Bästa NBN-planer jämfört med pris och hastighet

Internet hastighetVi letar alla efter samma sak ... vansinnigt snabbt internet. ��️

Den här guiden hjälper dig att förstå de olika NBN-planerna.

När du försöker välja ett nationellt bredbandsnätverk som ger dig snabbt internet till ett överkomligt pris kan det vara svårt att hitta den perfekta planen. Mycket av tiden kommer du att märka att du måste betala mer för att få snabb hastighet. Ingen vill att deras videostreamningstjänst ska börja buffra mitt i en av sina favoritprogram som de tittar på.

Nedan läser du om den bästa övergripande planen, det bästa hastighetsalternativet och flera mer ärliga leverantörsrecensioner. De två huvudfunktionerna som jämfördes var hastighet och kostnad. Vi ville göra sakerna ännu enklare genom att prata om den bästa NBN-leverantören för varje populär stad i Australien. Slutligen diskuterar vi lite om vad du bör leta efter när du shoppar runt till din nästa Internetleverantör.

Varför lita på mig? ����


Mitt namn är Will och de senaste tre åren har jag drivit denna säkerhetsblogg för att hjälpa australierna att förstå digital integritet (enorm guide här). Jag har arbetat med företag runt australiensiska som hjälper dem att säkra sina nätverk och webbplatser. Denna resa har också lärt mig en sak eller två om hur ISP-industrin fungerar.

Mitt mål med den här guiden är att dela mina erfarenheter med bokstavligen alla nedanstående NBN-planer samtidigt som jag sätter upp säker IT-infrastruktur för småföretag runt Sydney och Melbourne.

Den här artikeln är ett pågående arbete men kontakta mig gärna om du har några frågor eller behöver hjälp med att välja en lämplig NBN-plan. Skål ��

Contents

�� Vad är en NBN? ��

Australien använder termen NBN eller nationellt bredbandsnätverk när man talar om höghastighetsbredbandsföretag som tillhandahåller internettjänster till Australien. De erbjuder också tjänster som säkerhet, underhållning, mobil och till och med e-hälsa.

Det finns en handfull olika tekniker som nationella bredbandsnät använder för att ge tjänster till sina kunder, men vi kommer att prata mer om det senare. En NBN liknar det som amerikaner kallar en Internetleverantör, eftersom de i princip är samma sak med olika typer av teknik.

�� Bästa NBN-leverantör - 6 planer jämfört ��

Okej alla, det är recensionstiden. Kom ihop och låt oss börja vår Internet-skrämmande resa för att hitta kungen av Aussie ISP-scenen.

1. Bästa övergripande val - Bästa NBN-plan för obegränsad data

Det övergripande toppvalet för den bästa NBN-planen med obegränsad data i Australien är Internode. Detta företag har etablerats i nästan 30 år och huvudkontoret finns i Adelaide, Australien. Internode är en filial av iiNet. Det råder ingen tvekan om att de är vårt nummer ett eftersom de är den mest använda internetleverantören i hela Australien.

BRILLOR

 • Gratis installation tillgänglig: ja
 • Alternativ för uthyrning / köp av modem: ja
 • Planerna sträcker sig från $ 50 - $ 100 per månad
 • Paketplaner tillgängliga: ja
 • Tillägg: Telefon, internetpaket, Hämta, kanalpaket

FÖRDELAR

Ett brett utbud av prisalternativ
Betala när du går alternativ tillgängliga
Ingen kontraktsperiod
Kundtjänst är fantastiskt

NACKDELAR

Mindre än genomsnittet MBps än andra NBN i Australien

Inget kontrakt, inga problem

Det fantastiska med det är att det är en lön vid telefontjänst och bredbandstjänst som du betalar för månad till månad. Det finns inget komplicerat kontrakt som du måste teckna och det här företaget har faktiskt vunnit priser för deras kundnöjdhet. Det finns en standard plus kvällshastighet på cirka 44 Mbps. Detta företag erbjuder obegränsad information för cirka $ 50 per månad.

Olika än resten

Även om du kanske märker att du får cirka 6 megabit per sekund mindre än några av de andra nationella leverantörerna av bredbandsnätverk, har förmånerna att kunna betala månad till månad, bra kundservice och inget avtal sätter Internode Unlimited-plan ovan resten. De erbjuder också affärsplaner och andra telekommunikationstjänster.

Prisbelönt

När det gäller utmärkelser har Internode vunnit många av dem. De har en månadstjänstleverantör för juni, juli och augusti 2019. De har också vunnit årets prisleverantör för bredbandstjänst två år i rad. Till sist vann de innovationsprisen för kommunikationsalliansen.

2. Bästa hastighet - Aussie Broadband

När det gäller den bästa höghastighetsplanen för NBN har vi hittat ett av de bästa alternativen för dig. Starta oss därifrån är Aussie Broadband. Aussie Broadband grundades 2008 och är ett privatägt företag. Huvudkontoret ligger i Morwell, Australien. De erbjuder internet- och mobiltjänster till områden som Victoria, Darwin, Lynbrook och Morwell.

BRILLOR

 • Gratis installation tillgänglig: ja, om du gör det själv
 • Alternativ för uthyrning / köp av modem: ja (och telefonuthyrning)
 • Planerna sträcker sig från $ 69 - $ 199 per månad
 • Paketplaner tillgängliga: ja
 • Tillägg: underhållningspaket

FÖRDELAR

Blixtsnabba hastigheter
Ingen betalning ur fickan
Inget behov av att underteckna ett kontrakt
Lätt tillgängligt över hela landet

NACKDELAR

Planerna kan bli dyra

Crazy Fast Speed

De har ett 100/40 obegränsat paket. Din typiska kvällshastighet kommer att vara knappt 90 Mbps. Du får obegränsad information och det genomsnittliga priset är cirka $ 100 per månad. Denna premiumplan är ganska svår att skicka. Den genomsnittliga NBN-leverantörshastigheten för Australien är cirka 80 Mbps, medan Aussie Broadband är närmare 90 Mbps.

Det är riskfritt

Detta är också ett bra alternativ om du letar efter något som är praktiskt riskfritt. Du behöver inte förbinda dig till ett tidsbegränsat kontrakt eller behöva betala ut ur fickan för någon form av installationsavgifter. Det här är perfekt om du är osäker på vilken typ av hastigheter du behöver eller vilken mängd data du använder. Du kan enkelt byta plan om du behöver mer eller mindre av något.

3. Bästa Telstra NBN-plan

Telstra är ett av de mest kända och använda nationella bredbandsnätverk i Australien. De har funnits i flera år och har sitt huvudkontor i Melbourne, Australien. De erbjuder en handfull enkla buntar som är lätta att välja mellan. När det gäller den bästa Telstra NBN-planen måste du överväga hur mycket data du behöver per månad.

BRILLOR

 • Gratis installation tillgänglig: ja
 • Alternativ för uthyrning / köp av modem: ja
 • Planerna sträcker sig från $ 75 - $ 120 per månad
 • Paketplaner tillgängliga: ja
 • Tillägg: underhållningspaket, Xbox all access

FÖRDELAR

Konkurrenskraftiga hastighetsbuntar
Gratis modem tillgängligt med tillämpliga villkor
Icke-buffrande Netflix

NACKDELAR

Det är dyrt

Bundlar Galore!

Deras buntar baseras på mängden data du får. De erbjuder en 100 GB-plan, 200 GB-plan och en obegränsad plan. Liksom många andra leverantörer erbjuder de också tillägg som TV-tjänster inklusive Netflix. Om vi ​​var tvungna att välja den övergripande bästa Telstra NBN-planen, skulle vi behöva följa den obegränsade planen. Med detta betalar du $ 90 per faktureringsperiod och får obegränsad data med en NBN-hastighet på 50.

Det finns en standard plus kvällshastighet, ett $ 216-modem som är gratis när du använder deras tjänst i 24 månader, rabatter på anslutningsavgifter och till och med obegränsade lokala och nationella telefonsamtal ingår.

Extra underhållningsalternativ tillgängliga

Telstra är bra eftersom de har många underhållningsalternativ tillgängliga. Du kan också uppgradera din plan till en premium NBN 100-hastighet om du är berättigad. Slutligen finns det inget lock-in kontrakt. Detta är bra för kunder som kämpar med engagemang eller om du ofta rör dig.

Kundservice

Deras kundtjänst är också något som skiljer detta företag från andra tillgängliga alternativ. Det finns flera sätt att få tag på en kundtjänstrepresentant. Du kan prata med någon i telefon, skicka ett e-postmeddelande eller till och med en livechatt med en utbildad kundtjänstrepresentant från ditt eget hem.

NBN-planrecensioner - Andra bra val

4. TPG NBN-planer

TPG är en annan fantastisk leverantör för Australien. Detta företag har över 5000 anställda och är i augusti 2015 den näst största leverantören av internettjänster i Australien. En sak som folk kanske inte vet om företaget är att TPG står för Total Peripherals Group. Denna grupp grundades och etablerades redan 1986.

BRILLOR

 • Gratis installation tillgänglig: ja
 • Alternativ för uthyrning / köp av modem: ja
 • Planerna sträcker sig från $ 60 - $ 90 per månad
 • Paketplaner tillgängliga: ja
 • Tillägg: Telefon, internetpaket, underhållning, sport

FÖRDELAR

Massor av tilläggsalternativ
Inget lock-in kontrakt
Gratis uppsättning på ett 18-månaders kontrakt

NACKDELAR

Långsammare än medelhastigheten på deras billigare plan

Stort utbud av planer

De erbjuder en mängd olika planer som alla har obegränsad data. Dessa sträcker sig från cirka $ 60 per månad till $ 90 per månad. De är kända för att ha den snabbaste prestanda när det gäller kvällshastigheter med i genomsnitt 88 Mbps. Med deras billigare paket får du också obegränsad data, en term utan kontrakt, 11,1 megabit per sekund typisk kvällshastighet allt till $ 60 per månad.

Deras mellanplan på 70 USD per månad ger dig obegränsad data, ingen kontraktstid och nästan 44 Mbps typisk kvällshastighet. Slutligen, för deras dyrare paket, kommer $ 90 per månad att ge dig en kontrakt utan kontrakt, 78,2 Mbps typisk kvällshastighet och naturligtvis obegränsad data.

5. Vodafone NBN-planer

Vodafone är ett välkänt företag över hela Australien. Ironiskt nog är företaget baserat i Berkshire, Storbritannien. Företaget grundades 1982 i Newbury, Storbritannien, men är ganska nytt för Australien. De har cirka 2500 anställda och deras huvudkontor finns i North Sydney.

BRILLOR

 • Gratis installation tillgänglig: ja
 • Alternativ för uthyrning / köp av modem: ja
 • Planerna sträcker sig från $ 59 - $ 69 per månad
 • Paketplaner tillgängliga: ja
 • Tillägg: Wi-Fi-nav, telefon

FÖRDELAR

Du sparar pengar när du buntar
Gratis Wi-Fi-nav
Anslut direkt
4G säkerhetskopiering

NACKDELAR

Streaming är endast tillgängligt på flera enheter på deras dyrare planer

Snabba hastigheter till låga priser

De har fyra huvudplaner tillgängliga som är ganska kostnadseffektiva. Deras första plan kommer att kosta dig cirka $ 60 per månad och du kommer att få obegränsad data, ett avtal utan kontrakt och 23 Mbps typisk kvällshastighet.

Därefter kommer 70 $ per månad att få 83 Mbps typisk kvällshastighet, obegränsad data, ingen kontraktsperiod, och ofta hittar du den här planen för $ 20 rabatt per månad. Slutligen kommer ytterligare 70 USD per månad att ge dig obegränsad data, en ny kontraktsperiod och 45 Mbps typisk kvällshastighet.

Det är ett nytt företag

Detta företag är ganska nytt när det gäller nationella bredbandsnät, men de är bra på vad de gör. Om du använder Vodafone för din mobila enhet säger du mellan 5% och 20% när du lägger till en bredbandsplan.

6. Tangerine Telecom NBN-planer

Därefter har vi Tangerine Telecom. Detta företag grundades 2013 och har cirka 50 anställda. En sak som folk säger sticker ut när det gäller Tangerine Telecom är att de har en svarstid på 10 sekunder på samtal under arbetstid. Det betyder att när du ringer under arbetstid kommer du att prata med en riktig person inom 10 sekunder. Borta är dagarna med att vänta i evigheter.

BRILLOR

 • Gratis installation tillgänglig: ja
 • Alternativ för uthyrning / köp av modem: ja
 • Planerna sträcker sig från $ 64,90 - $ 89,90 per månad
 • Paketplaner tillgängliga: ja
 • Tillägg: mobil-sim, telefon

FÖRDELAR

14-dagars riskfri prövning
$ 0 inställningsavgift
Det finns ofta kampanjer

NACKDELAR

Dyra modem
Priserna stiger efter de första 6 månaderna

Pengarsparande erbjudanden

De har ofta kampanjerbjudanden och till och med en två veckors riskfri test för dig för att testa deras tjänster. De tre planerna med obegränsad information som detta företag erbjuder varierar från cirka $ 55 per månad till nästan $ 80 per månad. Deras billigare plan börjar på $ 54,90 per månad och erbjuder obegränsad data, ingen kontraktstid och 21 Mbps typisk kvällshastighet.

Rättvisa priser

Därefter, för 59,90 dollar per månad, kommer du att få en tjänstavtalstjänst med obegränsad data och 42 Mbps typisk kvällshastighet. Deras dyraste plan kommer på $ 79,90 per månad. Detta kommer att ge dig obegränsad data, 83 Mbps typisk kvällshastighet och ett avtal utan avtal.

7. Exetel NBN-planer

Det sista ärade omnämnandet vi har är Exetel. Deras huvudkontor ligger i Sydney, Australien, och företaget har funnits sedan hösten 2001. De är ett privatägt företag som har cirka 300 anställda vid skrivandet av detta.

BRILLOR

 • Gratis installation tillgänglig: ja
 • Alternativ för uthyrning / köp av modem: ja
 • Planerna sträcker sig från $ 69 - $ 99 per månad
 • Paketplaner tillgängliga: ja
 • Tillägg: telefontjänst

FÖRDELAR

Att ändra planer är gratis
Inget lock-in kontrakt
Snabbkontroll tillgänglig
Många paketalternativ

NACKDELAR

Högre kostnader på förhand

Ett pålitligt australiskt företag

De tre huvudsakliga obegränsade planerna de har varierar från $ 69 per månad till $ 99 per månad. Med den dyraste planen får du obegränsad data, utan kontraktstider, och 77 Mbps typisk kvällshastighet för under $ 100.

Deras mellanplan är 79 $ och ger dig 40 Mbps typisk kvällshastighet, obegränsad data, och jag vet kontraktstiden. Deras mest kostnadseffektiva alternativ med obegränsad data har en kontraktsperiod och 20 Mbps typisk kvällshastighet.

NBN planerar efter stad

Eftersom NBN-planerna verkar skilja sig utifrån vilken stad du bor i, ville vi dela upp några tillgängliga alternativ för de mest populära städerna i Australien. Många NBN-leverantörer tillhandahåller tjänster till flera städer eller till och med majoriteten av landet.

Bästa NBN-planer för Melbourne

1. Obegränsat tillhör

tillhör logotyp

Den första NBN-planen som passar bra för de som är bosatta i Melbourne är Unlimited Belong. Denna plan har ingen standardaktiveringsavgift och det finns en modemavgift på noll dollar om du tecknar ett 12-månadersavtal.

Du får obegränsad månatlig data med en standardhastighet på 50 Mbps. Deras kortaste plan är 12 månader lång och möjliggör bredbandstillgång. Detta kommer att kosta dig cirka 65 dollar per månad. De erbjuder också 24 sju kundsupport.

2. TPG Plus

tpg-logotyp

TPG Plus är ett annat bra alternativ för Melbourne. Denna plan ger dig obegränsad information varje månad för knappt $ 60 per månad. Hastigheterna är lite långsammare, med bashastigheten 12 Mbps.

Med detta sagt borde det fortfarande vara en tillräcklig hastighet för de flesta. Slutligen är deras kontrakt 18 månader långt och de erbjuder en paketerad bredbands- och hemtelefonplan.

3. Sumo Single Saver

sumo enkel sparare

Sumo Single Saver erbjuder 50 Mbps obegränsad tjänst per månad. Det här alternativet är utmärkt eftersom du inte behöver teckna ett kontrakt och löptiden är månad till månad.

De erbjuder endast bredbandspaket som börjar på knappt $ 65 per månad. Du kan också spara fem dollar per månad när du paketerar din bredbandsplan med en av Sumo Electricys planer.

4. Dodo - Standard Plus-plan

Det sista alternativet vi kommer att prata om för Melbourne är ett paket från Dodo. dodofågel För $ 70 per månad får du obegränsad data med en hastighet på 50 Mbps. Deras kontrakt är 12 månader och de erbjuder ett paket bredband och hemmatelefon. Detta är otroligt snabbt internet till ett överkomligt pris, särskilt om det är ett paket.

Bästa NBN-planer för Perth

Perth har alla de planer Melbourne har listat ovan, men vi ville inkludera en handfull specifik för Perth.

1. iiNet Unlimited

iiNet Unlimited erbjuder en samlad plan för bredbandsinternet och hemtelefontjänst. iiNet logotypDu får obegränsad data och 50 Mbps hastighet. Deras planer är sex månader och kostar dig cirka 75 $ per månad.

2. My Republic Unlimited Essential Plan

myrepublic-logo

Min republik har en obegränsad väsentlig plan som människor i Perth tycker om. Med denna plan betalar du $ 75 per månad för obegränsad data. Deras planer är 12 månader och de erbjuder bara bredband. Liksom många andra leverantörer har denna plan en standardhastighet på 50 Mbps.

3. iPrimus Obegränsad plan

iprimus logotyp

Därefter har vi iPrimus Unlimited Plan. Denna plan är ett paket med bredbandsinternet och hemtelefontjänsten. För $ 80 per månad får du obegränsad data med en hastighet av 15 Mbps. Deras planer är 12 månader i taget och en linjeuthyrning ingår.

4. Telstra Casual Unlimited

Telstra-logo

Om du letar efter något som är månad till månad, har Telstra Casual Unlimited ett bredbandspaket för hem som du kanske är intresserad av. Du får bredbandsinternet och hemtelefontjänster för $ 90 per månad. Deras standard plus kvällshastighet är 50 Mbps.

5. Optus

optus logotyp

Slutligen, för Perth finns det Optus. Optus erbjuder obegränsad data till 50 Mbps för $ 90 per månad. Detta inkluderar ett bredbandsinternet och hemmatelefonpaket. Deras servicelängd är 24 månader i taget.

Bästa NBN-planer för Adelaide

1. Obegränsat tillhör

tillhör logotyp

Vilka är de bästa planalternativen för dem som bor i Adelaide är obegränsad bredbandsplan. För 65 dollar per månad får du obegränsad information i 12 månader. Detta är ett bredbandspaketpaket och det finns en standardhastighet på 50 Mbps. Med denna plan får du en gratis aktivering, ett gratis modem och 24 sju kundsupport.

2. Sumo Single Saver

sumo enkel sparare

Sumo Single Saver gör ett nytt utseende, den här gången för folket i Adelaide. Med denna plan betalar du bara månad till månad och får fortfarande obegränsad service. Planer kostar knappt $ 65 och det finns ett extra alternativ att spara ytterligare fem dollar per månad när du buntar din bredbandsplan bara med Sumo Electricity-planen. Du får standard 50 Mbps med den här planen.

3. TPG Plus

tpg-logotyp

Det här nästa alternativet är lite mer långsiktigt och hastigheten är ganska lite långsammare. Med den grundläggande planen från TPG Plus kommer du att uppleva hastigheter på 12 Mbps. Denna plan är 18 månader lång och innehåller obegränsad information. Detta är ett paket hemtelefontjänst och bredbandsinternet för mindre än $ 60 per månad.

4. Optus

optus logotyp

Optus erbjuder Adelaide invånare en obegränsad paketplan. Som du antagligen kunde gissa kommer du med denna plan att få obegränsad data. Det inkluderar bredbandsinternetjänst och hemmatelefon. Planen är 24 månader lång, kostar $ 70 per månad och har en standard plus hastigheten 50 Mbps.

5. Dodo

dodofågel

Sist, men inte minst för denna del av Australien, har Dodo också en plan tillgänglig! Detta är en obegränsad plan som inkluderar en hemtelefonuthyrning för paketet hemtelefontjänsten och bredbandsinternet. Planen är lite längre på totalt 24 månader. Du får 50 Mbps standard plus hastigheten för $ 70 per månad.

Bästa NBN-planer för Brisbane

1. iiNet Unlimited

iiNet logotyp

Den första planen för Brisbane som kommer att prata om är från iiNet Unlimited. Denna plan har bara ett sex månader långt kontrakt och kostar dig under 75 USD per månad. Du får ett paket med tjänster för bredbandsinternet och hemtelefontjänster med en standardhastighet på 50 Mbps. Obegränsad information ingår.

2. My Republic Unlimited Essential Plan

myrepublic-logo

Nästa, vi har My Republic. Med den obegränsade väsentliga planen betalar du bara 75 $ per månad för obegränsad data med en standard plus hastighet på 50 Mbps. Planen inkluderar endast bredband och kommer att pågå i 12 månader.

3. Dodo

dodofågel

Dodo är ett utmärkt alternativ för dem som bor i Brisbane. Det finns två planlängder tillgängliga, 12 månader och 24 månader. De kostar båda $ 70 per månad och inkluderar obegränsad information. Det finns en hemtelefonuthyrning med båda planerna tillsammans med 50 Mbps standard plus hastighet. Detta är ett medföljande alternativ för bredbandsinternet och hemtelefontjänsten.

4. Optus

optus logotyp

Optus erbjuder Brisbane-invånarna En paket med bredbands- och hemtelefonitjänster med obegränsad data. För $ 70 per månad under 24 månader kommer du att få 50 Mbps standard plus hastighetsinternet.

5. Obegränsat tillhör

tillhör logotyp

Obegränsad tillhörighet erbjuder 12-månaders bredbandsplaner endast för $ 65 per månad. Med detta får du obegränsad data med 50 Mbps standard plus hastighet, gratis aktivering, 24 sju kundservice och ett gratis Wi-Fi-modem.

Bästa NBN-planer för Sydney

1. Telstra Casual Unlimited

Telstra-logo

Med denna obegränsade dataplan betalar du $ 90 från månad till månad. Det finns inget långsiktigt kontrakt och du får ett paket med planen för bredbandsinternet och hemtelefontjänsten. Standard plus kvällshastighet är 50 Mbps.

2. Obegränsat tillhör

tillhör logotyp

Obegränsat tillhör är lätt ett av dina bästa alternativ oavsett var du är i landet. Deras mest prisvärda plan kommer med obegränsad data med 50 Mbps standard plus hastighet. Detta är en bredbandsplan och kostar dig 65 $.

Den bästa delen? Aktiveringen är gratis, du behöver inte betala för ett Wi-Fi-modem och du kan nå kundtjänst hela tiden.

3. TPG Plus

tpg-logotyp

TPG gör listan igen, den här gången för Sydney. Med deras grundläggande paket kommer du att betala 59,99 dollar per månad för både bredbands- och hemtelefontjänst. I 18 månader får du obegränsad data med en bashastighet på 12 Mbps.

4. iiNet Unlimited

iiNet logotyp

För $ 74,99 per månad kan du få ett paket från iiNet som innehåller både bredbandsinternet och hemtelefontjänsten. Deras planer är bara sex månader lång och ger en standard plus hastighet på 50 Mbps.

5. Sumo Single Saver

sumo enkel sparare

Sist men inte minst för Sydney är en plan från Sumo Single Saver. De erbjuder en månad till månad-plan för $ 64,95 per månad som har obegränsad data och standard plus hastigheter på 50 Mbps. De har också en obegränsad plan som är $ 70 per månad som har grundhastigheter på 12 Mbps, men varför betala mer för en långsammare tjänst?

Bästa NBN-planer för Victoria

1. Obegränsat tillhör

tillhör logotyp

Victoria älskar också obegränsad tillhörighet. Det finns en standard 12-månadersplan som kostar $ 65 per månad. Detta inkluderar endast bredband och 50 Mbps standard plus hastighet. De har också en plan som är $ 70 per månad.

Den här planen är en obegränsad dataplan från månad till månad. Du får också 50 Mbps standard plus hastighet. Den huvudsakliga skillnaden mellan dessa två planer utom terminlängden är att med det billigare alternativet får du också aktivering och ett Wi-Fi-modem gratis. Båda planerna kommer med kundservicestöd dygnet runt.

2. My Republic Unlimited Essential Flexi Plan

myrepublic-logo

Den väsentliga Flexi-planen från My Republic är $ 79 per månad på månad till månad. Detta ger dig endast bredband, obegränsad data och en standardhastighet på 50 Mbps. Detta företag erbjuder också en 12-månadersperiod för fyra dollar mindre per månad.

3. iPrimus

iprimus logotyp

iPrimus har två planer tillgängliga till båda kostnaderna $ 80, har obegränsad data, paketerar bredbands- och hemtelefontjänst och har en genomsnittlig kvällshastighet på 50 Mbps. Den enda skillnaden mellan planerna är att den ena har en 12-månaders servicelängd, medan den andra har en 24-månaders servicelängd. Båda planerna kommer också med en linjehyra inkluderad.

4. Dodo

dodofågel

Dodo erbjuder också två planer för dem som bor i Victoria. Dessa planer kostar båda $ 70 per månad, levereras med obegränsad data, har standard plus hastigheter på 58 Mbps och är både bredbands- och hemtelefontjänster. De kommer också med telefonlinjeuthyrning, men en plan är 12 månader lång och den andra är 24 månader lång.

5. Optus

optus logotyp

Optus gör listan en sista gång. Deras plan är 24 månader lång och kostar dig $ 70 per månad. Detta ger dig obegränsad data och ett bredbandspaket med en hemtelefon. Det finns en standardhastighet på 50 Mbps.

Australien NBN planer för köp av planer

Det kan vara svårt att veta vad du ska leta efter när du shoppar runt till din nästa NBN-leverantör. Du kanske inte har någon aning om hur mycket data du använder, om det är värt det att få ett paket, om kontrakt har dold information, tillsammans med andra om faktorer. Därför ville vi berätta lite om vad du borde leta efter för att hjälpa dig hitta den perfekta planen för dig. Nedan följer en NBN-köpguide som du kan använda när du jämför en leverantör eller planerar med en annan.

användningsområden

Det första du vill tänka på är vad du ska använda NBN till. Låt oss titta på vad du behöver för de olika kategorierna nedan.

Surfa på Internet

Om du är någon som surfar på webben mycket kommer du troligen att använda mellan 150 till 300 MB per timme. Detta är för saker som att kontrollera din e-post, surfa på nätet, enstaka sociala mediekontroll eller kort YouTube-video som strömmas.

Spelning online

Onlinespel kan variera ganska mycket, beroende på vilken typ av spel du spelar och om du strömmar live till en publik. I vanliga spel kräver vanligtvis cirka 40 MB per timme. Om du spelar virtual reality-spel är det mycket högre. Om du kombinerar att spela spelet, ladda ner nya spel eller uppdatera de du redan har, kommer du troligen att behöva cirka 100 till 200 GB per person som spelar varje månad. Återigen, det finns många faktorer som går in i denna kategori så mängden data som används kan variera ganska mycket.

en pojke som spelar ett dataspel

Spendera tid på sociala medier

Om du betraktar dig själv som någon som tillbringar en anständig tid med att använda sociala medier kommer du troligtvis att konsumera cirka 120 MB per timme. Det här är att helt enkelt posta status, ladda ner bilder eller videor och posta bilder eller videor. Allt detta ovanpå meddelanden till dina vänner och nära och kära, kommer denna kategori att köra dig mellan 1,8 GB per timme till 3,5 GB per timme.

Streaming videor

Vem älskar inte att strömma videor? Oavsett om du tittar på Netflix, YouTube eller Presto, strömmar videoklipp upp lite av bandbredden jämfört med andra kategorier. Detta kommer naturligtvis att variera beroende på hur mycket du tittar på och vilken kvalitet du tittar på. I genomsnitt använder videoströmning cirka 3,5 GB per timme. I det låga slutet av genomsnittet kommer ett hushåll att använda cirka 320 GB per månad.

Om du bor med någon eller är någon själv som tillbringar mycket tid online kan antalet öka ganska mycket. Någon som använder internet slumpmässigt kommer att spendera cirka 32 timmar per månad på det. Personer som investeras i sociala medier kan spendera över 40 timmar per månad. Slutligen kommer majoriteten av hushållen enkelt att titta på 60 timmars videoklipp per månad.

Data

En av de viktigaste sakerna som kommer att avgöra vilken plan du köper är mängden datatillägg du behöver. Förhoppningsvis kommer avsnittet ovan att ge dig en bättre uppfattning om hur mycket du och ditt hushåll använder per månad. Alternativen för NBN som du läste om tidigare hade alla obegränsade datalternativ.

multimedia nedladdning

Detta är ett bra val för majoriteten av människor, beroende på priset. Om det finns någon i ditt hushåll som strömmar en hel del videor, laddar ner filmer eller spelar en hel del onlinespel, kommer du definitivt att få dina pengar värda ut ur en obegränsad dataplan.

Den genomsnittliga australierna spenderar lite mindre än 50 timmar online varje månad. Beroende på vad du gör, kan du använda mycket data en månad och knappt någon efterföljande. Det är smart att få lite mer data än du tror att du kommer att använda för att undvika att bli slut.

Hushållets storlek

När vi genomförde vår forskning för att se vilka planer som var bäst för de viktigaste städerna i Australien, var vi tvungna att fylla i hur många människor som var i hushållet. Om du bor själv kommer du förmodligen att använda mycket mindre data än en familj på fyra. Det beror också på åldern på människorna i huset.

Om du har tre barn som alla har sin egen enhet att strömma på tecknade filmer kommer det att äta upp mycket data. Om du bor med ett gäng universitetsstudenter kommer de sannolikt att spendera mycket tid online för studier, sociala medier, strömmande videor och bara generellt surfa på nätet. Kan du se hur snabbt den mängd data du behöver kan ändras? En sista sak att tänka på är hur ofta människorna i ditt hushåll är hemma.

en familj som tittar på något på den bärbara datorn

Om du bor med en handfull vuxna som alla arbetar heltid kommer du att använda mycket mindre data än ett hushåll med människor som är hemma mycket.

NBN-hastigheter

Därefter kommer vi att prata lite om hastighet. Hastighet är en helt avgörande funktion att tänka på innan du spenderar pengar på ett paket eller bunt. De flesta NBN-planer har tre huvudsakliga tårar.

 • NBN Standard: 25/5
 • NBN Standard Plus: 50/20
 • NBN Premium: 100/40

När många leverantörer först började erbjuda planer för sina kunder var NBNs standardplan den mest använda. Eftersom det sätt på vilket vi använder Internet och hur mycket vi använder det har drastiskt förändrats genom åren börjar företag bli av med NBN en standardplan eftersom standard plus-planen är den mest populära över hela linjen.

För att göra det lite lättare att smälta består delarna ovan för varje plan av två siffror. Det första numret är i relation till nedladdningshastigheten. Exempelvis har NBN standard plus-plan en nedladdningshastighet på 50 Mbps. Det andra numret är i relation till uppladdningshastigheten. En NBN-standard plus-plan har en överföringshastighet på 20 Mbps.

Internet hastighetstest

En sak du kan göra för att ta reda på hur mycket data du behöver och med vilken hastighet är att överväga hur många enheter som kommer att användas i ditt hus. Om du har två eller färre skärmar, bör en NBN-standard plus-plan räcka. Om du har mer än så kommer du troligtvis att behöva en NBN-premieplan.

Något som är viktigt att notera är att när det gäller din planhastighet om du inte vet hur mycket du behöver, är det bättre att anta ett mindre belopp snarare än ett högre belopp. Det beror på att det är mycket lättare att be ett företag öka din hastighet oavsett om du minskar den.

NBN-plankostnader

Naturligtvis måste vi prata om pengar. NBN-planerna finns på olika prispunkter som ses ovan. Vissa planer kommer att kosta $ 60 och ger en maxhastighet på 12 Mbps, medan andra är prissatta samma belopp och erbjuder 50 Mbps. Det är därför det är viktigt att jämföra planer mellan flera olika NBN-leverantörer. En annan sak när det gäller kostnader är förkostnader. Vissa leverantörer kan kräva en utbetalning eller ta ut en extra avgift när de registrerar sig för sina tjänster.

Medan vissa NBN-leverantörer inte har några förkostnader, kan andra ha förkostnader på över $ 200. Det finns också avgifter som kommer med avtalsperioder beroende på längd. Det är inte ovanligt att upptäcka att när du registrerar dig för en längre plan kommer de sannolikt att erbjuda dig en rabatterad månadsavgift. Den genomsnittliga australierna kommer att betala cirka $ 50 för sina NBN-tjänster. Det finns leverantörer som debiterar över $ 100 per månad för vissa paket och paket.

använder wifi-design

Om du pratar om buntar, om du får prenumerationer, kan du betala så mycket som AU $ 3000 för två års tjänst. Det är ditt bästa sätt att börja med en mer kostnadseffektiv plan och uppgradering som du behöver. På det här sättet betalar du inte mer för att använda mindre. Se till att läsa det finstilta och var inte blyga att ställa leverantörerna alla frågor du kan ha i förhållande till kostnaden.

NBN Kontraktslängd

En annan sak du vill tänka på är kontraktets längd. Som du läser om ovan erbjuder NBN-leverantörer en mängd olika kontraktslängder. Vissa erbjuder månadskontrakt, medan andra har 24 månadskontrakt. Det finns många faktorer som spelar in i vilket kontrakt du bör registrera dig för. Om du är någon som rör sig mycket, har instabil inkomst eller är osäker på hur snabbt dataanvändningen för ditt hushåll är, är ett månad till månad-kontrakt ett bra alternativ.

Detta gör att du enkelt kan uppgradera eller nedgradera vid behov. Å andra sidan, mycket av tiden när du tecknar ett längre kontrakt får du ett rabatterat pris. Om du planerar att bo i din bostad eller stad under överskådlig framtid, har en stadig inkomst och redan vet hur mycket data och hastighet du behöver är detta ett bra alternativ.

Att skriva ett kontrakt, oavsett hur lång tid det är kan bli så skrämmande och skrämmande. Gå med oavsett kontraktslängd du känner dig bekväm med och undvika att låta leverantörer prata med dig i en plan eller kontraktslängd bara så att de kan tjäna mer.

modem

Modem kan vara oerhört dyra. Om du redan har din egen, kommer det att spara mycket pengar. Om du inte gör det kommer du sannolikt att kunna hyra en från NBN-leverantören du väljer. Det är viktigt att notera att inte alla leverantörer erbjuder modem att hyra, men de flesta gör det. Om du behöver hyra en, kommer det att vara mycket fördelaktigt att titta på priserna mellan olika leverantörer.

telstra smart modem

Man kan erbjuda ett gratis modem med ett längre kontrakt, medan en annan kan debitera dig $ 30 per månad för att använda ett av deras modem. Det är i ditt bästa intresse att köpa dina egna. På det här sättet är du inte ansvarig för en del av företagets utrustning och det kommer att spara mycket pengar på lång sikt.

Kundservice

Nu kanske du tittar på detta och tror att kundservice inte kommer att ändra ditt beslut i vilken plan eller leverantör du väljer. Även om det kan vara sant, hoppas vi att du tar kundservice i beaktande. Hur ett företag behandlar sina kunder kan göra en värld av skillnad när det gäller din upplevelse med dem.

Detta kan vara särskilt viktigt om du behöver byta plan, avbryta din plan eller behöver en professionell för att komma till ditt hem och betjäna ditt modem. Hur kan du se om en leverantör har bra kundservice? Det finns några sätt. Ett av de enklaste sätten att kontrollera är genom att läsa recensioner.

Försök att undvika att läsa recensioner på deras direkta webbplats, eftersom det är mycket osannolikt att de lägger ut några negativa recensioner. Kontrollera din lokala sökmotor eller skriv bara leverantörens namn följt av "recensioner" för att se verklig och ärlig kundåterkoppling. En annan sak du kan göra är att kontrollera om de vann några utmärkelser för kundservice. Det som är tufft med kundservicen är att det kan vara ganska känsligt. Kunden kan vara uppenbart oförskämd, kundservicerepresentanten kan ha en dålig dag eller något däremellan.

kundservicestöd på smartphone

Det är därför det är viktigt att läsa flera recensioner som är både positiva och negativa för att ge dig den bästa uppfattningen om vad du får till dig. Slutligen överväg att fråga dina vänner och familj vilken leverantör de har och vad deras erfarenhet har varit. Beroende på vilken NBN-leverantör de har kan detta variera från stad till stad.

Typer av NBN-teknik

Majoriteten av människor vet inte vilken typ av teknik de redan äger. Om du är som jag kan du enkelt kontakta din leverantör för att ta reda på det. Du kan också gå över till deras webbplats och skriva in din adress för att ta reda på vilken typ av teknik och anslutning som din stad tillhandahåller.

Eftersom tekniken kan vara oerhört komplicerad, ville vi ta med några enkla saker för att göra det lite lättare att förstå. Det finns tre olika NBN-tekniker som vi täcker och vi kommer att prata om vad du ska leta efter i ditt hem, utanför ditt hem och vilken typ av uttag som krävs.

Fiber to the Premises (FTTP)
 • Sockeltyp: Den här typen av NBN-teknik använder inte din telefonuttag i ditt hem.
 • Inuti ditt hem: Två lådor kommer att behöva monteras i ditt hem.
 • Utanför ditt hem: En fiber körs till och från ditt hem till en NBN-gatubox tillsammans med en låda installerad på utsidan av ditt hem.
Kabel (HFC)
 • Uttagstyp: Inomhuslådan kommer inte att monteras på väggarna och kommer inte att använda telefonuttag.
 • Inne i ditt hem: Du behöver en NBN-kabel installerad i ditt hus om du inte redan har en.
 • Utanför ditt hem: En koaxialkabel går från kraftledningar till en nodlåda. Sedan kommer en fiber att ansluta nodlådan till NBN-rutan.
Fiber till noden (FTTN)
 • Uttagstyp: Använder ditt vägguttag i ditt hus.
 • Inne i ditt hem: Ett ADSL-liknande modem placeras i ditt hus.
 • Utanför ditt hem: Kopparlinjer leder från ditt hem till en gatunod. Då kommer det att finnas en fiber som går från gatunoden till NBN-rutan.

Byte av leverantörer

Om du funderar på att byta leverantör beror det på några faktorer på att göra det så bra. Den viktigaste faktorn som spelar en roll är huruvida du är i ett kontrakt eller inte. Om du är i en, bör du prata med din nuvarande leverantör för att se vad deras avbokningsregler är och om det finns några extra avgifter.

orion leverantör

Vissa företag kommer att debitera dig för de återstående månaderna på ditt kontrakt plus en avbokningsavgift. Andra företag debiterar dig ingenting alls. Det kan vara något att titta på innan du ens väljer en leverantör i första hand. Hur byter du leverantörer om du inte har ett kontrakt? Detta är mycket lättare än om du är i ett kontrakt.

Du måste kontakta din nya NBN-leverantör först. Du kan göra detta online, via telefonsamtal eller till och med personligen. Det fantastiska med att göra detta är att din nya leverantör troligtvis kommer att prata med din gamla eller nuvarande leverantör för att hjälpa dig göra det enkelt att byta. Vanligtvis kommer din gamla plan att förbli aktiv fram till slutet av månaden.

Var bor du

Där du bor spelar också en roll i vilken NBN-leverantör du kan använda. Inte varje stad och stad har samma tillgängliga alternativ. Om du inte vet vem som tillhandahåller en tjänst till ditt område eller ett område du flyttar till kan du helt enkelt gå till leverantörens webbplats som du funderar på att ange och ange din adress.

Om du inte har några leverantörer i åtanke, finns det många platser tillgängliga som gör att du kan ange din adress och de kommer att få upp en mängd olika alternativ baserat på den angivna adressen.

bunt~~POS=TRUNC

Bundling är en annan sak som du måste tänka på innan du spenderar pengar på en ny tjänsteleverantör. Vissa företag erbjuder paketavtal som gör en handfull av dina utgifter lite billigare.

hand pekar på wifi

Om du till exempel har en mobiltelefonoperatör som debiterar dig 100 $ per månad för din telefontjänst och en NBN som debiterar dig 75 $ för tjänster, kanske du vill kontakta NBN för att se om de erbjuder paket. Om inte, kan det vara värt dina pengar att byta till en som gör det. Du kanske kan få en mobiltelefon och NBN-tjänster för mindre än $ 100 per månad.

PR-erbjudanden

Många av de tid som leverantörerna kommer att ha reklam erbjudanden som du kanske vill utnyttja. Det vanligaste kampanjavtalet är ett rabatterat pris under de första sex månaderna av ditt kontrakt.

Andra kampanjerbjudanden inkluderar saker som freebies eller ännu snabbare tjänster för mindre pengar. Var noga med att fråga om kampanjavtal med alla NBN-leverantörer som du vill köpa en tjänst från. Inte alla kampanjer listas på webbplatser hela tiden.

Add-ons

Tillägg eller annan populär funktion som många NBN-leverantörer har tillgängliga för sina kunder. De flesta tilläggspaket är i relation till underhållning. Detta kan innebära att leverantören inkluderar ett Netflix-abonnemang, specifika tv-kanaler eller videospelabonnemang.

netflix

Tjänster som detta är en del av buntning. Den bästa planen som du kunde hitta skulle vara en som erbjuder tjänster för internet, telefon och streaming. Även om detta varierar från person till person, skulle denna typ av bunt vara oerhört populärt hos majoriteten av kunderna.

Vanliga frågor om NBN PLAN

F: Vad är syftet med en NBN?

A: Huvudsyftet med en NBN är att föra tjänster som telefon och internet till kunder runt om i landet. De tillhandahåller även grossistbredband till detaljhandelsleverantörer i stora städer.

F: Är NBN bra??

A: Vi skulle inte skryta med det om det inte var det! Det nationella bredbandsnätverket har mycket snabbare hastigheter än ADSL. De priser de erbjuder är konkurrenskraftiga och många planer innehåller obegränsad data.

F: Vad innebär NBN-installationen?

A: Om utsidan av din egendom inte tidigare har konfigurerats för NBN-installation, kommer det att vara det första steget. De kommer att installera kablar eller fibrer, beroende på vilken typ av teknik som finns tillgänglig. Sedan installerar de en kabel om det behövs i ditt hem, tillsammans med en låda eller två. Om det behövs kan de hjälpa dig att konfigurera ditt internet så att du är redo att använda det så snart de lämnar!

F: Är NBN-installationen gratis?

A: Om du letar efter bara standard NBN-installation är det gratis! Detta inkluderar installationsprocessen som listas ovan!

F: Kan du använda NBN utan en aktiv telefonlinje?

A: Du kan absolut. Det finns inget behov av en aktiv telefonlinje för att NBN ska fungera. Du kan låta företaget installera NBN genom att använda koppartråd och telefonuttag som finns i ditt hem, men detta görs inte på alla tekniktyper.

F: Finns det alternativ till ett NBN?

A: Tekniskt, ja. Men när det gäller att jämföra saker som pris, data och hastighet finns det inget annat alternativ som mäter upp till NBN.

Sista ord

Tja, där har du det. Nu är du en expert på allt som har att göra med nationella bredbandsnätverk. Vi hoppas att du kunde hitta en leverantör ovanför som tjänster för din stad, har priser som faller inom din budget och som erbjuder konkurrenskraftiga hastigheter och datahastigheter. Innan du spenderar några pengar, se till att du tittar på kontraktets längd som en leverantör har för varje plan.

Se till att det belopp du betalar och mängden data du får är tillräckligt för hela ditt hushåll. Kom också ihåg att beroende på hur du och andra du lever med att använda Internet kan göra en stor skillnad när det gäller hur mycket data du behöver. Det kan vara bäst att gå med en obegränsad dataplan som har kvällshastigheter mellan 30 och 50 Mbps. Förhoppningsvis är du ett steg närmare att hitta den perfekta NBN-leverantören för dig. Lycklig shopping!

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me