Bästa VPN för Mac (recension 2020)

Du har äntligen fått din nya Mac. Tog dig tid att skryta av det till dina vänner, berättade för dem hur mycket bättre det är än deras datorer, och sedan gick i din överlägsenhet lite. Med allt detta är det dags att få ett VPN för att säkra din nya undermaskin.

Lätt, eller hur? Tja, inte riktigt.

Problemet är - trots att det är klart det bättre operativsystemet - många VPN-företag har varit tröga eller helt försummade att porta till Mac.

Många av de stora namnen startade på Windows och bestämde sig för att stanna där, vilket innebär att du behöver tredjepartsprogramvara för att de ska fungera på Mac. Sådan mjukvara har ett, låt oss säga, tveksamt rykte, och så om du kan undvika den vägen borde du verkligen.

Men snarare än att du måste gå igenom den hjärtskärande processen för att ta reda på hur VPN-oälskad din nya Mac är, har vi gjort det känslomässiga arbetet för dig. Vi har trålat genom den oförlåtliga Mac VPN-marknaden och hittat de företag som kommer att behandla ditt OS rätt.


Apple-logotyp

TLDR

Mac kan vara ett säkert operativsystem men dess integritetsåtaganden lämnar en hel del att önska.

Det är därför en VPN är så viktig för Mac-ägare. Den här artikeln täcker de bästa VPN-tjänsterna du kan hitta, Surfshark, NordVPN och ExpressVPN.

Vi gav Surfshark nicket till platsen en på grund av dess fenomenala pris och värde det ger.

Surfshark levererar alla aspekter som krävs av en VPN-kvalitet. Med en rimlig kostnad och väl optimerad för Mac, finns det inget att tycka om.

1. Surfshark - bästa övergripande val

Vad är Surfshark?

Surfshark lämnar inte Mac-system som en eftertanke, vilket gör det på nivå med sina andra operativsystemstyper som det också omfattar. Som en relativt nykomling i VPN-spelet var Surfshark noga med att inte avfärda Mac OS, VPN-appen som den erbjuder är ett väl skräddarsytt verktyg, snarare än en dåligt porterad kopia.

Med en kvalitetstjänsttjänst baserad på Brittiska Jungfruöarna och omfattande Netflix-kompatibilitet är det låga priset på Surfshark nästan för bra för att vara sant; men det motsvarar rigorösa tester i alla kategorier.

Låt oss titta på några av dess definierande funktioner:

 • Konkurrenskraftiga priser: Bara $ 1,99 per månad för ett helt 2-årigt abonnemang, och $ 5,99 per månad för ett enda år, det är en av de billigaste funktionella VPN: n på marknaden
 • Mac Användarvänlig: med funktioner som "Quick Connect" -knappen för val av direktanslutning är Surfshark en enkel och enkel att använda
 • Flygande färger: i en mängd olika prestanda, säkerhet, DNS-läcka och hastighetstest, kommer Surfshark alltid ut med en bra poäng, den enda blip är enstaka inkonsekvens med hastigheten, men dessa förbättras med varje patch
 • Den perfekta VPN-platsen: de brittiska Jungfruöarna är fria från det som är olyckligt känt som de 14 ögonen, en beryktad regeringsuppsamlingszon. Detta är inte en fara du behöver oroa dig för med Surfshark. I huvudsak finns det inga lagar som kan tvinga Surfshark att lagligen ge upp dina uppgifter.
 • Silent Canaries: En teckningsoption är ett sätt att informera användare om en regering har utfärdat en hemlig stämning om dem, Surfshark använder detta som en fråga om datatransparens och informerar alla användare om en sådan utfärdas. Men lyckligtvis kan denna VPN fritt skryta med att den inte har fått en enda stämning som har skickats till dem, eventuellt till följd av deras förebyggande användning av tullgarantierna.
 • Inga loggdata: bortsett från den obligatoriska e-postadressen, faktureringsinfo och diagnosrapporter, håller Surfshark ingen av dess användares data loggade, vilket innebär att det inte finns någon risk för att VPN skickar dina användningsdata vidare, eftersom de aldrig hade det i första hand!
 • Snabbdata: även om det är inkonsekvent mellan servrar är datahastigheten generellt hög, och du bör inte sitta kvar med någon irriterande fördröjning.
 • Dödsbrytare: Mac-versionen har en inbyggd Kill-switch, vilket innebär att det är lätt att snabbt avbryta alla tvivelaktiga anslutningar eller skadliga attacker.

Rekommenderar jag Surfshark för Mac?

Surfshark är en sällsynt pärla som ger över alla funktioner som gör det så imponerande på andra operativsystem till Mac, och allt för en så bra affär, detta är definitivt en vi skulle rekommendera.

För en liten prisökning jämfört med Surfshark kan du få allt som gjorde det förra bra, med några extra som kan svänga NordVPN för dig.

2. NordVPN - CIA Security

Vad är NordVPN?

NordVPN var länge bara Windows-baserad men har nu integrerat sin programvara för en smidig Mac-upplevelse också. Det är faktiskt så väl integrerat att du kan använda samma VPN-paket för två enheter med olika operativsystem.

Även om det är dyrare, innebär det långa track record och svindlande 5300+ servrar i 59 länder att det fortfarande är en VPN-värd att undersöka om du ser allvar med skydd och integritet för din Mac.

Låt oss titta på några av dess definierande funktioner:

 • Största serverval tillgängligt: Det finns ett så stort serverval du kanske kämpar för att bestämma! Lyckligtvis har NordVPN ett automatiserat urvalssystem om den stora volymen du väljer överväger dig!
 • Bred Netflix-kompatibilitet: Medan dess servrar inte kan skryta med en 100% Netflix-kompatibel hastighet, på 95%, är en kompatibel server aldrig mer än ett klick bort.
 • Användarvänlig: användargränssnittet är intuitivt och väldigt enkelt att navigera, till exempel är drag-and-drop-kartan en av de verkligen framstående användarorienterade funktionerna
 • Militärkryptering: Nordvpns säkerhetskryptering är av samma klass som den amerikanska militären använder, så en läcka är extremt osannolik.
 • Ingen loggning: ett viktigt krav för alla VPN. I sitt långa resultat har NordVPN aldrig blivit utsatt för att logga in data, så det finns ingen anledning att anta att de skulle bryta sitt löfte nu
 • Panama baserat: utan obligatoriska lagar om datalagring i Panama, är Nordvpn juridiskt fritt att rikta din trafik utan att göra en enda post, hålla dina data lagligt såväl som digitalt skyddade.
 • Dubbla servrar: om det redan militära skyddet som Nordvpn erbjuder inte är tillräckligt bra, fördubblar det! De erbjuder en tjänst som driver din internettrafik genom två separata VPN: er innan den når sin destination. Det är extremt svårt att spåra genom ett enda VPN, men två samtidiga serverkrypteringar är nästan omöjliga att bryta.

Rekommenderar jag NordVPN för Mac?

Det är en av de största VPN: er av en anledning, och en stor del av det är att de inte har försummat sina Mac-klienter. Även om en beprövad post inte övertygar dig ännu, innebär gratis rättegång och återbetalningsgaranti att det är värt att titta på.

Glöm inte att kolla in deras fantastiska julerbjudande, ett 3-årigt kontrakt för endast $ 3,49 per månad!

På No.3 är ExpressVPN fortfarande en kvalitetsprodukt som ger allvarligt skydd och anonymitet i ett paket som är väl optimerat för ett Mac OS. Extrakostnaderna och inkompatibiliteten med streaming är dess huvudsakliga problem.

3. ExpressVPN - Säkerhet och tillförlitlighet

Vad är ExpressVPN?

ExpressVPN är dedikerat till ditt skydd och anonymitet. Det är den produkt du väljer om du regelbundet hanterar värdefull data.

Även om det kommer till en högre kostnad och dålig strömmande kompatibilitet sätter det på nr3 på den här listan, är det fortfarande en VPN av hög kvalitet. Ännu viktigare är att det inte har några problem med sin Mac-kompatibilitet. Håller hastigheten, hållbarheten och användarvänligheten för den ursprungliga plattformen i den nya Mac-appen.

Det här är vad som gör det värt den extra kostnaden:

 • Snabbaste VPN på webben: ExpressVPN är extremt snabb, använd vilket test som helst, till exempel SpeedTest.net eller Fast.com och du kommer att blåsa bort.
 • Stort serverområde: med 3 000 servrar på 160 platser och 94 länder kanske det inte slår Nordvpn i stor volym, men när det gäller räckvidd och variation är det verkligen högst i ligan.
 • Intuitiv kill-switch: det finns ingen risk för oavsiktliga läckor, och om du ens för en sekund tappar anslutningen till VPN (även om du inte märker det) kommer den intuitiva dödsbrytaren snabbt att avbryta anslutningen
 • Kund först: ExpressVPN har en lång erfarenhet av att ta hand om sina kunder. Med ett snabbt och lyhört supportsystem kommer alla problem du har att lösas snabbt.
 • En säkerhet som matchar deras etik: Med ett krypteringsprotokoll av militär kvalitet och att klara varje Leak-test som vi genomför det är detta utan tvekan ett säkert system. ExpressVPN matchar detta med ett åtagande att aldrig logga in någon av dina känsliga info; och med en bas i de brittiska Jungfruöarna är detta ett rättsligt bindande åtagande.
 • Premium prissättning: om du letar efter en billig bas-VPN, kanske ExpressVPN inte är för dig. Men om du letar efter ett av de mest lufttäta VPN-säkerhetssystemen som är tillgängliga, är priset till $ 9,99 / mo för 6 månader eller $ 8,32 / mo för 12 månader en rimlig affär.

Rekommenderar jag ExpressVPN för Mac?

Om du regelbundet hanterar känslig information eller helt enkelt ser allvar med din integritet behöver du ExpressVPN. Ironclad säkerhet, rättsligt skydd och smarta säkerhetssystem betyder att detta är VPN-valet när du behöver anonymitet som går utöver.

Vad är en VPN?

Virtuella privata nätverk skapar en tunnel som gör det möjligt för webbsurfare att passera från deras enhet till internet av skyddar deras aktivitet från nyfikna ögon. Det betyder att medan du arbetar på vägen kan du få åtkomst till filer i ditt hem- eller affärsnätverk med färre oro för att någon hackar till din smartphone eller får åtkomst till din privata information. Det betyder också att dina anställda kan arbeta med känslig information var som helst utan att äventyra kundinformationens integritet.

vad är ett vpn-diagram

De bästa VPN: erna gör att det verkar som att din internetaktivitet äger rum i ett annat nätverk, från en annan plats. Detta gör att du kan se filmer och TV-program på Netflix i Kanada när du är på semester i Bahamas eller få det att se ut som din smartphone i Australien är i ett nätverk i New York. Det betyder att människor som bor i eller besöker länder där censur och förtryck är utbredd kan fortfarande smaka lite frihet i den virtuella världen.

Kort sagt, alla anledningar till att du skulle behöva säker, säker tillgång till information när du surfar på internet eller använder ditt molnbaserade konto är tillräckligt anledning för att använda en VPN.

Bästa VPN för Mac

Som jag sa, det är ett sorgligt faktum att många VPN-företag helt enkelt försummar Mac-datorer. Även av de ungefär 300 dedikerade Mac-VPN: nna finns det stora problem. En bra bit av dem gjordes för att fylla ett marknadsvakuum med en sämre produkt; trasiga appar, dataläckage och en katalog över andra problem plågar dessa VPN.

Bästa VPN för Mac (recension 2020)

Lyckligtvis migrerade några av de mest respekterade (men ursprungligen Windows-baserade) VPN: nna framgångsrikt till Mac och kan ge dig skydd såväl som på andra enheter. Vissa system, som NordVPN, migreras så bra att du kan synkronisera en enda VPN till en Mac och Windows samtidigt.

I allmänhet måste du vara extra vaksam när du söker efter ett Mac-kompatibelt VPN. Det finns alla normala problem för sekretess och säkerhet som loggningspolicy, leverantörs placering osv. plus, en mängd mer specifika frågor.

Den allmänna drivkraften för dessa specifika frågor är spridningen av fattiga VPN-leverantörer. Även större företag som ProtonVPN, IPVanish och TunnelBear har visat sig vara dåligt matchade för Mac. De lider av dodgy anslutningar, opålitlig säkerhet och ett generellt dåligt UI. Mac OS själv är relativt solid för integritet om den är korrekt konfigurerad, så det största problemet är med tillgängliga VPN-leverantörer, snarare än programvaran.

Det är därför vi föreslår en av dem på vår lista, det är helt enkelt inte värt att söka igenom alla fallgropar i Mac VPN: er när det hårda arbetet redan har gjorts åt dig! Surfshark, NordVPN och ExpressVPN representerar några av de få exemplen på helt Mac-kompatibla VPN-leverantörer.

Är gratis VPN: ar bra?

Det är frestande att bara hitta en gratis app på Google Play eller Apple Store. Det finns förmodligen hundratals av dem där ute.

Gratis VPN-appar kan dock komma med en dold kostnad.

Få utvecklare skapar en app av hjärtans godhet. De flesta vill tjäna pengar eller så behöver de marknadsföra en annan tjänst eller app, och de gör det på bekostnad av dina data och online-integritet. Du får långsammare hastighet och begränsad åtkomst om du inte byter till deras "premium" -tjänst, och de ser till att du informerar ofta med popup-uppmaningar. Eller så kommer de att sälja din information till tredjepartsannonsörer. Många håller loggar över din aktivitet och din IP kan fortfarande vara synlig för andra.

Om företaget använder sina egna domännamnservrar, dina data kan läcka. Med andra ord, ditt gratis, privata nätverk kanske inte är så hemligt eller gratis. Kommersiella VPN erbjuder en bra ROI. För en liten avgift har du tillgång till kryptering av militär kvalitet utan att hastighet eller integritet offras. Att betala för service innebär också att du också kan kringgå online trackers, cookies och irriterande annonser.

Slutsats

Mac är fylld med dumgy leverantörer och dåliga produkter, så gå efter en billig, kvalitetsprodukt som Surfshark som inte släpper dig. Den kommer att tillhandahålla allt du behöver för en Mac utan att förlora i de grundläggande VPN-egenskaperna säkerhet, integritet och anonymitet.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me