Slik fremskynder du internettforbindelsen

Hvis du er gammel nok til å huske dagene med oppringt modem, husker du at nettsteder tok evig tid å laste. Den gangen var all ventingen bare en del av opplevelsen. Teknologien for raskere surfing var fremdeles under utvikling.

Ting er annerledes i dag, men dette betyr ikke at du ikke kan være det plaget med lave Internetthastigheter. Det er mye mer irriterende å måtte takle dette problemet nå når folk er vant til nettsteder som laster inn mindre enn et øyeblikk.

I disse dager, når Internett beveger seg sakte, betyr det ikke nødvendigvis at du har en dårlig forbindelse. Det kan hende at Internett-leverandøren din har plassert en hette på hastigheten som forbindelsen din er i stand til å oppnå. Hvis du ikke har antivirusprogramvare, kan dette også være åpent for deg utrolig treg netttrafikk.

internett hastighet rundt om i verden

Bremser kan være forårsaket av bruk av en utdatert versjon av antivirusprogramvaren din. En enhet som er lastet ned med skadelig programvare kan ikke hastighet. Det er til og med en mulighet for at Internett-leverandørens domenenavnserver kan ha problemer.


Hva gjør du hvis du har en treg internettforbindelse

Før vi dykker ned i alle måtene å gjøre internett raskere, må vi tømme luften. Hvis Internett-leverandøren din tilbyr treg forbindelse, ingenting du gjør vil gjøre noen forskjell.

Så før du leser gjennom denne guiden og lager alle hastighetene på internett, er det første trinnet å sørge for at du ikke blir strupet.

Kontakt Internett-leverandøren din å spørre om det er noen begrensninger på forbindelsen din. Hvis ikke, kan du spørre dem om et høyere servicenivå er tilgjengelig for oppgradering. Hvis du har valg mellom Internett-leverandører, kan det være lurt å sammenligne konkurransen.

Forbindelsen din er fortsatt treg

Hvis du har kontaktet eller endret Internett-leverandøren din, og de sier at du bør glede deg over supersnelle tilkoblinger, kan det hende du må se etter andre problemer.

Start med antivirusprogramvaren din for å sikre at du ikke har skadelig programvare som kjører på datamaskinen din. I følge Heimdal Security kan bakgrunnsprogramvare redusere Internetthastigheten betydelig. De fleste antivirusprogrammer som Avast, Norton og MalwareBytes kan effektivt finne og fjerne malware (vi anbefaler å bruke MalwareBytes fordi det anses som det beste til å finne og eliminere skadelig programvare.) 

Ingen skal være online uten grunnleggende beskyttelse mot virus. Antivirus-programvarepakker kan undersøke systemet ditt for å finne og drepe eksisterende virus, samt forhindre at nye blir introdusert.

Hvis du er bekymret for ting som malware og adware, kan du få programvare som oppdager og eliminerer disse problemene også.langsom internettforbindelse

Dette trenger ikke være deg.

Når disse programvarepakkene er installert og kjørt, vil du sannsynligvis merke en øyeblikkelig forbedring av søkehastigheten. Dette betyr imidlertid ikke at arbeidet ditt er utført. Hvis du ikke vil betale for verktøy, kan du sjekke ut noen av de beste gratis antivirusprogrammene der ute. (Igjen vil vi anbefale å unngå gratis verktøy og betale det lille beløpet av $ for en pålitelig løsning som MalwareBytes.)

Du må kanskje konfigurere en ny DNS-server. Hvis det høres komplisert ut, ikke bekymre deg. Det er enklere enn det høres ut, og det kreves ingen avansert grad i databehandling.

Definere DNS

DNS er et forkortelse for “Domain Name Server.” Det er serveren som er ansvarlig for å konvertere et lettlest domenenavn som Facebook.com eller Amazon.com til en numerisk IP-adresse. Den tar et menneskelig lesbart domenenavn og gjør det til en kjede med tall som datamaskiner forstår.

Mens en DNS er designet for å hjelpe folk med å navigere på Internett slik at de kan besøke nettsteder, er det også ansvarlig for å forhindre tilgang til bestemte IP-adresser som er blokkert. Du får en "Ingen tilgang" -melding hvis du prøver å se en online video som er begrenset fra stedet ditt.

Hvordan fungerer DNS?

IP-adresser er som et språk datamaskiner og servere bruker for å kommunisere og for å sende data til riktig sted. Du går inn i et domene som amazon.com, og deretter søker DNS etter det. Den mottakende navneserveren kommuniserer deretter med din DNS angående domenets adresse.hvordan fungerer dns

DNS oppgir denne adressen til nettleseren. Nettleseren din kan deretter laste inn nettsiden.

Hele prosessen tar lengre tid å beskrive enn den skjer. Når ting går jevnt, oppnås dette på kortere tid enn det tar å blinke.

Enheten din og ruteren din har nettverksinnstillinger som bestemmer hvilken DNS du bruker. Det er vanligvis Internett-leverandøren din som bestemmer hvilken DNS du bruker.

Dette er ikke nødvendigvis den raskeste DNS, noe som betyr at du bør søke etter et alternativ.

Velge en DNS

Du trenger ikke å være en teknisk nørd for å finne en bedre, raskere DNS. Google tilbyr et verktøy som heter namebench som tester din eksisterende DNS og ser etter andre tilgjengelige alternativer.

Du kan kjøre namebench på enheten din uten å endre noen av innstillingene dine, så hvis du oppdager at gjeldende DNS er det beste som er tilgjengelig, har du ikke mistet noe. Google Namebench er også gratis.

Hvordan få Google Namebench

Besøk Googles navnebench-webside på https://code.google.com/archive/p/namebench/downloads. På venstre side av skjermen er en sidefelt med valget "Nedlastinger." Klikk på den.

google namebench nedlastinger

Finn den siste versjonen av operativsystemet ditt. De siste versjonene av namebench ligger øverst.

Klikk på det blå filnavnet til venstre, husk at det er forskjellige alternativer for Mac og Windows.

google namebench link

Hvis du klikker på det blå filnavnet, kommer du til en ny URL. Nedlastingen starter automatisk.

På grunn av sikkerhetsinnstillingene kan det hende at noen Mac-brukere får en advarsel om at namebench ikke kan åpnes. Dette er imidlertid et pålitelig og pålitelig program, så det er akseptabelt å omgå denne varslingen. Hvis dette er et gjentatt problem, må du gjøre følgende:

  1. Finn "Systemvalg" under Apple-ikonet.

google namebench-preferanser

  1. Hold musepekeren over “Sikkerheten & Personvern-ikonet.

google namebench sikkerhet og personvern

  1. Klikk på knappen som sier “Åpne allikevel”.

google namebench åpen uansett

  1. Angi passordet ditt når du blir bedt om det.
  2. Fortsett med installasjonen av namebench.

Konfigurere Namebench

Når installasjonen er fullført, er det nødvendig å gjøre noen konfigurasjoner. Konfigurasjonsalternativene er identiske for Mac- og Windows-brukere.

Den første linjen på skjermen viser IP-adressen til din nåværende DNS. Dette feltet fylles ut automatisk av programmet.

google namebench dns konfigurasjon

Under denne linjen ser du to alternativer. Disse er: "Inkluder globale DNS-leverandører" og "Inkluder best tilgjengelige regionale DNS-tjenester." Dette er namebenchs primære søkefunksjoner. Du har muligheten til å fjerne merket for en av disse. men, la begge være valgt fordi dette betyr at du gir programmet tillatelse til å se etter best mulig DNS-server.

Under denne delen er en andre seksjon med tittelen “Alternativer.” Disse sekundære valgene gjør det mulig for deg å inkludere sensurskontroller hvis du vil blokkere spesifikke URL-er..

Med dette alternativet kan du filtrere DNS-servere og stille dem i samsvar med hvor kraftige de er til å blokkere uønskede nettsteder. Hvis du planlegger å være vert for en DNS-server, eller på annen måte bekymre deg for sikkerheten din, kan det være lurt å lese opp i noen krypteringsveiledninger.

Det andre alternativet forbedrer ikke oddsen din for å finne en bedre DNS, men det kan likevel være nyttig. Dette er knappen "Last opp og del dine anonymiserte resultater". Hvis du krysser av i denne ruten, sendes dine anonyme data tilbake til personene som utvikler namebench, noe som gjør dem i stand til å forbedre programmet.

I den neste delen har du muligheten til å velge din plassering. Det anbefales la denne delen ligge som "automatisk" siden programmet kan identifisere posisjonen din via enhetens IP-adresse.

Kildedatakilde

Velg nettleseren i avsnittet "Spørsmål datakilde". Hvis du er følsom for personvern eller hvis du hovedsakelig surfer i inkognitomodus, kan det være fornuftig å velge "Topp 2000 nettsteder (Alexa)" i stedet.

google namebench spørring datakilde

Den neste boksen er merket “Health Check Performance.” Nedtrekksmenyen inneholder to alternativer. Den ene er "rask;" den andre er "treg (ustabilt nettverk)." De fleste brukere vil sannsynligvis velge raskt. Men hvis du jevnlig takler timeouts under Internett-tilkoblingen din, er det lurt å velge sakte. Denne parameteren vil sjekke hvor som helst fra 10 til 40 servere, inkludert proxy-servere, avhengig av båndbredde.

Det siste alternativet du kan angi, er for "Antall spørsmål." Dette betyr, hvor mange ganger vil du at hver DNS skal spørres under testen. Standardinnstillingen er 250. Det er sjelden grunn til å endre standardoppføringen. Hvis du har et veldig tregt nettverk, kan det være lurt å gjøre det reduser antall spørsmål til 100 eller 150.

Trykk på "Start" -knappen slik at namebench kan gå på jobb. Den fullfører vanligvis oppgaven sin på omtrent to minutter.

Gjennomgang av Namebench-resultater

Namebench åpner automatisk en ny fane når den blir ferdig med testen. Dataene kan se slik ut:

google namebech-resultater

Hovedboksen øverst i venstre hjørne av skjermen innkapsler den viktigste informasjonen ved å fortelle deg hvilken DNS-server som er raskest tilgjengelig for deg sammenlignet med din nåværende DNS-server.

Ved siden av denne boksen er det en annen boks som viser de nøyaktige konfigurasjonene du bør bruke for å oppnå den beste ytelsen.

Under disse boksene ser du en liste over alle DNS-serverne som ble testet. Listen inkluderer prestasjonsnumrene som hver konkurrent legger opp.

Din nåværende DNS blir identifisert med en gul boks.

Konfigurer ruteren din på nytt

Namebench har gitt deg det du trenger for å få fart på surfingen. Nå må du konfigurere ruterinnstillingene på nytt.

Først, slå opp IP-adressen til ruteren din. Hvis du kjører Windows, Klikk på Start, skriv deretter “cmd” i oppgavelinjen. Klikk på ikonet.

Skriv ipconfig / all, og trykk deretter enter.

I den resulterende listen, se etter "Standard Gateway" -oppføringen. Sekvensen av tall til høyre er din IP-adresse.

google namebench standard gateway

Mac-brukere har en annen prosess som begynner med "Systemvalg" og deretter "Nettverk." Sjekk hvilket nettverk som er valgt, og hold deretter musepekeren over "Avansert" øyeblikkelig. En fane åpnes. Finn "TCP / IP." På den. Etter "Ruter", ser du en serie med nummer som er din IP-adresse.

google namebench mac

Nå er det på tide å oppgi IP-adressen din i nettleseren din. Du kan bli bedt om å oppgi ruteren din brukernavn og passord.

I ruterens viktigste dashbord finner du enten “Grunnleggende innstillinger” eller “Nettverk.” Klikk på et av disse valgene. Dette viser primære og sekundære DNS-adresser. Ta et skjermbilde av disse tallene eller Skriv dem ned. Dette lar deg gå tilbake til standardinnstillingene dine om nødvendig.

google namebench router dashbord

Her trenger du konfigurasjonsinnstillingene som namebench genererte. Erstatt de primære og sekundære DNS-adressene med adressene gitt av namebench.

Lagre endringene dine og logg ut av ruterdashbordet.

Tømmer den gamle hurtigbufferen

Hver DNS oppretter en hurtigbuffer på serveren din. Dette fremskynder viktige funksjoner, for eksempel å oppbevare visse data for nettsteder du gjentatte ganger besøker. Hvis du sletter den gamle hurtigbufferen, kan det virkelig øke hastigheten på ytelsen.

For å gjøre dette, klikker Mac-brukere på "Finder", holder du musepekeren over "Programmer." Bla ned til "Verktøy", og finn deretter "Terminal." Klikk på "Terminal." Skriv inn “sudo killall -HUP mDNSResponder” eller “Sudo dscacheutil-flushcache” å tømme den gamle cachen.

tømme hurtigbufferen tømme cache

Windows-brukere klikker på “Start” og skriver deretter inn cmd i oppgavelinjen.

windows menykommandant

Klikk på Windows-ikonet, og skriv deretter inn denne teksten, “Ipconfig / flushdns.”Trykk enter, og den gamle cachen tømmes.

flush dns

Du er nå forberedt på lynraskt surfing med en flott VPN etter eget valg. Hvis du har et stramt budsjett, kan du sjekke den beste gratis VPN-listen vi har nøye undersøkt og filtrert. Ellers, la oss komme med noen få anbefalinger til deg i dag, sjekk gjennomgangen av NordVPN eller Surfshark. Du blir ikke skuffet.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me