E-sikkerhedsvejledning: Beskyt dine børn på Internettet i dag

Forældre troede, de havde det hårdt, før Internettet kom med. Tidligere generationer havde simpelthen ingen idé om, hvad der ville komme næste.


I de senere år har Australien oplevet en stigning i identitetstyveri og andre internetforbrydelser. Så sent som i sidste måned har den australske regering været nødt til at undersøge en online penetration af de liberale, nationale og Labour politiske partiers netværk.

I februar 2019 måtte Department of Parliamentary Services (DPS) udstede nye adgangskoder til parlamentsmedlemmer og personale. Denne proces fandt sted, efter at det australske Cyber ​​Security Center (ACSC) identificerede en ondsindet indtrængen i Parlamentets computere.

Internetsikkerhed for børnDenne undersøgelse gjorde ACSC også opmærksom på angrebene på de politiske partiers netværk. Heldigvis blev den ondsindede aktivitet identificeret, før enhver valgforstyrrelse kunne finde sted. Efter dette hack på Australiens parlament er ACSC begyndt at aktivt hjælpe med at forsvare de politiske partiers online identitet.

Bill Shorten, Labour-leder, sagde, at "Australien ikke er fritaget eller immun fra den slags ondsindede aktivitet, vi har set andre steder." Politiske partier kan være små organisationer, men de indsamler og bruger enorme mængder data om samfund og vælgere.

Med computere, der overvåges døgnet rundt, var hackere stadig i stand til at planlægge og levere ondsindede angreb. Denne kendsgerning får beskyttelse af enkeltpersoner, og personlige computere virker næsten umulige. Det behøver dog ikke at være umuligt.

Ved første øjekast kan det synes at være den eneste mulighed at fjerne internettet fra dit hjem for at beskytte dit privatliv og identitet. Det er dog vigtigt at huske, at internettet også er et værdifuldt værktøj.

Børn og Internettet

Forældre har et hårdt job, når det kommer til Internetsikkerhed. Børn i alle aldre bruger nu en betydelig del af deres fritid online, hvad enten det er fra en smartphone, tablet eller traditionel computer.

børn, der bruger internettet til skadelig aktivitetFor børn er internettet blevet deres primære kilde til nyheder, underholdning og kommunikation. Men internettet udgør også en række trusler, især dem, som yngre mennesker måske ikke ser komme.

Forældre er nødt til at holde en åben diskussion med deres børn om, hvilke typer apps og websteder de bruger, og hvad der tæller som passende opførsel online. Dette er både for deres egen sikkerhed og for andres sikkerhed, som cyberbulling forbliver en farlig styrke i det moderne samfund.

Der er forskellige guider til rådighed for at hjælpe dig med at holde dit privatliv og børnesikker online, men mange af disse guider er for generelle eller for ude af kontakt med moderne teknologi til at være til stor nytte i nogle situationer. Disse tip hjælper dig med at beskytte dit privatliv, mens du beskytter børn ved at give et stort udvalg af sikkerhedstips og information.

Når du indstiller dit husstands internetregler, skal du overveje følgende tip og forslag.

1. Find en betroet virusscanner

Du skal have en stærk virusscanner installeret på enhver computer i dit hjem, der kører Microsoft Windows-operativsystemet. Det er endnu vigtigere for de bærbare computere eller desktops, som du deler med dine børn. De prøver muligvis at downloade filer fra risikable websteder, der kan indeholde malware eller anden smitsom software.

Når du indstiller dine virusscannerindstillinger, skal du sørge for, at værktøjet er konfigureret til automatisk scanne eventuelle nye filer, der er tilføjet til din harddisk. Applikationen skal også have lov til at opdatere sig selv regelmæssigt, så du kan være sikker på, at du og din familie har den seneste beskyttelse mod trusler udefra.

Anbefalet Antivirus-software
 • Avast Antivirus - Avast har signaturbaseret malware-detektion og virusdetektion i realtid. browsing og e-mail-beskyttelse, og det leveres også med en browser-plugin, der advarer surfere om potentielt farlige links og en annonceblokerer.
 • AVG Antivirus - Erhvervet i 2016 af Avast, AVG er en anden velkendt antivirus-software, der også har stærke malware-detekteringsfunktioner og virtuelle virusbeskyttelse. Det er kendt, at AVG har mere omfattende kapaciteter, når det kommer til beskyttelse af malware, på grund af deres sporingsteknologi for opførsel af malware.
 • Bitdefender Antivirus - Stærk sikkerhedspakke rundt omkring, kendt for at have næsten 100% angrebbeskyttelse, når du bruger Mac OS. Bitdefender har avanceret forhindring af trusler mod netværk, ransomware-beskyttelse i flere lag med ransomware-afhjælpning og store forældrekontrolfunktioner.
Nyttige vejledninger til installation og opsætning
 • Sådan installeres Avast Antivirus
 • Sådan installeres AVG Antivirus
 • Sådan installeres Bitdefender Antivirus

2. Begræns skærmtid

begrænse skærmtidEn af de smarteste ting, som en forælder kan gøre for at beskytte deres barn online, er at blot kontrollere mængden af ​​tid brugt online. Indstillinger af disse slags grænser minder dine børn om, at internettet skal ses som et værktøj og ikke som underholdning hele dagen. Det er ikke en nem ting at gøre i disse dage med så mange internetforbundne enheder i hjemmet, fra computere til smartphones til stemmeassistenter.

En nem regel at håndhæve er at have ingen smartphones ved middagsbordet. Du kan også vælge at kun have en enkelt delt computer i et af de vigtigste opholdsområder, som tvinger alle familiemedlemmer til at skifte med internettet og vænne sig til ikke at være tilsluttet på alle tidspunkter af dagen. Indtil vanen er bygget, anbefaler vi, at du bruger en forældrekontrol-software til at lette ændringerne i længden af ​​dine børns webaktivitet. Dette vil udjævne processen med at bevare kontrollen for dig og forenkle implementeringen af ​​eventuelle nye hjemmebestemmelser, du opretter.

Anbefalet forældrekontrol-software
 • Norton Family Premier - Nortons forældrekontrol-software gør det nemt for forældre at kontrollere mængden af ​​tid, deres børn bruger, online. Flere funktioner er inkluderet som øjeblikkelig lås, videoovervågning, søgetilsyn, overvågning af sociale netværk og tilsyn med placering.
 • Kaspersky Safe Kids - Et andet velkendt sikkerhedsfirma, Kaspersky Safe Kids giver forældre mulighed for at overvåge aktiviteter på sociale medier og har GPS-sporing. Softwaren giver også folk tips fra ekspert børnepsykologer til den aktuelle børns adfærd, der ses på baggrund af aktiviteten.
 • Qustodio - Forældre får mulighed for at kontrollere og gennemgå rapporter på alle enheder gennem en webportal med Qustodio. Softwaren er udstyret med smarte filtreringssystemer, tidskontrolindstillinger og granulær analyse af webaktivitet.
Nyttige guider til opsætning af forældrekontrol-software
 • Sådan installeres og konfigureres Norton Family Premier
 • Sådan installeres og konfigureres Kaspersky Safe Kids
 • Sådan installeres og konfigureres Qustodio

Hvis du mener, at en forældrekontrol-software er for meget kontrol, er din bedste mulighed ikke at håndhæve en regel, men at indføre nye familieaktiviteter, der begrænser deres tid alene med en enhed, der forevrer internetmisbrug.

3. Begræns Wi-Fi-zoner

I forbindelse med at indstille tidsgrænser for internet bør forældre overveje at oprette specifikke zoner i huset, hvor smartphones og computere ikke skal bruges. En populær strategi er at begrænse børn fra at tage computere eller tablets i deres soveværelse, hvor de kan blive fristet til at blive online om natten.

Visse wi-fi-routere kan konfigureres til at kontrollere, hvor langt signalet når ind i forskellige dele af et hjem. Forældre bør være mindre bekymret med at give internetadgang til hvert hjørne i hvert værelse, og mere bekymret med at begrænse wi-fi-adgang til områder, hvor de kan overvåge deres børns online adfærd. Tjek denne fantastiske ressource for en detaljeret tutorial: https://www.techwalla.com/articles/how-to-limit-a-wifi-signal.

Alternativt, hvis det hele ser ud som for meget arbejde, kan du nærme dig løsningen forskelligt ved at begrænse internetforbruget efter bestemte perioder. Læs mere om kontrol af internetforbrug ved hjælp af routeren.

4. Brug en Safe Search Engine

Kraften fra Google kan forbinde en person til et væld af information fra kilder over hele verden. Naturligvis er faren med denne form for værktøj, at du er bundet til at snuble over upassende eller ondsindet websteder når du surfer på Internettet. Når det kommer til børn, er det kritisk at kontrollere, hvilke typer information de har lov til at søge efter online.

hvordan søgemaskinen fungerer

Der er et antal børnevenlige søgemaskiner, som forældre kan konfigurere på deres hjemmecomputer. Disse sider har mere farve og interaktivitet end den traditionelle Google-hjemmeside, og de sikrer, at de eneste viste resultater vil være passende for det aldersinterval, du har valgt. Når du har valgt en søgemaskine til at stole på, skal du sørge for at indstille den som standard søgemaskine på deres enhed eller den hjemmeenhed, de bruger.

Vejledning til ændring af standardsøgemaskine i browseren
 • Sådan ændres standardsøgemaskine på Google Chrome
 • Sådan ændres standardsøgemaskine på Safari
 • Sådan ændres standardsøgemaskine på Mozilla Firefox
 • Sådan ændres standardsøgemaskine på Microsoft Edge

5. Overvej webfiltrering

Bare det at instruere dine børn til at bruge specifikke søgemaskiner vil ikke være nok til at kontrollere deres webadfærd. Hvis du giver dem fuld adgang til en browser, vil de stadig være i stand til at finde og se farlige eller upassende websteder. Populære applikationer som Google Chrome, Mozilla Firefox og Microsoft Internet Explorer tilbyder kun et begrænset sæt forældreindstillinger, så det skal du også overveje at investere i et separat softwareprogram.

Uanset om du bruger Windows- eller Mac-operativsystemet derhjemme, kan du finde en række software-værktøjer til at tilføje beskyttelse til hjemmecomputere. De fleste af disse hjælpeprogrammer giver dig mulighed for at konfigurere separate brugerkonti med forskellige indstillinger, herunder hvilke webadresser der er tilladt og hvilke der er blokeret. Du kan også begrænse dine børn til kun at besøge websteder med HTTPS, hvilket betyder, at deres sessioner online vil være sikre og krypterede. En anden mulighed end en anden software er ved at bruge din routers indbyggede funktioner.

Se denne vejledning til, hvordan du bruger din router til webfiltrering og andre muligheder for forældrekontrol: https://www.cnet.com/how-to/how-to-use-your-routers-parental-controls/

6. Tilføj forældrekontrol på mobile enheder

Når det kommer til smartphones og tablets, har forældre en række måder at tilpasse Android- og Apple iOS-operativsystemerne til brug for deres børn. Ligesom med webbrowsere, mål er at holde upassende indhold væk fra dine børns øjne, samtidig med at deres personlige oplysninger holdes sikre.

På Android er det bedste sted at starte med Google Family Link-app, som fås som en gratis download. Det hjælper dig med at oprette en børnevenlig Google-konto, der vil være knyttet til din egen eksisterende konto. Derfra kan du konfigurere kontoen på dit barns telefon eller tablet og vælge fra en række indstillinger, herunder indholdsfiltrering og appbegrænsninger.

Tjek denne vejledning: Sådan installeres og opsættes Google Family Link

Med en iPhone eller iPad håndteres forældrekontrol gennem menuen "Begrænsninger" i appen Indstillinger. Først bliver du bedt om at indstille en speciel adgangskode til styring af disse indstillinger. Så ser du en liste over skift, der lader dig vælge, hvilke apps og funktioner du vil have, at dit barn skal kunne bruge. Du kan også blokerer eksplicit indhold fra at vises i appen Musik og podcasts.

Tjek denne vejledning: Sådan navigeres gennem iOS 12-forældrekontrol

7. Overvåg konti på sociale medier

gennemsnitlig daglig brug af tid på sociale medierYngre generationer, især teenagere, tilbringer størstedelen af ​​deres onlinetid med sociale netværk. Facebook og Twitter er fortsat to af de førende platforme, selvom apps som Instagram og Snapchat fortsætter med at stige i popularitet. Intet barn under 13 år skal have adgang til at registrere sig på et socialt netværk, men selvfølgelig vil du måske føje et par år til den regel afhængigt af dit barns modenhed.

Som en generel praksis skal du opfordre dine børn til at begrænse deres sociale netværksinteraktioner til mennesker, som de kender i det virkelige liv. Lær dem at komme til en voksen, hver gang de bliver kontaktet af en fremmed online. Sørg også for at overvåge, hvordan de bruger fotos og video på deres sociale mediekonti ved hjælp af software til forældrekontrol.

For flere tip til overvågning af dit barns brug af sociale medier, se denne artikel fra parenting.com

8. Rapporter cybermobning

Som en del af din sociale medieovervågning skal du være på udkig efter enhver indikation af cybermobning, både udgående og indgående. Du kan ofte opdage symptomer på cybermobning lige fra dit barns adfærd. Hvis de begynder at trække sig tilbage fra samtaler eller pludselig bliver mere antisociale, skal du straks begynde at stille spørgsmål og finde ud af, hvordan deres online venskaber har været.

cybermobning efter kønskort

For at hjælpe med at være proaktiv skal du have hyppige samtaler med dine børn om hvad der udgør cybermobning og hvad de skal gøre, hvis de støder på det. Fortæl dem, at de til enhver tid kan tale med dig om disse problemer og ikke behøver at føle sig flov.

Flere tip til effektiv behandling af cybermobning som forælder
 • https://www.connectsafely.org/cyberbullying/
 • https://www.parents.com/kids/problems/bullying/18-tips-to-stop-cyberbullying/
 • https://kidshealth.org/en/parents/cyberbullying.html

9. Beskyt personlige oplysninger

Da internettet er en så vigtig del af børns liv, kan de synes, det er sikkert at dele deres egne personlige oplysninger online. Som forælder skal du konstant minde dine børn om de slags trusler, der findes online. Håndhæv specifikt den politik, at de ikke skal dele eller indsende data relateret til deres navn, telefonnummer eller adresse uden først at tale med dig.

Hvis der var nogen regel nummer én i at sikre sikkerhed online, er det denne del. De fleste rovdyr bruger den tillid, de får via sociale medier, for at få mere personlig information om børn til ofte at indlede en "mere end digital" forbindelse. Dette kan føre til livstruende situationer.

Mens overvågningsaktivitet altid er en god mulighed, vil den virkelig kun nogensinde være et supplement til de grundlæggende lære, du giver dine børn. Gennemgå nu og da den "fremmed fare" -samtale for at sikre, at de altid er på vagt både fysisk og digitalt omkring ikke-betroede individer.

10. Fremme stærke adgangskoder

Ligesom voksne skal børn undervises i betydningen af ​​stærke, sikre adgangskoder. Lær dem at undgå at bruge den samme adgangskode på flere websteder og at gøre deres adgangskoder svære at gætte. Som familie skal du vælge en dag med få måneder for at få alle medlemmer til at ændre deres adgangskoder.

kodeordets længde diagram

Der er software, der findes i dag for at forenkle processen med at ændre adgangskoder, også kendt som passwordadministratorer. De bedste passwordadministratorer vil sikre, at alle adgangskoder er krypteret og kunne deles sikkert, hvilket begrænser potentielle sikkerhedstrusler.

11. Lær børnene om spam

Før du kan stole på dit barn med deres egen private e-mail-konto, skal du sørge for at advare dem om typerne af illegitim eller upassende meddelelser, de muligvis finder i deres indbakke. Tal med dem om advarselsskiltene om spam, og hvor kritisk det er at aldrig svare på en e-mail med nogen form for personlige data.

Et smart valg for forældre er at gøre brug af Gmail-indstillingen til at oprette en børnevenlig konto, der er knyttet til din primære indbakke. Når et barn når 13 år, kan forælderen bestemme, om de har tilladt at migrere den tilknyttede Gmail-konto til en uafhængig konto. Her er en guide til opsætning af det: Sådan opretter du en sikker e-mail til dit barn.

12. Pas på køb

online shopping e-handel

Hvis dine børn får lov til at have deres egen smartphone eller tablet, vil de helt sikkert have fuld adgang til at kunne downloade nye apps på egen hånd. Dette kan være risikabelt, især hvis din familie deler en enkelt betalingskonto med et kreditkort på arkivet. Heldigvis kræver både Android- og iOS-operativsystemerne en adgangskodeindtastning eller fingeraftryksmatch fra en voksen, før en gemt betalingsmetode kan bruges.

Selvom det er smart, er det forældre at gøre nøje overvåge deres kreditkortaktivitet for eventuelle usædvanlige afgifter. Husk dine børn, at de har brug for at komme direkte til dig, når som helst de ønsker at foretage et online køb.

Selvfølgelig skal du kun handle online fra websteder, du har tillid til, og som er sikret med et gyldigt SSL-certifikat.

13. Hold billeder passende

Som forælder kan du muligvis bemærke, at et af dit barns foretrukne smartphone-applikationer er kameraet. Antag ikke, at det er ufarligt, især når du overvejer, hvor mange andre applikationer der inkluderer billedoptagelsesfunktionalitet. Når du indstiller og kontrollerer enhedens forældrekontrol, skal du tage et ekstra sekund for at overveje, hvilke apps du ønsker, at dit barn skal kunne bruge med kameraet.

indholdsblokerende undersøgelse

Vær altid klar med dine børn om hvad der udgør et passende foto og hvilke typer indhold, der aldrig bør fotograferes. Advar dem, at bare fordi et foto kun findes på din enheds lokale opbevaring, betyder det ikke, at det ikke kan blive hacket eller ved et uheld uploadet til internettet. Husk dem også på kun at dele billeder med kontakter, som de kender i det virkelige liv, og som er blevet verificeret på sociale medier.

Noget upassende er generelt pinligt, og noget pinligt kan bruges mod dine børn og din familie. Hold fotos private, og hold de private fotos passende.

Tjek: Hvordan lærer børnene at være smarte på sociale medier

14. Overvåg gaming

forældresymbolInternettet mangler ikke underholdningssteder, og online spil er blevet en af ​​de mest populære aktiviteter for børn og teenagere. Uanset om din familie foretrækker pc-spil eller konsolspil, kan du indstille forældrekontrol for at sikre, at børn kun ser passende indhold.

På en PlayStation 4 kan du oprette en masterkonto, som forældre skal bruge og derefter underkonti for børn, som kan begrænses til kun at bruge visse spil eller klassificeringsniveauer. Xbox One-platformen har en lignende opsætning, selvom den også giver dig mulighed for at adskille underordnede konti fra teen-konti. For pc-spillere er det bedste alternativ at bruge Familietilstand på Steam-platformen, som giver dig mulighed for at blokere bestemte spiltitler fra dine børns konti.

Vejledning til aktivering af forældrekontrol på spil og spilplatforme
 • Steam-klient
 • Google Play
 • Apple App Store
 • Xbox One
 • Playstation
 • Nintendo Wii

15. Tilskynde til kommunikation

Nøglen til at beskytte dine børn online er frem for alt at holde dem engageret i den virkelige verden. Så længe de har det godt med at komme til dig om problemer eller frygt, de har, så vil du sammen kunne skabe et sikkert rum på Internettet. Start med det samme, når dine børn er små, ved at lave computeren til et værktøj, som du bruger sammen. Hold derefter en tidsplan med regelmæssige indtjekninger for at se, hvad andet dit barn ønsker at udforske online.

Når du sætter nye regler for, hvordan internettet kan bruges derhjemme, skal du sørge for klart at forklare begrundelsen for at få sådanne begrænsninger på plads. Du skal ikke love dine børn, at reglerne vil forsvinde, når de når en bestemt alder. Sæt i stedet mål for, hvordan de kan bevise deres modenhed og tjene mere frihed online.

David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me