12 måder, hvorpå nogen kan kende deres computer, er blevet hacket

Sidst opdateret 19. juli 2019


Nogle hacks får nyheden. Dette var tilfældet, da 70 millioner mennesker blev kompromitteret af Target-hacket, og da syv millioner virksomheder og 76 millioner forbrugere blev påvirket af hacket på JP Morgan Chase. Dog er der ikke alle hack overskrifter. Størstedelen af ​​hacks sker fuldstændigt under radaren og påvirker almindelige mennesker der måske ikke engang ved, at deres computer er blevet kompromitteret.

hvordan man ved, om jeg blev hacket

Dette skyldes, at hackere er sofistikerede. De kan komme ind i et computersystem uden at vippe hånden til ejeren.

Malware bruges til at inficere computeren, og hackeren kan altid se tilbage senere for at se, hvor langt systemet er blevet kompromitteret. Dette giver ham nogle fingerpeg om andre ting, som han måske kunne gøre for dette offer. Ofte vil hackere sælge dine data på det mørke web til forskellige ondsindede formål.

Mens mange mennesker ikke genkender dem, er der flere fortegnelser, der kan advare dig om, at du er blevet hacket.

Lær at genkende disse 12 tegn, og du er på vej til at beskytte dig selv. Tilmeld dig derefter den bedste tilgængelige VPN (Henstilling: prøv at tjekke vores anmeldelse til NordVPN eller Surfshark) for yderligere beskyttelse.

1. Konstante pop-ups i din browser

Nogle perfekt legitime websteder har pop-ups. Disse er normalt relateret til hjemmesiden, der tilbyder dig en slags rabat eller aftale. Dette er mildt sagt irriterende, men det er ikke nødvendigvis noget at bekymre sig om.

Historien er anderledes, når du begynder at få pop-ups overalt, hvor du går. Dette er et konstant problem, som du begynder at bemærke, at der sker, selv på websteder, der ikke plejede at have pop-ups.

Hvad mere?, dette er helt tilfældige pop-ups, der ikke har noget at gøre med det websted, du gennemser. Mange af dem fortæller dig, at du har det vandt en slags konkurrence. Alt hvad du skal gøre er at klikke på et link og måske indtaste nogle oplysninger om dig selv.

malware-popups

Pas på disse pop-ups. Klik ikke på nogen links, og undlad at give dem nogen af ​​dine personlige data.

2. Nye værktøjslinjer installeret på din browser

værktøjslinjens privatlivAlle browsere har lejlighedsvis brug for en opdatering for at give brugerne alle de nyeste funktioner og funktionaliteter, herunder forbedret sikkerhed. Når disse opdateringer finder sted, fortæller din browser dig normalt om dem og kan endda guide dig gennem de forskellige ændringer, så du forstår dem.

Hvad med den dag, hvor en mystisk browserværktøjslinje pludselig vises øverst på din skærm? Du har ikke ændret nogen af ​​dine indstillinger, og din browser har ikke fortalt dig om nogen opdateringer.

Denne værktøjslinje kan være utroligt irriterende. Det er ikke kendt for dig. Du bad ikke om det. Derudover ser dine browserindstillinger ud til at blive ændret. Intet fungerer helt som det plejer. Det er muligt, at du endda har fået en ny startskærm, der er fyldt med spam.

Disse værktøjslinjer kan muligvis skabe ødelæggelse på dit system ved at åbne annoncevinduer. Hvis du klikker på et af værktøjerne, du kan downloade en ondsindet fil til din computer.

Hvis du finder en mystisk værktøjslinje på din computer, er det vigtigt, at du handler hurtigt for at fjerne den. Jo længere den forbliver på din computer, desto mere er den i stand til at gøre. (Læs mere om de bedste sikre browsere her)

3. Ny software vises pludselig på din computer

Har du nogensinde logget på din computer for kun at opdage, at der er installeret ny software? Dette er ikke kun en slags automatisk Windows-opdatering eller en anden forbedring, der gør din eksisterende software hurtigere eller mere sikker.

Dette er helt ny software, som du aldrig har hørt om, og som du ved, at du ikke har installeret.

Det er vanskeligt at sige, hvad denne nye og mystiske software muligvis kan gøre med din computer. Nogle af denne software kan muligvis overtage den eksisterende software på din computer, hvilket får den til at gøre, hvad den ondsindede kode fortæller den skal gøre. Software, der på mystisk vis tilføjer sig selv til din computer kan deaktivere alle antivirusbeskyttelser, du har, så dit system vil være sårbart over for andre angreb, og gøre din computer mindre sikker for dine børn at bruge.

typer malware

Lejlighedsvis åbner folk sig for denne type installation ved at downloade software fra Internettet. Meget af dette er legitimt og ikke-ondsindet. Andre er rov. Det gælder især gratis software, der ofte downloader tredjepartssoftware, når du accepterer at downloade den oprindelige pakke. Denne tredjepartssoftware udsætter muligvis hele dit system.

Hvis du skal downloade software, skal du sørge for, at du kender kilden, og at du læser vilkårene og betingelserne.

4. Auto omdirigeringer på webstedet

Få ting er så irriterende som at prøve at nå et websted, når du automatisk omdirigeres til et andet. Hackere elsker at gøre dette fordi det potentielt er en stor penge maker. De får betalt af, hvem der ejer webstedet for at omdirigere trafik til det.

Normalt ser du dette ske, når du indtaster nogle nøgleord i en søgemaskine. Du får en liste med søgeresultater, og du klikker på et af dem. I stedet for at blive ført til det websted, er du imidlertid taget et andet sted.

adware auto omdirigering

Hvis dette sker en gang, kan det være en slags fluke, men Hvis du ser dette ske gentagne gange, betyder det, at dit system er blevet kompromitteret. Prøv at indtaste nogle meget specifikke nøgleord i din søgemaskine. Klik på linket for det bedste resultat. Hvis du ikke ankommer til dette websted, ved du, at din computer er blevet inficeret.

Komplicering af sagen er det faktum, at webstedet kan indikere, at du faktisk har nået den rigtige URL. Dette skyldes, at hacker bruger en proxy.

5. Advarsler om falsk sikkerhed

ransomware-angrebDet er altid en grund til bekymring, når din antivirus-software dukker op for at fortælle dig, at der er et potentielt problem. Vær opmærksom på disse advarsler, men vær også opmærksom på, at du nogle gange får en advarsel, fordi en hacker er på arbejde.

Hackere kigger efter software, der ikke er opdateret og alle andre gamle programmer, der muligvis lurer på din computer for at forsøge at infiltrere dit system. De bruger disse forældede programmer til at få din computer til at sende dig advarsler. Når du får beskeden, er skaden udført. Du er blevet inficeret.

Advarslen instruerer dig normalt til at klikke på et link for at besøge et websted, hvor du kan få forbedret sikkerhedssoftware. Folk gør det gerne ved at give deres kreditkortoplysninger væk i processen. Nu er ikke kun deres computer inficeret, men også hackerne har deres økonomiske oplysninger.

6. Ransomware-angreb

Du ved, at du er blevet ramt af et ransomware-angreb, når din computer pludselig giver dig en besked om, at alle dine filer er krypteret. Kryptering er god i mange tilfælde, men kun hvis du anmoder om det. Kravet siger, at hvis du vil have adgang til din computer igen, bliver du nødt til at sende penge til en bestemt Bitcoin-adresse.

Hvis du ikke betaler, ødelægger hackerne dine data. Selvfølgelig kan de gøre det, selvom du betaler.

hvordan ransomware fungerer

7. Ukendte meddelelser på sociale medier

Mange mennesker bruger sociale medier til at kommunikere med deres venner og verden. De har dog undertiden modtaget en mærkelig besked, der ikke ser ud til at komme fra den påståede afsender. Mange af disse ukendte meddelelser indeholder et link, som modtageren skal klikke på. Ved at klikke på det løsnes store problemer.

Hvis du får en mistænkelig meddelelse fra en ven, skal du ikke klikke på den. Ligeledes, hvis du ser, at din konto sender meddelelser, som du ikke har sendt, er det et tegn på, at dine sociale mediekonti er blevet hacket.

8. Ugyldige adgangskoder

ugyldigt kodeord er hacketHvis du går til et websted, som du regelmæssigt besøger, men nægtes adgang, når du indtaster din adgangskode, kan dette signalere et problem. Prøv at indtaste din adgangskode igen. Hvis det stadig ikke fungerer, og du er sikker på, at du har adgangskoden ret, kan din konto muligvis være hacket. Hackeren har ændret adgangskoden.

Dette kan forekomme som et resultat af en e-mail phishing-svindel hvor du klikker på et link i en e-mail, der fører dig til et websted, hvor du indtaster dine legitimationsoplysninger. Dette giver hackeren dine loginoplysninger.

Du kan lære, om adgangskodebeskyttere er sikre, og hurtigt ændre dem, hvis du har mistanke om, at nogen har stjålet dine oplysninger.

9. Musemarkør bevæger sig på egen hånd

Hvis du sidder ved din computer, og din musemarkør pludselig begynder at bevæge sig alene, kan dette være et tegn på, at nogen har kapret din computer, og du er blevet hacket. Dette gælder især, hvis musen ser ud til at bevæge sig i en retning i stedet for bare at flyve tilfældigt over skærmen, hvilket signaliserer et teknisk problem.

Hvis markøren åbner forskellige filer og flytter med formål, er det sandsynligt, at en hacker kontrollerer den.

10. Antivirusbeskyttelse Pludselig deaktiveret

antivirus deaktiveretNår en virus inficerer din computer, kan det være muligt for det at deaktivere al antivirus-software, du har, samt eliminere andre sikkerhedsbeskyttelser på dit system. Hvis du ser noget som dette forekomme på din computer, vil du normalt gå til Registreringseditor eller Task Manager for at håndtere det.

Imidlertid, Virussen lader dig ikke gøre dette. Disse værktøjer vil sandsynligvis også være deaktiverede, og du bliver nødt til at tage andre skridt for at løse situationen. Hvis du vil forhindre disse situationer uden omkostninger, skal du tjekke nogle af de bedste gratis antivirus-software, der er tilgængelige.

11. Manglende penge eller ukendte gebyrer

Det er smart at kontrollere din bankkontos og kreditkortsaldo regelmæssigt. Hvis du logger ind på din kontrolkonto, og saldoen er lavere end forventet, er det tid til gennemgå hver transaktion. Du finder måske nogle, der ikke er kendt.

Det samme er tilfældet med dine kreditkortkonti, selvom du i dette tilfælde ser din skyldige saldo stige. Endnu en gang er det tid til at gennemgå de nylige transaktioner for at se efter noget ukendt. I tilfælde af at du er i besiddelse af nogle BitCoins, skal du uddanne dig yderligere til at opbevare krypto sikkert.

Underret din bankinstitution og kreditkortselskaber straks, hvis du opdager disse problemer.

12. Indkøb sendt til et ukendt sted

Hvis du kun logger ind på en bankkonto, kreditkortkonto eller online detailkonto for at se køb, som du ikke vidste om, kan du også bemærke, at nogle produkter blev sendt til en ukendt adresse. Dette er hackere på arbejde igen, der har en shoppingtur på din krone.

Dette er især farligt, hvis du er en lille virksomhedsejer med en virksomheds bankkonto. I dette tilfælde skal du tjekke den komplette liste over sårbarheder for SMV'er, som ofte er målrettet af hackere.

Du kan beskytte dig selv mod de fleste af disse problemer ved åbner ikke ukendte e-mails og ikke at klikke på ukendte links. Vær forsigtig med Følg altid sikkerhedsprotokoller, og hold din antivirus-software opdateret for at beskytte dig selv mod indtrængen fra hackere.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me