Slik stopper du RTC-lekkasje på nettet (gratis og enkle rettelser)

WebRTC-lekkasjer er pinlige når du er ute og er ute. Hvis du bruker Chrome-nettleseren, er du i faresonen. Dette er hva du skal gjøre. ‘Sa Nuff.


I noen tilfeller er det å bruke et virtuelt privat nettverk (VPN) ikke nok for å sikre dine dataoverføringer og sikre at IP-adressen din holdes anonym. WebRTC-lekker er et problem som påvirker Google Chrome-nettleseren og kan føre til at din sanne IP-adresse blir gjort tilgjengelig online.

webrtc-vektorWebRTC står for Internett sanntidskommunikasjon. Det brukes av mange nettsteder og webapplikasjoner for å holde en konstant sesjonsstrøm åpen mellom brukerens datamaskin og vertsserveren. WebRTC vil bruke en SSL-forbindelse (Secure Sockets Layer) så lenge vertsserveren har et gyldig sertifikat, men det er fremdeles ikke nok til å forhindre at IP-adressen din lekker..

Når nettsteder eller tredjeparter kan få din lokale IP-adresse, gir det dem muligheten til å spore din online aktivitet og til og med din fysiske beliggenhet. Alle IP-adresser er koblet til geografiske områder, så ditt lokale nettverk og internettfirma tildeler dem basert på byen og regionen der du bor eller jobber.

Hvordan oppstår lekkasjer?

Det sentrale problemet med lekkasjer fra WebRTC var først avdekket i 2015. Programmerere oppdaget at når Chrome-nettleseren ble koblet til et nettsted via en VPN-forbindelse, ville den komme med periodiske forespørsler gjennom et system kjent som Session Traversal Utilities for NAT (STUN). STUN-forespørsler er nødvendige for å støtte all slags kommunikasjon eller samarbeid i sanntid i nettleservinduet.

Problemet er at hver STUN ber om samtaler mellom brukerens datamaskin og det eksterne internett, og i disse tilfellene vil den bruke din lokale IP-adresse, ikke adressen du oppgir av VPN-tjenesten din. Dette betyr at adresse fra Internett-leverandøren (ISP) eller wi-fi-nettverket vil være tilgjengelig for eksterne parter. Faktisk kan nettsteder bruke JavaScript-kode for å enkelt fange din sanne IP-adresse gjennom en STUN-forespørsel.

Forhindrer lekkasjer med Chrome-utvidelser

Å bytte til en annen VPN-klient eller vert hjelper ikke å forhindre WebRTC-koblinger. Problemet påvirker alle VPN-tjenester, uavhengig av hvilken krypteringsprotokoll de bruker. I stedet er den beste tilnærmingen å ta til å installere en Chrome-utvidelse, som er et lite verktøy som blir lagt til for å hjelpe deg med å danne en sikker nettleseropplevelse. Chrome har en hel butikk med utvidelser, hvorav mange kan fås gratis.

Google har faktisk skrevet og publisert et helt applikasjonsprogrammeringsgrensesnitt (API) for WebRTC-problemet. Dette har gjort det mulig for enkeltutviklere å lage sine egne Chrome-utvidelser for å omgå problemet med VPN-klienter.

En av de mest populære Chrome-utvidelsene for dette formålet er WebRTC Leak Prevent. Det er kompatibelt med hvilken som helst versjon av Chrome som er høyere enn 42. Ved installasjon vil alternativets vindu vises, og du kan velge om du vil beskytte WebRTC-lekkasjer eller ikke.

WebRTC Protect-utvidelsen fungerer på en lignende måte. Den legger til en knapp øverst til høyre i Chrome-nettleseren, og med et enkelt klikk kan du slå WebRTC-beskyttelsen av eller på. Når ikonet er farget blått, betyr det at beskyttelsen er aktivert og VPN-tjenesten din ikke vil lekke din sanne IP-adresse på noe nettsted.

Avhengig av hvilken VPN-tjeneste du bruker, leverandøren din kan anbefale en spesifikk Chrome-utvidelse eller kan faktisk tilby en av sine egne. Besøk nettstedet deres for å få mer informasjon. Men husk at enhver utvidelse som bruker det offisielle Google API vil fungere på samme måte.

Testing for WebRTC-lekkasjer

Etter å ha installert en Google Chrome-utvidelse for å beskytte deg mot WebRTC-lekkasjer, bør du bruke et online verktøy for å sikre at alt fungerer som designet. Forsikre deg om at Chrome-utvidelsen du velger å installere blir tilbudt av en anerkjent utvikler og har et betydelig antall positive anmeldelser.

Slik stopper du RTC-lekkasje på nettet (gratis og enkle rettelser)

Det kan være farlige løsninger som tilbys på tredjeparts nettsteder som ikke er ekte og vil faktisk prøve å infisere datamaskinen din. Du bør bare installere Chrome-utvidelser fra den offisielle Google-butikken.

En enkel test for WebRTC-lekkasjer er tilgjengelig fra What Is My IP? nettside. Når du laster inn den siden, vil det indikere om IP-adressen din er blitt avslørt eller skjult. Under denne meldingen ser du hvordan din lokale IP-adresse skiller seg fra den offentlige IP-adressen som andre nettsteder kan se. Med en sterk VPN som NordVPN eller Surfshark og WebRTC lekkasjebeskyttelse, bør din lokale IP-adresse alltid forbli privat, slik at du kan beskytte din identitet og personlige informasjon.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me