Hotspot Shield Review: En snabb VPN med säkerhets- och integritetsfrågor

Detta företag lider av en pinsamt mängd läckage. DNS-läckage det är. Om online-sekretess är låg på din prioriteringslista, kan det kanske inte vara ett problem.

Om tanken på din privata privata data - inklusive finansiella transaktioner, internethistorik, e-postmeddelanden och mer - som blir stulen gör magen lugn, kan det vara dags för ett virtuellt privat nätverk (VPN).

Det finns ungefär hundra biljoner tjänster att välja mellan och vi granskar dem alla åt gången.

Vår recension av Hotspot Shield visar huruvida detta virtuella privata nätverk, som används av mer än 600 miljoner människor över hela världen, kan hjälpa dig att ta kontroll över din integritet och skydda din identitet.

Översikt

AnchorFree's Hotspot Shield är en mycket använd VPN-tjänst som erbjuder ett gratis konto samt en betald tjänst.

FeaturesInformation
användbarhet: Lätt att använda
Loggningspolicy: Ingen loggningspolicy
Serverstorlek: 2500+ servrar
Serverdistribution: 27 länder
Stöd: Biljettsystem
torrenta: Tillåten
Strömning: Väldigt begränsad
VPN-protokoll och kryptering: Catapult Hydra; 128-bitars AES- och 256-bitars AES-kryptering
Huvudkontor: USA
Pris: 7,99 € / månad
Officiell hemsida: https://hotspotshield.com
vpn sekretessFördelar med Hotspot Shield:
 • Snabb nedladdningshastighet
 • Lågt pris
 • Sju dagars gratisversion
Nackdelar med Hotspot Shield:
 • Begränsade serverplatser
 • Begränsade konfigurationsalternativ
 • Oförmåga att ansluta till strömmningstjänster som Netflix och Hulu från utanför USA
Funktioner tillgängliga med Elite-prenumeration:
 • Servrar i 25 länder
 • 45 dagars pengarna tillbaka-garanti
 • Dödsbrytaren
 • Wi-Fi-skydd automatisk anslutning
 • IPv6 och kommunikation i realtid på nätet
 • Anslut fem enheter samtidigt
 • Ad Blocker, cookie blocker, tracker blocker
 • Delad tunneling
 • Förbättrad transportprotokollteknik
 • Peer-to-peer-anslutningar tillåtna
 • Obegränsad data och obegränsad bandbredd med ett Elite-abonnemang
 • Flera språk tillgängliga

Kan hotspotskölden lita på?

HotSpot Shield är stolt över att erbjuda användare integritet, anonymitet och förtroende. Men det finns en antal problemområden Det kan leda till att en person som är uppriktig om säkerhet tänker två gånger innan han använder den här tjänsten.

e-postmeddelande på mobilNär du registrerar dig för tjänsten begär Hotspot Shield en e-postadress och ett lösenord. Detta är standardpris för majoriteten av VPN-tjänster. Hotspot Shield tillåter användare att mata in svaga lösenord och uppmanar inte användare att använda säkrare lösenord.

En verifiering skickas till din e-postadress för att bekräfta att du är ägaren till e-postadressen innan du ger dig åtkomst till Hotspot Shield-instrumentpanelen.

Hotspot Shield accepterar betalning med kreditkort, PayPal såväl som ett antal andra betalningssystem. Det finns ingen möjlighet att göra anonyma betalningar eller semi-anonyma betalningar med kontanter eller kryptokurser som BitCoin. Men det finns alternativet att använda presentkort, inklusive de från Target, Best Buy och Starbucks.

hotspotshield-betalning

Hotspot Shields sekretesspolicy säger att de inte kommer att lagra din IP-adress på lång sikt. De samlar dock in data om webbplatserna du besöker och apparna du använder. AnchorFree, moderföretaget bakom Hotspot Shield, säger att denna information endast samlas in för analytiska och felsökningsändamål. De uppger att informationen de samlar inte används för att identifiera dig. Detta kan vara tillräckligt bra för vissa användare. Men om du är sekretessmedveten kan Hotspot Shield inte vara det rätta alternativet för dig.

Hotspot Shield samlar information som OS-versionen du använder, webbläsaren du använder, information om ditt mobilnätverk samt hårdvaran du använder. Hotspot Shield säger att denna information aldrig är kopplad till dig och endast används för analytiska ändamål.

Individer som använder gratisversionen riskerar att deras personliga information läcker ut till annonsörer. Premiumversionen av Hotspot Shield löper inte denna risk. Det är dock bra att ha detta i åtanke, särskilt om du använder den annonsstödda tjänsten och vill behålla din integritet.

Centrum för demokrati och teknik lämnade in ett klagomål till FTC och uppgav att Hotspot Shield, i motsats till deras löften, samlar in användardata. De gör detta genom att aktivt injicera JavaScript-kod för reklam. De avlyssnar sedan trafik och omdirigerar användare till specifika e-handelswebbplatser.

När du har granskat Hotspot Shields sekretesspolicy och tittat på deras historia måste du avgöra om säkerhetsnivån de erbjuder är tillräckligt för att du kan lita på dem. Om ditt primära problem är att kryptera din surfning så att du kan surfa säkert oavsett var du är, då Hotspot Shield är rätt svar till dig.

Var finns hotspot-sköldserver??

Hotspot Shield Review: En snabb VPN med säkerhets- och integritetsfrågorHotspot Shield har mer än 2 500 servrar i 27 länder. Hotspot Shield Elite-tjänsten är en pålitlig och snabb service. Det ger användarna möjlighet att komma åt ett antal välkrypterade IP-adresser. Tjänsten gör ett bra jobb med att dölja data som överförs.

Hotspot Shield har flera servrar i USA. Men servrarnas placering och IP-adress tillhandahålls inte av tjänsten. Hotspot Shield Elite-medlemmar lovas obegränsad bandbredd, emellertid kan de uppleva begränsningar på grund av deras ISP: s regler. Du bör komma ihåg att hastigheten för din Internet-tjänst när du använder Hotspot Shield delvis bestäms av den faktiska platsen för din Internet-tjänst.

Är Hotspot Shield lätt att använda?

Hotspot Shield har designat sina tjänster för att vara enkla och enkla att använda. Du kan ändra din plats med bara ett klick på en knapp, och du kan ansluta till systemet och ändra din plats efter behov. Systemet visar tydligt när du är skyddad och när du inte är det.

När du ansluter kommer du att se en skärm som visar din tid, bandbredd, virtuell IP-adress och aktuell plats. som du kan ändra.

hotspotshield-anslutningstest

När du tittar i det övre vänstra hörnet ser du den hopfällbara menyn. När du klickar på den här menyn finns det bara några objekt att välja. Du kan justera hur applikationen fungerar. Till exempel kan du välja om du vill att programmet ska startas automatiskt när du startar ditt operativsystem, om du vill aktivera en kill-switch eller om du vill aktivera eller inaktivera IP-läcka.

Hotspot Shield-anställda:
 • 128 bitars AES-kryptering
 • 256 bitars AES-kryptering
 • Catapult Hydra proprietära protokoll för datakomprimering

Hur snabb är hotspot-skölden?

AV - Test genomförde en oberoende studie där den utvärderade VPN: s säkerhet, hastighet och prestanda och jämförde Hotspot Shield Elite med tävlingen.

diagram för vpn-latensresultat

Testet undersökte latensen för olika VPN-tjänster. Latency är den tid det tar ett datapaket att nå servern. Uppenbarligen, ju längre bort användaren och servern är från varandra, desto högre är latensen. Ju lägre latens, desto snabbare är anslutningen och desto snabbare upplevd anslutning.

Ovanstående graf anger den genomsnittliga latensen per vecka för de olika VPN: erna. Eftersom SSL-krypterade och icke-SSL-krypterade anslutningar inte visade någon stor skillnad i latens kombinerades medelvärdena, vilket gav det totala resultatet.

För att skapa lika testfall för alla produkter valdes VPN-servrarna manuellt för att vara desamma i alla produkter. Västkusten valdes ut för VPN i USA och Storbritannien valdes till VPN i EU. Olika faktorer beaktades i detta test. Till exempel skulle de ha en EU-användare ansluta till en annan EU-användare via en USA-baserad VPN-server. Detta innebar att förbindelsen måste korsa Atlanten två gånger.

Som ni kan se tog det snabbaste VPN nästan dubbelt så lång tid att nå den angivna servern som referensen, som inte var ansluten till ett VPN. Hotspot Shield Elite kom in på en nära sekund, vilket gjorde det till en av de snabbaste VPN-tjänsterna som finns tillgängliga.

Strömhastighet

Samma studie visade att Hotspot Shield Elite har en bra överföringshastighet. Detta gör det till ett bra alternativ för individer som vill njuta av tydlig, flytande strömning. När du tittar på strömhastigheten i kilobyte per sekund kommer du att märka att Hotspot Shield Elite bara är något långsammare än referenshastigheten, som inte var ansluten till en VPN.

vpn-strömningshastighetsresultatdiagram

Torrenthastighet

En populär användning av VPN: er döljer ens identitet när man använder peer-to-peer-tjänster. Det finns flera skäl för att göra detta. Vissa Internetleverantörer kommer att begränsa torrentprotokollet eller blockera det helt. Andra kan oroa sig för att de kommer att få meddelanden på grund av brott mot lagarna om immateriella rättigheter. Det kan vara utmanande att torrent och ha en anständig nedladdningshastighet. Läs våra VPN för torrenting.

vpn torrent hastighetsresultat diagram

Som ovanstående graf visar är Hotspot Shield Elite ungefär 20 procent snabbare än nästa produktgrupp.

Downlink

Nedladdningshastigheten har en direkt inverkan på hur snabbt innehåll går från Internet till din enhet. Detta är den viktigaste faktorn när du bestämmer hur bra en VPN klarar sig. Det påverkar direkt hur snabbt du kan öppna webbsidor, ladda ner innehåll osv.

vpn nedlänks resultatdiagram

Som du tydligt kan se i diagrammet rankades de anslutningstester som kördes med Hotspot Shield Elite som bästa VPN med en hastighet som var ungefär en tredjedel långsammare än referensen, som inte hade en VPN ansluten till.

Uplink

Uplink-hastighet är den hastighet som data skickas från användaren till servrarna som ska placeras på Internet. Denna hastighet avgör hur snabbt du kan få åtkomst till molntjänster, ladda upp säkerhetskopior eller värdservrar eller dela den information du vill ha inlägg på sociala medier.

vpn uplink-resultatdiagram

Fungerar Hotspot Shield med Netflix?

netflix misslyckades anslutningEn av de främsta anledningarna till att människor letar efter VPN, särskilt om de bor utanför USA eller Storbritannien, är att få tillgång till premiumströmning som Netflix.

Vi testade Hotspot Shield och var kan inte ansluta till Netflix. Vi har den fruktade Netflix-proxyfelsskärmen flera gånger.

Detta innebär att Netflix kunde upptäcka vårt VPN och hindrade oss från att komma åt deras tjänst.

Prissättning

Hotspot Shield erbjuder ett antal prissättningsalternativ, börjar med deras månad för månad plan som kostar $ 12,99 per månad går hela vägen upp till deras treårsplan som kostar $ 3,49 per månad. Detta gör Hotspot Shield en av de dyrare VPN: erna på marknaden.

Den enda skillnaden mellan vad du får för varje plan är hur länge du kan använda Hotspot Shields VPN. Nedan visas den senaste uppdelningen av deras prissättning.

prissättning på hotspotshield

Deras prissättning är ganska enkel. Det finns inga dolda avgifter, du kan komma åt VPN-ögonblicken efter att du har betalat för det, och det finns inget försök att sälja dig. Om du inte är nöjd med tjänsten under de första sju dagarna kan du dessutom enkelt avbryta gratis. Om du inte är nöjd med tjänsten före 45 dagar återbetalar du dina pengar till fullo. Det finns inga frågor. De gör det enkelt att få en återbetalning för sina kunder.

Kundservice

chattoperatörerFör oss är detta ett område där Hotspot Shield definitivt har förbättrats med tiden. För inte så länge sedan var det enda alternativet för att klagomål skickades via en supportbiljett. Hotspot Shield hade ett tvivelaktigt rykte när det kom till hastigheten och effektiviteten som de svarade på supportbiljetterna.

Nu har de en livechatt. Vi använde det flera gånger för att ställa en mängd frågor och vi fick ett svar på våra frågor inom några sekunder efter att vi ställde frågorna. Svaren var ärliga, direkta och till sak.

Utöver deras livechatt har Hotspot Shield en mängd informativa bloggar, artiklar och vanliga frågor som är utformade för att instruera användare om deras bästa användning.

Är hotspot-sköld värt pengarna?

Eventuellt. Som ni ser i våra recensioner erbjuder de extremt snabba hastigheter, en strömlinjeformad och tydlig användarupplevelse och ett antal funktioner. Med det sagt, om ditt primära skäl för att köpa ett VPN är att skydda din integritet medan du navigerar på webben, kanske detta företag inte är det rätta alternativet för dig.

Det har funnits en antal tvivelaktiga aktiviteter som involverar detta företag och deras förmåga eller önskan att skydda deras kunders integritet. De loggar information och deras integritetspolicy lämnas avsiktligt tvetydig, vilket gör att vi ytterligare ifrågasätter deras engagemang för deras klients integritet.

Hotspot Shield döljer din IP-adress. Men det lider av DNS-läckor, vilket potentiellt kan riskera din integritet. Det är ett anständigt alternativ med massor av potential. Men det finns andra alternativ som är samma pris eller billigare (tänk NordVPN) att vi känner oss bättre anpassade till räkningen.

Vi betygsätter Hotspot Shield tre av fem stjärnor.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me