KeePass-gennemgang – Fantastisk adgangskodestyring eller en open source-katastrofe?

Dette er ikke din bedstefars passwordadministrator, men du kan måske bare lide det alligevel, når du er vant til det. Mmm… open source software.

Forestil dig en verden uden adgangskoder. På den anden side, huske ikke.

Fra dine bankkonti til sociale medier og e-mail er der ingen måde at arbejde i et online miljø uden at bruge dem.

password manager web tracker udnytte

Da ingen kæmper for at blive offer for online tyveri, giver det mening at beskytte dig selv. Det inkluderer brug af en sikker måde at holde trit med dine adgangskoder og ikke behøver at gennemgå smerterne ved at huske hvilken kombination du brugte på hvilket websted.


Med andre ord, du har brug for en adgangskodemanager.

Men ikke bare nogen gammel adgangskodemanager. Du har brug for en, der gør jobbet, er lidt fleksibel, og som du kan mestre med relativt lethed. KeePass er måske den rigtige for dig.

Her er hvad du har brug for at vide om denne manager, inklusive hvad der adskiller den fra lignende produkter.

Præcis hvad er KeePass?

Hvis du har været opmærksom, ved du allerede, at KeePass er en administratoradgangskode. Hvad du måske ikke ved, er, at det er et open source-produkt.

Hvad er open source?

udvikling af open source software

Grundlæggende er det software, der bruger kildekode, som enhver kan se og ændre på en eller anden måde, der forhåbentlig forbedrer funktionaliteten. På ingen måde betyder det, at open source-software i sig selv er usikker; mange eksempler har indbygget beskyttelse, der gør det lige så sikker som proprietær branded software.

Hvad det betyder er, at a gruppe engagerede brugere kan samle deres ideer og finde ud af måder til at gøre det, der allerede er en god ting bedre.

Med hensyn til KeePass betyder det, at der er eksperter, der også tilfældigvis er forbrugere derude, der konstant leder efter måder at gøre produktet stærkere på. Det betyder også det basisproduktet tilbydes uden beregning.

Hvorfor har jeg brug for en adgangskodemanager?

hvordan password manager fungererAdgangskodeadministratorer er applikationer, der er designet til at gemme loginoplysninger i en sikker indstilling.

Oplysningerne gemmes i krypteret form og kan kun fås adgang til dem, der har det, der normalt kaldes en hovedadgangskode. Denne hovedadgangskode er det, der giver browseren adgang til listen og trække den rigtige til at logge ind på et specifikt sted.

Tænk på det som en virtuel pengeskab. Du lægger dine værdigenstande i pengeskabet (i dette tilfælde adgangskoder) og låser døren. Uden kombinationen kommer ingen ind i værdiboks. Som den, der har kombinationen, kan du åbne døren, når du vil.

Ikke alle adgangskodeadministratorer er ens. Nogle gør et bedre job med at beskytte adgangskoder end andre. For at lære, om KeePass er et værdigt produkt, skal du fortsætte med at læse.

Har jeg brug for KeePass eller en adgangskodemanager?

Hvis du kan lide spændingen ved at forlade dig selv modtagelig for at blive hacket, skal du ikke gider med KeePass ...

På den anden side, folk, der foretrækker at ikke have stjålet deres identitet eller ødelægge deres data, vil elske denne ressource.

Hvor alvorlig kan det blive? Overvej disse nylige begivenheder:

Air Canada tweetI august 2018 isolerede Air Canada en mobilappbrud og låste 1,7 millioner app-brugerkonti. Da støvet lagde sig, fandt de, at loginoplysninger fra mere end 20.000 kunder blev stjålet. Det betyder, at 20.000 mennesker måtte ændre deres loginoplysninger pronto og håbe, at overtrædelsen ikke førte til problemer på andre websteder.

En anden begivenhed var i den første uge i september 2018, hvor British Airways fandt, at detaljerne til 380.000 klienter var blevet kompromitteret. Endnu en gang måtte folk skrumpe for at opdatere adgangskoder og håbe på det bedste.

Enhver, der bruger KeePass, ville være i stand til at hvile let og vide, at overtrædelserne sandsynligvis ikke ville påvirke dem.

Hvilke systemer vil KeePass arbejde på?

Forskellige udgaver af KeePass kører på forskellige versioner af Windows. Hvis du tilfældigvis elsker Linux, finder du udgaver, der fungerer med de fleste Linux-distros, inklusive Lubuntu-systemerne. Softwaren er kompatibel med de fleste Android-systemer såvel som Mac og iOS.

keepass os app

Det kan være nødvendigt, at du foretager dig noget grave for at finde ud af, hvilken udgave af KeePass, der fungerer med et bestemt system. Undgå ikke at bekymre dig, hvis du stadig kører et ældre system, der ikke længere understøttes af nogen. Du kan finde en udgave der vil arbejde med systemer så gamle som Windows 98.

Dette er en af ​​måderne KeePass skiller sig ud i adgangskodemanager-mængden. Mange er designet specielt til de nyeste operativsystemer. Hvis du kører en ældre maskine, der ikke understøtter nylige systemudgivelser, er du heldig. Hvis du går med KeePass, er der en god chance for at finde en manager, der fungerer perfekt.

Husk, at de apps, der er designet til at lade dig bruge KeePass, stadig er gratis, men de kan muligvis kræve, at du se annoncer fra tid til anden. Hvem elsker ikke en god reklame nu og da?

Lad os tale opsætning

Setup er et af de områder, hvor kritikere er uenige om KeePass. Der er ingen tvivl om, at det kræver større indsats for at oprette adgangskodedatabasen.

Nogle kan overveje det afskrækkende, simpelthen fordi de er vant til det indbyggede adgangskodebesparings- og styringssystem, der findes i de fleste større søgemaskiner..

Dog synes nogle mennesker at bage en kage er skræmmende, fordi det er sværere end at hente en på bageriet. Andre trives med at bage deres egne kager og sejle gennem processen. Hvis du er den type, der ikke er bange for en lille dataindtastning, KeePass opsætninger vil være, vel - et stykke kage.

Her er den grundlæggende proces. Husk, at det kan afvige lidt fra den ene udgave til den næste:

 • Keepass-opsætningOpret et navn, og angiv en placering for den adgangskodedatabasefil, du vil beholde på systemet.
 • Lav hovedadgangskoden, som du vil bruge til at få adgang til databasen.
 • Vælg eventuelle avancerede indstillinger, du vil bruge i stedet for eller sammen med de sædvanlige brugerkontokonteringer.
 • Angiv sikkerhedsindstillingerne for KeePass og alle andre funktioner, du vil tilpasse.
 • Hav det sjovt at vælge farver til databasevisning såvel som layout.

Husk dette. Der er ingen automatisk synkronisering mellem enheder. Du bliver nødt til at gentage processen på hver enhed, du planlægger at bruge med KeePass.

Kan jeg importere adgangskoder fra andre kilder?

Det afhænger af kilden og udgaven af ​​KeePass, du bruger.

keepass adgangskodeimport fra chromeFor eksempel kan du have adgangskoder gemt i Chrome. De fleste udgaver giver dig mulighed for at få fat i disse adgangskoder og importere dem med det indbyggede værktøj. Hvis du har en generisk adgangskodefil, måske endda et regneark med overskrifter, der identificerer adgangskoder, kan du muligvis importere dem.

Hvis du tidligere har brugt en anden type adgangskodeadministrator og besluttet at skifte, er der chancen for, at du kunne få fat i, hvad du har gemt i det andet program og importere disse data.

Hvis du importerer fra en ekstern kilde, skal du huske at kontrollere dataene omhyggeligt bagefter. Den sidste ting, du har brug for, er at prøve at logge ind på et websted hurtigt og opdage, at noget ikke importerede korrekt.

Hvad med at opdatere mine adgangskoder? Er det vanskeligt?

Du ved allerede, at det er smart at opdatere adgangskoder fra tid til anden. Hvad sker der, når du vil opdatere hovedadgangskoden eller et af de adgangskoder, der allerede er i databasen? Det er ikke svært.

keepass adgangskodedatabase

Du skal lave en kopi af den aktuelle database, bare i tilfælde af, at der opstår et problem. Derefter kan du åbne din database, gå til Fil, vælge Skift hovedadgangskode og følge anvisningerne.

I de fleste udgaver er det at opdatere gemte adgangskoder meget som at opdatere et felt på et regneark. Gå til cellen, der indeholder adgangskoden, og ændr den. Husk at gemme dine ændringer, og du er færdig.

Fremover vil KeePass fange nye adgangskoder og brugernavne?

En funktion, som nogle ser som en ulempe, og andre ikke har noget imod, har at gøre med at indtaste adgangskoder til nye konti. KeePass føjer dem ikke automatisk til databasen.

Du skal logge ind med din hovedadgangskode og indtaste data manuelt selv. Det vil dog ikke tage lang tid. Der er desuden en vis komfort ved at vide, at din ven ikke tilføjer hans adgangskoder til databasen når du lader ham låne din bærbare computer, mens hans er i butikken.

Kan jeg tage det med mig?

database vektorDe fleste udgaver af KeePass er designet til at opholde sig på en desktop, bærbar computer, tablet eller smartphone.

Der er dog udgaver, som du kan indlæse på et hoppedrev og tage med dig overalt. Databasen forbliver på jump-drevet og fås direkte direkte i stedet for at downloade til hvilken maskine du bruger.

Det gør det praktisk at tage med dig, når du rejser, og vil helst ikke slæbe en bærbar computer rundt.

Lad os tale omkostninger! Hvor meget vil KeePass sætte mig tilbage?

Husk, at vi sagde, at KeePass er open source-software? Det betyder, at det ikke koster dig noget.

Selvfølgelig kan du finde springdrev eller CDR'er, som KeePass allerede har indlæst på dem, normalt på auktionssteder og lignende butikker. Hvad du køber er ikke selve softwaren, men det fysiske lagerobjekt.

Spild ikke tid og penge på at købe en KeePass CD eller jump drive (medmindre du alligevel oplever en overvældende trang til at købe et nyt jump drive).

Du kan downloade den nødvendige udgave, så længe du har en relativt hurtig internetforbindelse.

Så hvordan finder jeg den rigtige udgave?

Der er ingen eneste udgave af KeePass. Sammen med 1.x og 2.x er der variationer designet til at arbejde på en række forskellige platforme. Overvej disse faktorer, inden du går på jagt:

 • Den type enhed, du bruger: desktop, laptop, tablet, smartphone, jump drive.
 • Operativsystemet: der er udgaver, der fungerer til gamle systemer som Windows 98 hele vejen gennem Windows 10 eller det nyeste Linux-produkt. Du skal bare vide, hvilken udgave der fungerer med hvad.
 • Browseren: foretrækker du Safari eller elsker at bruge Silk? Der er udgaver, der fungerer fint med de mindre kendte browsere.

Der er i øjeblikket over to dusin derivater, og listen vokser. Du kan indsnævre søgningen ved at identificere enheder, operativsystemer og browsere for at finde de (n) der fungerer til dig.

Opsummer det

Fordele:
 • Let at installere og tilpasse.
 • Kompatibel med mange enheder og operativsystemer.
 • Pop det på et springdrev, og tag dine adgangskoder hvor som helst.
Ulemper:
 • Nogle kan synes, at installationen er vanskelig.
 • Der er ingen automatisk synkronisering mellem enheder.
 • Du skal selv indtaste nye adgangskoder eller opdatere gamle.

Henstilling: Prøv KeePass på en af ​​dine enheder. Leg med det, og se hvad du synes. Hvis du kan lide det, skal du indlæse det på alle dine enheder. Det kan være lidt arbejde i frontenden, men beskyttelsen er værd at gøre det.

Hvis du er blandt de travleste her, kan du overveje at tjekke vores anmeldelser af de bedste adgangskodeadministratorer. Mens de fleste af disse muligvis koster dig, skal du huske det med omkostninger kommer bekvemmelighed.

I sidste ende er det en beslutning om, hvad din sikkerhed betyder for dig.

Tilføj din egen anmeldelse:

Vi gør vores bedste for selvstændigt at undersøge produkter for bedre at hjælpe vores læsere med at tage beslutninger. Når det er sagt, vil vi også høre dine meninger. Vi accepterer individuelle anmeldelser, der er informative og ikke-salgsfremmende. Udfyld nedenstående formular, så offentliggør vi din anmeldelse. Salgsfremmende anmeldelser fra virksomhederne selv offentliggør ikke. Tak!

--- Vælg hastighed ---
Gennemsnit
Langsom
Hurtig
?>

--- Vælg brugervenlighed ---
Let at bruge
Lidt kompliceret
Meget kompliceret
?>

Ved at klikke på knappen nedenfor anerkender jeg, at jeg har læst og accepterer Brugsbetingelserne.

TILFØJ min anmeldelse

0
1563

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me