Hide.Me VPN Review – Bra val men långsamma hastigheter (testresultat)

Hide.me gör några saker bra. Tyvärr gör de dem med hastigheten på en - tja, eh .. Tänk på en doven som simmar i en pool med jordnötssmör. Egentligen gör det inte det.


hide.me-logotypGrundades 2012, är Hide.me en relativt ny spelare i VPN-spelet. Dess grundare har alla erfarenhet av IT-avdelningar i högtrycksektorer som stora företag med kontor i flera länder och federala regeringar. Detta innebär att de är välkvalificerade för att designa tjänster som är avsedda att skydda kundernas integritet.

Trots denna stamtavla, Hide.me är inte så bra som det kan vara. Till sin fördel har företaget huvudkontor i Malaysia, ett land som inte är medlem i Five Eyes eller ens de 14 Eyes. Detta är utmärkta nyheter för människor som vill vara säkra på att deras privata data inte kommer att överlämnas till den första brottsbekämpande eller regeringsorganisationen som kommer och knackar på Hide.me dörrar.

Se totalitär tung lista nedan och fortsätt sedan läsa för att ta reda på vad vi verkligen tycker om Hide.me

vpn-användare efter land

Hide.Me VPN-översikt

FeaturesInformation
användbarhet: Lätt att använda
Loggningspolicy: Ingen loggningspolicy
Serverstorlek: 160 ++ servrar
Serverdistribution: 55 länder
Stöd: 24/7 support via livechatt, e-post och ett biljetteringssystem
torrenta: Begränsad
Strömning: Begränsad
VPN-protokoll och kryptering: OpenVPN, SoftEther, IKEv2, L2TP / IPSec, PPTP, SSTP protokoll; 256-bitars AES-kryptering
Huvudkontor: malaysia
Pris: $ 5.41 / month
Officiell hemsida: https://hide.me

Anständig säkerhet och kryptering

Till Hide.me: s fördel är VPN-protokollen som den använder. OpenVPN-protokollet är det första valet för många användare eftersom denna kryptering är öppen källkod. En öppen källkodsprodukt har fördelen att användas av fler människor, vilket innebär att det antagligen har granskats mer noggrant för sårbarheter än jämförbara produkter. Andra tillgängliga protokoll inkluderar IKEv2, SSTP och PPTP. De två sista är till stor del föråldrade och ger inte samma krypteringsnivå som med OpenVPN och IKEv2, så använd dem med försiktighet.

SoftEther-protokollet är dessutom tillgängligt via Hide.me. De flesta andra VPN: er har inte den här tekniken tillgänglig. Avsikten bakom det är att göra Internet-trafik ännu svårare att upptäcka. Många andra VPN-apparater har dock funktioner som är utformade för att nästan omöjligt spåra en användares online-rörelser, så detta är inte enbart anledningen till att välja Hide.mes VPN-tjänster.

Hide.me: s serverplatser

Jämfört med andra konkurrenter som NordVPN, Hide.me har relativt få servrar. Totalt finns det bara 150 servrar. De finns i 34 länder på 45 olika platser. Andra, mer sofistikerade VPN-tjänsteleverantörer har tusentals servrar i hundratals länder, vilket ger användarna mycket fler alternativ.

Inte tillräckligt med servrar för att möta den globala efterfrågan

hide.me-serverkartaAtt ha ett sådant relativt litet antal servrar innebär att fler användare måste komma in på samma server. Varje person får en ganska liten bandbredd när de loggar in, och det påverkar prestandan. Detta kan bara vara en av anledningarna till att Hide.me inte presterar lika bra i hastighetstest som andra VPN-företag.

Mångfalden på serverplatser kan också vara avgörande för prestanda. Allmänt, dataöverföringshastigheterna är snabbare när användare kan logga in på en VPN-server som är relativt nära deras faktiska geografiska plats.

Trångt servrar, och bristen på många servrar på olika platser, betyder långsam dataöverföringshastighet och tvingas välja en server på en annan kontinent bara för att få anslutning. Detta kan leda till upprepade frustrationer för vanliga användare.

När det gäller platser gör Hide.me ett anständigt jobb med att garantera mångfald. Det har sex amerikanska och kanadensiska servrar, en i Mexiko och en i Brasilien. Majoriteten av dess servrar finns i Europa och Storbritannien med ytterligare platser i Marocko och Island. Hide.me: s andra servrar finns i Melbourne och Sidney, Australien, Indien, Singapore, Hong Kong, Sydkorea och Japan. För närvarande har tjänsten inga servrar i Ryssland, men de har servrar i Ukraina och Turkiet.

Använda BitTorrent eller P2P med Hide.me

Hide.me möjliggör användning av BitTorrent och P2P på vissa servrar. Servrarna i USA, Mexiko, Storbritannien och Australien är anmärkningsvärda undantag från detta tillstånd. På sin webbplats hävdar Hide.me att användning av SOCKS-proxy på P2P-torrentrafik gör överföringshastigheterna snabbare. Det finns lite bevis för att stödja detta påstående. Men SOCKS5-proxy har en kill switch som möjliggör en säkrare nedladdning av torrenter.

Hide.me VPN-hastighetstestresultat

Att använda vilken VPN som helst kommer att påverka din dataöverföringshastighet. I grund och botten, när du använder ett VPN, måste alla dina onlineförfrågningar hoppa igenom ytterligare bågar och gå längre bort än de annars skulle behöva.

hide.me hastighetstestresultatHastighetstester med Hide.me VPN-tjänst levererade mindre än imponerande resultat. Med hjälp av servern i New York var nedladdningshastigheten 17,17 Mbps medan uppladdningshastigheten var en oinspirerande 10,10 Mbps.

Siffrorna förbättrades när man använde en server i Amsterdam. Här var nedladdningshastigheten 27,60 Mbps medan uppladdningshastigheten var 19,92 Mbps.

Att använda den brittiska servern i London gav liknande siffror. Nedladdningen skedde med en hastighet av 28,69 Mbps medan uppladdningen var 20,41 Mbps.

Servern i Hongkongs prestanda var särskilt nedslående. Med en nedladdningshastighet på 11,71 Mbps och en uppladdningshastighet på 3,19 Mbps är det ganska tydligt att detta inte är den typ av hastighet som sofistikerade användare förväntar sig.

Tänk på att dina resultat kan variera. Resultaten av varje hastighetstest fångar huvudsakligen ett ögonblick i tid, för bättre eller sämre. Detta innebär att du kan uppleva förbättrade eller försämrade resultat på dina enheter.

Hide.mes loggpolicy

Hide.me har en strikt politik utan loggning. Tack vare sitt huvudkontor i Malaysia, ett land som inte har några lagar om obligatorisk datalagring, är detta en av de få VPN-tjänster som denna skryt gäller. Detta är kritiskt, särskilt när man överväger hur man tillbringar tid online. Läs mer om VPN-loggning här.

poängdiagram för vpn-loggningspolicy

Även om många snabbt skulle hävda att de har det "inget att dölja" online är detta uttalande sällan sant.

Verkligheten är att ingen vill ha någon annan som nosar genom sina e-postmeddelanden, får tillgång till sin bank eller annan finansiell information eller ”lyssna på” på privata konversationer.

Därför är det viktigt att använda det bästa VPN-systemet för integritet och se till att ingen håller reda på dina personliga rörelser online

Är gömd. Jag döljer sin loggpolicy?

I ett försök att undvika lagligt ansvar säger Hide.me att de inte loggar någon användares personuppgifter och inte heller behåller några register på sina servrar. Hide.me förklarar också att de inte på något sätt övervakar vad deras användare gör i den virtuella världen. De har faktiskt tagit det ganska ovanliga steget att bli certifierad av en anknuten säkerhetsanalytiker, som förklarade att Hide.me inte håller loggar på sina kunder.

Enligt företagets publikationer loggar de inte ens någon IP-adress för någon användare, och det finns inte heller någon tidsstämpel på anslutningen. Eftersom sekretess är en av de största orsakerna till att använda ett VPN, Hide.me: s loggningspolicy är en funktion som är mycket för företagets fördel.

Prissättningsalternativ för Hide.me

En annan punkt i denna VPN-leverantörs fördel är att de erbjuder sina tjänster gratis. Det finns dock några anmärkningsvärda undantag och begränsningar för användare som väljer den kostnadsfria versionen av Hide.me. Kunder behöver inte ange sin kreditkortsinformation på en gratis plan men de har tillgång till endast tre serverplatser. Dessutom är de begränsade till användning en enhet i taget. Om du letar efter en gratis, här är några bättre gratis VPN-val.

En annan frustrerande begränsning är att de gratis kunderna är begränsade till bara två gigabyte data varje månad, vilket är en otroligt liten mängd. Den kostnadsfria versionen av Hide.me är också vansinnigt långsam trots företagets löfte att göra sitt bästa för att hålla saker rörande på inte mindre än tre Mbps. Gratis användare kanske inte gillar att de tillgängliga VPN-protokollen är begränsade till IPSEC, SSTP, PPTP och L2TP. IPSEC, som inkluderar IKEv1 och 2, är ett pålitligt alternativ, men de andra senaste och bästa protokollen är reserverade för betalande kunder.

dölj.me-prissättning

Plus-planen finns på cirka 4,99 dollar per månad. Taket för dataöverföring höjs betydligt till 75 GB, men användare på denna nivå är fortfarande begränsade till bara en anslutning i taget. Medlemmar får tillgång till alla serverplatser och alla VPN-protokoll. SOCKS-proxy ytterligare finns med detta paket.

Premium-planen fördubblar månatliga priser till $ 9,99 per månad, men användare får obegränsad dataöverföring och kan ansluta upp till fem enheter på en gång. Detta program inkluderar också allt som Plus-planen erbjuder förutom en fast IP-adress och dynamisk portåterföring.

Både Plus- och Premium-planerna har en 14-dagars återbetalningsgaranti om användarna inte är nöjda. Detta är en relativt kort period, men bör vara tillräcklig för att regelbundna användare kan avgöra om tjänsten fungerar för dem eller inte.

Rekommenderas Hide.me?

Med sin brist på hastighet och sina uppblåsta plankostnader, vi kan inte rekommendera Hide.me just nu. Om ditt mål är att hitta den mest kostnadseffektiva lösningen är du bättre att använda Surfshark, vilket erbjuder mer funktionalitet till lägre priser.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me