Nord VPN vs. PIA – Vinnare = Nord

Att få den bästa VPN-tjänsten sker aldrig av en slump. Vanligtvis är det resultatet av uttömmande forskning som jämför saker som det land där VPN har sitt huvudkontor, VPN: s hastighet och servernätverket.


Kanske viktigast, kunder behöver veta om deras data är säkra eller inte med den VPN. Är leverantören sannolikt att dela all information de samlar in eller följer de verkligen en strikt "ingen loggning" -policy som lovar total anonymitet för användaren?

Det är inte lätt för den genomsnittliga konsumenten att spendera mycket tid på att jämföra olika VPN-leverantörer. Det är därför som jämförelser som den här är så viktiga. Vi deltar i två relativt kända VPN-leverantörer i en tävling där bara en kan komma segrande.

Låt oss titta närmare på NordVPN mot. Privat internetuppkoppling, eller PIA.

En introduktion till NordVPN

Baserat i Panama är detta en VPN som verkligen håller sig till en "ingen loggar" -policy. Detta gör det extra populärt, och hastighetstest avslöjar några imponerande resultat. Ytterligare värdefulla funktioner inkluderar ad-blocking software, 24/7 live support via chat, servrar som tillåter användning av TOR-over-VPN och konfigurationer för dubbel VPN. Deras 30-dagars återbetalningsgaranti är prisvärt.

nordvpn logotyp

En introduktion till PIA

Personer som letar efter en grundläggande, billig VPN kan vara nöjda med privat internetåtkomst. Det är baserat i USA, vilket många människor kommer att känna igen som en nackdel eftersom detta land är del av Five Eyes Network. PIA: s återbetalningspolicy är mindre generös än Nord, och sträcker sig till bara sju dagar. Dessutom verkar PIAs kundsupport ha försämrats under de senaste månaderna.

privatinternetaccess-logotyp

Jämförelse av jurisdiktion

NordVPN har utan tvekan fördelen här. Det är baserat i Panama, ett land som är det inte en del av Five Eyes, Nine Eyes eller 14 Eyes Networks. Jämför det med PIA, som är baserat i USA, USA är en del av alla dessa spionnätverk. Detta innebär att underrättelsedata härrör från spionering på medborgarna kan delas med myndigheter.

I huvudsak gör dessa nätverk det möjligt för spionbyråer i en medlemsland för att titta på onlineaktiviteterna för medborgare i andra medlemsländer. De kan göra det lagligt tack vare avtal mellan medlemmarna. Medan amerikansk lag begränsar amerikanska spioner från att agera på sitt hemområde utan trolig orsak, teckningsoptioner och andra juridiska snickor, har en spion från Australien inte samma begränsningar.

Om Australien råkar ta hand om lite användbar information om amerikanska medborgares onlineaktiviteter delar de den med de amerikanska myndigheterna som sedan kan vidta åtgärder. Naturligtvis är det omvända också sant. När amerikanska spioner upptäcker uppgifter om australiska medborgare som kan vara av intresse delas de med australiska myndigheter.

Följaktligen kanske en amerikansk-baserad VPN inte kan skydda sina kunder från statlig intrång. En sådan VPN är också underlagt amerikanska lagar när det gäller lagring av data samt delning av dessa uppgifter med myndigheter.

Däremot har Panama inga sådana lagar om datalagring. De är inte heller part i internationella spionavtal som skulle tvinga dem att dela data med andra länder. Detta gör Panama till ett utmärkt val för värd för ett VPN.

Vilken VPN är snabbare?

Oavsett hur du tillbringar din tid online, VPN-hastighet är avgörande. Långsamma hastigheter påverkar webbläsarens prestanda, vilket ger dig sidhastighetshastigheter som fördröjer. Titta på VPN-testresultaten nedan för att identifiera vilken tjänst som är snabbare.

vpn-leverantörs jämförelse

NordVPN tillhandahåller ett robust nätverk som inte fluktuerar för mycket. Det hjälper att Nord automatiskt ansluter användare till den minst överbelastade servern i det land som användaren väljer. En mindre trångt server översätter alltid till snabbare surfning.

NordVPN: s hastigheter var dock inte imponerande. Nedladdningar under användning av en server i Tokyo uppmättes bara 1,05 Mbps. Det bästa resultatet uppnåddes i Amsterdam med en nedladdningshastighet på 16,36 Mbps.

PIA: s hastighetstestresultat var bättre. Nedladdningshastigheten i Tokyo var 13,74 Mbps, och i Nederländerna var den 20,38 Mbps, vilket var den snabbaste hastigheten för PIA. Den första anslutningen är där PIA verkar förlora det mesta av sin hastighet, även om dess konsistens var bra över hela linjen.

Detta innebär att PIA har kanten för hastighet, men dess tillgång till streamingplattformar är i bästa fall oförutsägbar. Följaktligen kan användare fortfarande föredra mer pålitlig NordVPN när du strömmar.

Vilket VPN har det mer omfattande nätverket?

När det gäller att säkerställa bra prestanda är nätverksstorlek och distribution av största vikt. Ju fler servrar en VPN erbjuder, desto mindre trångt kommer varje server att vara. Dessutom är det önskvärt att ha en bra geografisk distribution av servrar så att oavsett var kunderna befinner sig i världen, de kan hitta en server som är relativt nära. Detta säkerställer snabbare prestanda, men det innebär också att användare har mycket fler val när de vill bedöva sin plats.

nordvpn europaservrar

NordVPN är den vinnande vinnaren i denna kategori med dess mer än 5 000 servrar ligger i 61 olika länder. PIA skryter precis över 3 100 servrar placerade i 33 länder.

Jämför säkerhet

Säkerhet är huvudorsaken till att människor använder VPN: er. Fler och fler människor är intresserade av VPN på grund av säkerhetsproblem och antalet rubriker om cybersäkerhet riskerar att träffa nyhetssajter nästan varje dag.

I den här kategorin är det omöjligt att slå NordVPN. De har en pålitlig policy mot loggning, och deras kryptering är top-of-the-line eftersom du får OpenVPN-protokoll och AES 256-bitars kryptering. Dessutom möjliggör Nord dubbel VPN och inkluderar CyberSec, vilket hjälper användare att undvika botnät. Testning avslöjade vidare att NordVPN inte hade några läckor.

nordvpn cybersec

Det finns ingen dubbel VPN med PIA, och standardanslutningen använder AES 128-bitars kryptering. Du kan ändå välja AES 256-bitars kryptering och du kan också välja ÄMBETSSTAV, vilket inte är lika bra som Nords CyberSec, men åtminstone ger lite skydd.

inställning för privat internet

Tävlingen i denna kategori är nära, men Nord kommer framåt.

Kompatibilitet

När det gäller att faktiskt använda ditt VPN vill du kunna få åtkomst till internet från alla dina enheter. Att implementera VPN på en enhet kan vara ett besvär i många scenarier. Om det är viktigt för dig att spara tid med enkel att installera VPN-funktioner är NordVPN ditt val.

PIA erbjuder alla de stora operativsystemen: Windows, MacOS, iOS, Android, Linux och möjligheten att använda VPN på routrar. Problemet är - utanför de stora plattformarna är det förvirrande att använda ditt VPN på andra enheter.

NordVPN erbjuder alla större operativsystem som PIA gör. Den har också praktiska tutorials för att använda VPN på Android TV-lådor, ett gäng olika märken av routrar och slumpmässiga enheter ovanpå det..

Privat Internet Access slår NordVPN i antalet enheter du kan ha anslutit på en gång. PIA erbjuder dig möjligheten att använda 10 samtidiga anslutningar medan NordVPN endast tillåter 6.

Om du verkligen behöver dessa extra fyra anslutningar skulle PIA flytta nålen åt dig här men annars kommer NordVPN på toppen när det gäller kompatibilitet.

Att välja ett VPN

I denna jämförelse mellan NordVPN och PIA, Nord är den tydliga vinnaren. PIA erbjuder ändå pålitliga tjänster och är vettigt att använda i specifika scenarier.

Båda erbjuder återbetalningsgarantier så det är mycket meningsfullt att prova båda alternativen gratis för att testa platshastigheten om du inte redan är såld på det ena eller det andra. Om NordVPN har upp till PIA-hastigheter föreslår vi att du använder NordVPN för att dra fördel av deras överlägsna säkerhets-, jurisdiktion- och funktionserbjudanden.

nordvpn logotypprivatinternetaccess-logotyp

Din plats kan göra endera av dessa till ett bra val. Om du är i Tokyo får hastigheterna på NordVPN bara inte mycket förtroende för tjänsten och gör PIA till ett mycket bättre alternativ. Den enda gången NordVPN verkligen slår av PIA är i en specifik platshastighet där du är i världen har stor inverkan på ditt val.

FAQ

F: Är NordVPN privat?

A: Ja, NordVPN tillåter dock bara torrenting och P2P på ett valt antal av deras tjänster. Att se hur torrenting vanligtvis är vad folk vill hålla privat kan det vara ett problem för vissa människor.

F: Har NordVPN en kill switch?

A: Ja, en av deras bästa funktioner är deras automatiska kill-switch. Om dina data exponeras en sekund kommer de automatiskt att stoppa programmet du använder eller avbryta anslutningen från enheten du använder.

F: Är PIA VPN bra?

A: Ja, som en av de mer populära tjänsterna på marknaden idag erbjuder den service på hög nivå.

F: Vad är den säkraste VPN-tjänsten?

A: NordVPN tar kakan i denna kategori. Även om det inte alltid är det snabbaste, erbjuder NordVPN den bästa säkerheten.

F: Är gratis VPN: er säkra?

A: För det mesta, nej. Det finns vissa betalda tjänster som har gratisversioner av sin programvara som är relativt säkra. Det finns bättre budgetalternativ som du skulle vara bättre lämpad att använda. Kolla in vår bästa gratis VPN-guide.

Lägg till din egen recension:

Vi gör vårt bästa för att självständigt undersöka produkter för att bättre hjälpa våra läsare att fatta beslut. Som sagt, vi vill också höra dina åsikter. Vi accepterar enskilda recensioner som är informativa och inte marknadsförande. Fyll i formuläret nedan så publicerar vi din recension. Kampanjrecensioner från företag själva kommer inte att publiceras. Tack!

--- Välj hastighet ---
Medel
Långsam
Snabb
?>

--- Välj användbarhet ---
Lätt att använda
Lite komplicerat
Väldigt komplicerat
?>

Genom att klicka på knappen nedan erkänner jag att jag har läst och accepterat användarvillkoren.

LÄGG TILL MIN ÖVERSIKT

0
4415

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me