CyberGhost – Bra men inte bra (våra fullständiga testresultat)

Den här är ganska bra. Inte perfekt, tänk på dig men ganska bra. Du kan göra värre för mycket mer pengar.


På sin webbplats talar Cyberghost om att de är en "viktig anhängare och främjare av medborgerliga rättigheter, ett fritt samhälle och en okensurerad internetkultur."

Enligt vår mening är det en ganska bra plats att börja.

Detta rumänska företag grundades 2011, men det förvärvades nyligen av Crossrider Limited och Robert Knapp. Som sådant verkar de beredda att erbjuda kontinuerligt förbättrade tjänster som kan hjälpa företaget att räkna med ännu högre i VPN-tjänstrankingen. CyberGhost påstår sig leverera sina tjänster till mer än 20 miljoner människor över hela världen. Dessutom erbjuder CyberGhost solida protokoll med OpenVPN och IPSec, bland andra. Med AES-256-bitars kryptering är det lätt att se att din integritet och anonymitet garanteras med den här tjänsten.

CyberGhost är utformad för att effektivt dölja din IP-adress medan du surfar, och inkluderingen av en kill switch innebär att du kan bläddra utan att oroa dig för att avslöja din verkliga plats och identitet.

Du kan till och med ha upp till sju enheter samtidigt anslutna till CyberGhost, vilket är perfekt för alla med många datorer, surfplattor och smartphones.

Cyberghost-översikt

FeaturesInformation
användbarhet: Lätt att använda
Loggningspolicy: Ingen loggpolicy
Serverstorlek: 3000 ++ servrar
Serverdistribution: 59 länder
Stöd: Live chat
torrenta: Tillåten
Strömning: Tillåten
VPN-protokoll och kryptering: OpenVPN, L2TP och IPSec-protokollet; AES 256-bitars kryptering
Huvudkontor: rumänien
Pris: $ 2.75 / month
Officiell hemsida: https://www.cyberghostvpn.com

En lösning med flera plattformar

hur cyberghost fungerarOavsett om dina enheter kör Mac, Windows, iOS eller Android är de kompatibla med CyberGhost. Avancerade användare kommer att uppskatta möjligheten att också ansluta sina Linux-enheter och ansluta tjänsten till en router.

Även om det inte är lika omfattande som andra industriledare, har CyberGhost också ett relativt robust urval av servrar som finns runt om i världen. Allt detta är tillgängligt till ett överkomligt pris men det är definitivt inte en gratis vpn.

Andra VPN-leverantörer erbjuder något bättre säkerhetsprotokoll och något snabbare dataöverföringshastigheter förutom mer expansiva servernätverk. ändå, CyberGhost är ett utan tvekan fast val.

Säkerhet och kryptering

crack-aes-256

Även om CyberGhost inte vidtar säkerhetsåtgärder till extremerna som vissa andra leverantörer gör, ger de fortfarande branschledande skydd. Detta inkluderar olika VPN-protokoll, inklusive mycket föredraget OpenVPN-protokoll. IPSec och L2Tp finns också tillsammans med några andra. Att kunna välja lämpligt protokoll är ett stort plus för många mer sofistikerade användare.

Förutom pålitliga protokoll får du AES-256-bitars kryptering. Det är den typen av kryptering som används allmänt av regeringen och militären. Du kan lita på att din webbtrafik kommer att bli krypterad på en nästan okrossbar nivå.

Om du föredrar att använda TOR utöver ett VPN är CyberGhost ett bra val för dig. Denna VPN är perfekt kompatibel med TOR. De som känner behov av ännu mer säkerhet kanske vill kolla in dubbelkrypteringsfunktionen, vilket innebär att autentiseringsdata och VPN-data båda är krypterade.

CyberGhosts serverplatser

För närvarande har CyberGhost en totalt 3 066 servrar. Detta är mycket mer än de flesta VPN-leverantörer kan erbjuda, men inte lika bra som vad som är tillgängligt genom några av de bästa VPN-företagen. CyberGhosts servrar är distribuerade över 59 länder och företaget säger att de ständigt strävar efter att få fler servrar online på ett växande mångfald av platser.

I USA hanterar CyberGhost mer än 500 servrar, med ytterligare 89 i Kanada. De har inga servrar i Mexiko, men det finns tio på Costa Rica. Täckningen i Sydamerika är ganska bra jämfört med andra leverantörer. Servrar finns i Colombia, Brasilien och Chile.

Liksom för många andra VPN-företag är täckningen i Afrika ganska begränsad. Trots detta finns servrar i Sydafrika och Kenya. Mellanöstern är på liknande sätt underrepresenterad, med nio servrar som finns i Israel och 10 finns i Pakistan, en ovanlig inkludering bland många VPN-leverantörer.

Servrar överallt

cyberghost-serverplatser

Europa är omfattande täckt från Portugal till Ukraina och från Island till Grekland. Även mindre nationer som Albanien, Bosnien och Hercegovina, Vitryssland, Cypern, Estland, Litauen, Lettland, Moldavien, Makedonien, Serbien, Slovenien och Slovakien omfattas.

Servrar som finns i Hong Kong, Indonesien, Indien, Japan, Sydkorea, Malaysia, Singapore, Thailand och Vietnam betyder att den asiatiska regionen är väl representerad. Nya Zeeland och Australien omfattas på liknande sätt av hundratals servrar.

Vissa VPN-tjänsteleverantörer använder en kombination av fysiska och virtuella servrar. Fysiska servrar är faktiskt inrymda på den geografiska platsen de tilldelas. Emellertid kan virtuella servrar vara var som helst och laddas med mjukvara som gör att det verkar som om de är belägna i det land där VPN-tjänsten säger att servern finns.

Det finns inget i sig fel med denna praxis. Vissa VPN-användare är dock oroade över i vilket land deras webbtrafik dirigeras. Ur sitt perspektiv skulle de mycket hellre ta itu med fysiska servrar bara så att de vet exakt vart deras data går.

CyberGhost använder en kombination av fysiska och virtuella servrar. En representant från företaget konstaterar att majoriteten av dess servrar är fysiska. De har emellertid en grad av virtualisering på nästan 350 av sina servrar. Användare för vilka detta är ett problem kommer gärna att få veta att dessa virtuella servrar faktiskt finns i landet enligt beskrivningen.

Använda BitTorrent eller P2P med CyberGhost

fildelningsvektorMänniskorna på CyberGhost verkar vilja att deras kunder ska ha så mycket frihet som möjligt under sina onlineupplevelser. Som ett resultat är P2P-fildelning och BitTorrent tillåtet via den här tjänsten. Medan andra leverantörer kan begränsa användare till vissa servrar för detta ändamål eller andra tillåter inte denna aktivitet helt, CyberGhost använder inga sådana begränsningar.

Många människor kommer också gärna att veta att CyberGhost vidare använder servrar som är specifikt utformade för att förbättra streamingupplevelsen. Det här är bra nyheter för människor som vill kunna använda sin VPN medan de tittar på Netflix, Amazon Prime eller andra streamingtjänster.

CyberGhost-hastighetstestresultat

Sammantaget erbjuder CyberGhost ett ganska bra paket med funktioner. Saker verkar falla isär i hastighetsavdelningen. Benchmark-testning innan VPN startades gav överföringshastigheter på 98,71 Mbps och överföringshastigheter på 53,00 Mbps. Att slå på CyberGhost innebar att saker och ting blev monumentalt långsammare. Anslutning till den amerikanska servern i New York resulterade i nedladdningshastigheter på 18,41 Mbps och uppladdningshastigheter på 7,12 Mbps.

resultat för cyberghost-hastighetstestMed dataöverföringshastigheter så låga kan du lika gärna använda ett gratis VPN. Det förbättrades när du använder en server i Amsterdam. Nedladdningshastigheterna förbättrades till 51,10 Mbps medan uppladdningshastigheterna ändrades till 21,10 Mbps.

Resultaten från hastighetstester i Hong Kong och London var sämre. Hong Kong innehöll nästan identiska nedladdnings- och uppladdningshastigheter i riket 4,0 Mbps medan nedladdningshastigheter i London i genomsnitt 5,63 Mbps och 15,65 Mbps för uppladdningshastigheter.

CyberGhosts loggningspolicy

En av de mest kritiska funktionerna som alla VPN-leverantörer kan erbjuda är att de inte håller register över sina kunder. När allt kommer omkring är orsaken till att människor väljer att använda ett VPN i första hand att minimera intrång på deras integritet. De vill veta att deras känsliga data inte är i riskzonen och att ingen noggrant övervakar hur de tillbringar sin tid online.

Detta är avgörande eftersom om VPN-leverantörer höll register som Internetleverantörer gör, skulle det besegra VPN: s syfte. Om brottsbekämpande eller andra statliga myndigheter beslutar att kräva kundregister från ett VPN-företag är det alltid att föredra om de har få eller inga poster att tillhandahålla.

Följaktligen är det inte ovanligt att se VPN-tjänster skryta med sina "ingen loggning" -policy. Dessa policyer följs sällan i någon strikt mening. Istället visar en sekretesspolicy eller villkoren för tjänsten att vissa VPN-leverantörer faktiskt har relativt omfattande register.

cyberghost kommentarDetta är INTE fallet med CyberGhost. Deras läge i Rumänien hjälper verkligen situationen eftersom detta land inte är en del av det 14 ögonövervakningsnätverket. De delar inte mycket data med andra länder, och deras lagar om data och registrering är praktiskt taget noll. Detta innebär att du kan lita på att dina onlineaktiviteter inte övervakas och lagras någonstans där de kan nås senare.

CyberGhost gör det ganska tydligt på deras webbplats att de inte har med spårningsdata. Detta innebär inga register över användarens surfhistorik, innehållet i deras data eller till och med deras sökpreferenser. Företaget behåller inte ens anslutningsloggar, så ingen övervakar när och hur länge du loggar in på Internet.

Prissättningsalternativ för CyberGhost

Alla faktureringsalternativ för CyberGhost inkluderar åtkomst till var och en av företagets servrar och möjligheten att anslut så många som sju enheter på en gång. Kundsupport tillhandahålls dygnet runt, och appar finns tillgängliga som är kompatibla med Mac, Windows, iOS, Android och mer.

cyberghost-prissättning

Kunder som väljer att betala från månad till månad betalar $ 11.99 varje månad. Rabatter är tillgängliga för personer som köper ett år eller mer av tjänsten i förväg. Ett års paket kostar $ 4,99 per månad medan det tvååriga paketet kostar $ 3,79 per månad. Den billigaste affären är att gå med det treåriga paketet till $ 2,75 per månad.

Med tanke på CyberGhosts ganska långsamma dataöverföringshastigheter kanske det inte är vettigt att investera i ett, två eller tre års åtagande förrän du är säker på att produkten verkligen är livskraftig för dig. Det kan vara bäst att köpa ett månads abonnemang för att ge dig själv tid att prova tjänsten innan du köper ett större paket. Alternativt är en 30-dagars återbetalning tillgänglig på alla paket om du bestämmer dig för att inte behålla tjänsten.

Betalningsalternativ inkluderar PayPal och kreditkort. Om du vill förbli verkligen anonym, då du kan också betala med Bitcoin.

Rekommenderas CyberGhost - Ja

Som VPN har CyberGhost mycket att göra. Dess säkerhet är solid med AES-256-bitars kryptering, och det är verkligen trevligt att ha en mängd olika VPN-protokoll att välja mellan. Att dessa protokoll inkluderar OpenVPN och IPSec är bra nyheter för människor som är oroliga för säkerhet. Alternativet för dubbelkryptering kan också vara särskilt värdefullt för människor som är angelägna om att undvika de nyfikna ögonen från totalitära regimer.

cyberghost proEn annan sak som gör CyberGhost till ett attraktivt VPN-alternativ är positiv användarupplevelse. Det är anmärkningsvärt enkelt att installera och starta, vilket innebär att du kan vara igång på mindre än fem minuter.

Användbarheten är stor när du är inne i CyberGhost-appen. Allt verkar vara rätt till hands och du behöver inte jaga mycket för att ta reda på hur du genomför de mest grundläggande operationerna. Om användare önskar det är det möjligt att konfigurera appen så att den automatiskt startas med bara ett klick.

CyberGhosts ingen loggningspolicy är också en definitivt plus, särskilt för dem som verkligen är känsliga för frågor som rör integritet och anonymitet online. Men detta företag snubblar verkligen när det gäller hastighet. En VPN som har ett nätverk på mer än 3 000 servrar bör kunna leverera bättre överföringshastigheter. En lite avmattning förväntas varje gång en VPN används, men CyberGhost-hastighetstestresultaten är inget annat än en besvikelse.

Tänk på att användarupplevelser kan variera mycket beroende på datorsystemet och var användaren befinner sig i världen. Utan tvekan har CyberGhost tusentals kunder som är helt nöjda med hastigheten på sin surfupplevelse. Testresultaten som visas här visar helt enkelt att du kanske vill ha CyberGhosts återbetalningsregler i åtanke om du inte är nöjd med tjänsten.

Snabbproblem åt sidan erbjuder CyberGhost alla funktioner och säkerhet som du kan förvänta dig av en betald VPN-tjänst. Därför rekommenderas CyberGhost.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me