Komplet liste over lande med forbudte VPN’er (opdateret version)

I nogle lande ser vi på dig Kina, Nordkorea og andre, frihed til at få adgang til HELE internet blev aldrig noget.


Selvom internettet betragtes som en åben, international platform, er det vigtigt at huske, at individuelle lande og territorier kan sætte deres egne love på plads med hensyn til, hvordan internettet fungerer for deres beboere.

Mange lande sætter restriktioner for internetudbydere (ISP'er) for at kontrollere, hvilken type indhold der blokeres gennem webbrowsere. For eksempel kan en regering vælge at forbyde bestemte fildelingswebsteder eller online markedspladser.

Den nemmeste måde at omgå disse typer begrænsninger er ved hjælp af et virtuelt privat netværk (VPN). Med en VPN-klient konfigureret på din computer eller mobilenhed, opretter du stadig forbindelse til internettet via din lokale internetudbyder eller mobiludbyder, men al din trafik dirigeres straks til en tredjepartsserver.

Sessionen er fuldt sikret og krypteret, og du bliver din primære IP-adresse maskeret til alle eksterne websteder.

Komplet liste over lande med forbudte VPN'er (opdateret version)

Med en VPN-forbindelse kan du faktisk kontrollere, i hvilket område din IP-adresse befinder sig, afhængigt af de muligheder, der tilbydes af din tjenesteudbyder. Hvis din VPN-vært for eksempel har servere, der er oprettet i USA, Canada eller Australien, kan du vælge at oprette forbindelse til en af ​​disse adgangspunkter og modtag en lokaliseret IP-adresse. Mange VPN-brugere drager fordel af denne mulighed for at oprette forbindelse til streamingvideotjenester eller andre applikationer og websteder, der ikke er tilladt i deres land.

Der er selvfølgelig stadig måder for en regering at gøre kontrollere internetbrug, selv med så mange VPN-tjenester på markedet i dag. De kan muligvis arbejde med ISP'er for at blokere VPN-hjemmesider eller begrænse VPN-forbindelser fuldstændigt. Læs videre for at lære, hvilke typer begrænsninger, der håndhæves af forskellige lande. Nedenstående liste er angivet i rækkefølge efter de hurtigste internethastigheder over hele verden.

Sydkorea

Sydkorea flagDen sydkoreanske regering begrænser ikke VPN-brug for sine borgere. Den deltager dog i internetcensur, da det blokerer for mange websteder, der er relateret til Nordkorea eller pornografi.

Norge

norge flagI Norge er der ingen blokke placeret på VPN-websteder eller klienter. Landet anses for at have en meget åben internetpolitik, selvom nylige afgørelser har ført til, at den norske regering blokerede flere af de mest populære fildelings- og torrenting-websteder, herunder The Pirate Bay.

Sverige

Sveriges flagSveriges indbyggere har fuld adgang til world wide web og kan oprette forbindelse til alle VPN-tjenester. Landets forfatning understøtter ytrings- og pressefriheden, og som et resultat er der lidt til ingen internetcensur inden for Sverige.

Hong Kong

Hong Kong-flagPå trods af at de er geografisk beliggende i Kina, hvor internetforbruget er meget overvåget og censureret, har borgere i Hong Kong gratis adgang til det åbne web. Internetudbydere i Hong Kong begrænser ikke VPN-brug, uanset hvor host-serveren er placeret.

Schweiz

Schweiz flagSelvom VPN'er ikke er blokeret i Schweiz, har landet tilføjet mere og flere internetbegrænsninger i de seneste år. Den føderale højesteret afsætter afgørelser fra sag til sag. Landet har især slået ned på spilwebsteder.

Finland

Finlands flagBrugen af ​​VPN-tjenester er fuldt lovlig for Finlands borgere. Dog har regeringen ansat visse filtreringssystemer at tvinge internetudbydere til at blokere websteder, der fokuserer på fildeling eller online spil.

Singapore

Singapore flagSingapore anses for at have en relativt restriktiv tilgang til internetcensur, men VPN-værktøjer er ikke blokeret for dens borgere. Utrolige steder som The Pirate Bay er blevet blokeret i Singapore, og flere tilfælde af online racistiske kommentarer har resulteret i straffesager.

Japan

japan flagJapanske borgere har fuld adgang til internettet og kan benytte sig af enhver VPN-hostingtjeneste. Dette er takket være dets love for ytringsfrihed og presse. Visse internetudbydere i Japan har indført politikker til filtrering af upassende indhold til sine kunder.

Det Forenede Kongerige

Det Forenede Kongeriges flagVPN'er er lovlige at bruge i Storbritannien, men det betyder ikke, at de er så anonyme, som du måske tror. Det Forenede Kongerige har en lov kaldet Lov om efterforskningsbeføjelser, som kræver, at internetudbydere opbevarer kundedata og gør dem tilgængelige i tilfælde, hvor der kræves national overvågning. VPN-virksomheder, der driver deres servere i Storbritannien, er knyttet til denne politik, selvom borgere stadig kan oprette forbindelse til værter i andre lande.

Tidligere har den britiske regering gjort det blokeret online adgang til fildelingstjenester, hvor det er kendt at piratkopieret indhold er vært. Nogle af de største britiske internetudbydere leverer også al deres trafik gennem filtre, der blokerer for ulovlige websteder og viser en webbrowserfejl, når en bruger forsøger at få adgang til dem.

Forenede Stater

Amerikas flagVPN-klienter er fuldt lovlige i USA. Visse internetreguleringer kan faktisk kontrolleres af de enkelte stater, men generelt har USA opretholdt en åben tilgang til internetcensur.

Med det sagt er De Forenede Stater for nylig blevet tagget som en fjende af internettet af visse internationale grupper. Dette skyldes i vid udstrækning landets historie i onlineovervågning af dets borgere. Derudover er regeringens seneste beslutning om at ophæve den lov om netneutralitet kan resultere i, at internetudbydere får større magt til at begrænse adgangen for deres kunder.

Holland

nederlandske flagHolland har en meget åben tilgang til internetbrug og sætter ingen blokke eller begrænsninger om VPN-brug. Landets øverste domstol har tidligere pålagt de største internetudbydere at blokere visse fildelingsværktøjer som The Pirate Bay, men netto neutralitet er stadig målet i Holland.

Rumænien

Rumæniens flagRumænien har ingen historie med nogensinde at begrænse brugen af ​​VPN-tjenester. Dets borgere har fuld adgang til det åbne internet, forvent i sjældne tilfælde af spilwebsteder, der er blevet filtreret af regeringen.

Tjekkiet

Tjekkiet flagBeboere i Den Tjekkiske Republik anses for at have fuldstændig frihed når det kommer til internet-browsing, inklusive brugen af ​​VPN-værter i andre regioner. Individuelle internetudbydere i Tjekkiet kan overveje filtrering af specifikke websteder, hvis klager indgives af deres kunder.

Forenede Arabiske Emirater

De Forenede Arabiske Emiraters flagUAE har specifikke love skrevet om, hvordan borgere kan bruge VPN-tjenester. Selvom VPN'er ikke er blokeret fuldstændigt, vil enhver aktivitet, der udføres via en VPN, der er fundet ulovlig, resultere i en straf på fængsel og en stor bøde.

Danmark

Danmarks flagDen danske regering har aldrig gjort nogen forsøg på at blokere VPN-forbindelser med oprindelse inden for dens grænser. Når det kommer til internetfiltrering, er der visse begrænsninger af domænenavnsystem (DNS) på plads, mest omkring medicinwebsteder og fildelingsværktøjer.

Taiwan

Taiwan-flagTaiwan tilbyder sine borgere fuld adgang til usensureret internet, herunder muligheden for at bruge VPN'er til at maskere IP-adresser. Internetudbydere i Taiwan overvåger ikke kundetrafik eller blokerer fildelingstjenester.

Letland

Letlands flagLetlands forfatning inkluderer rettighederne til pressefrihed og ytringsfrihed. Som resultat, internetbegrænsninger er minimale i Letland og VPN'er kan bruges frit. Regeringen foretager ikke nogen overvågning af deres borgeres internetbrug af e-mail-data.

Belgien

Belgiens flagDen belgiske regering har ingen historie om at begrænse brugen af ​​VPN-klienter. Landet har dog visse love, der kræver, at internetudbydere skal bortfiltrere webindhold, der anses for umoralsk eller ulovlig. Dette har inkluderet spilwebsteder og applikationer til fildeling.

Canada

Canadas flagSelvom der har været nogle spekulationer om, at de største internetudbydere i Canada kan gøre en indsats for at begrænse VPN-brug, er dette ikke sket indtil videre. Regeringen har en organisation, der arbejder for at markere ulovlige websteder, men uden for denne filtrering har canadiske statsborgere fuld adgang til internettet.

Thailand

Thailand FlagVPN-tjenester er tilgængelige i Thailand uden nogen begrænsninger. Imidlertid anses landet for at have et meget restriktiv censurpolitik, hvilket er steget i de senere år. En stor del af filtreringen, der finder sted i Thailand, er relateret til politik. Regeringen kan blokere ethvert websted, der anses for at være fornærmende eller upladende for kongen.

Irland

Irlands flagIrlands borgere bør ikke opleve problemer, når de bruger en VPN-klient til at få adgang til sikre netværk og maskere deres IP-adresse. Landet har minimale webbrowsing restriktioner, bortset fra nogle få fildelingswebsteder, der i øjeblikket er blokeret af regeringen.

Hviderusland

Hvideruslands flagLandet Hviderusland er tidligere blevet tagget som et fjende af internettet og dens regering har taget skridt til at begrænse VPN-brug af sine borgere. Regeringen ejer den primære internetudbyder og opretholder streng kontrol med, hvordan internettet kan bruges. For nylig er VPN-websteder blevet klumpet sammen med torrenting klienter af hviderussiske myndigheder. Borgere kan straffes for at bruge VPN-klienter eller for at forsøge at få adgang til visse udenlandske websteder.

Irak

Iraks flagI Irak er VPN-udbydere generelt forbudt. Dette betyder, at ethvert forsøg på at få adgang til en VPN-udbyders hjemmeside eller ethvert forsøg på at starte en VPN-klientforbindelse afsluttes af internetudbyderen. Hvis du er i stand til at finde en VPN-tjeneste, der omgår begrænsningerne, skal du være opmærksom på, at din aktivitet vil blive overvåget, og du kan være sagsøgt for brug af en VPN.

Iran

Iran FlagDen iranske regering har streng lovgivning, når det gælder, hvordan VPN'er kan bruges. De er ikke teknisk ulovlige, men borgerne er det kun tilladt at tilmelde dig VPN-tjenester, der tidligere er godkendt af regeringen. På mange måder besejrer dette formålet med en VPN, da de regeringsgodkendte valgmuligheder sandsynligvis vil blokere meget af det samme indhold som normale ISP'er.

Iran er blevet mærket som en fjende på Internettet, hovedsageligt på grund af deres filtrerende love, der vil blokere visse politiske og religiøse indhold fra alle borgere. Mange sociale netværk er også helt blokeret i Iran.

Kina

Kina-flagKina er det berygtet for at begrænse internetforbruget for sine borgere. Firewall, som regeringen har etableret, blokerer for mange af de mest populære websteder, der er vært i USA. Når det kommer til VPN'er, vil Kina ofte blokere VPN-udbyders primære hjemmeside. Dette vil gøre det vanskeligt for borgerne at downloade den tilknyttede VPN-klient, selvom det muligvis ikke blokerer for udgående forbindelser helt.

Med hensyn til mobile enheder er et antal VPN-apps blevet fjernet med magt fra Kinas app-butikker til iOS og Android. Den kinesiske regering blokerer også for mange websteder, der er relateret til omstridte politiske aktiviteter eller historiske begivenheder.

Nordkorea

Nordkoreas flagHeller ikke overraskende har Nordkorea nogle af disse strengeste internetforskrifter over hele verden. Man ved ikke meget om, hvordan deres love nøjagtigt håndhæves, men det er sikkert at antage, at eksterne VPN'er, der er vært i andre lande, ikke er tilladt. Alle websteder i Nordkorea administreres af regeringen, og der er ingen adgang til det bredere web.

Oman

Oman FlagTidligere har Oman-regeringen blokeret mange af de bedste VPN-udbydere, der er vært for deres tjenester i udlandet. Regeringen filtrerer ethvert webindhold, som det betragter som umoralsk, og dette inkluderer VPN'er og andre værktøjer designet til at gøre IP-adresser anonyme.

Kalkun

Tyrkiet FlagDet har borgere i Tyrkiet begrænset adgang til internettet, da regeringen har truffet foranstaltninger for at kontrollere de typer indhold, der er tilladt gennem sit filter. Mange af de mest populære VPN-tjenester er blokeret i Tyrkiet, og beboerne har ikke tilladelse til at omdirigere deres webtrafik gennem udenlandske servere.

Sociale medier er også stærkt reguleret i Tyrkiet, med flere platforme fuldstændigt forbudt. Tidligere er borgere blevet straffet for kommentarer på et socialt netværk.

Rusland

Rusland FlagPå dette tidspunkt er den russiske regerings politik over for VPN'er blokerer hjemmesiderne for de enkelte tjenesteudbydere. Faktisk VPN-trafik med maskerede IP-adresser er ikke blokeret, så russiske borgere er simpelthen nødt til at finde en metode til at få et sikkert VPN-værktøj. Landet driver en bred sortliste over andre blokerede websteder, herunder alt indhold, som regeringen anser for at være ulovligt.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me