Komplett lista över länder med förbjudna VPN: n (uppdaterad version)

I vissa länder tittar vi på dig Kina, Nordkorea och andra, frihet att få tillgång till HELE internet blev aldrig en sak.

Även om internet anses vara en öppen, internationell plattform, är det viktigt att komma ihåg att enskilda länder och territorier kan sätta sina egna lagar på plats när det gäller hur webben fungerar för sina invånare.

Många länder sätter begränsningar på internetleverantörer för att kontrollera vilken typ av innehåll som blockeras genom webbläsare. Till exempel kan en regering välja att förbjuda vissa fildelningswebbplatser eller onlinemarknadsplatser.

Det enklaste sättet att ta sig till dessa typer av begränsningar är att använda ett virtuellt privat nätverk (VPN). Med en VPN-klient konfigurerad på din dator eller mobilenhet, ansluter du fortfarande till internet via din lokala internetleverantör eller mobiloperatör, men all din trafik dirigeras omedelbart till en tredjepartsserver.

Sessionen är helt säkrad och krypterad och du är din primära IP-adress maskerad till alla utanför webbplatser.

Komplett lista över länder med förbjudna VPN: n (uppdaterad version)

Med en VPN-anslutning kan du faktiskt styra i vilket område din IP-adress finns, beroende på alternativen som din tjänsteleverantör erbjuder. Om din VPN-värd till exempel har servrar inställda i USA, Kanada eller Australien kan du välja att ansluta till någon av dessa åtkomstpunkter och få en lokaliserad IP-adress. Många VPN-användare utnyttjar detta alternativ för att ansluta till strömmande videotjänster eller andra applikationer och webbplatser som inte är tillåtna i deras land.

Naturligtvis finns det fortfarande sätt för en regering att göra kontrollera internetanvändning, även med så många VPN-tjänster på marknaden idag. De kan arbeta med ISP: er för att blockera VPN-hemsidor eller begränsa VPN-anslutningar helt. Läs vidare för att lära dig vilka typer av begränsningar som tillämpas av olika länder. Listan nedan ges i ordning på de snabbaste internethastigheterna över hela världen.

Sydkorea

Sydkorea flaggaDen sydkoreanska regeringen begränsar inte VPN-användning för sina medborgare. Det deltar dock i internetcensur eftersom det blockerar många webbplatser relaterade till Nordkorea eller pornografi.

Norge

norge flaggaI Norge finns det inga block placerade på VPN-webbplatser eller klienter. Landet anses ha en mycket öppen internetpolitik, även om de senaste besluten har lett till att den norska regeringen har blockerat flera av de främsta fildelningswebbplatserna, inklusive The Pirate Bay.

Sverige

Sveriges flaggaSveriges invånare har full tillgång till webben och kan ansluta till alla VPN-tjänster. Landets konstitution stödjer yttrandefrihet och pressfrihet, och som ett resultat finns det lite till ingen internetcensur inom Sverige.

Hong Kong

Hong Kong flaggaTrots att de är geografiskt belägna i Kina, där internetanvändningen är mycket övervakad och censurerad, har medborgare i Hong Kong fri tillgång till den öppna webben. ISP: er i Hong Kong begränsar inte VPN-användning, oavsett var värdservern finns.

schweiz

Schweiz flaggaTrots att VPN inte är blockerade i Schweiz har landet lagt till mer och fler internetbegränsningar under de senaste åren. Den federala högsta domstolen avgör avgöranden från fall till fall. I synnerhet har landet hållit på att slå ner på spelwebbplatser.

finland

Finlands flaggaAnvändningen av VPN-tjänster är fullt laglig för Finlands medborgare. Men regeringen har anställt vissa filtreringssystem att tvinga Internetleverantörer att blockera webbplatser som fokuserar på fildelning eller onlinespel.

Singapore

Singapore flaggaSingapore anses ha en relativt restriktiv inställning till internetcensur, men VPN-verktyg är inte blockerade för sina medborgare. Spännande webbplatser som The Pirate Bay har blockerats i Singapore, och flera fall av rasistiska kommentarer på nätet har lett till brottmål.

Japan

japan flaggaJapanska medborgare har full tillgång till webben och kan använda alla VPN-värdstjänster. Detta är tack vare dess lagar för yttrandefrihet och press. Vissa Internetleverantörer i Japan har infört policyer för att filtrera olämpligt innehåll till sina kunder.

Storbritannien

Storbritannien flaggaVPN: er är lagliga att använda i Storbritannien, men det betyder inte att de är så anonyma som du kanske tror. Storbritannien har en lag som kallas Utredningsmakt lagen, vilket kräver att Internetleverantörer behåller kunddata och gör dem tillgängliga i fall där nationell övervakning krävs. VPN-företag som driver sina servrar i Storbritannien är bundna till denna policy, men medborgare kan fortfarande ansluta till värdar i andra länder.

Tidigare har den brittiska regeringen blockerad online-åtkomst till fildelningstjänster där det är känt att piratkopierat innehåll är värd. Dessutom passerar några av de största brittiska ISP: erna all sin trafik genom filter som blockerar olagliga webbplatser och visar ett webbläsarfel när en användare försöker komma åt dem.

Förenta staterna

Amerikas flaggaVPN-klienter är fullt lagliga i USA. Vissa internetregler kan faktiskt kontrolleras av enskilda stater, men totalt sett har USA upprätthållit en öppen metod för internetcensur.

Med det sagt har USA nyligen taggats som en internet fiende av vissa internationella grupper. Detta beror till stor del på landets historia i onlineövervakning av medborgarna. Dessutom är regeringens senaste beslut att upphäva den lagstiftning om netneutralitet kan leda till att internetleverantörer får mer makt för att begränsa åtkomst för sina kunder.

nederländerna

Nederländerna flaggaNederländerna har en mycket öppen metod för internetanvändning och sätter inga block eller begränsningar om VPN-användning. Landets högsta domstol har tidigare beordrat de största Internetleverantörerna att blockera vissa fildelningsverktyg som The Pirate Bay, men nätneutralitet är fortfarande målet i Nederländerna.

rumänien

Rumänien flaggaRumänien har ingen historik över att någonsin begränsa användningen av VPN-tjänster. Dess medborgare har full tillgång till öppet internet, förväntar sig i sällsynta fall spelwebbplatser som har filtrerats av regeringen.

Tjeckien

Tjeckiska flagganInvånare i Tjeckien anses ha fullständig frihet när det gäller surfning på internet, inklusive användning av VPN-värdar i andra regioner. Enskilda internetleverantörer i Tjeckien kan överväga filtrering av specifika webbplatser om klagomål lämnas in av sina kunder.

Förenade arabemiraten

Förenade Arabemiraten flaggaFörenade Arabemiraten har specifika lagar skrivna om hur medborgare kan använda VPN-tjänster. Även om VPN: er inte är helt blockerade kommer någon aktivitet som utförs via en VPN som visar sig vara olaglig att leda till en påföljd av fängelsetid och ett stort böter.

Danmark

Danmarks flaggaDen danska regeringen har gjorde aldrig några försök att blockera VPN-anslutningar med ursprung inom dess gränser. När det gäller internetfiltrering finns det vissa DNS-begränsningar (domännamnsystem) på plats, mest runt läkemedelswebbplatser och fildelningsverktyg..

Taiwan

Taiwan FlagTaiwan erbjuder sina medborgare full tillgång till okensurerad internet, inklusive möjligheten att använda VPN för att maskera IP-adresser. Internetleverantörer i Taiwan övervakar inte kundtrafik eller blockerar fildelningstjänster.

lettland

Lettlands flaggaLettlands konstitution innefattar rättigheterna till pressfrihet och yttrandefrihet. Som ett resultat, Internetbegränsningar är minimala i Lettland och VPN kan användas fritt. Regeringen gör ingen övervakning av sina medborgares internetanvändning av e-postdata.

belgien

Belgien flaggaDen belgiska regeringen har ingen historia om att begränsa användningen av VPN-klienter. Landet har dock vissa lagar på plats som kräver att Internetleverantörer ska filtrera bort webbinnehåll som bedöms omoralisk eller olaglig. Detta har inkluderat spelwebbplatser och applikationer för fildelning.

kanada

Kanada flaggaÄven om det har funnits några spekulationer om att de största Internetleverantörerna i Kanada kan göra en ansträngning för att begränsa VPN-användningen har detta inte hänt hittills. Regeringen har en organisation som arbetar för att flagga olagliga webbplatser, men utanför den filtreringen har kanadensiska medborgare full tillgång till internet.

Thailand

Thailand flaggaVPN-tjänster finns tillgängliga i Thailand utan några begränsningar. Landet anses emellertid ha en mycket restriktiv censurpolitik, vilket har ökat de senaste åren. En stor del av filtreringen som sker inom Thailand är relaterad till politik. Regeringen kan blockera alla webbplatser som anses vara förolämpande eller smickrande för kungen.

irland

Irlands flaggaIrländska medborgare bör inte uppleva några problem när de använder en VPN-klient för att komma åt säkra nätverk och maskera sin IP-adress. Landet har minimala webbsökningsbegränsningar, bortsett från några webbplatser för fildelning som för närvarande är blockerade av regeringen.

Vitryssland

Vitrysslands flaggaLandet Vitryssland har tidigare taggats som ett internet fiende och dess regering har vidtagit åtgärder för att begränsa VPN-användningen av sina medborgare. Regeringen äger den primära internetleverantören och upprätthåller strikt kontroll över hur internet kan användas. Nyligen har VPN-webbplatser klumpats samman med florande klienter av vitryska myndigheter. Medborgare kan straffas för att använda VPN-klienter eller för att försöka komma åt vissa utländska webbplatser.

irak

Irak flaggaI Irak är VPN-leverantörer generellt förbjudna. Detta innebär att alla försök att komma åt en VPN-leverantørs hemsida eller alla försök att starta en VPN-klientanslutning kommer att avslutas av ISP. Om du kan hitta en VPN-tjänst som kringgår begränsningarna, var medveten om att din aktivitet kommer att övervakas och du kan åtalas för att ha använt ett VPN.

iran

Iran FlagDen iranska regeringen har strikt lagstiftning när det gäller hur VPN kan användas. De är inte tekniskt olagliga, men medborgarna är det endast tillåtet att registrera sig för VPN-tjänster som tidigare har godkänts av regeringen. På många sätt besegrar detta syftet med ett VPN, eftersom de regeringsgodkända alternativen troligen kommer att blockera mycket av samma innehåll som vanliga internetleverantörer..

Iran har märkts som en fiende på internet, främst på grund av deras filterlagar som kommer att blockera vissa politiska och religiösa innehåll från alla medborgare. Många sociala nätverk är också helt blockerade i Iran.

Kina

Kina flaggaKina är ökända för att begränsa sina medborgares internetanvändning. Brandväggen som regeringen har infört blockerar många av de mest populära webbplatserna som är värd i USA. När det gäller VPN: er kommer Kina ofta att blockera den primära startsidan för VPN-leverantörer. Detta kommer att göra det svårt för medborgarna att ladda ner den tillhörande VPN-klienten, även om den kanske inte blockerar utgående anslutningar helt.

När det gäller mobila enheter har ett antal VPN-appar tagits bort med kraft från Kinas appbutiker för iOS och Android. Den kinesiska regeringen blockerar också många webbplatser relaterade till omtvistade politiska aktiviteter eller historiska händelser.

Nordkorea

Nordkoreas flaggaInte heller överraskande har Nordkorea några av strängaste internetregler över hela världen. Inte mycket är känt om hur exakt deras lagar verkställs, men det är säkert att anta att externa VPN: n som är värd i andra länder inte är tillåtna. Alla webbplatser i Nordkorea förvaltas av regeringen och det finns ingen tillgång till den bredare webben.

oman

Oman flaggaTidigare har Oman-regeringen blockerat många av de bästa VPN-leverantörerna som är värd för sina tjänster i länder utanför. Regeringen filtrerar allt webbinnehåll som det anser omoraliskt, och detta inkluderar VPN: er och andra verktyg som är utformade för att göra IP-adresser anonyma.

Kalkon

Turkiet flaggaMedborgare i Turkiet har begränsad tillgång till webben, eftersom regeringen har vidtagit åtgärder för att kontrollera vilka typer av innehåll som tillåts genom sitt filter. Många av de mest populära VPN-tjänsterna är blockerade i Turkiet, och invånarna får inte omdirigera sin webbtrafik via utländska servrar.

Sociala medier är också starkt reglerade i Turkiet, med flera plattformar helt förbjudna. Tidigare har medborgarna straffats för kommentarer på ett socialt nätverk.

ryssland

Rysslands flaggaFör närvarande är den ryska regeringens policy för VPN: er blockera hemsidorna för enskilda tjänsteleverantörer. Faktisk VPN-trafik med maskerade IP-adresser är inte blockerad, så ryska medborgare behöver helt enkelt hitta en metod för att få ett säkert VPN-verktyg. Landet driver en omfattande svartlista över andra blockerade webbplatser, inklusive allt innehåll regeringen anser vara olagligt.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me