Hvad er en proxyserver? Enkel guide

Måske kan du lide at dele din placering og online seevaner med resten af ​​verden. Måske gør du det ikke. En proxyserver kan hjælpe med at gøre dig usynlig.


De fleste af os er temmelig forsigtige med vores personlige oplysninger. For eksempel, hvis nogen kom op til dig på gaden, som du ikke kendte, og bad dig om dit telefonnummer eller din adresse, ville du være meget kedelig.

Hvad du måske ikke er klar over, er at din forbindelse, hver gang du opretter forbindelse til et websted, eller du opretter forbindelse til nogen via Internettet giver din computers adresse til den person, som du interagerer med. Hvorfor sker dette? Fordi din computer skal være i stand til at sende og modtage oplysninger fra den computer, den interagerer med.

statistik over cybersikkerhedDu kan tænke på det som det for folk, der prøver at sende hinanden information via posten. Den eneste måde, de kan sikre sig, at oplysningerne kommer til det rigtige sted, er ved at placere deres adresse på konvolutten.

Den adresse, som din computer sender, er din offentlige IP-adresse. Måske har du hørt det udtryk før. IP er en forkortelse for internetprotokol. Nu hvor du ved, at du har en internetadresse, er du nysgerrig efter at vide, hvad det er? Det er let at finde ud af det. Bare gå på Google og skriv søgefeltet "Hvad er min IP?"

Du skal se en række numre divideret med intervaller på tre eller to med prikker. Dette er, hvad din computer og andre computere bruger til at oprette forbindelse til resten af ​​verden.

Klar til at vide mere om din IP-adresse? Fortsæt med at læse.

Hvad der ligger bag din IP-adresse?

Du kan undre dig over, hvordan du fik en IP-adresse. Hvordan fik dit hjem eller din lejlighed en adresse? En gruppe byplanlæggere kortlagt området og udpegede visse gader til at have visse navne og visse hjem på den gade til at have visse numre. Det er stort set det samme med din IP-adresse.

hvad er en ip-adresse

Forskellen er, at i stedet for byplanlæggere, har du din internetudbyder. Afhængig af hvor du er i landet, kan det være Verizon, AT&T, Comcast eller et hvilket som helst antal internetudbydere. Hvad du skal vide, er, at dit modem er tildelt en IP-adresse. Så enhver enhed, du bruger, mens du er i dit hjem til at oprette forbindelse til Internettet, vil sende og modtage oplysninger via denne adresse.

Hvis du er som de fleste, ser du dette som interessant information, men du føler ikke, det er noget at være så bekymret for eller interesseret i. Når det er sagt, er der nogle realiteter omkring offentlige IP-adresser, som gøre nogle mennesker nervøse.

Vidste du for eksempel, at hvis en person har din IP-adresse, kan de identificere, hvor du er på planeten? De kan måske endda være i stand til at præcisere den gade, du bor på.

Eller vidste du, at din adgang til visse websteder kan være begrænset af IP-adressen at du har? De fleste mennesker er klar over dette for første gang, når de rejser til udlandet og prøver at få adgang til deres yndlingsbaserede streamingtjeneste i USA. Enten fungerer tjenesten overhovedet ikke, eller der er visse begrænsninger for, hvordan tjenesten fungerer ud fra, hvor du er, når du opretter forbindelse.

Tænk over dette, din IP-adresse er direkte forbundet med dit navn og din hjemmeadresse. Dette skyldes, at din internetudbyder ved, at der er nogen på en bestemt adresse, der betaler for adressen. Dette betyder, at du hver gang, du bruger din computer, videregiver potentielt personlige oplysninger om dig selv til verden. Så hvad kan du gøre?

Se efter at få en proxyserver

En fuldmagt er noget eller nogen, der står i stedet for en anden. Når vi taler om en proxy til din IP-adresse, taler vi om at du får en erstatnings-IP-adresse eller en erstatningsidentitet.

hvordan proxy fungerer

Nej, det betyder ikke, at du har brug for en ny internetplan. Du skal blot gå online og gennemse en liste over de tilgængelige proxies. Der er en række fuldmægtige, der hævder at være gratis, men flere gange end ikke tilbyder de langsom service og har måske mindre end nøje vaner når det kommer til overvågning og opbevaring af dine personlige data.

Der er en antal velrenommerede proxyer, der er tilgængelige online. Disse proxies og VPN'er blokerer for din faktiske IP-adresse og giver dig en falsk IP-adresse, der får den til at se ud som om du er i en anden del af verden.

Hvordan fungerer en proxy?

En proxy er en server på en computer. Denne server tager din webbrowsingstrafik og omdirigerer den. Hvad betyder det praktisk??

hvordan proxyserver fungerer

Lad os sige, at du vil købe noget fra eBay. Du går online, du indtaster eBay i søgefeltet, og din internetudbyder sender en anmodning ud. Denne anmodning forbinder dig til din destination, og den viser eBay, hvad din rigtige IP-adresse er.

Hvis du er tilsluttet ved hjælp af en proxy, tager anmodningen en anden rute. Anmodningen går fra din computer til din internetudbyder, men går derefter til en proxy eller en erstatningsserver. Fra denne proxyserver rejser den til eBay. Når informationen kører, giver proxy dig en hemmelig IP-adresse, som giver dig mulighed for at skjule din ægte IP-adresse.

Har du brug for en proxy?

Der er mange mennesker, der vil sige, at de ikke har brug for en fuldmagt. De har intet at skjule, og de er ikke bekymrede for, hvem der har adgang til deres IP-adresse. Der er dog en række grunde til at bruge en proxy, der går ud over at ønske at skjule dine personlige oplysninger.

fordelene ved proxyserveren

For eksempel er du i skole eller biblioteket, og du vil kontrollere status på dine sociale medier. Din skole eller biblioteket har imidlertid blokeret adgangen til dit foretrukne sociale medieside. En proxy vil gøre det muligt for dig at omgå den blokering og få den adgang, du ønsker.

Eller det kan være, at du er interesseret i at se på noget online, men du behøver ikke nødvendigvis at hele verden skal vide, at du ser på det nævnte emne eller læser om et bestemt emne. Uden en proxy, vil din IP-adresse blive sporet tilbage til din fysiske placering. Med en proxy spores din IP-adresse ikke tilbage til din fysiske placering.

En anden gang, du muligvis drager fordel af en proxy, er, når du rejser til udlandet. Du kan måske tro, at når du rejser, ville du ikke være interesseret i at streame indhold online. Som enhver, der har rejst udstrakt forstår, uanset hvor eksotisk eller hvor smuk placeringen du besøger, vil der dog være et tidspunkt, hvor du vil være i stand til bare at læne dig tilbage og slappe af og se dit yndlingsshow i din yndlingsstrøm service. Dog på grund af geo-begrænsninger, du er måske ikke i stand til det. At bruge en proxy igen vil hjælpe dig.

Nogle mennesker bruger en fuldmagt på arbejdspladsen, fordi deres arbejdsgiver blokerer adgang til bestemte sociale mediesider. De vil være i stand til at omgå disse begrænsninger. Sandheden er, at der er en række grunde til, at brug af en proxy kan være den rigtige mulighed for dig.

Der er nogle grunde til at holde sig væk fra at bruge en proxy. For eksempel kan din internetudbyder, din arbejdsgiver eller et netværk gøre indsigelse mod dig ved hjælp af en proxy. De kan endda sortliste bestemte IP-adresser, de ved, kunne være fra en proxy.

Dit privatliv er vigtigt

Folk værdsætter deres privatliv. Proxy-servere hjælper dig med at holde dine personlige oplysninger og dine browsevaner private. Proxy-servere giver sikkerhedsfordele. Din proxyserver kan muligvis kryptere dine webanmodninger og forhindre nysgerrige øjne i at se på dine transaktioner. En proxyserver kan beskytte dig mod kendt malware og kan kobles til et virtuelt privat netværk, der giver eksterne brugere adgang til internettet via virksomhedens proxy.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me