9 skræmmende måder Facebook bruger dine data

Sidst opdateret 16. april 2019


Kelly Gilderson her. Sociale medier ændrer den måde, verden fungerer på - men er det virkelig til gavn for os?
I dag vil jeg afsløre nogle vanvittige måder, som FB og andre store mediemonstre bruger dine data og tjener TON af penge.

Facebook revolutionerede verdens kultur og satte standarden for hvad a sociale medier platform burde være. Enkeltpersoner, virksomheder, regeringer og uddannelsescentre bruger Facebook som en måde at kommunikere med masserne på. Ved at gøre dette overlader de Facebook meget af deres private, personlige og til tider følsomme oplysninger.

Når du skaller lagene tilbage og ser på mængden af ​​information Facebook har om offentligheden og sammenligner det med krænkelser af privatlivets fred, uhyggelige eksperimenter og psykologisk manipulation Facebook har brugt disse oplysninger til at udføre, begynder et skræmmende billede at dukke op.

Facebook er mere end bare et firma, der bruger reklame til at tjene penge. Det er et firma, som verdensregeringer og industrier har været i stand til at indsamle, analysere og Brug dine personlige oplysninger.

Seneste nyheder har diskuteret Facebook-skandalen. Selvinteresse forhindrer imidlertid mange medier i at fortælle hele sandheden. De skummer over de mørkere aspekter af, hvad Facebook laver. Følgende er et par af de foruroligende fakta om Facebook. Vores mål er at skinne lys over Facebook's sande natur og forklare, hvordan det er en fare til privatlivets fred og hvordan det forstyrrer den frie tanke.

# 1 - Facebook kunne mine brugerdata uden brugergodkendelse

Applikationen "thisisyourdigitallife" fortalte brugere, at personlighedsappen indsamlede anonyme oplysninger til psykologisk forskning. Appen, der er produceret af Global Science Research, krævede, at brugerne accepterede vilkårene for appen, før de gav applikationen adgang til deres Facebook-data. Appen blev angiveligt styrket af Amazon Turks. Dette er et program, der betaler enkeltpersoner for at udføre korte onlineopgaver, herunder undersøgelser. Det påstås, at Global Science Research har solgt de oplysninger, der er indsamlet på Facebook og Amazon Turks, til Cambridge Analytic.

facebook information lækskema af cambridge analytica

Selvom dette er foruroligende, er det største problem det faktum, at applikationen, som kun blev downloadet af cirka 270.000 mennesker, også hentede oplysningerne fra brugerens venner. Dette betyder, at applikationen i kort rækkefølge havde samlet oplysninger fra millioner af brugere. Mange af de anslåede 87 millioner brugere, der fik deres oplysninger solgt til Cambridge Analytica, downloadede aldrig applikationen “thisisyourdigitallife” og godkendte aldrig informationerne til brug på nogen måde.

# 2 - Facebook og overvågningsstaten

I 2003 lækkede NSA-dokumenter og gav et aldrig før set glimt ind i PRISM-programmet. De lækkede rapporter skitserede samarbejde mellem NSA og GCHQ, de respektive overvågningsorganer i De Forenede Stater og Storbritannien.

prisim oversigt

Ifølge Washington Post bankede NSA og GCHQ sammen med andre spionagenturer på de centrale servere fra ni fremtrædende amerikanske internetfirmaer. De udtrækkede lyd, fotografier, e-mails, dokumenter og andre oplysninger til at målrette brugere.

Facebook blev identificeret som værende et firma der gav spionagenturerne adgang til deres servere. Facebook og andre internetvirksomheder, der samarbejder med regeringsovervågning, er imidlertid juridisk immun på grund af FISA-ændringsloven fra 2008.

Ifølge de lækkede PRISM-dokumenter har Facebook samarbejdet med NSA siden juni 2009. I det væsentlige er Facebook blot en anden del af NSA. Det er et værktøj, som NSA har brugt til global overvågning.

# 3 - Facebook vidste, at dataene blev misbrugt

I 2015 informerede journalister Facebook om misbrug af brugerdata. Oprettelsen af ​​appen "thisisyourdigitallife", Dr. Alexander Kogan, sagde, at dataene blev samlet til akademisk undersøgelse. Han insisterede på, at han på det tidspunkt ikke var involveret i forkert aktivitet.

Da Facebook fik kendskab til, hvordan brugerens data blev indsamlet i 2015, anmodede den om Global Science Research slet informationen. Da Facebook fandt ud af, at oplysningerne ikke var blevet slettet, gjorde de det afskårne bånd med Global Science Research og begyndte deres egen undersøgelse.

Investorer anlagde en retssag. De mente, at disse oplysninger skulle have været afsløret af Facebook.

Cambridge Analytica samarbejder med efterforskere og hævder, at de har slettet oplysningerne. Virksomheden har sagt, at de oplysninger, de indsamlede, ikke blev brugt under præsidentkampagnen i 2016.

# 4 - Facebook indsamler dine billeder ved hjælp af en ansigtsgenkendelsesdatabase

Siden 2011 har Facebook ifølge PC World udviklet teknologi til ansigtsgenkendelse. Når du mærker et foto på Facebook, bruger det ansigtsgenkendelsesteknologi til at lære mere om, hvordan den pågældende person ser ud. Det samme gælder dine fotos, når andre mærker dig.

udtræk information diagram

Dette program begyndte for næsten otte år siden. I dag har Facebook et kraftfuldt og nøjagtigt baseret kunstigt intelligens-baseret ansigtsgenkendelsessystem. Det er et af de mest sofistikerede og mest nøjagtige systemer af sin art på planeten.

Når vi diskuterer programmet kendt som DeepFace, beskriver Wikipedia det som et lærende ansigtsgenkendelsesprogram. Det har evnen til at vælge menneskelige ansigter i digitale billeder. Det har et neuralt net ni lag dybt. Det er udstyret med mere end 120 millioner forbindelsesvægte. Systemet er angiveligt 97 procent nøjagtigt. Dette er bedre end nøjagtighedsfrekvensen på 85 procent for FBIs Next GEN-identifikationssystem.

Det betyder, at hver gang du uploader et fotografi af dig selv, en ven eller et familiemedlem, træner du AI af DeepFace til bedre at identificere menneskelige ansigtsdrag. Ansigtsgenkendelse af denne type er ødelæggende for privatlivets fred. Med denne type ansigtsgenkendelse kan en person få et enkelt fotografi af dig og derefter bruge det fotografi til at samle alle de oplysninger, der er indsamlet af Google, Facebook og andre sider i løbet af dit liv.

# 5 - Facebook undersøges af FTC, Australien, USA og Storbritannien

Facebook mødtes med Kongressen i to dage, efter at data mining-skandalen brød. Facebook bruger tjenester fra et privat efterforskningsfirma. Informationskommissærens kontor i Det Forenede Kongerige forfølger imidlertid sin egen undersøgelse og bad det private firma Facebook hyret til at forlade, mens det forfulgte sin efterforskning.

FTC undersøger, hvordan de oplysninger, der blev indsamlet i løbet af Cambridge Analytica, blev brugt. Der er også en australsk-baseret vagthundorganisation, der undersøger brugen af ​​disse oplysninger.

facebook-efterforskningslande, der er berørt af skandale

Idet undersøgelsen fortsætter, vil flere detaljer sandsynligvis komme frem. Der er stadig en række spørgsmål om, hvordan de stjålne data blev brugt. Mange af disse spørgsmål drejer sig om hvilken, hvis nogen, indflydelse den stjålne information havde på politiske kampagner. Cambridge Analytica hævder, at de ikke begik noget forkert.

# 6 - Facebook bruger "Shadow Profiles" til at indsamle ikke-brugers data

Facebook bruger skyggeprofiler ifølge oplysninger indsamlet fra en række kilder til at overvåge ikke-Facebook-brugere. Facebook bruger også tredjepart og bygger skyggeprofiler til at overvåge aktiviteten hos ikke-brugere.

facebook skygge profilering flow diagram

Facebook bygger en digital biometrisk skabelon ved at bruge hvert billede med et ansigt, der uploades til deres servere. I øjeblikket anlægges en retssag mod Facebook, der hævder, at den krænker andres privatlivsret, fordi den lagrer biometriske oplysninger om mennesker uden at få deres samtykke. Facebook argumenterer for, at simpelthen ikke opbevaring af biometriske oplysninger uden samtykke skader mennesker.

Det er klart, at fravalg af sporing og dataindsamling udført af Facebook ikke er en mulighed. Den eneste måde at forhindre, at Facebooks mørke hånd får dine private data, er ved at bruge gode sikkerhedsforanstaltninger til beskyttelse af personlige oplysninger.

# 7 - Facebook siger, at det blev bedraget

Det, der gør Facebook-overtrædelsen anderledes, er, at oplysningerne ikke blev stjålet via et hack eller et sikkerhedsbrud svarende til, hvad der er set i andre virksomheder. Som Zuckerberg tydeligt påpegede, var der imidlertid en tillidsbrud mellem Facebook, Kogan og Cambridge Analytica.

De mennesker, der brugte Facebook, stolede på, at Facebook ville beskytte deres data, og at dataene ikke ville blive delt med andre. Zuckerberg har erkendt, at det er noget der Facebook er nødt til at ordne det.

facebook tillidsundersøgelse

Andrew Bosworth, Facebooks vicepræsident for augmented og virtual reality, der også har fungeret som vicepræsident i reklamer, forklarede, at Facebook er sat op, så brugers personlige data sælges ikke. Dette betyder ikke, at udviklere ikke modtager data, der hjælper dem med at forbedre oplevelsen for deres klienter. Men Facebook tjener ifølge et indlæg skrevet af Bosworth ikke penge direkte fra denne informationsudveksling. Deres mål er at opsætte Facebook på en måde, så der ikke sælges personlig information til virksomheder.

Han fortsætter med at forklare, at hvis Facebook kender deres brugere bedre end andre virksomheder, giver det Facebook mulighed for at vise deres brugere bedre annoncer, hvilket fører til øget fortjeneste for Facebook. Fra Bosworth's perspektiv er det en dårlig strategi at sælge de oplysninger, som Facebook har indsamlet.

For at Facebook skal være levedygtigt skal brugerne have en positiv oplevelse, når de opretter forbindelse til apps. Hvis brugerne er bekymrede for, at deres oplysninger bliver stjålet, vil de ikke nødvendigvis oprette forbindelse til apps, virksomheder stopper med at arbejde med Facebook, og hele processen går i stykker. Dette er en del af argumentet, som Bosworth gav forsvarende Facebook og sagde, at Facebook eksponerede ikke med vilje brugerdata.

# 8 - Facebook udførte psykologiske eksperimenter på dig uden din tilladelse

Facebook-direktør, Sheryl Samberg, udsendte en undskyldning til Facebook-brugere, efter at det kom frem, at Facebook havde udført eksperimenter med mere end 700.000 brugere uden deres samtykke.

Ironisk nok, når du læser undskyldningen, ser du, at Samberg undskyldte aldrig for de psykologiske eksperimenter, som Facebook udførte, men i stedet for det faktum, at Facebook gjorde et dårligt stykke arbejde med at kommunikere om eksperimenterne med brugerne.

Du skal bekymre dig om dette. Det bliver meget tydeligt, at Facebook er det arbejder på at manipulere dine følelser. Hvilken dement grund har Facebook til at gøre dette? Vi ved det ikke. Det, vi ved, er, at det skete i fortiden, og det sker sandsynligvis stadig.

En tidligere Facebook-direktør drøftede, hvordan Facebook er skadeligt for vores samfund. I den diskussion, han havde om Facebook, udtrykte denne tidligere Facebook-direktør, hvad han mente Facebook's psykologiske indflydelse på det moderne samfund. Han diskuterede, hvordan den civile diskurs og samarbejde takket være Facebook er faldet. Forkert information og mis-sandhed er stigende. Han fortsatte med at oplyse, at virkningen af ​​Facebook på samfundet ikke kun er et problem, som amerikanere står overfor, men er et globalt problem. Det er tydeligt at se, hvorfor så mange mennesker ser Facebook som en psykologisk fare, der skal undgås for enhver pris.

# 9 - Beskyt dig selv

I sin kerne har Facebook vist sig at være sociopatisk. Det, der er mest foruroligende, er, at efter alle høringer, alle skandaler og efterforskninger fra FTC, Det Forenede Kongerige, De Forenede Stater, australske regeringer og andre regeringer overalt i verden, ændrer intet sig.

Mange af de samme institutioner, der har fået til opgave at undersøge Facebook, drager mest fordel af den information, den samler. Regeringskontorer, store virksomheder, uddannelsescentre og andre grupper har brug for information indsamlet fra websteder som Facebook for at give dem mulighed for at opretholde kontrol og magt og til kontinuerligt manipulere masserne.

Fra tid til anden får Facebook det fanget i en skandale. Derefter vil følgende ting ske:

  • Facebook vil skrive en undskyldning og fortælle, at dataovertrædelsen skyldtes en fejl.
  • Medierne vil have en nærende vanvid over skandalen, og det var noget nyt eller overraskende at diskutere det som om bruddet på privatlivets fred.
  • Facebook vil fortsætte med forretningen som sædvanligt. De vil distribuere dine data, bruge dine data på foruroligende måder og udføre uhyggelige eksperimenter på et uvidende og uvidende publikum.

Der er ingen grund til, at du skulle tro, at Facebook vil ændre den måde, den fungerer på. Facebook er bogstaveligt talt en ekstra arm til statsovervågning. De bruger hvert år millioner af dollars på at lobbyisere politikere, så de kan fortsætte med forretningen som sædvanligt.

Der er få ting, du kan gøre for at beskytte dig selv:

  • Gå først af med sociale medier.
  • For det andet, find en god browser med fokus på beskyttelse af personlige oplysninger, der beskytter dine data.
  • For det tredje, find en god VPN for at gøre din online aktivitet anonym.
  • For det fjerde skal du bruge fortrolighedsværktøjer som en måde at beskytte dine data på

Hvis du ikke ønsker at skære bånd med Facebook, kan du drage fordel af Facebook's indstillinger for at begrænse delte data. Vær særlig opmærksom på hvilke tredjepartsapps du har autoriseret til at indsamle data. Dette vil ikke beskytte dig, når en ekstern kilde finder måder at få adgang til Facebooks oplysninger. Men i det mindste er det en start.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me