LastPass Review (2020) – Fantastisk sikkerhed … Værd at prisen?

At være sikkert online i dag er en svært ting at gøre.


Når hackere og cyberkriminelle ubarmhjertigt forsøger at stjæle dine personlige oplysninger, kan du tøve med at stole på websteder og mobile apps med ting som kreditkortnumre og e-mail-adgangskoder. Dataovertrædelser er blevet en regelmæssig forekomst og forlader ofte mennesker sårbar over for angreb.

adgangskode hackingInternet adgangskoder blev designet til at være den ultimative beskyttelse mod onlinetrusler. Så længe du valgte en unik adgangskode og aldrig delte den med nogen anden, i teorien skal dine konti og data forblive sikre. Men som cyberattacks har udviklet sig, selv komplekse adgangskoder er blevet hacket og udsat.

Folk er begyndt at kræve bedre sikkerhedsværktøjer for at holde deres data sikkert. Adgangskodeadministratorer som LastPass tilbyder en ny måde at håndtere dine online konti på.

I denne gennemgang ser vi på de vigtigste funktioner i adgangskodeadministratorer for at se, om LastPass kan hjælpe med at udfylde det truende mellemrum mellem sikkerhed og sårbarhed.

Hvad er en Password Manager?

Næsten hvert moderne websted kræver en konto og adgangskode. Det inkluderer websteder relateret til bank, e-mail, sociale netværk og shopping.

Best practices dikterer, at du skal bruge en unik adgangskode til hver enkelt onlinetjeneste, men at prøve at huske dem alle er en stor udfordring. Brug af den samme adgangskode til alle sider er også dårligt, fordi det gør dig mere sårbar overfor cyberattacks.

hvordan password manager fungerer

De bedste adgangskodehåndteringsværktøjer kan redde dig fra begge disse dilemmaer. De gemmer alle dine unikke adgangskoder, så du ikke behøver at huske hver enkelt, samtidig med at de sikrer, at de enkelte legitimationsoplysninger holdes sikre. Dette sparer dig tid, når du surfer på nettet, mens du også leverer sind.

Der er dog nogle potentielle negativer, når det kommer til skybaserede adgangskodeprodukter. Først og fremmest ved hjælp af en kræver, at du har stor tillid til det firma, der driver tjenesten. Hvis du ikke kan være sikker på, at værktøjet krypterer alle de adgangskoder, du gemmer i det, er der risiko for at bruge adgangskodeadministratoren.

Før du investerer i et kodeordstyringsværktøj, Sørg for at undersøge dens kompatibilitet med alle de enheder, du bruger regelmæssigt. Hvis tjenesten ikke kan bruges med bestemte operativsystemer eller websteder, kan det faktisk gøre det mere besværligt at prøve at stole på i løbet af dit daglige liv.

Husk også, at et værktøj til opbevaring af adgangskoder fungerer som et enkelt mislykkelsespunkt. Hvis du mister eller glemmer din hovedadgangskode, bliver du i det væsentlige låst fra alle dine individuelle konti, stort set det samme problem, når du bruger delte computere og kan ikke installere adgangskodestyringssoftwaren på dem.

I disse [forhåbentlig sjældne] tilfælde, hvor du ikke har en adgangskodeadministrator, bliver du naturligvis nødt til at hente og huske alle dine unikke adgangskoder, det eller ende med at bruge en enkelt adgangskode til alle dine online konti, som gør dig til et meget pænt mål til min hacker ven Kina.

Vittier til side, hvis det var tilfældet, er du færdig med at læse denne artikel, og du vil ende med at løse dette problem hurtigere og mere problemfrit, end du måske tror.

Oversigt

Den første udgivelse af LastPass blev bygget i 2008 af en gruppe på fire udviklere, som var desperate efter en bedre adgangskodestyringsløsning. Dette team havde tidligere arbejdet sammen på en skyplatform og forstod, at der var potentiale til at bygge et webbaseret værktøj, der kunne gemme adgangskoder online, mens det forbliver sikkert og sikkert at bruge.

Syv år efter den første lancering blev produktet købt af LogMeIn for over $ 100 millioner. LogMeIn er et firma, der er specialiseret i værktøjer til fjernskrivebord, der tillader enkeltpersoner at kontrollere servere eller arbejdsstationer over en grundlæggende internetforbindelse sikkert.

Virksomhedens branding har været den samme siden overtagelsen og drives i det væsentlige som et selvstændigt produkt.

LastPass-løsninger

En fremragende adgangskodeadministrator har brug for pålidelig, sikker og let at bruge. LastPass opfylder alle tre kriterier med deres løsning, der fungerer enten som en computerbrowserudvidelse eller en mobil applikation. Servicen understøtter synkronisering på tværs af alle enheder som du ejer.

lastpass hvelv

For computerbrugere kan browserudvidelsen downloades med et enkelt klik. Det understøtter alle populære moderne browsere, herunder Google Chrome, Mozilla Firefox og Microsoft Internet Explorer.

Når det er installeret, vises et nyt ikon i øverste højre hjørne af din værktøjslinje. Når du klikker på knappen, bliver du bedt om enten at logge ind på en eksisterende konto eller oprette en ny fra bunden.

Nye brugere opretter en konto, der er knyttet til deres e-mail-adresse. Derefter bliver de nødt til at vælge en hovedadgangskode, der skal bruges dagligt i browserudvidelsen. Dette master password fungerer som den primære nøgle til brug og styring af alle andre gemte legitimationsoplysninger i tjenesten.

Når du har konfigureret din hovedadgangskode, kan du se din private hvælving, der er i stand til at gemme individuelle legitimationsoplysninger såvel som kreditkort og andre fortrolige oplysninger. Du kan manuelt tilføje webstedsadgangskoder til dette hvælvelse eller få tjenesten til at gøre det automatisk, når du surfer på nettet.

Hver dag, når du åbner en browser på din computer, vil udvidelsen bede dig om at indtaste din hovedadgangskode. Fra det tidspunkt vil du kunne få adgang til alle konti i dit hvælvelse uden at skulle manuelt indtaste flere legitimationsoplysninger. Udvidelsen vil automatisk udfylde dine gemte brugernavne og adgangskoder mens holde disse oplysninger sikre.

Mobilapplikationen er tilgængelig til Apple iOS og Android og fungerer på omtrent samme måde som browserudvidelsen. For enheder, der understøtter det, fingeraftryksverifikation kan indstilles så når du skal indtaste en adgangskode fra din smartphone eller tablet, kan du bruge din finger til at godkende din hovedadgangskode.

Flere funktioner end din typiske adgangskodemanager

Selvom LastPass 'grundlæggende funktionalitet kan virke enkel, er udviklerne bag softwaren arbejder konstant på nye funktioner at gøre værktøjet mere fleksibelt og omfattende, hvordan det håndterer dine følsomme data. Disse typer udgivelser stilles til rådighed for alle brugere gennem regelmæssige softwareopdateringer.

lastpass autentificering

Det indbygget adgangskodegenerator funktion er afgørende for at få mest muligt ud af adgangskodestyringssystemet. Med et enkelt klik opretter browserudvidelsen eller mobilappen en kompleks, randomiseret adgangskodestreng, som næsten er umulig at gætte eller hacke. Du kan bruge adgangskodegeneratoren til hvert nyt sted, du besøger, og hver streng får tilføjet automatisk til din private hvælving.

Når du gennemser din private hvælving, vil du bemærke en lang række nye kategorier tilgængelige fra sidefeltet. Hvert menupunkt repræsenterer a separat type data, som du kan gemme sikkert. Disse inkluderer ting som wi-fi-adgangskoder, nødkontaktnumre og noter, der involverer forsikring, bankkonti eller pas.

Deling af adgangskoder med andre mennesker er altid en risikabel indsats, selv når det er med en nær ven af ​​familiemedlem. For at hjælpe med at mindske faren lancerede LastPass for nylig en ny funktion kaldet Familier hvilket gør det nemt at dele legitimationsoplysninger mellem flere mennesker.

Du kan linke seks konti sammen og vælge, hvilke adgangskoder der føjes til det delte rum. På ethvert tidspunkt har du muligheden for at tilføje eller fjerne synlighed til disse kontooplysninger.

Da internetbeskyttelse bliver et varmt diskussionsemne, opfordrer cybersecurity-eksperter internetbrugere til at tilføje ekstra lag af beskyttelse til deres online-konti. En nem måde at gøre dette på er med tofaktorautentisering, hvor du bruger en normal adgangskode plus en anden form for identifikation.

Med "2FA" er et tekstmeddelelsessystem den mest almindelige form for tofaktorautentisering, men LastPass har designet deres egen version, der fungerer som en hardware-token. LastPass Authenticator giver dig mulighed for at bekræfte din identitet på mange populære websteder ved at bruge sin mobilapp, hver gang du bliver bedt om tofaktorautentisering.

Premium-funktioner uden premium-omkostninger

Nye brugere kan Kom godt i gang med LastPass for absolut ingen omkostninger. Både browserudvidelsen og mobilappen er tilgængelig som gratis downloads. Gratis konti inkluderer ubegrænset lagerplads i din private hvælving, samt adgang til adgangskodegeneratoren og tofaktorautentiseringstjenester.

prissætning på sidste pass

For dem, der ønsker flere funktioner og funktionalitet, tilbyder LastPass fire separate produktindstillinger, herunder to til personlig brug og to til forretningsbrug. De personlige indstillinger er Præmie og Familier og forretningsmulighederne er Hold og Enterprise.

Et Premium-abonnement koster $ 3 per måned og låser op flere funktioner, der ikke er inkluderet i gratis plan. Du får evnen til sende krypterede oplysninger fra dit hvælv til eksterne brugere.

Abonnementet giver dig også mulighed for at indstille en nødkontakt, der kan få adgang til dine data, når det er nødvendigt. Endelig inkluderer Premium-planen en gigabyte krypteret lagerplads som du kan bruge til sikkert at flytte enhver filtype til skyen.

Indstillingen Familier koster $ 4 pr. Måned og giver dig mulighed for at linke op til seks brugere under den samme paraplykonto. Som leder af familiehvelvet vil du være i stand til at bestemme, hvilke adgangskoder der deles mellem alle enkeltpersoner, så du ikke behøver at sende dem gennem usikrede kanaler.

Teams-abonnementet er designet til mindre virksomheder, der har mellem 5 og 50 ansatte. Omkostningerne er $ 4 pr. Måned pr. Bruger i organisationen. Alle medarbejdere får adgang til en privat hvælving samt et delt rum til styring af adgangskoder, licenser og andre sikre data.

For større virksomheder koster Enterprise-pakken $ 6 pr. Bruger pr. Måned og tilbyder IT-kontrol over sikker datastyring. Det inkluderer en pakke admin-kontroller, som du kan bruge til at centralisere dine identitetsadgangssystemer. Derudover kan værktøjet integreres med dine eksisterende biblioteklager.

LastPass sikkerhed og kryptering

LastPass understøtter fuld kryptering på enhedsniveau, hvilket betyder at selv dens udviklere kan ikke se eller få de oplysninger, du gemmer i dit private hvælv. Din hovedadgangskode sendes aldrig til skyens servere og kan ikke få adgang til af hackere, der muligvis opfanger din webtrafik.

kodeord salt eksempel

Produktet er bygget på Advanced Encryption Standard (AES) 256 bit-chiffer, hvilket er, hvad den amerikanske regering bruger til at beskytte klassificerede oplysninger. Systemet er afhængig af både PBKDF2 og SHA-256 algoritmer, når der gemmes adgangskodeinformation. Denne proces er kendt som saltet hash, der fungerer som en envejs funktion til at kryptere data som tilfældige strenge.

Installationsvejledning

lastpass installationLastPass browserudvidelsen er tilgængelig som et gratis tilføjelse til flere operativsystemer fra virksomhedens downloadwebsite.

Til Chrome og Firefox, ved blot at starte download-aktiviteten installeres udvidelsen på din browserværktøjslinje. Mac-brugere, der vil bruge Safari, skal dobbeltklikke på .dmg-filen og logge på deres konto med installationsguiden. Bemærk også, at et universelt installationsprogram er tilgængeligt for Windows, der tilføjer udvidelsesstøtte til alle aktive browsere.

På den mobile side af tingene kan brugerne downloade smartphone- og tablet-appen fra enten iOS App Store eller Google Play Store. Når det er installeret, vises en prompt, hvor brugeren kan logge ind med deres e-mail-adresse og hovedadgangskode. Tjenesten begynder derefter at synkronisere alle dine gemte legitimationsoplysninger.

Det hele er en meget problemfri proces.

Kunde support

LastPass tilbyder forskellige niveauer af kundesupport baseret på den abonnementspakke, du har. Som forventet vil de med gratis konti modtage et lavere serviceniveau end dem, der betaler for månedlige planer. Imidlertid har alle brugere adgang til virksomhedens videnbase og FAQ-indhold.

Premium-, familier og team-planerne alle inkluderer prioriteret teknisk support. Dette betyder, at brugere kan indsende servicebilletter vedrørende problemer eller fejl. Enterprise-pakken går et skridt videre og tildeles et dedikeret team af kundesupporteksperter der skal være tilgængelige døgnet rundt.

Afsluttende tanker - Du har brug for LastPass

Takket være hackere og cyberkriminelle er du altid sårbar overfor angreb, når du bruger internettet. Adgangskodeadministratorer er designet til at afhjælpe nogle af risikoen ved at give dig et centralt, sikkert sted til at gemme alle dine fortrolige oplysninger og kontooplysninger..

Men hvordan skal du gøre med at vælge det bedste værktøj, du skal bruge til at gemme dine adgangskoder sikkert?

Som vi håber, at denne LastPass-gennemgang har vist, kommer tjenesten med en lang ry for sikkerhed og skybaseret innovation. At have tillid til ethvert firma med dine adgangskoder kan føles skræmmende, men deres implementering af en privat hvælving har vist sig at være pålidelig og beskyttet.

Det faktum, at deres grundlæggende værktøj er tilgængeligt gratis, skader ikke ting, selvom brugere, der har brug for mere funktionalitet eller virksomhedsstøtte, har muligheden for at opgradere til betalte planer.

FAQ

Hvilken password manager er nemmest at bruge?

EN: Brugervenlighed afhænger af personen, så det er bedst at prøve de gratis versioner af et par værktøjer for at se, hvad der fungerer bedst for dig. De mest populære tjenester i dag inkluderer Keeper, 1Password og LastPass.

Kan LastPass hackes?

EN: Dine individuelle legitimationsoplysninger er sikre, fordi de aldrig overføres til sky-serverne og altid holdes krypterede. Men hvis nogen formår at stjæle dit hovedadgangskode, er hele din hvælvning i fare.

Er der en gratis version af LastPass?

EN: Ja, den gratis plan inkluderer browserudvidelsen, mobile apps og ubegrænset legitimationsopbevaring i dit private hvælv.

Kan jeg bruge LastPass sammen med Yubikey?

EN: Ja, support er tilgængelig til Premium- og Enterprise-planerne.

David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me