Bästa australiska internetleverantörer

bild av långsam internethastighetLiksom de flesta andra Aussies har jag kämpat med min hemmabaserade internetuppkoppling.


När jag byggde denna blogg och några andra online-företag har det varit perioder då min långsamma internetuppkoppling har orsakat mig allvarliga frustrationer.

Vi pratar om mitt tangentbord på skrivbordet som frustrationer. Typ av så här ��

I processen att undersöka och försöka optimera min hemmakontorshastighet har jag gjort en hel del forskning om australiska internetleverantörer och NBN-planer.

The World Of Australian ISPs

Det är svårt att föreställa sig att leva livet utan konstant tillgång till Internet. Från 2020 har mer än 14,7 miljoner australier internet i sitt hem eller företag. Det innebär att cirka 88 procent av bostäder och företag är anslutna.

Internetanvändningen är jämnt fördelad över Australien, med människor i Tasmanien som använder mindre Internet än majoriteten av landet. Telstra Corporation Limited är den största leverantören av telekommunikationer, inklusive Internet, i landet.

Australien har ett rykte för att ha några av de lägsta internethastigheterna bland utvecklade länder. Det ligger bakom länder som Ryssland, Ungern och Kenya. De flesta abonnenter på Internet har hastigheter mellan 24 Mb per sekund och 100 Mb per sekund.

En ny studie placerade australiens som det 62: e långsammaste Internet globalt. Ouch ��

Även om Telstra Corporation Limited är det största namnet inom telekommunikation, finns det ett antal nya och etablerade internetleverantörer som verkar på ön. Det kan vara svårt att välja rätt. Vi har sammanställt lite information om de största aktörerna inom australisk telekommunikation med målet att hjälpa dig att få en bättre känsla av marknaden och fatta ett bra beslut.

Förutom att kortfattat granska dessa företag har vi inkluderat relevant information om tillgängliga Internetalternativ i Australien och hur dessa kan påverka tjänsten du får.

���� Topp 10 Internetleverantörer Australien ����

Vi kommer att presentera de 10 bästa leverantörerna av Internet-tjänster i Australien, med några av de större kända namnen och sedan prata om några av de mindre populära alternativen.

1. Telstra - bästa övergripande anslutning / hastighet

När australierna tänker på Internet tänker vi på Telstra. Faktum är att mer än 40 procent av Internetanslutningarna i Australien är med Telstra.

Telstra erbjuder några av de dyraste Internet-alternativen. Prissättningen börjar på cirka $ 70 per månad för en 100 GB-plan som kommer med ADSL 2+, NBN eller kabel.

Detta är betydligt dyrare än vad några av de andra företagen vi kommer att granska erbjuder.

Telstra är ett bra val om du letar efter ett äldre företag som har ett rykte för kvalitet och konsekvent service. Telstra erbjuder bra NBN-kvällshastigheter. De annonserar 80 procent av den maximala anslutningshastigheten under topptimmarna.

Telstra mobilplaner erbjuder åtkomst till ett snabbt 4GX-nätverk. Vissa har valt att använda mobilt bredband som ersättning för sitt hem.

Några av de extra förmånerna deras kunder får inkluderar billiga filmbiljetter, presell-konsertbiljetter och rabatterade biljetter till vissa sportevenemang.

2. Optus - bra service / hastigheter

Om Telstra är kungen för telekommunikationer i Australien, är Optus kronprinsen. Det är den näst mest kända internetleverantören i landet. Dess rykte var något som tog år att bygga. Det grundades ursprungligen 1981 under namnet AUSSAT. 2001 tog det på sig moniker Optus.

Optus erbjuder kunderna det kompletta utbudet av tjänster, inklusive NBN- och ADSL-planer. Det finns mobila planer och mobila bredbandsplaner tillgängliga. Optus har byggt upp ett rykte för att tillhandahålla högkvalitativ kundtjänst. De är angelägna om att chatta med sina kunder via telefon, sociala medier, chattprogram och i deras butiker.

Optus är främst känd som en leverantör av traditionella fastlinjeinternetplaner och mobiltelefoner. Men de förgrenar sig och erbjuder fler trådlösa hemmaprodukter. Deras planer är konkurrenskraftiga och många har sett sina trådlösa alternativ som ett attraktivt alternativ till ADSL, NBN eller kabelinternet.

3. TPG - Solid NBN Bundle Choice

När australierna tänker på TPG är ett av de första orden som kommer att tänka på billigt. TPG har några av de billigaste NBN-planerna som finns tillgängliga. TPG har mer än två miljoner kunder över sina serviceplaner. Planerna har vuxit i popularitet på grund av deras låga startprispunkter och inga extra tillägg.

Förutom att det är billigt är TPG NBN-tjänsten snabb. Prestandatester som genomfördes 2020 visade att TPG-tjänster på NBN gav kunderna en nedladdningshastighet på cirka 86 procent av deras högsta annonserade. Detta är lika bra som, om inte bättre, än deras konkurrenter. Naturligtvis kan dessa siffror variera regelbundet.

TPG erbjuder kunder tre NBN-hastighetsnivåer:

 • Grundläggande NBN 12
 • Standard Plus NBN 50
 • Premium NBN 100

Dessa planer har obegränsad data. För en rimlig avgift kan användare lägga till fasta telefoner och mobil.

4. iiNet

iiNet är ett bra alternativ för dig om du vill ha en underhållningsplan tillsammans med ditt internet. När du köper en obegränsad data iiNet-plan har du tillgång till en Fetch TV-set-top box. En av de mest attraktiva egenskaperna hos detta företag är att de erbjuder Naked DSL-tjänster. Detta innebär att du kan få DSL Internet utan att betala för extra telefonlinjeuthyrning. Många australier älskar detta eftersom de flesta människor överger sina fasta telefoner och bara använder mobiltelefoner.

5. Dodo

Dodo har inte byggt samma marknad som några av sina större konkurrenter, men har byggt en betydande kundbas. Som ett dotterbolag till Vocus Communications ägs det av samma företag som förvaltar iPrimus och andra kommunikationsföretag.

Dodo erbjuder heminternet, mobiltelefonplaner och energiprodukter för hem och försäkring. Förutom den internettjänst som de erbjuder är det som lockar människor till Dodo att de kan tillhandahålla ett hushåll med majoriteten av sina nyckeltjänster på en räkning.

Hjärtat i vad Dodo erbjuder är bredbandsinternet. De har ett komplett sortiment av produkter, inklusive NBN, ADSL 2+ och mobila internettjänster. Det finns flera internetbuntar tillgängliga och endast planer för internet. Dodo har några av de billigaste bredbandsalternativen på ön.

6. Vodafone

De flesta tänker inte på Internet-tjänster när de tänker på Vodafone. Detta företag har byggt sitt namn som ett mobilföretag. Under de senaste åren började Vodafone emellertid erbjuda NBN-planer och kastade sin hatt i Internet-affärsspelet.

Vodafone har en enkel prissättningsmodell. Alla deras planer har obegränsad information. Allt du behöver göra är att bestämma hastigheten och det pris du vill betala. Alternativet sträcker sig från NBN 25 upp till NBN 100. Om du gör lite grävning ser du att Vodafone har en billig NBN 12-plan. Detta är ett bra alternativ om du letar efter internet på en budget.

7. Tillhör

Med ett namn som får alla att känna sig välkomna är Belong en av de nyare internetleverantörerna i Australien. Det lanserades 2013 och erbjuder ADSL 2+ planer för antingen $ 50 per månad eller $ 65 per månad. Dessa planer erbjöd 70 GB respektive 250 GB. Tyvärr kunde endast de som bodde i storstadsområdet i Sydney dra nytta av denna tjänst.

Men när NBN-täckningen började utvidgas började Belong erbjuda NBN-planer och ADSL-planer i hela det större Australienområdet. Från och med 2020 har Belong hållit sig vid sitt enkla erbjudande. Det finns ett obegränsat dataplanalternativ, tre alternativ för NBN-tjänster, två ADSL 2+ -planer och tre Sim-mobilplaner.

Australien har fler bredbandsleverantörer än någonsin tidigare, så nyare leverantörer som Belong har varit tvungna att hitta sätt att bryta ut på marknaden. Tillhörande anspråk på berömmelse är att det erbjuder ett effektivt sätt att strömma Netflix på en budget. Ett hushåll med två eller tre personer kan enkelt strömma med tjänsten Standard Plus 40 Mbps. Större hem som letar efter oavbruten streaming av 4K / UHD skulle gynnas av Premium-planen 80 Mbps.

Medan de grundläggande planerna som tillhandahålls av Belong är attraktiva, kommer de till kort i kundservice. Det finns ett antal klagomål om dålig kommunikation och långsamma svarstider.

8. Aussie bredband

Aussie Broadband är en annan nykomling för internetleverantörer i Australien. Vad de saknar i namnigenkänning bygger de snabbt rykte. Aussie Broadband-kunder kommenterar ofta hur denna Internet-leverantör är orolig för prestandan i sin tjänst. Det är aktivt engagerat med sina kunder, vilket framgår av deras kommunikation med kunder på forum.

9. Exetel

Exetel grundades 2001 och har vuxit till att ha mer än 300 000 företagskunder och bostadskunder här i Australien. Detta är ett företag som har gjort hårda varv och har funnits i ett antal år.

Liksom sina konkurrenter erbjuder de flera nivåer av NBN-planer, börjar med deras NBN 50-plan upp till deras NBN 100-plan. De erbjuder inte NBN 25 eller NBN 12 planer men har valt att fånga budgetkunder med sin trådlösa bredbandsservice. Med ett 12 månaders kontrakt får du ett modem och behöver inte betala en installationsavgift. För cirka 40 dollar per månad får du 250 GB data.

Användare som är blyga med att begå kan få samma bredbandstjänst utan kontrakt, men du måste betala cirka 100 dollar för modemet. När du använder dessa alternativ måste du övervaka din datatilldelning. Om du går över din tilldelning debiteras du $ 10 för 10 GB. Och din hastighet sjunker från 12 Mbps till 256 kbps.

Exetel erbjuder också kunder ADSL-planer, fiberplaner och mobila bredbandsplaner. Som med många av Internetleverantörerna som vi har granskat erbjuder Exetel ett VoIP-paket hemma, mobila planer och en hemlinjeplan som ett paketerat paket.

10. SpinTel

SpinTel är en av de bästa internetleverantörerna i Australien som du förmodligen aldrig har hört talas om. Kända finansiella tidningar, till exempel Money Magazine, har belönat SpinTel flera gånger för att erbjuda Internet-alternativ med låg kostnadskvalitet.

I likhet med många av sina konkurrenter erbjuder SpinTel en mängd olika tjänster, inklusive NBN, mobila bredbandsplaner och ADSL 2+. Deras trådlösa bredbandstjänster hem ger dig kraften i bredband via ett modem. Detta gör att du kan dela Internet i hela huset. Eftersom SpinTel säljer telefonplaner kan du samla en BYO-telefonplan när du handlar för Internet.

Vad betyder olika typer av Internet-tjänster?

I vår recension av de bästa internetleverantörerna i Australien har vi talat om:

 • ADSL Internet
 • Kabelinternet
 • NBN
 • Hem trådlöst bredband
 • Fast trådlöst
 • Satellite NBN

Alla dessa villkor kan vara förvirrande. Låt oss ta några minuter att dela upp vad var och en av dessa villkor verkligen betyder och se hur de påverkar den internettjänst du får.

Vad är ADSL Internet?

bild som visar adsl internetlinjer i AustralienADSL Internet, även känt som Asymmetric Digital Subscribber Line, är en teknik som skapades för att ge snabba anslutningshastigheter med traditionella telefonlinjer. Detta tillät hastigheter som var många gånger snabbare än de som tillhandahålls via uppringd Internet.

ADSL-tekniken är det som gjorde bredbandshastigheten möjlig. Det är kraften bakom Web 2.0.

I vissa delar av världen har ADSL Internet ersatts av fiber-internetanslutningar. Fortfarande, på många platser i Australien, är ADSL dagens teknik. Att förstå vad det är och hur det fungerar kan hjälpa dig när du väljer en anslutning för ditt hem eller ditt företag.

Vad är en ADSL-linje?

Fiberoptiska tekniker kräver fiberoptiska kablar. Som jämförelse är ADSL en flexibel teknik. Den använder koppartelefonlinjer som har använts i fasta telefoner i årtionden. Information skickas över kopparlinjerna i höga hastigheter, vilket gör att användare kan titta på Netflix, skicka e-post och arbeta online.

Tekniken introducerades första gången 1988, men det tog flera år innan tekniken rotade på grund av att den är dyr att installera. Intuitiv signalbehandling behövdes, vilket krävde utveckling och produktion av specialutrustning. I början av 2000-talet hade de flesta områden uppgraderats till ADSL-teknik.

ADSL-nätverkstäckningHur fungerar ADSL?

ADSL är ett komplicerat system som kräver flera tekniker för att fungera harmoniskt. I ditt hem måste du ha ett ADSL-modem. Modemet från ditt hem är anslutet via ett tvinnat par koppartelefontrådar, vanligtvis kategori fem eller kategori sex kablar, som är anslutna till den lokala telefonväxeln. Därifrån är koppartråden från ditt hem och koppartrådarna från hemmen och företagen i ditt område anslutna till en DSLAM, eller en digital abonnentlinje-åtkomstmultiplexer.

Modemet som du har i ditt hem är att skicka och ta emot data till och från DSLAM. Signalerna som skickas fram och tillbaka använder en annan frekvens än de som används för rösttelefonkommunikation. Det är därför telefonsamtal och internetsignaler kan skickas samtidigt över samma linje. När signalerna når utbytet delas de upp och hanteras av olika nätverksteknologier. Detta gör att du kan kommunicera via telefon eller kommunicera med en webbserver i andra änden.

Vad påverkar ADSL Internet Speed?

ADSL Internet-hastigheter får inte överstiga 50 Mbps på grund av begränsningar av koppartrådarna som används för anslutningen. Det finns andra faktorer som kan påverka ADSL-anslutningar, varav många ligger utanför konsumentens kontroll.

Om din anslutning är "okort", kommer den att maximeras med cirka 10 Mbps. I ett befolkat område drar flera lokala förbindelser från samma bandbredd. Detta innebär att det finns fler människor som försöker använda en begränsad mängd bandbredd.

En avslutad ADSL-anslutning har å andra sidan begränsningar för antalet samtidiga anslutningar i ett område. Dessa kan nå hastigheter upp till 40 Mbps eftersom det inte är så många användare som strävar efter samma linje.

ADSL-hastighet påverkas av avståndet mellan ditt hem och telefonväxeln. Ju längre avstånd, desto långsammare anslutningen och desto mindre pålitlig kan anslutningen vara. Loop extensions kan användas för att öka signalstyrkan på längre linjer. Men kortare rader är alltid bättre.

Förbättringar i ADSL-linjer har gjort att höghastighetsinternet över längre avstånd är mer pålitligt. Fortfarande kommer anslutningar som är åtskilda med 10 miles eller mer kommer att drabbas av försämring och hastighetsförlust på grund av avstånd.

Vad är kabelinternet?

bild som förklarar hur kabelinternet fungerarKabelinternet använder samma koaxialkabel och nätverk som används för att tillhandahålla kabel till ditt hem för att ge dig Internet. Din Internetleverantör skickar en datasignal via koaxialkabeln. Signalen överförs till ditt modem.

Från ditt modem är en Ethernet-kabel ansluten till din dator eller router. Det är här du får ditt höghastighetsinternet. Din router sänder din Wi-Fi-signal i hela hemmet.

Kabel-TV-tjänst använder bara en liten del av koaxialkabelns bandbredd. Det är därför Internet-tjänsten kan fungera med samma nätverk. Kabelnät sprids över hela landet och används för att ansluta Australien med resten av världen. Kabelinternet möjliggör en jämn fördelning av signalen mellan enskilda användare. Det gör det också möjligt för användare som betalar mer för att få högre bandbredd, vilket innebär snabbare hastigheter.

Hur skiljer sig kabelinternet från andra former av internet?

Satellit, fiberoptik, kabel och ADSL delar ett antal likheter. Kabelinternet kan vara att föredra framför satellitinternet eftersom satellitinternet erbjuder en icke-direkt signal, vilket innebär att det kan vara störningar under överföringen. Kabelinternet har en direktanslutning, vilket betyder en pålitlig signal i höga hastigheter.

Fiberoptiska internetkablar kan nå uppladdningshastigheter som sträcker sig från 50 Mbps hela vägen upp till 2 000 Mbps. Detta är drastiskt snabbare än vad du kommer att få från kabelinternet. Nackdelen är att fibernätet fortfarande expanderar och inte är lika tillgängliga i hela Australien, särskilt på landsbygden.

Vem är kabelinternet bra för?

Kabelinternet erbjuder en snabb bredbandsanslutning. Det kan vara upp till tio gånger så snabbt som DSL-tjänster. Kabelinternet är utmärkt för dig som vill ha oavbruten tjänster när du spelar videospel och använder live videoteknologi online. Det finns ett antal telefontjänster som för närvarande erbjuds via kabelinternet, vilket ger tydlig kommunikation till en bråkdel av kostnaden för traditionella telefonlinjer.

Vad är NBN?

Tiden skulle misslyckas om vi försökte beskriva ingående vad NBN är. Här är Reader's Digest-versionen. National Broadband Network är ett nätverk som successivt har rullats ut av regeringen i Australien. Syftet med NBN är att ge höghastighetsanslutningar till varje hem och kontor i Australien. Det tillåter också telefon och internetleverantörer att leverera underhållning, e-hälsa, säkerhet och mer till hem och företag.

Vilka tekniker använder NBN?

NBN använder flera tekniker, inklusive:

 • Fiber till lokalerna
 • Fiber till noden
 • Fiber till byggnaden
 • Hybridfiberkoax
 • Fast trådlöst
 • Satellit

De flesta invånare och företag kommer att använda en av de tre första teknologierna.

Nätverket skapat av NBN är utformat för att driva Australiens ekonomi framåt genom att erbjuda bättre anslutningar till resten av världen. De flesta använder NBN som ett sätt att ansluta till Internet, kommunicera med vänner och familj och titta på strömmningstjänster.

När ett hem eller företag är anslutet till NBN måste husägare köpa en ny NBN-plan och modem. NBN tillåter användare att fortsätta söka på webben som de alltid har men med ett mer stabilt nätverk och snabbare hastigheter.

NBN säljer fyra hastighetsnivåer till Internetleverantörer som paketerar dem igen och säljer dem till allmänheten. Alternativen inkluderar:

 • NBN 12
 • NBN 25
 • NBN 50
 • NBN 100

Siffrorna efter NBN avser megabit per sekund. I grund och botten berättar detta nummer hur snabbt du kan ladda ner saker. Ju högre antal, desto snabbare kan du ladda ner information. Om du köper NBN 50-planen har du internethastighet som är snabbare än gamla ADSL-planer. Det räcker för att låta en familj på fyra använda Internet på ett liberalt sätt.

Som drar nytta av NBN-satellit- och fasta trådlösa planer?

Trådlösa signaler är perfekta för oss som bor på landsbygden i Australien. Det är kontraproduktivt att köra kablar hela vägen ut till våra hem, så trådlösa signaler tillåter oss att dra nytta av Internet utan att offra prestanda.

Du kan jämföra det med mobilt internet på din telefon. Det finns stora överföringstorn runt om i landet som ingår i NBN. Du har en antenn eller mottagare i ditt hus. Om du bor i ett befolkat område kan det finnas ett enda transmissionstorn som tillhandahåller flera hem samtidigt.

Om du bor i avlägsna delar av landet levereras din NBN-tjänst via en satellit som kallas Sky Muster. Det kommer att finnas en antenn på taket på ditt hem och signalen kommer att resa till ditt hem från rymden. Tekniken verkar futuristisk. Eftersom signalen kör stora avstånd finns det gränser för hur snabbt signalen kan gå.

Vem drar nytta av trådlöst hembredband?

Även om Australien lämnar mycket att önska när det gäller hastigheter på land, har Australien några av de bästa mobiltelefonnätverk på planeten. Många inser att det är mycket bättre att använda trådlöst bredband i motsats till att ansluta till en fast tjänst som NBN.

Trådlösa bredbandsplaner hem delar många likheter med mobila bredbandsplaner. Trådlösa planer har dock mer data och erbjuder upp till 200 GB per månad. Dessutom kommer trådlösa bredbandsplaner med en Wi-Fi-router som är jämförbar med den du skulle använda när du är ansluten till NBN. Det här är kraftfulla hårdvara som låter dig få signal i varje rum i ditt hem.

Trådlösa bredbandsplaner är lite dyrare än vad du skulle betala för NBN-planerna. Men när fler människor börjar använda dem, förväntas det att priset på dessa planer börjar sjunka.

FAQ: Hur kan jag välja den bästa internetplanen?

Vi har haft en kort genomgång av de bästa internetleverantörerna i Australien. Nu vill vi diskutera några saker du bör tänka på när du väljer en ny internetplan för ditt hem. Det finns tre primära faktorer som du bör tänka på. De inkluderar:

 • Mängden data du behöver
 • Hastigheten på din NBN-plan
 • Underteckna ett kontrakt eller inte

Hur mycket data behöver jag för min ISP-plan?

Svaret på denna fråga kommer att variera från hushåll till hushåll. År 2018 använde det genomsnittliga australiska hushållet cirka 85 GB bredbandsdata varje månad. Som sagt, de flesta ser på Internet som ett verktyg. Ingen vill köpa en fast mängd elektricitet medveten om att om de skulle gå över det fasta beloppet skulle elen stängas av. På samma sätt vill de flesta att deras Internet alltid ska vara på. Det är därför de flesta väljer obegränsad data.

Hur mycket data använder du för närvarande?

Om du känner att obegränsad data inte passar dig, är det bästa sättet att ta reda på hur stor en dataplan du behöver vara att titta på dina gamla interneträkningar. Dessa har vanligtvis din månatliga användning. Om du inte har en papperskopia bör du kunna hitta den här informationen på din internetleverantörs webbplats.

Steg för att minimera dataanvändning

Om du är chockad över mängden data du använder och du vill betala för en billigare plan kan du göra några justeringar för din Internetanvändning. På sociala medier kan du till exempel ställa in videor så att de aldrig spelar automatiskt. Läs dessutom din strömningskvalitet på Netflix. Ju högre kvalitet, desto mer data använder du. Om du laddar ner filmer, ladda ner dem i SD i motsats till HD. En HD-kvalitetsfilm på iTunes är cirka 4 GB, medan en SD-kvalitetsfilm är i genomsnitt 1,5 GB.

Hur snabb ska din NBN-plan vara?

Detta kan vara en knepig fråga för australierna eftersom vi inte längre valde hur snabb vår internetanslutning var. Men nu ger NBN oss ett val.

Det är två faktorer som vi måste tänka på när vi bestämmer hur snabbt räcker för oss. Det första vi vill tänka på är NBN-hastighet från utsiktspunkten för hur snabbt vi kan ladda ner saker. Då vill vi tänka på maximala kapacitet för våra anslutningar.

Låt oss till exempel säga att vi valde den billigaste NBN 12-planen. Vi får 12 Mbps. Men i vårt hus har vi sex personer som ofta finns på Internet. Om alla är online samtidigt får varje person bara cirka 2 Mbps vardera, vilket är ingenting.

I de flesta fall rekommenderar vi att du får en NBN 50-plan. Detta gör att en familj på fyra kan ansluta till Internet med snabb hastighet. Visst kommer du att spara några extra dollar på att köpa en långsammare tjänst. Men när alla i familjen kämpar för att strömma Netflix, titta på videor på YouTube eller spela onlinespel, kommer du att inse att de några extra dollar du sparat inte är värda det.

Ska vi få en ISP-plan på kontrakt?

Svaret beror på vad du vill ha från din Internet.

Fördelarna med att gå gratis

Du kanske vill ha en kostnadsfri kontrakt från månad till månad eftersom du inte är inlåst i den på lång sikt. Du kommer troligen att behöva betala en inställningsavgift, och du kommer sannolikt att debiteras för din router och modem. Men du är fri att avbryta din tjänst på din fritid. Om du inte gillar din leverantör kan du gå vidare när som helst. Detta är ett bra alternativ för personer som överväger att testa en ny leverantör som de inte är säkra på.

Du kan också enkelt byta leverantör om du hittar en bättre affär. Men om den nya affären du hittar också skapas en månad för månad, kommer du troligtvis att behöva betala en annan dyr inställningsavgift. Här i Australien är vår bredbandsmarknad inte lika robust som vår smarttelefonmarknad. Detta innebär att det är mindre konkurrens, så du kommer troligtvis inte att se en enorm fluktuation i priserna från en leverantör till en annan om det inte finns något.

Fördelarna med att få ett kontrakt

Om du går kontraktsvägen låser din Internetleverantör dig i mellan 12 och 24 månader. Men du kommer sannolikt att spara pengar över tiden. Några av de förmåner du får för att underteckna ett kontrakt kan inkludera att inte betala en uppsättning avgift, få ett gratis eller rabatterat modem och ha ett billigare månadspris.

Långsiktiga kontrakt kommer vanligtvis med någon typ av bonus. De kan inkludera en TV, bärbar dator eller tillgång till andra tjänster. Samtidigt som alla Internetleverantörer använder kontrakt, arbetar bara ett fåtal varje månad.

Vi hoppas att du har haft vår recension av de 10 bästa internetleverantörerna i Australien. Som alltid älskar vi att höra från våra läsare. Låt oss veta din upplevelse med de olika internetleverantörer du har använt i kommentaravsnittet nedan.

Lägg till din egen recension:

Vi gör vårt bästa för att självständigt undersöka produkter för att bättre hjälpa våra läsare att fatta beslut. Som sagt, vi vill också höra dina åsikter. Vi accepterar enskilda recensioner som är informativa och inte marknadsförande. Fyll i formuläret nedan så publicerar vi din recension. Kampanjrecensioner från företag själva kommer inte att publiceras. Tack!

--- Välj hastighet ---
Medel
Långsam
Snabb
?>

--- Välj användbarhet ---
Lätt att använda
Lite komplicerat
Väldigt komplicerat
?>

Genom att klicka på knappen nedan erkänner jag att jag har läst och accepterat användarvillkoren.

LÄGG TILL MIN ÖVERSIKT

0
6858

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me