VeraCrypt Review: En ypperlig åpen kildekode for diskkryptering

Hvis du leter etter en krypteringsløsning og åpen kildekode-programvare er din greie, kan du ikke søke lenger.


veracrypt logo designHvis du har en kløe for å kryptere noen data, er VeraCrypt en åpen kildekodediskkrypteringsprogramvare som bare kan gi salven.

Noen av de viktigste funksjonene inkluderer:

 • Muligheten til å lage en virtuell kryptert disk inne i en fil og deretter montere den virtuelle krypterte disken som om det var en ekte disk
 • Krypter en hel partisjon eller en lagringsenhet, som en flash-stasjon eller en harddisk
 • Muligheten til å kryptere en partisjon eller en stasjon hvis Windows er installert
 • Rørledning og parallellisering gjør det mulig å lese og skrive data med samme hastighet som om stasjonen ikke var kryptert
 • Moderne prosessorer lar kryptering akselereres hardt
 • Gir sannsynlig avvisbarhet hvis du ble tvunget til å avsløre passordet ditt. Skjulte volumer og skjulte operativsystemer gir ekstra beskyttelse

Hva betyr alt dette? La oss dykke dypere og gjøre det krystallklart.

Hva gjør VeraCrypt for deg?

veracrpyt flytdiagramVeraCrypt forbedrer og forbedrer sikkerheten til algoritmene brukes når systemer og partisjoner er kryptert. De er tilnærmet immun mot ny utvikling i tilfelle av brute force-angrep.

Dette er åpen kildekode, gratis krypteringsprogramvare. Det kan kryptere mapper, filer og systemer. Det gir deg ekstra beskyttelse mot datatyveri og datalekkasjer. Det ble opprettet en måte å håndtere noen av sikkerhetsproblemene og sårbarhetene som ble sett med TrueCrypt.

Andre funksjoner i VeraCrypt inkluderer:

 • Beskyttelse mot kalde støvangrep
 • Ingen tilgang til bakdøren
 • Lager On-The-Fly krypteringsvolum
 • Stopper datalekkasjer
 • Forhindrer datatyveri

Muligheten til å produsere krypteringsvolum on-the-fly betyr at dataene dine blir kryptert automatisk rett før de blir lagret. Og dataene dine dekrypteres umiddelbart mens de lastes inn. Ingen ekstra inngripen er nødvendig fra din side. Ingen data som er lagret inne i et kryptert volum kan dekrypteres eller leses hvis brukeren ikke har riktig passord, krypteringsnøkler eller nøkkelfil. Du kan kryptere et helt arkiveringssystem, inkludert mappenavn, filnavn, alt innholdet i hver fil, metadataene, ledig plass og mer.

Hvorfor vi foretrekker VeraCrypt fremfor konkurransen

VeraCrypt og BitLocker konkurrerer med hverandre. Vi foretrekker VeraCrypt fordi det er åpen kildekode og lett tilgjengelig. Med BitLocker må du kjøre Windows 10 Pro før du selv kan tenke på å bruke programmet. De fleste som går ut og kjøper en ny datamaskin, vil få noe som har en hjemmeversjon av Windows på. VeraCrypt kan enkelt brukes og installeres på Windows så vel som en hel rekke andre operativsystemer.

veracrypt veiviser for oppretting av volum

VeraCrypt er enkelt å bruke. Du trenger ganske enkelt å installere programmet og gå gjennom installasjonsprosessen. Selv ikke-teknisk kunnskapsrike individer kan finne ut av det. Det er ikke et nøkkelferdig produkt. Med dette mener vi at for ikke å få produktet til å fungere, handler det ikke bare om å slå av i en avkrysningsrute. Du må gå til prosessen med å lage en gjenopprettingsdisk i tilfelle at alt går dårlig.

VeraCrypt lar deg lage et lokkedrift-operativsystem. Hvis du blir tvunget til å dekryptere, trenger du bare å dekryptere operativsystemet, men dataene dine kan forbli kryptert. I utgangspunktet er det vi får til at VeraCrypt er et kraftig program. For å få mest mulig ut av det, trenger du å være villig til å virkelig lære det og bruke det. Men når du først har forstått noen få enkle prosesser, vil du kunne bruke dem med liten eller ingen ekstra anstrengelse.

benchmark

VeraCrypt er utstyrt med et verktøy som lar deg benchmark de støttede krypteringsalgoritmer. På denne måten vet du hvilke algoritmer som vil gi deg den beste ytelsen.

Du kan velge den støttede krypteringsalgoritmen du ønsker når du oppretter nye containere eller krypterer volumer på systemet. Vi anbefaler at du velger en av de raske algoritmene, da den vil øke hastigheten på krypteringsprosessen drastisk.

VeraCrypt: Et produkt som fokuserer på sikkerhet

veracrypt volumformat

Krypteringsverktøy er bare like gode som sikkerheten de tilbyr. VeraCrypt støtter en rekke krypteringsmetoder. Den har sterke sikkerhetsnøkler. En av grunnene til VeraCrypts sterke sikkerhet er det de samme personene som utviklet VeraCrypt utviklet også TrueCrypt.

Det var noen sikkerhetsproblemer med TrueCrypt. Disse sikkerhetsproblemene ble adressert i VeraCrypt, noe som gjorde produktet enda sikrere.

Dette betyr selvfølgelig ikke at VeraCrypt er det perfekte produktet. Det er noen bekymringer for malware og noen bekymringer for fysisk tilgang. Og mens vi er fornøyd med det faktum at utviklerne av VeraCrypt har gjort mye for å løse problemer som gjorde TrueCrypt mindre sikker enn de ønsket at det skulle være, VeraCrypt har fortsatt noen sikkerhetsproblemer som utvikleren trenger å løse.

Utviklerne av VeraCrypt støtter ikke TMP. Dette er fordi TMP har blitt kompromittert i det siste. Det er ikke en enkel bragd, men det er gjort. Det finnes en rekke gode krypteringsprogrammer der ute. Fakta er at VeraCrypt er sterkere. Det gir et sømløst og gjennomsiktig alternativ for de som er interessert i diskkryptering.

Kraften til plausibel fornøydhet

veracrypt krypteringsalternativerEn av de kraftigste fordelene med VeraCrypt er at du har plausibel denierbarhet. Med andre ord kan du nekte kunnskap om å ha sensitiv informasjon på datamaskinen din fordi det ikke er noen måte å bevise at nevnte sensitive informasjon finnes på datamaskinen din. Selvfølgelig kan den enkelte eller organisasjonen som anklager deg anta at siden du krypterer dataene dine, beskytter du noe følsomt. Men det er ingen måte å bevise det på.

VeraCrypt gjør plausibel denierbarhet mulig ved å la deg skjule et enkelt volum inne i et annet bind som er usynlig. VeraCrypt lar deg også lage et kryptert OS. Det er ingen måte å bevise at det eksisterer et skjult volum eller et skjult operativsystem, derfor er det sannsynlig.

En enhet som er kryptert ved hjelp av VeraCrypt eller en partisjon som er kryptert, vil ha tilfeldige data uten noen type signatur som vil indikere at dataene den inneholder ikke er tilfeldige. Og det er umulig å bevise at en kryptert partisjon eller en kryptert enhet er et kryptert VeraCrypt-volum.

Hva er et skjult operativsystem?

Å lage et skjult operativsystem gjør det mulig å opprettholde plausibel denierbarhet. Så lenge du følger retningslinjene for å lage det skjulte operativsystemet, eksistensen av operativsystemet bør være umulig å bevise. En flott måte å sikre plausibel denierbarhet når det kommer til det skjulte operativsystemet, er å lage et lokkedrift-operativsystem.

veracrypt krypteringsvolumVeraCrypt oppretter en startlaster som er lagret på VeraCrypt-gjenopprettingsdisken eller et sted på systemet, men den er ikke kryptert. Så selvfølgelig, hvis oppstartslasteren er der, må det også være et system som er kryptert av VeraCrypt et sted på datamaskinen.

VeraCrypt hjelper deg å komme deg rundt dette ved å la deg lage et andre kryptert operativsystem mens du lager det virkelige skjulte operativsystemet. Lokkedyrsystemet ville ikke ha noen sensitive opplysninger om det. Den er ikke installert i et skjult volum, så tilværelsen er tydelig for alle å se. På denne måten, hvis noen prøver å tvinge deg til å oppgi passordet for autentisering før oppstart, kan du gjøre det. Alt du vil utsette er lokkedyret ditt.

Som en tommelfingerregel, hvis du skal lage et lokkedrift-operativsystem, du trenger å bruke det ofte, ellers kan noe se mistenkelig ut. Det er lurt å bruke lokkedyr-operativsystemet når du driver med aktiviteter som ikke har noe med sensitive data å gjøre. Den siste tingen du ønsker er at den enkelte prøver å avdekke sensitive data for å merke at operativsystemet ditt lokkemiddel knapt er brukt, noe som kan føre til at de blir mistenkelige over at det er noe skjult system på datamaskinen..

veracryp lokkedeler partisjonDu kan lagre dataene dine på lokkets partisjon og ikke bekymre deg for at det skjulte volumet i det hele tatt kommer til å bli skadet fordi lokkedyrsystemet ikke er installert på det ytre volumet. Hva dette betyr er at enheten din kommer til å ha to autentiseringspassord før oppstart som er helt separate. Den ene vil gi tilgang til lokkedyrsystemet, og den andre er for operativsystemet som er skjult på enheten din.

Dette vil også bety at du vil ha et tredje passord for det ytre volumet. Dette er et vanlig VeraCrypt volum passord som du kan gi til noen uten å gi dem beskjed om at et skjult volum eller et skjult operativsystem eksisterer. Totalt vil du ha tre passord. To av dem kan gis til hvem som helst uten å avsløre operativsystemet som brukes til å beskytte dine sensitive krypterte data.

Konklusjon

VeraCrypt er et flott personvernverktøy. Det tilbyr et høyt sikkerhetsnivå, det er enkelt å bruke, og det er et open source-program, så det er gratis. VeraCrypt kan brukes for Windows, Mac OSx og Linux.

Med VeraCrypt kan du få tilgang til et enkelt kryptert volum samtidig fra flere operativsystemer over et nettverk. Fortsatt gir ikke VeraCrypt den samme beskyttelsen du vil få fra de beste VPN-ene rundt.

En topp VPN vil holde bedriftens data eller dine personlige data trygge. En VPN vil kryptere kommunikasjon mellom servere. Når dataene dine blir overført, blir de kodet, slik at utenforstående ikke kan lese dem.

Kombinere Veracrypt og NordVPN - Maksimal sikkerhet + Anonymitet

Din lokale enhet kan være kryptert, men internettrafikken din er det fortsatt ikke. Hvis du leter etter det perfekte paret, da vi anbefaler NordVPN. NordVPN tilbyr tusenvis av serverplasser i førsteklasses områder rundt om i verden. De har en tydelig ingen loggføringspolicy og enestående kundestøtte.

NordVPN er en brukervennlig og enkel programvare som gjenspeiler selskapets forpliktelse til å beskytte kundenes personvern. Med denne førsteklasses VPN-en er det ingen skjulte gebyrer eller klausuler. De prøver ikke å selge produkter, og du kan bruke tjenesten på så mye som 6 enheter med bare ett abonnement.

En viktig funksjon i NordVPN er den proprietære teknologien de bruker for å tillate at de fleste av serverne deres kommer seg rundt geobegrensninger på tjenester som Netflix. Du kan kysse geo som blokkerer farvel.

Fordi deres jurisdiksjon er i Panama, er du beskyttet mot en rekke myndighetsovervåkningsprogrammer som truer med å kompromittere personvernet ditt.

 • NordVPN har fenomenal kundesupport, og tilbyr en 24/7 live chat
 • NordVPN har spesielle servere som tillater torrenting
 • NordVPNs planer varierer fra $ 2,99 i måneden til $ 11,95 per måned

NordVPN kan være litt dyrere enn noen av de andre VPN-ene på markedet, men det er viktig å huske at med VPN-er får du det du betaler for.

Ikke kast bort tiden din eller pengene dine på subpar VPN-er som i beste fall ikke fungerer eller som i verste fall setter personvernet og sikkerheten din i fare.

Legg til din egen anmeldelse:

Vi gjør vårt beste for selvstendig å undersøke produkter for bedre å hjelpe leserne våre med å ta beslutninger. Når det er sagt, ønsker vi også å høre dine meninger. Vi godtar individuelle anmeldelser som er informative og ikke-markedsførte. Fyll ut skjemaet nedenfor, så publiserer du anmeldelsen din. Salgsfremmende anmeldelser fra selskaper selv vil ikke bli publisert. Takk!

--- Velg hastighet ---
Gjennomsnitt
Sakte
Fort
?>

--- Velg brukervennlighet ---
Lett å bruke
Litt komplisert
Veldig komplisert
?>

Ved å klikke på knappen nedenfor, erkjenner jeg at jeg har lest og godtar vilkårene for bruk.

LEGG TIL MIN ANMELDELSE

0
1859

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me