomgang: Nyttig måte å beskytte passordene dine

Hold deg unna offentlig WiFi

Mange offentlige steder tilbyr WiFi i dag. Fra hoteller og restauranter til butikker og flyplasser ser det ut til at bedrifter er ivrige etter å sikre at du blir koblet til Internett uansett hvor du går. Det er gode nyheter for kjeltringer som drar full nytte av disse stort sett ubeskyttede og ukrypterte nettverk.

farene ved offentlig wifi

Hvis du må bruke Internett mens du er ute og går, gå til din trådløse leverandør og be om et LTE-modem eller hotspot. Disse gir økt sikkerhet og personvern, slik at du kan surfe hvor og når du vil.

Maksimer nettleserens personvernverktøy

Hver nettleser har en rekke personvernverktøy, men mange brukere er ikke klar over at de eksisterer. Noen av disse verktøyene kan være aktivert fra det øyeblikket du begynner å bruke nettleseren, men det kan være at du må slå andre på eller ringe opp strømmen deres.

Et flertall av Internett-brukere i dag er fans av Chrome-nettleseren. Det er mulig å endre personverninnstillingene på Chrome ved å se øverst til høyre i vinduet. Klikk på ikonet med tre vertikale punkter for å åpne en rullegardinmeny, og velg deretter “innstillinger.Klikk deretter “Vis avanserte innstillinger,”Og se etter“Personverninnstillinger“.

krominnstillinger

I personverninnstillingene finner du nesten et dusin forskjellige oppgaver. Deaktiver dem alle hvis du vil sikre det ytterste privatliv for nettopplevelsen din. Les gjennom hver av dem for å finne ut om å aktivere dem eller ikke kan være verdifulle for deg. Husk imidlertid på det

Google vil samle inn personopplysninger om deg for hver av disse oppgavene du aktiverer.

Slik får du en privat, anonym online opplevelse

Chrome har også en “inkognito” -modus som, når den er aktivert, forhindrer nettleseren i å føre journal over hvor du går og hva du gjør online. Imidlertid dette hindrer ikke Internett-leverandøren din i å spore oppførselen din, og sjefen din vil fremdeles kunne se hvor du blar mens du er på jobb.

For å slå på inkognitomodus, åpne Chrome og klikk deretter på “Fil.” Plukke ut “Nytt inkognitovindu,”Og et nytt vindu åpnes for å fortelle deg at du har gått inkognito.

Slik får du en privat, anonym online opplevelse

Går privat og inkognito på Android

Åpne Chrome på Android-enheten din, gå til øverste høyre hjørne for å finne trippelprikkerikonet. Gå til “innstillinger,” og så “Personvern.”Nok en gang, det kan du deaktiver alle oppgavene som er funnet på denne listen, eller velg oppgavene du vil holde aktiv.

Android inkognito

Hvis du vil gå inkognito, velger du det samme triple-punktsikonet for å gå til “Ny inkognito-fane.” Dette gir deg et nytt inkognitovindu.

Går privat og inkognito på iOS

Start Chrome-nettleseren, bruk deretter trippel-punkt-ikonet øverst til høyre for å velge “Innstillinger” og deretter “Personvern.” Se nøye gjennom de forskjellige oppgavene på menyen for å bestemme hvilken som skal deaktiveres..

  Hva er en proxy-server? Enkel guide

Å gå inkognito ligner prosessen på andre enheter. Bruk triplett-ikonet øverst til høyre i Chrome-skjermen for å velge “Ny inkognitofane”. Dette åpner et nytt vindu.

Bruk Tor-nettleseren

Onion Router, ofte referert til som “Tor”, gjør nettleseropplevelsen din anonym ved å kryptere forbindelsen din og sprette trafikken din mellom flere stafetter som er stasjonert rundt om i verden..

nettleser

Å bruke Tor-nettleseren gjør det tilnærmet umulig for noen å spore din online aktivitet av noen grunn. Alle som er interessert kan ikke lære din fysiske beliggenhet eller hvilke nettsteder du besøker. Ingen nettsteder vil kunne lære din faktiske IP-adresse, men det vil se ut som du besøker fra en helt annen IP-adresse enn den du faktisk bruker.

(Les mer om de beste sikre nettleserne her)

Besøk BugMeNot

Hvis du er lei av å måtte registrere deg på en konto for å bruke gratis nettsteder som Pinterest, vil du like BugMeNot. Besøk nettstedet deres, og skriv deretter inn URL-adressen til et nettsted du vil vise. Tjenesten ser etter et registrert passord som du midlertidig kan bruke til å gjøre det du vil på nettstedet. Du vil ikke alltid finne det du leter etter, men det kan hende lar deg besøke et nettsted uten å gi dem mye detaljert informasjon.

Bruk en VPN

Kanskje det viktigste viktige tiltaket du kan ta for å beskytte deg selv på nettet er ved å bruke den beste VPN-en du kan finne. En pålitelig, topp VPN-tjeneste som NordVPN gir netttrafikklag på krypteringslag mens du også anonymiserer IP-adressen din.

VPN-leverandører oppnår dette ved å bruke store nettverk av servere som er lokalisert over hele kloden. Det er mulig at du surfer på Internett hjemmefra i Sydney, men det ser ut som om du surfer fra Danmark. Dette kan gi brukeren tilgang til nettsteder som ellers ville blitt blokkert basert på deres geografiske beliggenhet. Imidlertid, hvis du faktisk surfer fra Sydney, kan du være interessert i hva australiere tenker om personvern på nettet.

Noen VPN-tjenester er selvfølgelig bedre enn andre. Det er gode gratis VPN-tjenester der ute, men hvis du ser alvorlig på å beskytte dataene dine, vil du gå med en av de mest rangerte og anbefalte leverandørene, som nesten alle krever en form for månedlige betalinger. Så du kan ikke nærme deg personvern og sikkerhet på nettet med “gratis for alltid” i tankene. Heldigvis er det ganske enkelt å finne VPN-anmeldelser som vil hjelpe deg å sammenligne hvilken VPN som passer for deg.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me