Avira Phantom VPN – Vi rekommenderar inte den här (testresultat)

Avira Phantom VPN - Vi rekommenderar inte den här (testresultat)

För få servrar, för långsamma, och - åh, förresten - hur är det med de tyska integritetslagarna?


Avira Phantom VPN har mycket att göra med det. Den använder de senaste och bästa VPN-protokollen och AES-256-bitars kryptering. Dessutom är torrenting tillåtet och Netflix verkar till stor del vara tillgängligt på många servrar. Avira Phantom har också en inbyggd kill-switch och möjligheten att ansluta flera enheter samtidigt.

Denna samling positiva räcker inte för att övervinna det faktum dataöverföringshastigheterna är otroligt långsamma med den här tjänsten. Företaget har också huvudkontor i Tyskland, vilket kan vara ett problem för användare som är särskilt bekymrade över sekretessen för deras data. Loggpolicyn kan dessutom vara en avstängning för vissa människor.

Låt oss bryta ner det.

avira logotyp

Avira Phantom VPN-översikt

FeaturesInformation
användbarhet: Mycket lätt att använda
Loggningspolicy: Viss loggpolicy
Serverstorlek: 40 servrar
Serverdistribution: 20 länder
Stöd: Databas
torrenta: Tillåten
Strömning: Tillåten
VPN-protokoll och kryptering: OpenVPN-, IPSec- och Ikev2-protokoll;
Huvudkontor: Tyskland
Pris: $ 4.99 / month
Officiell hemsida: https://www.avira.com

Säkerhet och kryptering

Avira Phantom har klienter för Windows, Android, macOS och iOS. När du ansluter till Android eller Windows använder du OpenVPN-protokollet. Detta är det valda protokollet för de flesta informerade användare, eftersom det har fördelen att vara open source-teknik. De som använder macOS eller iOS kommer att ha fördelen med IPSec-protokollet. Sofistikerade användare kan notera att det saknas val när det gäller VPN-protokoll med denna tjänst. Det är emellertid osannolikt att den genomsnittliga användaren märker det.

vpn-krypteringsprocess

Avira Phantom VPN har en inbyggd kill-switch, men den här funktionen är endast tillgänglig för betalande kunder och inte för dem som väljer att använda den kostnadsfria versionen av denna tjänst. En kill-switch är avgörande eftersom den hindrar apparna på din dator från att fortsätta bläddra när VPN plötsligt tappar sin anslutning. Detta säkerställer att du upprätthåller total integritet genom din surfning.

Ett märke till förmån för Avira Phantom är att det erbjuder DNS-skydd. DNS är det som förvandlar URL: erna som människor söker efter till IP-adresser som datorer lättare kan förstå. Med en intern DNS-tjänst gör Avira Phantom det mycket mer svårt för någon tredje part att övervaka användarens DNS-förfrågningar.

Avira Phantom VPN: s serverplatser

avira vpn landslistaEn av anledningarna till att Avira Phantom VPN är så långsam kan vara relaterad till dess litet antal servrar. Totalt har det bara 40 servrar i 20 länder. De flesta av dessa finns i Europa i länder som Österrike, Tjeckien, Italien, Tyskland, Frankrike, Rumänien, Nederländerna, Polen, Schweiz, Storbritannien och Spanien. Med sitt huvudkontor i Tyskland är denna koncentration av europeiska servrar inte förvånande.

Andra servrar finns i USA, Kanada, Mexiko, Australien, Brasilien och Singapore. Det finns ett dussin servrar i USA, men med bara en server i Sydamerika, och Mellanöstern och Afrika lämnas helt utanför. Om du bor på någon av dessa platser kan det vara klokt att söka en annan VPN-leverantör.

Avira Phantoms webbplats lovar att fler platser kommer att läggas till i framtiden, men det finns inga detaljer om när detta kan hända eller var dessa servrar kan vara belägna.

Varför är detta relativt lilla antal servrar betydande?

När en VPN-leverantör erbjuder användare bara ett fåtal servrar att välja mellan, betyder det att trafikmängden på varje server multipliceras. När servern blir alltför trångt försämras prestandan, särskilt dataöverföringshastigheterna.

Dessutom, ju större mångfalden för servrarna är, desto mer troligt är det att användare hittar en server som är nära hemmet, vilket borde förbättra surfhastigheten. Om det är avgörande att dölja din geografiska plats, betyder det att ha fler servrar att välja bättre också förfalskning.

Om du tittar på de bästa valen för australiska VPN: er ser du att majoriteten av högkvalitativa tjänster har tusentals servrar tillgängliga.

Använda BitTorrent eller P2P med Avira Phantom VPN

Medlemmar i Avira Phantoms kundtjänstteam har sagt att de inte skiljer mellan olika typer av webbtrafik. Detta innebär att P2P och nedladdning av torrenter är tillåtna. Till skillnad från andra VPN-leverantörer är fildelning inte begränsad till specifika servrar.

Avira Phantom VPN Speed ​​Test Results

De flesta som tidigare har använt ett VPN vet att dessa tjänster kan hjälpa till säkerställa din anonymitet och integritet online. De vet också att priset de betalar för denna anonymitet är snabbt. En riktigt ansedd VPN-leverantör med ett nätverk av tusentals servrar och en bra mångfald av serverplatser kommer att orsaka mindre påverkan på dina dataöverföringshastigheter.

avira phantom vpn hastighetsresultatTyvärr för Avira Phantom VPN lider deras system av en otrolig brist på servrar. Detta betyder otroligt långsam dataöverföringshastigheter. Benchmark-testning utan användning av VPN gav nedladdningshastigheter på 98,71 Mbps och ladda upp hastigheter på 53,00 Mbps. När Avira Phantom VPN var på, nedladdningsfrekvensen sjönk till bara 6,98 Mbps medan uppladdningshastigheterna var en mäktig 9,02 Mbps.

Detta test utfördes med hjälp av Aviras server i Nederländerna, som är ganska långt borta från testdatorns faktiska plats. Testar på en server i USA var ännu värre. Detta gav resultat på 4,34 Mbps för nedladdningar och 2.23 Mbps för överföringar. Det är en nedladdningshastighet på cirka 95% långsammare än de resultat som uppnåtts utan VPN, och uppladdningshastigheterna påverkades på liknande sätt.

Jämfört med några av de större VPN-leverantörerna ute, är dessa hastighetstestresultat ganska dyster. Föreställ dig att behöva vänta flera minuter på att en webbplats laddas. Det skulle vara oerhört frustrerande. Du skulle förmodligen ge upp och gå bort långt innan du hade åstadkommit någonting.

Avira Phantom VPN: s loggpolicy

säkra surfningMånga VPN-leverantörer skryter med en ingen loggningspolicy men anger sedan i sin integritetspolicy eller servicevillkor att de faktiskt gör en viss begränsad spårning och upprätthållande av poster om sina kunder. Avira Phantom VPN är annorlunda genom att de är övertygade om loggningen som de gör.

Företaget säger att de förvara data som rör diagnostisk information så att de kan hålla sig före buggar och andra problem som troligen kommer att störa användarupplevelsen. Avira kan också spåra om specifika användare är betalade eller gratis kunder eftersom det finns gränser för hur mycket data en gratis kund kan använda inom en månad.

Dessutom säger företaget att de inte spårar vilka webbplatser kunderna besöker eller deras IP-adresser.

Prissättningsalternativ för Avira Phantom VPN

Avira Phantom erbjuder både gratis och betald version av sin tjänst. Gratisversionen begränsar kunderna till bara 500 MB per månad. All trafik är krypterad, och det är möjligt att komma åt geobegränsade webbplatser. Förhindrande av DNS-läckor ingår, och åtkomst via flera enheter är möjlig.

avira vpn proDen betalade versionen heter Phantom VPN Pro. Användare som väljer den här tjänsten har tillgång till obegränsad data, liksom alla funktioner som ingår i gratisplanen. Den betalda tjänsten har dock två huvudfunktioner som inte är tillgängliga för gratis kunder. Dessa funktioner är kill-switch och tillgång till kundsupport.

Väl prissatta eller för dyrt?

Det är rätt. Den som väljer att inte betala för Avira Phantom VPN kommer inte att ha fördelen med en automatisk kill switch som skyddar dem om deras VPN-tjänst blir otillgänglig. Dessutom, gratis kunder har ingen tillgång till kundsupport överhuvudtaget.

Avira Phantom VPN-webbplatsen har en kunskapsbas, men den behöver inte nödvändigtvis de svar som användarna söker. Användarforum finns också tillgängliga, men erfarenheter tyder på att detta inte är ett effektivt eller effektivt sätt för att lösa serviceproblem.

Att ha kundsupport med den betalda planen är inte nödvändigtvis en hel del. Tillgång är tillgänglig via telefon eller e-post, och support finns för högtalare på flera språk. dock, svarstider verkar vara långsamma och sträcker sig till timmar eller dagar. När svar tas emot är de ofta inte till sak, vilket kräver mer fram och tillbaka. Att lösa en enkel fråga kan ta en vecka eller mer.

Det betalda abonnemanget kostar $ 10 per månad. Det här är inte ett dåligt pris, men bristen på kundsupport och långsamma dataöverföringshastigheter gör att tjänsten inte är värt kostnaden. En trevlig sak är att Avira Phantom VPN gör det möjligt att ansluta ett obegränsat antal enheter. Detta är särskilt goda nyheter för företagare eller personer som har många enheter att skydda.

Rekommenderas Avira Phantom VPN?

Router VPNAvira Phantom VPN är rekommenderas inte av ett antal skäl. Även om den är tillgänglig för användning på enheter som kör Windows, Mac, iOS och Android, är det inte möjligt att konfigurera den här tjänsten på en router så att alla dina anslutna enheter får samma skydd. Dessutom är det inte möjligt att använda Avira Phantom i samband med TOR för att förse dig själv med ett extra lager skydd. SmartTV: er, spelkonsoler och Linux-enheter på liknande sätt är inte kompatibla.

Det finns bättre tjänster med mycket snabbare dataöverföringshastigheter och konkurrenskraftiga priser lättillgängliga. Om du vill ha en Sekretessrekommendation i Australien, Kolla in vår recension av NordVPN. Du blir inte besviken.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me