1Password Review – Är det fortfarande värt priset? (Uppdaterad: 2020)

Vad har “Open Sesame” och “Joshua” gemensamt?

De är några av mest kända fiktiva lösenord som har använts genom historien.

”Open Sesame” var den magiska frasen som Ali Baba använde för att komma in i grottan där de fyrtio tjuvarna samlades och lagrade sin stulna tyska. Folk har sagt “Open Sesame” för 10 århundraden.

Joshua var en konstgjord intelligenskonstruktion som kontrollerade ett kärnvapenarsenal i filmen 1983 Krigsspel. Det råkade också vara lösenordet som användes för att få åtkomst till bakdörren till det säkra nätverket.

Lösenordens popularitet och historia leder många att välja dem som sitt eget lösenord.

jagnätfiskebedrägerin 2017, en informationssäkerhetsforskare som kom igenom en massiv dumpning av mer än 590 miljoner hackade internetkonton och fann att "Open Sesame" och "Joshua" båda användes många gånger. 

Som du förmodligen har räknat ut nu är att använda lösenord från populära filmer och folksaga inte en del av en bra säkerhetsstrategi online. Det är inte lika dåligt som att använda "123456" eller "qwerty123" men du får idén.

Stark lösenordssäkerhet är ganska viktigt, varför programvara som 1Password finns. 

Varför du behöver stark lösenordssäkerhet

I april 2019 kunde en informationssäkerhetsforskare beväpnad med en 3D-skrivare som använder stereolitografi teknik lura Samsung S10 + fingeravtryckssensor med en fax av sin egen pekfinger.

Touch ID, ansiktsigenkänning och annan ny teknik har hittills misslyckades med att bevisa att de är redo att byta ut användarnamn / lösenordskombinationer.

Att byta från kontouppgifter till biometri är något som inte kommer att hända över en natt; i själva verket kan det ta decennier att uppnå eftersom det kräver en paradigmskifte när det gäller hårdvara och digital nätverksarkitektur.

Lösenord försvinner inte snart, och detta kräver användning av strategisk och bekväm lösenordssäkerhet. Lösenord fastställer inte bara din digitala identitet utan också förhindra obehörig åtkomst till onlinekontona som verkligen är viktiga för din existens online.

Vi pratar om bankkonton, e-post, appar för snabbmeddelanden, sociala nätverk, och andra. Att få obehörig åtkomst till konton har alltid varit i framkant när det gäller skadlig hackning. i själva verket är lösenordsknäckare, individer som har ett kunnande för att bestämma lösenord, högt respekterade i cyberbrottscirklar.

stark lösenordssäkerhetDet bästa sättet att skydda mot lösenordsknäckare är att använd långa och komplexa strängar av bokstäver, siffror och symboler. Lösenord är som nycklarna till ditt hus. Det spelar ingen roll om dina väggar är gjorda av armerat stål och betong med de bästa hemsäkerhetssystemen pengar kan köpa om låsen på dina dörrar inte fungerar. 

Att använda ett svagt lösenord som "123456" är som släppa av dina nycklar tillsammans med din hemadress skriven på en servett i en lokal bar där det är känt att det går att hänga med inbrott.

Att använda samma inloggningsuppgifter över olika konton är en av de mest ineffektiva åtgärderna du kan använda när det gäller online-säkerhet också. Problemet med det är att nätverk har brutits, och vissa av dessa incidenter har lett till stöld av användarnamn och lösenordskombinationer.

Föreställ dig att en hackare får tag i Gmail-adressen och lösenordet du också använder för att få åtkomst till dina bank-, kreditkort- och Facebook-konton.

Du vill förmodligen inte att det ska hända. Det här är varför Det är viktigt att du använder en bra lösenordshanterare i dag.

Vi introducerar 1Password, en verkligt säker lösenordshanterare

Historiken för 1Password går tillbaka till 2005 då två kommersiella webbutvecklare insåg att de behövde en säker och effektiv metod för att hantera och dela de många lösenorden de skapade på uppdrag av sina kunder..

Detta behov blev ett internt kodningsprojekt som fungerade som avsett och därmed ledande Roustem Karimov och David Teare att tänka på hur de kunde dela denna idé med internetanvändare runt om i världen.

I övergången från webbutveckling till ett konsumentinriktat informationssäkerhetsföretag grundade Teare och Karimov AgileBits Inc. Beväpnad med Apple PowerBooks och en stark kunskap om Java-programmering, flockades kodarna till den stora mängden onlineformer som internetanvändare mötte i mitten av 2000-talet.

Tanken på att kunna spara fältdata tillsammans med referenser fortsatte till en lösenordshanterare som många teknikgranskare och journalister anser vara Det bästa.

I övergången från webbutveckling till ett konsumentinriktat informationssäkerhetsföretag grundade Teare och Karimov AgileBits Inc. Beväpnad med Apple PowerBooks och en stark kunskap om Java-programmering, flockades kodarna till den stora mängden onlineformer som internetanvändare mötte i mitten av 2000-talet, och idén att kunna spara fältdata tillsammans med referenser utvecklades till en lösenordshanterare som många teknikgranskare och journalister anser vara bland de bästa.

Det är intressant att notera att projektet började som lösenordshanterare för Mac OS X. Under de första åren av företaget var de enda platserna där du kunde hitta en 1Password-granskning webbplatser dedikerade till Apple Mac. Från början ansågs 1Password vara en bra lösenordshanterare, om än bara för Mac-användare.

Det tog cirka tio år för AgileBits att tillhandahålla lösningar för den växande efterfrågan på lösenordshanteringslösningar på alla plattformar. Dessa dagar erbjuder företaget en betrodd tjänst tillgänglig för macOS, iOS, Windows och Android-enheter.

Förstå vad 1Password erbjuder

En bra lösenordshanterare genererar, lagrar, krypterar, och apporter komplexa användarnamn / lösenord. Anledningen till att vi granskar 1Password beror på att det är markerar alla dessa lådor

Det går till och med några steg längre med avancerade funktioner för att göra användarnas onlineliv lättare och säkrare.

I hjärtat av tjänsten hittar du den strategi som har blivit universal när det gäller internetsäkerhet: med mycket starka och unika lösenord för alla konton. 

Att skapa starka kombinationer av bokstäver, siffror och symboler som lösenordskrackare kommer att ha mycket svårt att dechiffrera även med starka dekrypteringsverktyg är något du förmodligen kan lära dig om några minuter.

Problemet är att lösenord som det är ganska omöjligt att komma ihåg. 

Ett lösenord som de som anges nedan kommer att ta underrättelsexperter från Förenta staternas National Security Agency århundraden att spricka:

Tidsdiagram för lösenordskrackning

Att komma ihåg lösenord som ovanstående är inte något som den genomsnittliga personen kan åstadkomma. Föreställ dig nu att försöka olika starka lösenord för flera webbplatser och konton. Det kommer bara inte att hända.

Att skriva komplexa lösenord i anteckningsböcker och klisterlappar är opraktiskt. Även mnemonic enheter kommer inte att hjälpa dig komma ihåg de komplexa strängar av karaktärer som moderna onlinekonton kräver.

I huvudsak samlar lösenordsvalvet alla dina online-referenser, hjälper dig att förbättra dem när det gäller säkerhet, lagrar dem i ett ultra-säkert valv och hämtar dem med bara en touch och ett enda lösenord. Ganska snyggt.

Vår recension av 1Password

När du tittar på en lösenordshanterare tittar du i princip på två saker om du är en normal person.

 1. Gillar du gränssnittet?
 2. Fungerar det?
 3. Hur mycket kostar det?

Om du är nöjd med de tre frågorna kommer du förmodligen att vilja använda programvaran. Jag svarar på dessa frågor för dig nu. 

 1. De flesta lösenordshanterare har ganska trevliga gränssnitt. Vi gillar definitivt 1Password-gränssnittet lika mycket som de andra alternativen där ute och i många fall ännu mer.
 2. Ja, det fungerar ganska bra.
 3. Det kostar inte mer än $ 5 per månad för att använda programvaran. Vi kommer att få mer information längre ner om prissättningen.

Om du inte vet något om kryptografi är det förmodligen där du skulle stanna. Om du vill veta mer information om hur 1Password säkra dina saker, har vi det åt dig nedan:

 • Noll kunskapsprotokoll: Denna smarta användarautentisering innebär att inga lösenord utbyts, vilket i sin tur betyder det lösenordstöld är inte möjligt.
 • Hemlig nyckel: Som namnet antyder behöver du bara komma ihåg ett enda lösenord för att använda tjänsten, men den hemliga nyckelfunktionen lägger till ytterligare ett lager av säkerhet som tar NSA-agenter beväpnade med kraftfulla datorer flera decennier för att dechiffrera.
 • WebCrypto: Detta är ett programmeringsgränssnitt för JavaScript-applikationer som behåller kommunikation mellan appar och företagets servrar krypterade och säkra så att du inte behöver oroa dig för "man-i-mitten" -attacker eller annan sofistikerad hackningsaktivitet medan du är online.
 • AES-GCM: Sedan 2011 har AgileBits använt 256-bitars Advanced Encryption Standard-nycklar för att göra saker riktigt svåra för cyberbrottslingar, statens sponsrade hackare och lösenordsmällare. Låt oss säga att ett falskt tillstånd kan bryta in i din 1Password-behållare på servernivå; för att knäcka Galois / Counter-läget för blockchiprar som används för att kryptera din information, det skulle ta miljoner år.
 • Asymmetrisk kryptografi: Detta är en datorsäkerhetsstandard som kopplar två nycklar, en känd och den andra hemligheten, till verifiera online-transaktioner som åtkomst lösenordsskyddade webbplatser.

CBC-läge kryptering

Så här ställer du in 1Password

Det finns några sätt att installera 1Password. 

Som ni kan föreställa er två av de mest populära mobilapparna för iOS- och Android-enheter. Appen 1Password ger dig sinnesfrid genom att hålla dina lösenord säkra och nära dig hela tiden. 

Du har också möjlighet att installera appar på Windows, macOS, Chrome OS, och även Linux. När det gäller det senare operativsystemet kan du välja mellan ett grafiskt gränssnitt eller en kommandorad-app som du kan komma åt från terminalen.

1passord nedladdning

När de har installerats kommer apparna att ta dig igenom processen med att sätta upp ett säkert huvudlösenord tillsammans med tips för att hjälpa dig komma ihåg det. 

Du behöver inte lagra alla dina användarnamn och kontouppgifter på en gång. Funktionen för webbläsarförlängning kommer registrera dessa data på ett säkert sätt när du loggar in på dina konton. Det automatiska formulärfyllningsmedlet ger tillgång till dina konton med en knapptryckning eller ett klick. 

1Password kan också lagra mer än bara lösenord. Det kan lagra känsliga dokument, ljudinspelningar och digitala videor i ditt personliga valv.

Låt oss säga att du använder en Android-smartphone plus en iPad för personliga ändamål. Tjänsten låter dig synkronisera data sömlöst mellan enheterna. Du kan till och med utöka denna funktionalitet till en dator eller bärbar dator på jobbet.

1Password-prissättning och avancerade funktioner

Jag lovade att jag skulle ge dig mer information om prissättning, och här är vi!

AgileBits säkra molnvalv levereras på Software-as-a-Service-basis, vilket innebär att du betalar några dollar i månaden för en prenumeration. 

Det bästa erbjudandet är familjeabonnemangsplanen, som också är bara några dollar per månad när den faktureras årligen. Fem medlemmar omfattas av denna plan, som inkluderar möjligheten att bjuda in upp till fem gäster för begränsad delning av lösenordshanteraren. 

Alla prenumerationer är för obegränsade enheter, och de inkluderar kundservice dygnet runt.

Priser för familjepassord

Specialplaner för småföretagsteam och företagslösningar finns också tillgängliga för rimliga prenumerationsavgifter. 

Nya avancerade funktioner inkluderar Reseläge, som låter användare säkert hantera känsliga lagrade i sina personliga datorenheter när de är på språng. 

Vid en tidpunkt då den amerikanska avdelningen för hemlandssäkerhet har blivit överflödig när det gäller att söka elektronik vid ankomstavsnitten på internationella flygplatser är funktionen 1Password Travel Mode välkomna. Åtkomst kan återställas med bara ett klick när användare har tömt tullen.

Sista tankar om 1Password

Under utvärderingen av lösenordshanterare kan du komma över en 1Password-granskning som beklagar avbrottet av lokalt valvlagring till förmån för dess molnbaserade motsvarighet.. 

Informationssäkerhetsspecialisterna på AgileBits rekommenderar starkt molnvalv eftersom hackare ofta tycker det är lättare att bryta sig in i enskilda enheter än de ultrasäkra AgileBits-servrarna.

Om din smartphone går förlorad eller stulen Du kan enkelt hämta din kontoinformation från webbplatsen 1Password så länge du har ditt huvudlösenord.

Vi rekommenderar definitivt att 1Password försöker.

Vanliga frågor

F: Är lösenordshanterare säkra?

A: Med ett starkt huvudlösenord och rimliga säkerhetsåtgärder är lösenordshanterare de säkraste platserna att lagra känslig information.

F: Kan 1Password hackas?

A: Alla system för informationsteknologi kan hackas. Shadow Brokers cyberbrottsgrupp, till exempel, tros ha fått inträde på servrar som underhålls av National Security Agency för att stjäla cyberkrigsvapen, men deras exakta metod är fortfarande okänd. Även om AgileBits-servrarna är komprometterade, skulle det ta hackare århundraden att knäcka AES-GCM-krypteringen som skyddar dina data, förutsatt att de har tillgång till ett kraftfullt datacenter beläget i Arktis och tillräckligt med pengar för att betala tusentals dollar i elräkningar varje månad.

F: Vad är 1Password Watchtower?

A: Detta är en informationstjänst som varnar dig om dataintrång på webbplatserna där du har konton. Låt oss säga att ditt Yahoo-e-postkonto är komprometterat. 1Password Watchtower meddelar dig omedelbart så att du kan ändra ditt lösenord innan dina referenser säljs i underjordiska hackforum.

F: Fungerar 1Password med appar?

A: Förbättra automatisk utfyllning av formulär och ansluta till AgileBits API är något som många apputvecklare har omfamnat. Expedia och Starbucks är två exempel i detta avseende; andra inkluderar Chase för mobilbank och den populära Evernote-appen, som rekommenderas starkt.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me