BetterNet Review – STAY AWAY om du värdesätter integritet

Om du tycker att någon VPN, även en gratis, är bättre än ingen alls, tänk igen. Skitfaktorn för vissa är bara för hög.


När du läser våra recensioner finns det en vanlig tråd som du kommer att se. Det är så ganska ofta inget VPN är bättre än ett gratis VPN. Betternet är en gratis VPN-tjänst som ännu en gång validerar vår åsikt.

Betternet vpn-logotypGratis VPN kan erbjuda dig alla förmåner i världen. Det finns dock ett skäl till varför de är gratis. De tjänar pengar på något sätt. Vanligtvis är det genom att sälja dina data eller genom att visa dig massor av annonser. Deras tjänster är vanligtvis inte säkra, de har ett begränsat antal servrar tillgängliga och de fungerar bara inte bra.

Till dess kredit, Betternet gör ett bättre jobb med att skydda dina data än några av de andra gratis VPN: er som vi granskade. Men när du läser den här recensionen kommer du att se varför vi inte inkluderade Betternet i vår lista över de bästa gratis VPN: erna.

Vem är Betternet?

Det kan vara första gången du hört talas om Betternet. Det är troligtvis för att de är ett relativt nytt företag som kom på scenen i mitten av 2015. Sedan företaget skapades växte de lite efter lite.

betternet vpn fördelarNaturligtvis är det främsta skälet till att människor lockas av dem VPN är helt gratis. Det kan användas på ett antal plattformar, allt från Android till Mac till Windows. Det finns även tillägg som kan användas i Chrome-webbläsaren och Firefox. Du får allt detta utan att ens betala ett öre. Det som är trevligt är att det inte finns något behov av att registrera sig, så att de inte har någon av dina personliga uppgifter, som ditt namn eller din e-postadress.

Fördelar:

 • En gratis VPN

Nackdelar:

 • Appen har skadlig programvara
 • Sparar vissa data
 • Ger tredje parter tillgång till data
 • IPv6 och IPv4 läckor
 • DNS läcker
 • Låg hastighet
 • Ofta tappade anslutningar

Hur tjänar Betternet VPN pengar?

betternet installera

Enligt Betternets webbplats är detta tjänsten är gratis eftersom de erbjuder gratis sponsrade appar. När du laddar ner mobilappen ser du en “installera app” -knapp. Genom att klicka på knappen får du annonser för andra applikationer du kan installera. Varje gång du installerar ett program gör Betternet kontanter.

De erbjuder videor. När du installerar appen ser du en knapp som säger "titta på en kort video". Genom att titta på videon hjälper du Betternet att tjäna pengar.

betternet vpn pengar

Betternet hävdar att den här modellen fungerar bra för dem. Användarna installerar de rekommenderade apparna och Betternet kan lysa på. De lovar att hålla sin tjänst gratis för alltid tack vare deras kunders stöd och lojalitet. De också hävdar att deras syfte inte är att tjäna pengar utan att helt enkelt täcka sina underhållskostnader.

Intressant nog avslöjade Betternet nyligen sin "premiumversion". Den här tjänsten skapades för att täcka utgifter som gratistjänsten inte täckte. Det är utformat för att lägga till servrar och tillhandahålla tjänster av högsta kvalitet för användare.

Vi har ett antal problem med detta. Det är mycket vanligt att höra människor säga att när du använder ett gratis VPN är du produkten. I grund och botten, vad detta betyder är att vad gratis VPN som Betternet säljer är dina data. De säljer sina riktiga kunder. De ger annonsörerna tillgång till dig. Detta innebär att fokus inte är att ge dig en bra produkt utan att ge annonsörerna tillgång till en bra produkt, dina pengar.

Malware Galore

betternet vpn ranking

En akademisk artikel med titeln "En analys av integritets- och säkerhetsrisken för Android VPN-tillåtna aktiverade appar" beskriver bara hur farligt Betternet VPN är när det gäller skadlig programvara.

Den akademiska artikeln visade att Betternet visade sig vara positivt för malware av 13 olika antivirusprogram. Denna studie understryker vikten av att se bortom betyg på en tjänst som Google Play. Användare kan bedöma mjukvaran mycket högt, men det beror på att de inte vet vilken skada programvaran potentiellt gör dem och deras integritet.

Om du litar på Betternet VPN?

betternets integritetNu vet du förmodligen hur vi känner oss i ämnet. Men vi skulle vilja ta några minuter och titta på Betternets integritetspolicy och se hur den jämför med de bästa VPN som vi har granskat.

Rätt utanför fladderträet, när vi tittar på sekretesspolicyn ser vi några saker som ger oss anledning till oro. Betternet VPN säger att de inte identifierar dig. Men de fortsätter med att säga att de samlar in information som du delar, som de använder för att stödja sin produktreklam. Med andra ord, de tar din information och ger den till andra.

betternets tredje parts policyNär du läser .8 .2 i deras villkor anger de tydligt att när du använder sin gratistjänst kan din personliga information vara tillgänglig för en tredjeparts innehållsleverantör. Om du väljer att använda en produkt eller tjänst från tredje part eller på något sätt interagera med dessa parter, Betternet VPN har inget ansvar för din säkerhet.

Tja, åtminstone varnar de dig.

Varför tillåter Betternet skadlig programvara och spårning av sina applikationer??

Dessa verktyg tillåter dem att samla in dina data. Detta är det bästa sättet för dem att tjäna pengar på sin gratis VPN-applikation. När dina uppgifter har samlats in kan de säljas eller användas för att rikta in dig med annonser som är skräddarsydda efter dina upplevda gillar. Detta i sin tur betyder intäkter för Betternet. Sanningen ska sägas, detta är affärsmodellen för de flesta gratisappar som du laddar ner.

Det är den gratis tjänsten, är den betalda tjänsten något bättre?

För att få tillgång till premium Betternet VPN måste du först ladda ner gratis VPN. När det har installerats får du de steg som krävs för att gå igenom installationsprocessen.

Här har du möjlighet att starta sju dagars rättegång. Innan du kan börja rättegången måste du dock göra det ge Betternet ett gäng av din personliga information.

betternet vpn gratis rättegång

Priset du betalar varierar beroende på hur länge du prenumererar på produkten. Ju längre du prenumererar, desto större är din lojalitetsrabatt. Du har möjlighet att prenumerera på en månad, sex månader eller ett år.

Priset på en månad är $ 11.99. Men om du betalar för året i förväg, sjunker månadspriset till $ 2,99. Om du väljer den sju dagar långa prövningen och du inte avbryter ditt prenumeration förnyas ditt prenumeration automatiskt till 11,99 dollar.

När du anger din betalningsmetod ställer du automatiskt in en återkommande faktureringsprocess. Om du glömmer att säga upp avtalet innan abonnemanget upphör, Betternet debiterar dig för en annan tidsperiod, en månad, sex månader eller år.

Enligt Betternets återbetalningspolicy kan du få ett förhållandevis återbetalning av ditt aktuella abonnemangsbetalningsbelopp. Om kontot avslutas på grund av brott mot villkoren finns inga återbetalningar tillgängliga. Alla återbetalningar ges enligt Betternets bedömning och de förbehåller sig rätten att neka ditt återbetalning av någon anledning, eller utan någon anledning alls.

Säkerhetsinställningar

När du har installerat Betternet VPN-klienten kan du bli förvånad över att få veta att det inte finns någon dödsbrytare, ingen startkontroll och inga läckeskyddsalternativ. Tar vi det eftersom de har NULL-säkerhet?

Som nämnts måste du hantera dina betalningsuppgifter när du registrerar dig för den kostnadsfria sju dagars rättegången. Det beror på att du inte har ett konto hos Betternet. Det finns ingen plats du loggar in för att titta på dina betalningar, granska fakturor eller avbryta tjänsten.

Det finns alternativet att avbryta prenumerationer från en mobil enhet. Men vad händer om du betalade på skrivbordet? Av säkerhetsskäl, om du bestämmer dig för att använda rättegången och betala med ditt kreditkort, testa tjänsten under en dag eller två och avbryt den direkt om du tycker att det är nödvändigt. Detta kommer att ge dig tid att gå igenom riggullet att bryta sig fri från tjänsten.

Var ligger Betternets servrar?

betternet platser

När du använder gratistjänsten finns det inget alternativ att välja den server du ansluter till. När du använder premiumalternativet kan du ansluta servrar som finns i:

 • Förenta staterna
 • kanada
 • Nederländerna
 • Tyskland
 • Japan
 • Storbritannien

Du får inte välja specifika servrar, bara regioner.

Serverhastighet

betternets hastighetsresultatServerhastigheten var problematisk oavsett om vi hade att göra med gratisversionen eller den betalade versionen. Nedan följer ett baslinjehastighetstest som utvärderar nätverket.

betternet hastighet resultat 2Och här är den ansluten till den optimala servern på Betternet.

Oavsett om du försöker ansluta till servrar i Europa eller USA, du får ofta DNS-felets. När du kan ansluta till deras tjänst är resultaten du får mycket inkonsekventa.

Vad är vår slutliga dom?

Åh, vi älskar absolut Betternet och tycker att alla bör använda den betalda tjänsten. Medan du är på det, ta en pistol och skjut också din egen fot.

Nej, men på allvar, Betternet är en av de värsta VPN som vi någonsin har granskat. Servrarna är opålitliga. De har lite eller inget stöd. Det finns inga funktioner, och det finns en hel mängd sekretessproblem. När det gäller att avblockera strömmande webbplatser var resultaten i bästa fall tveksamma. Och även om vi kunde komma runt geobegränsningar, serverns hastighet var så långsam att strömningen var utom omöjlig.

Vi känner oss dåliga för dem som har lockats av gratis godis, bara för att hamna i ingefära bröd huset. Var inte en av dessa människor

Ett annat alternativ - NordVPN

Om du letar efter en VPN-tjänst av hög kvalitet rekommenderar vi NordVPN. NordVPN har över 5 000 servrar runt om i världen, har en tydlig ingen loggningspolicy, erbjuder enastående kundsupport, har servrar specifikt utformade för att komma runt geobegränsningar och är prisvärda.

NordVPN är användarvänligt och har enkel programvara. De har åtagit sig att skydda sina kunders integritet. Med detta toppnivå VPN, du behöver inte oroa dig för dolda avgifter eller klausuler. De försöker inte sälja produkter, och du kan använda tjänsten på upp till fem enheter med bara ett prenumeration.

Varje av NordVPN: s servrar tar sig runt geobegränsningar för tjänster som Netflix. Eftersom de finns finns i Panama, du är skyddad från ett antal statliga övervakningsprogram som hotar att äventyra din integritet.

NordVPN har stjärnkundsupport och erbjuder en 24/7 livechatt.

Det tillåter P2P-tjänster och erbjuder planer som sträcker sig från $ 2,99 per månad till $ 11,99 per månad. Och även om det här priset kanske är lite dyrare än några av de andra VPN: erna på marknaden, är det viktigt att komma ihåg att med VPN: er får du det du betalar för.

Ibland, gratis kommer till ett ännu högre pris. Ta din integritet på allvar och investera i en bra VPN. Förhindra vad som kan ha varit en stor katastrof från att hända. Gå med NordVPN.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me