Australiens bästa kreditkort

bild som visar kreditkort plånbokUnder de senaste fyra åren har jag blivit sorters kreditkortsamlare. Min plånbok har gått från en vanlig storlek till en av de stora tegelstenarna som du knappt kan passa i fickan.


Sorta så här ... men med långt mindre pengar. ��

Och även om vi Aussies kanske inte är intresserade av de iögonfallande registreringsbonuserna som våra vänner i staterna åtnjuter, har jag sett högt och lågt för att hitta några riktigt fantastiska erbjudanden.

Längs vägen har jag lärt mig en hel del om hur man får de bästa priserna, hur man undviker avgifter och också hade turen att resa mestadels på poäng under de senaste fyra åren.

Jag har haft turen att starta flera webbaserade företag i säkerhetsutrymmet och digitala betalningar har varit något jag har lärt mig mycket om.

Hur jag betygsatt dessa kort ✅

Med undantag för WestPac Black har jag använt alla korten i den här recensionen. Man skulle kunna tro att avgifterna, poängen och kickbackarna för de flesta av dessa produkter skulle vara ganska jämna men det är bara inte fallet.

Vissa av dessa kort varierar mycket vad gäller avgifter, cashback och räntebetalningar. Jag har gjort mitt bästa för att sortera informationen för alla och hjälpa dig att förstå det löjligt långa fintrycket på varje kortapplikation (för jag vet att du inte kommer att läsa det ��).

Den här sidan är ett pågående arbete men jag är öppen för ytterligare förslag. Tack alla!

Contents

Olika kreditkort för olika behov

Som jag nämnde tidigare görs kort inte lika, och det du inte vet om kreditkortet du bär kan skada dig.

Banker och kortutgivare använder dessa egenskaper för att skilja sig från deras konkurrens, förutom att rikta in sig på en viss kundprofil.

Med andra ord, varje kort har en nischmarknad där det specialiseras. Med det i åtanke utformar kortutgivare sina produkter för att tilltala de riktade kunderna. I avsnittet nedan �� Jag har försökt sortera dem efter kategori.

Därför är ditt ansvar som kund att hitta ett kort bland de mångfald som erbjuds som gör att du kan utnyttja dina utgifter så att du blir belönad för den livsstil du tycker om. Enkelt uttryckt, välj ett kreditkort som fungerar för dig snarare än mot dig.

Detta är vad detta bästa kreditkort i Australien syftar till att uppnå. Vi hatar att se dig förkortad helt enkelt för att du inte väljer rätt kort baserat på okunnighet.

Hitta ett perfekt kreditkort för dig själv

Dessutom, med så många kreditkort på marknaden finns det inget kort i alla storlekar som passar alla.

För att ge dig det bästa har vi skrivit en djupgående redogörelse för vilka kort vi anser vara den bästa av deras ras, tillsammans med orsakerna som gör varje spektakulär.

Nedan visas fördelningen av de kategoriseringar vi använde för att klassificera kreditkorten i australiensiska. Betrakta det som både en disposition och en referenslista, så känn dig fri att hoppa till valfri genom att klicka på ett objekt.

Kreditkort för poäng
Kreditkort för poäng

Affärskreditkort
Företag

Qantas poäng
Qantas poäng

Resekort
Resa

Belöningskort
Pris

hastighetskort
Hastighet

Räntefritt
Räntefritt

Balansöverföringar
Balansöverföringar

Ingen årlig avgift
Ingen årlig avgift

Räntekort
Lågt intresse

Avslöjande: Sekretess Australien stöds av gemenskapen. Vi kan få en provision när du registrerar dig på ett kreditkort via det här inlägget. Jag använder de pengarna för att betala för underhåll av den här webbplatsen och stöder också ytterligare forskning och stöd för australierna som lär sig om digital integritet. Privacy Australia är en aktiv anhängare av flera grupper för integritetspolicyer inklusive Electronic Frontiers Foundation och MAPs. Läs mer.

Komma igång - Om kanske fortfarande behöver den här informationen, även om du inte är nybörjare:

Vi har inkluderat ett avsnitt om att komma igång för att hjälpa de som just börjar med kreditkort att bekanta sig med hur kreditkort fungerar. I det här avsnittet förklarar vi hur kreditkort fungerar, hur din kredithistorik går för att bestämma dina kreditpoäng, vilka typer av tillgängliga kreditkort, bland andra.

Eftersom det är inriktat på nybörjare, känn dig fri att hoppa vidare till avsnitt som du finner mer relevanta för dina behov.

Men det kan fortfarande fungera som en uppfriskningskurs för de som vill uppdatera sin kunskap om grunderna i kreditkort.

smaklig måltid!

Bästa 3 kreditkort totalt (Australien) ����

De kort som tog sig till denna bästa övergripande kategori valdes inte nödvändigtvis eftersom de var enastående ledare i någon enda funktion eller egenskap (även om nästan alla vann utmärkelser från oberoende organ).

De är här eftersom de har den kraftiga kombinationen av ett högt värde-förhållande-kostnadsförhållande, tillsammans med en stödjande belöning av belöningar och bekvämlighet som skiljer dem från besättningen.

1. American Express Velocity Platinum Card

Inköpsfrekvens: 20,74% p.a.

Inträdesfria dagar: 55days

Årlig avgift: 375 $ p.a.

Avgift för försenad betalning: $ 30

Balansöverföringsfrekvens: 0% p.a. för de första 12 månaderna med 1% balansöverföringsavgift.

Detta är kortet designat med den prototypiska resenären i åtanke. Om du ofta måste resa för affärer eller nöje, och har en ganska utgifter för inkomst och intjäning, bör du hoppa på möjligheten att få detta kort.

Tjäna hastighetspoäng

Det gjorde denna förtydliga lista eftersom förutom att erbjuda en av de högstlönade priserna för Velocity Points, har det fortfarande mycket att göra. Listan över förmåner inkluderar två kostnadsfria returer för ekonomi inrikes med Virgin Australia varje år, förutom loungebesök i Virgin Australia. American Express-loungen ingår också i belöningspaketet, med liknande villkor som gäller.

För varje dollar som en kortinnehavare spenderar tjänar de 2,25 Velocity Points. Detta fördelar sig enligt följande: 1,25 hastighetspoäng tjänas för varje dollar som spenderas. Det enda undantaget är hos myndigheter i Australien där avkastningen är 0,5 poäng per $ 1.

Om köpen görs med Virgin Australia, kommer du att tjäna ytterligare 1 Velocity Point för varje dollar som spenderas. Till skillnad från de flesta kort finns det dock inget tak på antalet Velocity Points som en kortinnehavare potentiellt kan tjäna, med deras räntepoäng som direkt överförs till sitt konto varje månad.

Och vi har inte ens nått den bästa delen ännu. Det här kortet går ut 100.000 bonus Velocity Points om du ansöker, och är godkända före eller med 12 februari 2020. Du måste därefter spendera minst 3 000 $ på kortet under de första tre månaderna av godkännandet för att få vinsten.

Dess gratis reseförsäkring täcker inrikes och internationella flygningar. Din reseförsäkringsförsäkring täcker missade anslutningar, flygförseningar och försenat bagage. Under hela ditt medlemskap varje år, om du spenderar $ 50 000, kommer du att få 100 hastighetsfrekvens för flyger-status.

Du kan välja att öka dina poänginkomster genom att lägga till ytterligare 4 kort för vänner eller familj utan extra kostnad.

Årliga avgifter?

Vissa kan krama vid klistermärkechocken att betala 375 $ årsavgift, men när du tänker på fördelarna som det erbjuder, från generösa belöningspoäng, gratis inrikesflyg och loungepass, har du mer än kompenserat för den förment orimliga årsavgiften.

Kom ihåg att vissa inrikesflyg kostar $ 375 och högre, vilket innebär att du kan få tillbaka din årsavgift på ett enda sväng.

2. Bankwest More World Mastercard

Inköpsfrekvens: 19,99% p.a.

Inträdesfria dagar: 44days

Årlig avgift: 270 $ p.a.

Avgift för försenad betalning: $ 25

Balansöverföringsfrekvens: 0% p.a. för de första 6 månaderna med 1% balansöverföringsavgift, går det tillbaka till 19,99%

Detta kort har hittat den speciella förmågan att kombinera fantastiska funktioner som gör både poängsamlare och resenärer lyckliga. Detta premiumkreditkort är ett utmärkt val för frekventa resenärer som också motiveras av idén att tjäna högre tjänaräntor än de vanliga platina- eller klassikerkorten.

Bankwest More World Mastercard svänger för staketet och erbjuder anmärkningsvärda 2,5 poäng för varje dollar som spenderas, utan några hopp på utgifterna. Det passar perfekt för dem som har medel att spendera stort, som ger 115 000 årliga bonuspoäng när en årlig minimikostnad har uppfyllts.

För att sätta bonusen i perspektiv motsvarar det att du löser in ett Davis Jones-presentkort värt $ 300 med 100.000 poäng. Vid första rodnen verkar det vara en riktig stumma det du måste spendera mycket - minst 84 000 $ för att få dessa bonuspoäng. Bankwest More driver emellertid sin årliga bonus på en nivånivå enligt kortstatus, så du borde kunna hitta ett annat kort på en nivå som passar din ekonomiska status.

Ytterligare bonusar

Det är emellertid en ganska praktisk plast att ha på resan, tar inga utländska transaktionsavgifter och är utrustad med reseförsäkring som täcker både inrikes och utlandsresor. Bankwest More tillhandahåller 10 gratis besök på flygplatslounge varje år, med den extra fördelen att du och dina gäster får tillgång till över 1000 lounger globalt med LoungeKey.

Medan Bankwest More erbjuder 0% på balansöverföringar under en sexmånadersperiod, var du bara medveten om att du inte skulle tjäna några poäng på den här transaktionen. Men på den ljusa sidan kan du åtminstone använda denna låga ränta för att betala av befintlig skuld.

3. Bank First Visa Platinum-kreditkort

Inköpsfrekvens: 0% p.a. För de första sex månaderna

Inträdesfria dagar: 44days

Årlig avgift: 99 $ p.a.

Avgift för försenad betalning: $ 20

Balansöverföringsfrekvens: 0% p.a. för de första 6 månaderna med 1% balansöverföringsavgift, går det tillbaka till 19,99%

Det som gör detta kort speciellt och en del av dess unika vädjan är dess historia. Bank First är ett ömsesidigt samhälle, vilket antyder att den har gemenskapsfokuserat engagemang vävt genom sina funktioner och praxis.

Eftersom det startades av en handfull lärare återspeglas Bank Firsts åtagande gentemot sina kunder i dess avgifter, fördelar och erfarenhet. Det måste dock noteras att det tjänar alla australier, så du behöver inte vara i utbildning för att få sitt kort eller lån.

Bonusfunktioner

Bank First Visa Platinum är en av de sällsynta kortraserna som erbjuder gratis ränta på både köp och balansöverföringar. Denna nuvarande förmån är giltig om korthållaren ansöker om eller före den 31 december 2019.

Från den konkurrenskraftiga årsavgiften på 99 USD plus de låga 9,84% som debiteras på räntor utöver den inledande graden och andra till bottenkostnader, förkroppsligar bank First Visa Platinum-kreditkort definitionen av kundvärde för pengarna.

Denna samhällsinriktade etos återspeglas i sådana praxis som bankpaket som är avgiftsfria, terminssättningar utformade för att tillgodose skolor för att underlätta planering och arrangemang av bidrag.

Som kortinnehavare blir du positivt överraskad över att dess förmåner som gratis reseförsäkring även på internationella flygningar lika kommer med dygnet runt platina concierge fördelar för att hantera dina underhållning och livsstilsförfrågningar.

En av få fläckar på det här kortet är att det kan skryta med inget belöningsprogram, Även om medlemmarna automatiskt registreras i Visa Entertainment-programmet, ger exklusiva rabatter till livsstilsteman som sport och musik.

Bästa australiska kreditkort - Granskad av kategori

Nedan hittar du en lista över de bästa kreditkorten för specifika behov eller utmärker sig i vissa kategorier:

# 1 - NAB Qantas belöningar signaturkort

Bästa kreditkort för poäng

Inköpsfrekvens: 19,99% p.a.

Inträdesfria dagar: 44days

Årlig avgift: 295 $ p.a. för det första året, varefter det hoppar till 395 $

Avgift för försenad betalning: $ 15

Balansöverföringsfrekvens: 0% p.a. för de första 6 månaderna med 2% balansöverföringsavgift, går det tillbaka till 21,74%

Det var en kamp att välja mellan antingen NAB Qantas Rewards Signature Card eller Qantas Premier Platinum-kreditkort för denna kategori. Men vi beslutade slutligen att gå med NAB Qantas medan vi tilldelade Qantas Premier Platinum-kreditkort som den bästa i kategorin för Qantas-poäng.

Men det var ett nära samtal eftersom båda dessa kort är tunga vikter i kategorin belöningspoäng, och förtjänar det.

Krav på utgifter

Med NAB Qantas kan du göra det förvärva upp till 120 000 bonus Qantas-poäng, när du har kunnat uppfylla sina utgiftskrav. Ett av dessa krav föreskriver att du måste kunna hålla det öppet i 12 månader.

Fördelningen av kravspridningen är som följer: om kortinnehavaren inom 60 dagar uppfyller ett krav på att spendera $ 3 000 (endast på kvalificerade köp), kommer de att få 90 000 bonus Qantas-poäng. Resten (30 000 bonuspoäng) görs sedan tillgänglig den 13: e månaden från den tid då kortet öppnades.

Efter det första året är korthållare berättigade att njuta av en reducerad årsavgift på $ 295, varefter den återgår till 395 $. Ändå förblir den årliga avgiften ganska orimlig i vilket fall som helst.

Även om du får en belöningspunkt för varje dollar som spenderas är det tyvärr det begränsad till endast $ 20 000 och de poäng som samlas in förblir inte likvärdiga för varje utgifter på $ 1. För de första $ 5 000 tjänar du 1 Qantas-poäng för $ 1, men efteråt återgår den till 0,5 Qantas-poäng per $ 1 som spenderas mellan $ 5,001 och $ 20 000 för varje uttalande period.

Som du kan se är de utgifter som krävs och humle du måste gå igenom för att få bonuspoäng lite iffy. Dessutom kommer kortet inte med några av de tillförlitliga förmåner som andra kort har, som resekredit eller lounge-pass.

Ljuspunkten är att om du kan tjäna 120 000 bonuspoäng räcker det för att flyga dig från Melbourne eller Sydney till Hong Kong och tillbaka i premiumekonomiklassen..

Fördelar för frekvent flygning

Detta är ett kort som är utformat för att gynna ofta flygblad som vill samla poäng när de spenderar på kortet, förutom att dra nytta av en mängd andra funktioner på kortet. Det faktum att det är ett Visa-kort med virtuella alla försäljningsställen som accepteras av denna korttyp ger ytterligare en boost till belöningsutgifterna.

Andra höjdpunkter på kortet inkluderar tillhandahållande dygnet runt NAB Concierge-tjänst för att hjälpa till med resor och andra tjänster. Gratis försäkring täcker utlandsresor, som tillhandahålls när du använder minst $ 500 på dina förbokade reseköp.

# 2 - American Express Business Explorer

Bästa affärskreditkort

Inköpsfrekvens: 16,99% p.a.

Inträdesfria dagar: 55 dagar

Årlig avgift: $ 395

Avgift för försenad betalning:

Balansöverföringsfrekvens: N / A

Enorma förmåner och bonusar för affärslojalitet är bara några av de förmåner som finns tillgängliga för företag som beslutar att gå med American Express Business Explorer-kreditkort.

Använd det här kortet för att öka ditt företags köpkraft, särskilt om du måste göra dyra och dyra företagsköp varje månad. Företag får upp till 100 000 bonusbelopp för medlemskap.

Det fungerar genom att erbjuda två medlemspoäng för varje dollar som spenderas, om det ansöks om kortet före eller före den 15 januari 2020, och ett minimiutgiftsmönster på $ 3000 upprättas varje månad, i tre månader. Som jämförelse tillåter de flesta kort i kadern bara en tidsram på två månader.

Nuvarande kortinnehavare är inte heller undantagna från bonusbonusen med 50 000 bonuspoäng förmåner som utvidgas till dem när de spenderar minst $ 100 000 på sitt kort var 12: e månad. En annan hemlighet till dess sås är att du kan påskynda dina belöningar snabbare genom att lägga till anställdskort till ditt konto utan extra kostnad.

Med sin låga ränta på 16,99% p.a, möjligheten att lägga till upp till 99 anställdskort, är detta ett av de mest mångsidiga affärskreditkorten i ditt företags arsenal. Och åh, det låter dig bekvämt spåra dina affärsutgifter genom Australiens MYOB-affärsprogramvarulösning, med alla dina anställdas utgifter sammanställda under ett konto.

Utöver den kostnadsspårning som tillhandahålls kan de tjänade medlemskapspunkterna läggas i riktning mot resor såväl som flygplatskort och gratis försäkring. Det bästa av allt är att du har ett brett urval av hur du använder dessa belöningspoäng.

Du kan välja att överföra poäng till ditt val bland ett utbud av 8 flygbolagspartners. Eller kanske föredrar du att sprida dig bland ett brett sortiment av belöningar bortsett från flyg, som online shopping på David Jones, presentkort, flygplatslounpass eller utnyttja dem för att betala tillbaka saldot på ditt kort.

Flygplatserna inkluderar två poster, med möjlighet att välja på American Express Lounge i antingen Melbourne eller Sydney International Airports.

Till skillnad från andra kreditkort tillåter det att du samlar dessa poäng utan att se några kort som begränsar poäng du kan skaffa, förutom att du inte har något utgångsdatum.

Även om det erbjuder en generös välkomstbonus, är dess årliga avgift på $ 395 fortfarande relativt hög och inte särskilt konkurrenskraftig.

# 3 - Qantas Premier Platinum-kreditkort

Bästa kreditkort för Qantas-poäng

Inköpsfrekvens: 19,99% p.a.

Inträdesfria dagar: 55 dagar

Årlig avgift: $ 199

Avgift för försenad betalning:

Balansöverföringsfrekvens: 0% p.a. i 18 månader (Observera dock att de räntefria dagarna inte gäller för nya inköp medan en kortinnehavare har en balansöverföringsskuld.)

Qantas Premier Platinum-kreditkort vaggar helt enkelt! Detta kort ger dig en möjlighet att tjäna en enorm 120.000 bonus Qantas-poäng. Behöver jag säga mer?

Om du inte är övertygad, hur är det med att vi kastar in det faktum att det kommer med ett rabatterat förstaårsår och gör att du kan tjäna upp till 2 poäng på varje $ 1 du spenderar på kvalificerade objekt. Det här kortet är byggt till erbjuder lyxförmåner och premiumbelöningar för frekventa flygblad, tillsammans med bonuspoäng plus exklusiva erbjudanden från Qantas.

Denna nästan outnyttjade potential för Qantas-poäng beror dock på att spendera minst 1500 $ tillåtna köp varje månad för att få totalt 120 000 bonuspoäng under den första 6 månadersperioden.

Det delas upp till att kortinnehavaren får 20 000 poäng varje månad de uppfyller utgifterna, från och med den tidpunkt då kortet godkändes (närmar sig maximalt 120 000 bonus Qantas-poäng). Så även om bonuserbjudandet är högt, måste du fortfarande vara uppmärksam så att du kan följa de angivna villkoren.

Bonusförmåner

Dess förmåner inkluderar 2 gratis inbjudningar till internationella affärslounger som antingen måste vara en Qantas Club eller Qantas-opererad anläggning varje år.

Andra fördelar integrerade med Qantas Premier Platinum-kreditkort är gratis reseförsäkring, utöver 20% besparing på valda Qantas och QantasLink inrikesflyg för kortinnehavaren och upp till 8 resenärer.

En öm anmärkning med detta kort är att även om det erbjuder en ränta på 0% under de första 18 månaderna vid balansöverföringar, återgår räntan för att spegla kontantförskottsräntan efter att denna avdragsperiod är över.

Dessutom har den en lägsta kreditgräns på 6 000 $, vilket säkerställer att kortet ger medlemmarna mycket körsträcka. På baksidan, dock detta hög kreditgolv kan förhindra personer som verkligen är intresserade av att kvalificera sig om deras kredit inte är fantastisk.

För att få den bästa körsträckan ur detta kort rekommenderas att du utnyttjar dess konkurrenskraft och ökar de belöningsbonusar du kan få.

Hedersanmälan

Vi har redan utsett The Qantas American Express Ultimate Card till ett av de 3 bästa övergripande korten, så vi är inte säkra på om det här är en överdödelse. Men det som inte är i tvivel är att Qantas American Express Ultimate Card har förtjänat rätten att nämnas här som en ledande kategori utmanare.

# 4 - Bankwest Zero Platinum Mastercard

Bästa kreditkort för resor

Inköpsfrekvens: 17,99% p.a.

Inträdesfria dagar: 55 dagar

Årlig avgift: $ 0

Avgift för utländsk transaktion: $ 0

Avgift för försenad betalning: $ 30

Balansöverföringsfrekvens: 2,99% p.a. på balansöverföringar för de första 9 månaderna.

Att resa är tillräckligt utmanande på egen hand, med besväret att lämna din geografiska komfortzon och hantera olika priser än du vanligtvis inte är vana vid.

Lyckligtvis för australierna finns det ett kort som minskar besväret med att resa genom att inte tillhandahålla en dubbel, utan en triple hot action-prestanda av kostnadsbesparing, gratis förmåner och överföringar av låg ränta.

Som de på lämpligt sätt beskrev det på sin webbplats vill Bankwest Zero Platinum Mastercard att du ska njuta av "käke-släppande landskap, inte käke-släppande avgifter på online- och utlandsinköp."

Reser utomlands

Det här är utan tvekan det bästa lågkortet för din utlandsresa. Utställning A: det är en av de sällsynta kortraserna som kommer med ingen årsavgift och ingen utländsk transaktionsavgift också. Andra avgifter och avgifter kan dock tillkomma, inklusive när du använder utländska bankomater.

Detta ger dig en mycket starkare ekonomisk bas när du reser eftersom du inte behöver oroa dig för att utländska transaktionsavgifter bränner ett hål i fickan.

För att också sätta dig i fred när du är i ett främmande land, ger Bankwest Zero Platinum Mastercard dig gratis utländsk försäkringsskydd, tillsammans med en interstate flight inconvenience insurance. Det har också en lägsta kreditgräns på $ 6 000 som säkerställer att du har en betydande dämpning av likviditeten när utomlands.

Beroende på hur du tittar på det kan det dock vara svårt att uppfylla godkännandekravet för denna kreditgräns om ditt kreditbetyg inte är särskilt stjärnigt.

Bankwest Zero Platinum Mastercard debiterar inga utlandsavgifter för uttagsautomat, även om det kräver 2% eller $ 4, beroende på vad som är större för både lokala och utländska kontantförskott. När introduktionsperioden är klar återupptar kortet laddningskortinnehavarna.

# 5 - American Express Westpac Altitude Platinum Bundle

Bästa belöningskreditkort

Inköpsfrekvens: 20,49% p.a. (American Express: 20,24% p.a., Mastercard: 20,49% p.a.)

Inträdesfria dagar: Upp till 45 dagar

Årlig avgift: För Westpac Altitude Platinum Mastercard, $ 150 för det första året ($ 199 p.a. därefter). För American Express Westpac Altitude Platinum-kort debiteras $ 0 det första året, därefter $ 49.

Max gratis dagar: N / A

Avgift för försenad betalning: $ 30

Balansöverföringsfrekvens: 0% p.a. på balansöverföringar under de första 12 månaderna

American Express Westpac Altitude Platinum Bundle säkerställer att du har mer än ett kort för att tjäna sina Altitude Points. Förutom American Express (Amex), kan Mastercard-innehavare också tjäna Altitude Points, mellan 1 och 3 Altitude Points för varje dollar som spenderas.

Med andra ord kan en kortinnehavare få totalt 110 000 bonuspoäng genom att spendera $ 3 000 under de första tre månaderna (90 dagar) på varje kort. Men om du tror att det kan vara problematiskt för dig att uppfylla hela utgiftskraven, kan du kanske fokusera dina inköp på de mindre strikta Mastercard-kraven. Med Mastercard får kortinnehavarna emellertid 80 000 poäng, vilket är en mycket lägre bonus för motsvarande belopp och period.

Separata belöningskonton

En annan sak att notera är att även om båda korten är länkade till samma belöningsprogram och konto, kommer de från olika utfärdande företag. Eftersom Amex kommer från American Express och Westpac utfärdas av Mastercard kommer du därför att tvingas få två olika kreditkortkonton. Detta innebär att hantera en annan uppsättning av avgifter, betalningsscheman och separata uttalanden.

Uppsidan överväger emellertid dessa små besvär. Korthållare kan tjäna höjdpoäng för varje dollar de spenderar på inköp som är berättigade, förutom att spara 49 dollar med en rabatterad årlig avgift på $ 150 det första året. De ges också tillgång till platina förmåner som inkluderar gratis reseförsäkring.

Denna kostnadsfria försäkring täcker saker som förlängda garantier, utlandsresor och andra exotiska bekvämligheter som transiteringsolyckor för köpssäkerhet. Eftersom American Express Westpac Altitude Platinum Card samlar ihop två kort har de alla sina egna tjänaräntor, avgifter och räntor. De överlappar varandra i vissa områden, men du bör identifiera de områden som de avviker från.

# 6 - American Express Westpac Altitude
Black Credit Card Bundle® (Velocity)

Bästa hastighetskreditkort

Inköpsfrekvens: 20,49% p.a

Inträdesfria dagar: Upp till 45 dagar

Årlig avgift: Detta reduceras för det första året - 399 dollar p.a. under det första året (för Amex - $ 99, medan Mastercard - $ 250, inklusive $ 50 årlig Velocity Rewards Avgift).
Under det andra året - $ 499 p.a., ($ 199 p.a. för American Express plus $ 250 p.a. på Mastercard® inklusive $ 50, vilket är tilläggsavgiften för Velocity Rewards).

Max gratis dagar: N / A

Avgift för försenad betalning: $ 15

Balansöverföringsfrekvens: 0% p.a. på balansöverföringar under de första 12 månaderna

Detta kombinerar det roliga med dubbla variationen i dess tvåkortspaket Amex och Westpac, och gör att du kan tjäna så mycket som 100 000 i registreringsbonus Velocity Points. Du kvalificerar dig för detta när du ansöker före den 31 mars 2020.

När du har uppfyllt kraven och efterföljande godkännande får du ett kort med inga årliga avgifter fäst vid den. Kortinnehavare kan också tjäna 1,25 Velocity Points för varje dollar de spenderar. Du kan potentiellt tjäna 160 000 poäng bara med de första 12 månaderna.

De Westpac Altitude Black Mastercard® banar vägen för att kortinnehavarna kan tjäna upp till 80 000 Velocity-bonuspoäng. För att göra det måste de spendera 4 000 dollar i tillåtna köp, allt inom de 90 dagarna efter det att de godkänts.

Å andra sidan finns en bonus på 20 000 tillgängliga för American Express Westpac Altitude Black Card-medlemmar som spenderar minst $ 3 000 i valbara köp så länge det faller inom 90 dagar när kontot godkändes.

Tillagda bonusar

Många förmåner har detta kort, t.ex. två kostnadsfria kuponger för uppgradering av ekonomisätet. Även om dessa är tillgängliga varje år kan de endast erhållas när kortinnehavaren spenderar det på Virgin Australia-flygningar på deras Mastercard för att använda på utvalda inrikesflyg.

Korthållare får till och med det som beskrivs som 2 gratis loungebesök varje år med American Express i Australiens internationella flygplatser. Ett svart Mastercard kommer att ge dig två gratis besök i Virgin Australiens inhemska lounge. Naturligtvis gäller kriterierna för behörighet fortfarande för båda dessa.

Nackdelen med detta kortpaket är att smekmånaden efter det första året börjar avta. Korthållare upplever a betydande höjning av årsavgiften på 499 dollar p.a. Detta går ner till 199 dollar p.a. för American Express-kort (ökade från $ 99 p.a. föregående år); 250 $ p.a. för Mastercard®. Dessutom finns det ytterligare $ 50 på Velocity Rewards opt-in avgift, men det verkar bara vara för Mastercard®-medlemmar.

Även om de delar vissa likheter, till exempel är deras räntesats för köp densamma på 20,24% per år (Mastercard® listar deras som variabel inköpsränta), båda korten i paketet avviker på andra viktiga sätt: den lägsta kreditgränsen för Amex är 3 000 $ medan Mastercard® är mycket mer betydande på 15 000 dollar.

# 7 - Commonwealth Bank Low-Fee Gold

Bästa intresse gratis kreditkort

Inköpsfrekvens: 0% p.a. Inom de första 15 månaderna, återgår till 19,74% efter nådeperioden.

Inträdesfria dagar: Upp till 55 dagar

Årlig avgift: $ 0 det första året, sedan $ 89 debiteras därefter om du inte spenderar minst $ 10.000 under föregående år.

Max gratis dagar: N / A

Avgift för försenad betalning: $ 20

Balansöverföringsfrekvens: 5,99% p.a. men i bara 5 månader, varefter det går tillbaka till 21,24 p.a.

Det ger generösa besparingar med en 0% ränta på inköp under en betydande varaktighet på 15 månader om du ansöker den 29 februari 2020 eller senare. Detta är ett av få kort som erbjuder båda fria räntor utöver $ 0 i dina årliga avgifter för det första året.

Det finns andra fördelaktiga förhållanden som korthållare borde ha i åtanke och dra nytta av.

Vad annat att förvänta sig

Medlemmar som drar nytta av det här avtalet kommer inte bara att få den här kostnadsfria årliga avgiftsperioden, utan kortutgivaren kommer att fortsätta att avstå från sin årsavgift varje år om kortinnehavaren kan ha minst 10 000 USD i utgifter för föregående år.

Utgifterna gäller endast kontantförskott och köp. Om du inte gör det går årsavgiften tillbaka till de årliga $ 89. Även om de inte kan förlänga denna årliga avgiftsfördel är korthållare i butik för andra värdiga freebees och förmåner som att betala 0% för internationella avgifter (täcker även online-köp), plus gratis rese- och köpförsäkring.

Tyvärr är avvägningen till dessa låga eller obefintliga internationella avgifter att du så småningom kommer missa andra förmåner som erbjuds av dyrare kort till exempel belöningsprogram som är inriktade på att förbättra reseupplevelsen.

Räntan återgår till 19,74% p.a efter de första 15 månaderna. Men den räntefria perioden.

Andra funktioner

Detta är en Mastercard-typ med prisbelönta appar på nätet och mobil som ger bekvämligheten att komma åt dina banktjänster. Dess vars utländska reseförsäkring täcker dig i tre månader, och den har en robust försäkring som dess köpskydd som ersätter eller reparerar du köper om de råkar bli stulna, förlorade eller skadade inom 90 månader.

Medan det här kortet är bra för sitt intresse och giveaways för årliga avgifter, är andra kort mer konkurrenskraftiga om du har en balans du vill konsolidera. Dessutom är dess nuvarande kurser på köp (19,74%) och kontantförskott (21,24%) höga.

Eftersom dess inköpsgrad är hög bör du bara ta tag i det här kortet om du kan säkerställa att du betalar ditt saldo helt varje månad.

# 8 - Westpac låga räntekort

Bästa kreditkort för balansöverföringar

Inköpsfrekvens: 13,74% p.a.

Inträdesfria dagar: 55 dagar

Årlig avgift: $ 59 p.a.

Avgift för försenad betalning: $ 15

Balansöverföringsfrekvens: 0% p.a. balansöverföringar för de första 16 månaderna.

Varför behöver du göra en balansöverföring? Enligt personuppgifter på NerdWallet, "En balansöverföring låter dig flytta skuld från ett kreditkort till ett annat kort med en lägre ränta - helst 0%."

Vilket är exakt vad Westpac Low Rate Card hjälper dig att göra med sin 0% balansöverföringshastighet. Med en låg årsavgift, dess konkurrenskraftig balansöverföring, och SmartPlan betalningsalternativ, det erbjuder sina korthållare möjlighet att spara enormt på kostnader.

Andra kostnader att tänka på

Även om överföringsfrekvensen utan balans varar i 16 månader har den andra kostnadsbesparande funktioner i sitt arsenal, till exempel en relativt låg köpfrekvens på 13,74%. Detta kort är perfekt för personer som vill ha ett kort med minimala extrafunktioner med rock bottenavgifter åtföljer de flesta av sina andra transaktioner, till exempel 2% kontantförskottsavgifter, vare sig lokalt eller utomlands.

En nackdel är dock att denna eftertraktade nollbalansöverföring så småningom återgår till a hög kontantförskott av 21,49% p.a. efter att introduktionsperioden har gått ut. Men åtminstone sötas det av den ganska blygsamma $ 59 årsavgiften.

# 9 - American Express kreditkort med låg ränta

Bästa kreditkort utan årsavgift

Inköpsfrekvens: 8,99% p.a., 0% intro APR på inköp i 15 månader, sedan en variabel APR, 14,49% till 25,49%.

Inträdesfria dagar: 55 dagar

Årlig avgift: $ 0

Max gratis dagar: N / A

Avgift för försenad betalning: $ 30

Balansöverföringsfrekvens: 0% p.a. på balansöverföringar för de första 15 månaderna, sedan med 1% därefter.

Vad finns i ett namn, frågade Shakespeare känt. Om en ros med något annat namn fortfarande luktar söt, då American Express Låg takt Kreditkort uppfyller fortfarande sitt löfte om att hjälpa dig att hålla kostnaderna nere genom att kombinera en policy med inga årliga avgifter med minimala extrafunktioner.

Men det är ett kort utan krusiduller, men det har dock blygsamma förmåner, tillsammans med köp och återbetalning skydd skydd.

Vävd i sin låga ränta är drivkraften att också köpa denna fördel till första gången kortinnehavare som vanligtvis behöver det mer än andra. Detta kort erbjuder en inledande 0% p.a. ränta för de första 12 månaderna när en ny Amex-korthållare begär en balansöverföring vid tidpunkten för deras ansökan.

Det finns ett engångserbjudande som återgår till 1% balansöverföringsavgift efteråt. Den har en maximal balansöverföringsgräns på $ 10.000. Det kommer också med en lägsta kreditgräns på $ 1 000, vilket vanligtvis är tillräcklig för första gången korthållare som förmodligen fortfarande lär sig ansvaret för att hantera kreditutgifter.

Saker att se upp för

Dessa kombinerade funktioner gör det till ett av de mest konkurrenskraftiga billiga kreditkorten. Ändå har det sina nackdelar, som att slå dig relativt betydande $ 30 förseningsavgift om du missar minimibetalningar.

En annan nackdel med att äga detta kort är att America Express (Amex) -kort inte har fått samma breda acceptans som Visa eller Mastercard. Men ett ökande antal butiker som restauranger, stora detaljhandlare som varuhus och stormarknader.

Även om det har inget belöningsprogram, det kommer med några exklusiva shoppingerbjudanden och kampanjer via American Express-nätverket. Det erbjuder mobila betalningar via system som Samsung Pay, Apple Pay eller Google Pay.

Andra fördelar inkluderar en garanti för skydd mot bedrägeri online, tillgång till kontorsäkerhet dygnet runt. På samma sätt kan du lägga till fyra gratis korthållare till kontot.

# 10 - NAB Low Platina-kort

Bästa kreditkort med låg ränta

Inköpsfrekvens: 0% p.a. för de första 15 månaderna återgår sedan till 13,99%.

Inträdesfria dagar: 55 dagar

Årlig avgift: $ 100

Max gratis dagar: N / A

Avgift för försenad betalning: $ 30

Balansöverföringsfrekvens: 0% p.a. på balans överföringar i 6 månader, men 2% avgift. Balansöverföringsräntan går tillbaka till kontantförskottet 21,74% p.a.

NAB Low Rate Platinum Card har en av de lägsta priserna för ett kort på 13,99%, och det är inte den bästa funktionen. För de första 15 månaderna när du äger kortet betalar du faktiskt en nollränteavgift vid köp.

Med en årlig avgift på endast $ 100 är detta kort idealiskt för de med kreditkortsskuld som kan dra fördel av 0% p.a. balansöverföring. Men de som försöker dra nytta av detta bör vara säker på att strategisera för att betala det före utgången av 6-månaders balansöverföringsperioden.

Efter denna period kommer kontantförskottsräntan att återgå till de höga 21,74%, och eventuella återstående rester börjar locka ränta till normal ränta. Dessutom finns det 2% balansöverföringsavgift som debiteras.

När man inte ska få NAB

Om du är belastad med en enorm skuld kan det dock vara bättre att överväga ett kort med en längre varaktighet än 6 månader för att betala ned skulden, särskilt om det har en motsvarande fri balansöverföring. Men även om du väljer att gå med NAB Low Rate Platinum-kort och inte kan betala av skulden inom 6 månaders varaktighet, är kortet relativt låg inköpsgrad på 13,99% borde fortfarande vara goda nyheter för dig.

De konkurrenskraftiga räntorna, tillsammans med gör NAB-kreditkort till ett premiumkort med förmåner som personlig försäkring, reseförsäkring och en personlig conciergetjänst. Det gör att du kan lägga till ett annat kort utan extra kostnad och det är förstärkt med NAB-bedrägerisskydd.

Detta NAB Försvarsskydd arbetar proaktivt för att upptäcka bedrägerier och ge dig den trygghet du förtjänar. Men det har konstigheten hos ett platinakort utan något belöningsprogram.

Är det bra för resor?

Detta kort är också en idealisk resekompis robust gratis reseförsäkring att skydda dig medan du är borta. Om en kortinnehavare bara spenderar 500 $ på boende- eller transportkostnader när han planerar med NAB Low Rate Platinum-kortet, täcks de för utomeuropeiska medicinska utgifter och andra händelser som förlorat bagage och reseavbokning.

Kortet kommer med ett sortiment av omfattande, gratis försäkring på totalt sju totalt. Dessa försäkringar täcker interstate flygbesvär, transportolyckor, prisskydd och inhemska hotellinbrott.

Dess skydd för pris / köpskydd är ganska genial som det kommer att göra ger dig möjlighet att ta de bästa erbjudandena Du kan hitta eftersom NAB är där för att återbetala skillnaden mellan det betalda priset och det annonserade priset, om det är lägre. Förutom den australiensiska tillverkarens garanti för nya hushållsapparater har NAB en utökad garantiförsäkring som ger medlemmarna ytterligare 12 månaders förlängning.

Köpkort för kreditkort

När du handlar efter kreditkort finns det olika saker att tänka på. Låt oss ta en titt på vanliga kreditkortstyper, funktioner att leta efter och vanliga frågor:

Kreditkorttyper

Det finns i allmänhet tre huvudtyper av kreditkort baserat på den kredit de ger:

 • Revolverande kredit: Dessa har en maximal upplåningsgräns, och du får köpa upp till den gränsen. Du är dock skyldig att betala en minsta betalning varje månad. Det belopp du betalar kan vara vilken som helst del av dina utestående avgifter, upp till hela beloppet. Om du gör en delbetalning kommer du att överföra återstoden av ditt saldo, eller vända skulden. De flesta kreditkort räknas som roterande kredit.
 • Laddningskort: Dessa kort utfärdades tidigare av återförsäljare på gemensam basis för uteslutande användning i deras etablering. Men kort är för närvarande ganska sällsynta. Även om betalkort används på liknande sätt som kreditkort, men de tillåter dig inte att ha en balans: alla avgifter måste betalas i sin helhet varje månad.
 • Servicekort: Som namnet antyder handlar dessa kort med ett brett utbud av tjänsteleverantörer som de som tillhandahåller verktyg och bekvämligheter som el, gas, gym, mobiltelefon, kabel, internet och så vidare. Dessa tjänster tillhandahålls vanligtvis med förståelse för att de kommer att betalas varje månad. De flesta CRB och kreditpoängsystem inkluderar nu historiken för dessa tjänstebetalningar som en del av din slutresultat.

Jämför kreditkort

Kreditkort kan jämföras med olika funktioner och egenskaper. Vi har lagt till några korta kommentarer till artiklar som behöver ytterligare fördjupning:

 • Rekommenderad kreditpoäng
 • Bra för
  • Resa
   • Kort gör att du tjänar belöningar med flygplatser och hotell
  • Balansöverföring
   • Bra för att betala av kreditkortsskuld särskilt med noll eller låg ränta
  • belöningar
   • Erbjuder förmåner som kontant tillbaka och resor belöningar
  • Bonuserbjudanden
   • Registreringsbonusar ger erbjudanden med begränsad tid för att tjäna pengar eller förmåner
  • Pengar tillbaka
  • Gas
  • Dålig kredit
  • Låg ränta / noll procent
   • Använd det här kortet för att konsolidera din befintliga skuld eller betala av stora inköpsposter
 • Årlig avgift
  • Gratis, $ 0
  • Avveckling för första året
 • Bonuserbjudande
  • Njut av en engångsbonus
 • Belöningsgrad
 • Introduktion APR
 • Utgående APR
 • Inköpsfrekvens

Vanliga frågor om kreditkort

Komma igång - Hur fungerar kredit?

När syftet med någonting missförstås ökar sannolikheten för missbruk. Därför är det första steget i effektiv och ansvarsfull användning av ett kreditkort att förstå hur det är utformat för att fungera.

"Ett kreditkort är en form av personligt lån utan säkerhet." Även om det råkar vara plast, bör ett kreditkort ges samma försiktighet som du skulle ge ett dubbelkantigt svärd. För precis som den senare kan det hjälpa eller skada dig beroende på hur du väljer att använda den.

Som ett lån som inte är säkerställt med någon säkerhet är det enda sättet att en bank bedömer din kreditvärdighet och därmed minimerar risken för exponering genom att utvärdera ditt rykte när du hanterar dina ekonomiska åtaganden.

Som de säger är tidigare handlingar den bästa indikatorn på framtida beteende. Det är därför att upprätthålla en god kreditpoäng och historia är av största vikt eftersom det visar för blivande långivare - det kreditkortsutgivande företaget i det här fallet - att du har ett bra register över lån och återbetalning av medel.

Bra eller utmärkt kredit är en viktig port för många pengar-besparande möjligheter. Eftersom kredit förlitar sig på förtroende och rykte, är det en bra kredithistoria att uppfylla dina skyldigheter genom att betala dina räkningar i tid och minska utestående skulder till ett minimum..

Så om du bara lär dig en sak från det här avsnittet, låt det vara att för att utnyttja de besparingar och belöningar som kreditkorten erbjuder, måste du leva ansvarsfullt genom att uppfylla dina skyldigheter.

Informationen som används för att bestämma din kreditpoäng innehåller några av dessa historiska detaljer:

 • Antalet kreditkortkonton som öppnats i ditt namn och de ekonomiska uppgifter som är kopplade till dem, till exempel deras långränser och det utestående saldot som dessa konton för närvarande har samlats.
 • I vilken utsträckning månatliga betalningar betalades snabbt, eller var försenade eller helt missade.
 • Oavsett om du upplevde några ekonomiska motgångar och deras svårighetsgrad, till exempel konkurser, återköp av bilar och avskärmning av inteckning.
 • Lån som tas ut av dig och i vilken utsträckning de har återbetalats.

Denna lista är inte uttömmande men bör ge dig en indikation på saker du bör övervaka för att hålla din poäng frisk.

Hur hittar jag mitt kreditresultat i Australien?

För att göra detta, helt enkelt begär en kreditrapport från en nationell kreditrapporteringsdel (CRB) som är ackrediterade enheter listade på den australiensiska myndighetens webbplats.

De för närvarande listade är följande:

 • Equifax, telefonnummer: 138 332
 • Experian, telefonnummer: 1300 783 684
 • illion, telefonnummer: 1300 734 806

Equifax (tidigare Veda) är Australiens största kreditrapporteringsbyrå och det poängterar dig baserat på Equifax Score, som är ett nummer mellan 0 och 1200.

Du måste ange identifieringsinformation så att de kan identifiera dig men det är vanligtvis en snabb process och du bör få en omedelbar feedback och resultat som visar din fullständiga kreditrapport.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me