Hur man stoppar web RTC-läckage (gratis och enkla korrigeringar)

WebRTC-läckor är pinsamma när du är ute och går. Om du använder Chrome-webbläsaren riskerar du. Här är vad du ska göra. 'Nog sagt.

I vissa fall är det att använda ett virtuellt privat nätverk (VPN) inte tillräckligt för att säkra dina dataöverföringar och se till att din IP-adress hålls anonym. WebRTC-läckage är ett problem som påverkar webbläsaren Google Chrome och kan leda till att din riktiga IP-adress görs tillgänglig online.

webrtc vektorWebRTC står för Web realtidskommunikation. Det används av många webbplatser och webbapplikationer för att hålla en konstant sessionström öppen mellan en användares dator och värdservern. WebRTC kommer att använda en SSL-anslutning (Secure Sockets Layer) så länge värdservern har ett giltigt certifikat, men det är fortfarande inte tillräckligt för att förhindra att din IP-adress läcker.

När webbplatser eller tredje parter kan få din lokala IP-adress ger det dem möjlighet att spåra din online-aktivitet och till och med din fysiska plats. Alla IP-adresser är länkade till geografiska områden, så ditt lokala nätverk och internetföretag tilldelar dem baserat på staden och regionen där du bor eller arbetar.

Hur uppstår läckor?

Den centrala frågan med läckor av WebRTC var först upptäckt 2015. Programmerare upptäckte att när Chrome-webbläsaren var ansluten till en webbplats via en VPN-anslutning, skulle den göra periodiska förfrågningar via ett system som kallas Session Traversal Utilities for NAT (STUN). STUN-förfrågningar krävs för att stödja all slags kommunikation eller samarbete i realtid i ett webbläsarfönster.


Problemet är att varje STUN begär samtal mellan användarens dator och extern internet, och i dessa fall kommer den att använda din lokala IP-adress, inte adressen som tillhandahålls av din VPN-tjänst. Detta betyder att adress från din internetleverantör (ISP) eller wi-fi-nätverk kommer att vara tillgänglig för externa parter. I själva verket kan webbplatser använda JavaScript-kod för att enkelt fånga din riktiga IP-adress genom en kraft STUN-begäran.

Förhindra läckor med Chrome-förlängningar

Att byta till en annan VPN-klient eller värd hjälper inte att förhindra WebRTC-länkar. Problemet påverkar alla VPN-tjänster, oavsett vilket krypteringsprotokoll de använder. Istället är det bästa sättet att ta på att installera en Chrome-förlängning, som är ett litet verktyg som läggs till för att hjälpa till att skapa en säker webbläsarupplevelse. Chrome har en hel butik med tillägg, av vilka många kan erhållas gratis.

Google har faktiskt skrivit och publicerat ett helt applikationsprogrammeringsgränssnitt (API) för WebRTC-frågan. Detta har gjort det möjligt för enskilda utvecklare att skapa sina egna Chrome-tillägg för att komma runt problemet med VPN-klienter.

En av de mest populära Chrome-tilläggarna för detta ändamål är WebRTC Leak Prevent. Det är kompatibelt med vilken version av Chrome som är högre än 42. Vid installationen kommer tilläggsfönstret att visas och du kan välja om du vill skydda WebRTC-läckor eller inte.

WebRTC Protect-tillägget fungerar på liknande sätt. Den lägger till en knapp i det övre högra hörnet av din Chrome-webbläsare, och med ett enda klick kan du slå på eller stänga av WebRTC-skyddet. När ikonen är färgad blå betyder det att skyddet är aktiverat och din VPN-tjänst läcker inte din riktiga IP-adress på någon webbplats.

Beroende på vilken VPN-tjänst du använder, din leverantör kan rekommendera ett specifikt Chrome-förlängning eller kan faktiskt erbjuda en av sina egna. Besök deras webbplats för att få mer information. Men kom ihåg att alla tillägg som använder det officiella Google API kommer att fungera på samma sätt.

Testning för WebRTC-läckor

När du har installerat ett Google Chrome-tillägg för att skydda dig från WebRTC-läckor bör du använda ett onlineverktyg för att se till att allt fungerar som designat. Se till att Chrome-tillägget du väljer att installera erbjuds av en ansedd utvecklare och har ett betydande antal positiva recensioner.

Hur man stoppar web RTC-läckage (gratis och enkla korrigeringar)

Det skulle kunna vara farliga lösningar som erbjuds på tredje parts webbplatser som inte är äkta och kommer faktiskt att försöka infektera din dator. Du bör bara installera Chrome-tillägg från den officiella Google-butiken.

Ett enkelt test för WebRTC-läckor finns tillgängligt från What Is My IP? hemsida. När du laddar den sidan kommer det att indikera om din IP-adress har blivit avslöjad eller dold. Under det meddelandet ser du hur din lokala IP-adress skiljer sig från den offentliga IP-adressen som en annan webbplats kan se. Med en stark VPN som NordVPN eller Surfshark och WebRTC-läckskydd, bör din lokala IP-adress alltid vara privat så att du kan skydda din identitet och personliga information.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me