VPN-svindeliste: Tjenester som ikke er verdt tiden din (2020-oppdatering)

Virtuelle private nettverk har eksistert i flere tiår.

Når de en gang ble ansett for å være en ressurs som hovedsakelig brukes av selskaper, er de nå vanlige for mindre bedrifter og til og med enkeltpersoner. I verdens beste, en VPN gir større privatliv, gjør det enklere å administrere sikkerhet på hjemmenettverket, offentlige nettverk, og generelt forhindrer informasjon i å falle i gale hender.

Dessverre tilbyr ikke alle VPN-leverandører samme nivå og service. De kan være flinke til å ta pengene dine, men gir mindre enn fordelene de påstår å tilby. Hvis du tenker på å investere i en VPN eller eventuelt bytte til en annen tjeneste, bør du trå nøye.

Her er noen ressurser som vil hjelpe deg å være klar over de mer populære VPN-svindelene og til og med noen forslag om de verste VPN-tjenestene du kan unngå.

Fortellens tegn på en VPN-svindel

På grunn av den enkle tilgangen til informasjon i dag, kan folk nå ta mer informerte kjøpsbeslutninger. Noen ganger er det de sier ikke det de alltid gjør.

Ved første øyekast kan avtaler som tilbys av et VPN-selskap virke ærlige og rimelige. Men etter nærmere undersøkelse er mange av disse løftene tydeligvis for vanskelige å holde ... Når VPN-er har brede uttalelser om sine tjenester - snarere enn konkrete, konkrete detaljer - det er et advarselstegn.

Når noe virker litt for godt til å være sant, er det en rimelig sjanse for at noe ikke stemmer helt.

Dette er noen av de mest populære svindelene i dag, og det er av en grunn. Disse er alle designet for å lure kunder på en eller annen måte. Så ikke forvent at alt kommer til syne med det første.

Ikke alle VPN-er forteller deg alt direkte

internett phisingDu ser uttalelser i produktbeskrivelsene som får deg til å tro at VPN som vurderes gjør en god jobb med å beskytte deg og din virksomhet. Det er mye snakk om hvordan tjenesten ikke fører aktivitetslogger, men hva sier salgsstoffet om andre typer logger?

  • Oppbevarer tjenesten tilkoblingslogger i så lang tid?
  • Inkluder disse loggene din opprinnelige IP-adresse eller andre data som med rimelighet kan spores tilbake til deg?
  • Er det noe i loggene som er oppbevart av tjenesten som indikerer hva slags filer du delte eller lastet ned?

Som med alle typer forskning, det lønner seg å huske Five W-er før du forplikter deg til noen VPN. Spør alltid: hvem, hva, når, hvor og hvorfor.

Hvis du ikke kan få svarene, er det et godt tegn som i motsetning til NordVPN som har en klar policy for ikke-logging, gjør den andre VPN-en ikke så god jobb med å beskytte din online aktivitet som salgsteamet ønsker at du skal tenke.

At gratis VPN kan ende opp med å koste ganske mye

Du vet allerede at det er gratis VPN-tjenester, så vel som tjenester som er gebyrbaserte. Før du antar at en gratis er tilstrekkelig for dine behov, må du forsikre deg om at du forstår hva den vil og ikke vil gi når det gjelder å holde dataene dine trygge og ikke vedlikeholde loggene..

betalt vs gratis vpn

Det er absolutt gratis VPN-tjenester som gjør en utmerket jobb som Surfshark. Andre er ikke så sterke når det gjelder sikkerhet og kan til og med ha driftsmessige utfordringer som lar deg uten muligheten til å logge deg inn når du er utenfor byen. Det overlater deg og uansett interaksjon du utfører på nettet uten mye i veien for beskyttelse.

Finn ut hva du kan om systemnedtid og hva slags sikkerhet VPN-teamet bruker for å forhindre brudd.

Det hjelper også å finne ut om de oppbevarer noen form for logger i en dag. Det kan bety å prøve å få direkte svar på spørsmålene dine. Hvis alt du får er unnvikelser, ta det som et tegn for å gå videre til en annen leverandør.

Begrensninger i streaming og andre funksjoner

Visste du at ikke alle VPN-tjenester muliggjør streaming fra noen av de mer populære nettstedene som Netflix.com?

I løpet av de siste årene har noen av disse nettstedene tatt rettslige tiltak for å forhindre at tilgangen eller krever en slags kompensasjon for å tillate det. dessverre, ikke alle VPN-leverandører er i front når det gjelder hvilke nettsteder som ikke kan streames eller hvis det er en type gebyr som vil gjelde.

netflix feilmelding

Tenk på en situasjon når streaming sent på natt viser er en del av familiehelgen. Som en forsiktig person bestemmer du deg for å holde trafikken anonym.

Siden VPN-leverandøren din ikke nevnte at du ikke kan streame på det populære nettstedet du bruker, ender du opp med å gå glipp av denne viktige familiebåndstiden.

Virker litt trivielt? Vi tror ikke det ...

VPN-tjenester er designet for å kryptere og sikre din online aktivitet, og dette inkluderer streaming. Å tvinge seg til å ofre ditt personvern for å bare streame videoinnhold på nettet er ikke det VPN handler om.

Begrensninger for å streame underholdning, etter at en VPN-leverandør har lovet ubegrenset strømming, er et stort rødt flagg. Hvis du finner ut at en VPN-leverandør hevder å gi tilgang og det ikke, eller hvis du må betale gebyrer når du ble lovet ellers, det er på tide å gå videre til en annen tjenesteleverandør.

Ikke alle enhetene dine fungerer med VPN

hvordan VPN-ruter fungerer

Du meldte deg på VPN fordi den hevdet å være kompatibel med alle enhetene dine og alle operativsystemene på dem.

Det er spesielt viktig hvis du eller noen av dine ansatte reiser. Hva skjer første gang du er på tur og ikke kan koble telefonen til VPN? Vil det hindre deg i å gjøre arbeid som krever et høyere sikkerhetsnivå?

Vær forsiktig med feiende påstander om at VPN fungerer med alle enheter og operativsystemer. Gå med en tjeneste som beskriver hvilke enheter og hvilke systemer som støttes VyprVPN som har tydelige detaljer om kompatibilitet.

At den store VPN-en kan brukes til å lage et BotNet

Hva er et botnet? Et botnet er et nettverk av Internett-kompatible enheter som blir fanget med malware, og deretter brukt av en kontroller uten at eierne vet hva som skjer.

Tro det eller ei, VPN-sårbarheter kan gå på kompromiss med datamaskinen din og utgjøre en del av en hær av botnett. Dette betyr at noen av ressursene dine kan brukes til å bilke andre uten penger ved å sende ut e-post eller låsesystemer for løsepenger.

Dette er en annen grunn til å stille spørsmål om plattformsikkerhet. Hvis tjenesten ikke oppdaterer beskyttelsen regelmessig, er du i fare selv om de ikke fører logger. Din sanntidsaktivitet er nok til å gjøre deg til et mulig offer. 

Livstidsabonnementer som utløper

Du har sett VPN-tjenester som gir livstidsabonnement. Men gjør de det virkelig?

... Det er noen VPN-er som gjør dette tilbudet så lenge tjenesten forblir i virksomhet. Andre kan slippe deg etter et år eller to, noen ganger uten varsel.

VPN Lifetime Abonnement Scam

Hvis VPN-leverandøren din dropper det eksisterende livstidsabonnementet, vil du sitte uten beskyttelse og intet privatliv. Det tar tid å finne en annen passende tjeneste, så du må være forsiktig med å velge din VPN-leverandør, og pakkene du vil stole på.

Før du bestemmer deg for at et livstidsabonnement er den virkelige avtalen, må du grave i vilkårene. Hva ville gjøre det mulig å si opp abonnementet? Hvis du er ukomfortabel med det du oppdager, kan du finne en annen tjeneste.

Notorious VPN Scam App

Det mangler ikke VPN-apper utviklet for alle slags smarttelefoner. Fra Android til Apple har butikkene mange alternativer - men ikke alle er legitime.

For en tid tilbake fjernet Apple en VPN-app som ble brukt til å svindle folk ut av større pengesummer. I dette tilfellet var det tilbudet om en gratis prøveperiode og informasjon om automatisk fornying på slutten av prøveperioden som var mindre enn tydelig. Før appen ble fjernet fra Apple-butikken, hundrevis av mennesker betalte ublu priser og hadde problemer med å komme seg ut av avtalen.

Hvis vilkårene og betingelsene ikke er klare, er ikke appen verdt tiden din. Gå videre til en som ligger foran deg om alle gebyrer og avgifter, og hvordan du melder deg av før din gratis prøveperiode er fullført.

Det er øyne på trafikken din, selv om det ikke er noen aktivitetslogg

øyeovervåkingEn annen svindel har å gjøre med tilgang til data i sanntid. I hovedsak er malware til stede og fanger nettlesing, nedlasting av filer, videotitting og annen aktivitet mens den pågår. En eller flere av enhetene som brukes til å logge på VPN, kan bli påvirket.

Det er ingen aktivitetslogg per se, men handlingene dine blir senere brukt til å generere målrettet markedsføring i form av e-postmeldinger, tekstmeldinger og annonsevisninger. Avhengig av hva du har gjort på nettet, at informasjon også kan brukes er et slags forsøk på å presse ut penger.

Ser du etter en VPN-tjeneste? Kryss disse av listen!

Alt som trengs er ett raskt online søk for å finne flere VPN-tjenester enn du noen gang hadde forestilt deg. Noen av disse er faktisk VPN-påmeldingstjenester som til slutt gir ingen fordeler i det hele tatt.

Andre jobber faktisk, men ikke på den måten de påstår. Det beste alternativet er å alltid se etter anmeldelser på nettet, og spør rundt og se hva folk i ditt sosiale eller forretningsnettverk kan vite om hvilken VPN du vurderer.

Her er noen eksempler på for å komme i gang svindlede VPN-tjenester som IKKE sannsynligvis vil være det du trenger.

Liberty VPN

Liberty VPN-logoEn VPN-tjeneste som ikke vil fortelle deg hvor den er basert, er ikke verdt tiden din. Kast når det gjelder forvirrende tjenester og ingen muligheter til å fjerne blokkering av strømmetjenester, og du vil være sikker på at avtalen ikke er god.

Når den månedlige kostnaden ikke gir mye båndbredde og tilbakebetalingspolitikken er mer omviklet enn vilkårene, er det bra å se andre steder.

Liberty VPN tilbyr alle de ovennevnte. Hvis du fortsatt trenger mer insentiv til å ikke registrere deg.

  • Du har ingen muligheter til å bruke Skype fra visse nasjoner
  • Det er ingen samtidige tilkoblinger
  • Det er noe spørsmål om hvilke enheter som støttes, og i hvilken grad
  • De slipper deg uten forvarsel hvis du bryter noen av de vanskelige å forstå vilkår og betingelser
  • Enda verre er det at du blir vurdert til et betydelig gebyr for å bli "henlagt"

Betternet VPN

Betternet VPN-logoBetternet VPN har et håpefullt navn som er ment å inspirere tillit. Dessverre hender det å være blant de gratis VPN-tjenestene med mindre enn inspirerende sikkerhetstiltak.

Brukere har rapportert om problemer med skadelig programvare og påfølgende problemer. Det betyr at dataene dine blir samlet inn og sannsynligvis solgt til høystbydende.

Ikke bli overrasket hvis du ikke kan få rette svar fra tekniske eller supportteamene. De er ikke kjent for å være de mest kundevennlige menneskene.

Vær oppmerksom på at mens Betternet annonserer en null-logg policy, de opprettholder tilkoblingslogger. Det er uklart hvor lenge disse loggene er ført.

Forsvars VPN

Forsvarets VPN-logoHva er poenget med å ha en VPN hvis den ikke holder seg oppe? Det er et av de viktigste problemene med Defense VPN. Nedetidene deres er betydelig større enn konkurransen og det er noe spørsmål om hvor sikre kunder tilfeldigvis er når nettverket er oppe og går.

Noen kunder rapporterer også om strømming av problemer og merker en uptick i spam som virker merkelig relatert til surfeaktivitet mens de er logget inn i nettverket. Andre bemerker at kundesupporten deres ikke ser ut til å være i løkka når problemer oppstår, noe som gjør at alle er usikre på hva som skjer..

Med mindre du liker kaos og liker tanken på å lure på hvem som har dataene dine, ville det være best å søke tjenester andre steder.

Prikk VPN

dotvpn logoHva tenker du om en VPN som er basert på ett land, men som primært driver servere i et av nasjonene som er en del av Five Eyes-avtalen?

Hva med servere i en nasjon som har en viss gjensidighet når det gjelder deling av data med andre nasjoner? Med mindre du vet hvordan det påvirker personvernet ditt, og du har det bra, å velge en tjeneste som Dot VPN er IKKE noe for deg.

Basert i Hong Kong med servere i Tyskland, kan du satse på at det opprettholdes tilkoblings- og brukslogger. I dette tilfellet med denne VPN-en, betyr det poster på hånden i opptil to år.

Kombiner det med et rykte for dårlig ytelse og du må lure på hvorfor noen ville risikere å registrere seg.

OneVPN

onevpn logoEr du ikke fornøyd med ytelsen eller det faktum at OneVPN holder tilkoblingslogger mens du bruker en null-logg-policy? Tross alt betyr ingen logger ingen logger.

Det var synd. De har måter å omgjøre pengene-tilbake-garantien deres på som har gjort noen brukere sinte og fattige.

Siden de ikke er i front når det gjelder tilkoblingsloggene og deres påstand om å være en av de raskeste VPN-tjenestene rundt, du må lure på hva de mer velger å ikke fortelle deg. Registrer deg på egen risiko.

Bunnlinjen

Det er mange legitime VPN-tjenester som tilbyr god service, forteller deg nøyaktig hva de kan og ikke kan tilby, og krever rimelige avgifter.

Hopp over de som gir deg mange spørsmål, og fokuser på tjenesteleverandørene som går ut av deres måte å være ærlige overfor potensielle kunder. På lang sikt vil du få flere fordeler og færre hodepine.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me