Opera VPN Service – Gratis .. Eller är det verkligen? (Testresultat)

Om produkten är gratis är DU produkten. Åtminstone är dina uppgifter.


Just nu förstår de flesta vikten av att ha det bästa tillgängliga VPN. De vill skydda sin integritet. De vill kunna få tillgång till geobegränsat innehåll och surfa på webben utan begränsningar. Så när de hör att Opera tillhandahåller en VPN-tjänst gratis med obegränsad data, hoppar de på den.

Lever operas tjänst verkligen upp till hype?

Opera VPN-översikt

FeaturesInformation
användbarhet: Lätt att använda
Loggningspolicy: En del loggningspolicy
Serverstorlek: 10 servrar
Serverdistribution: 5 länder
Stöd: Ingen
torrenta: Inte tillåtet
Strömning: Begränsad
VPN-protokoll och kryptering: Obefintlig
Huvudkontor: kanada
Pris: Fri
Officiell hemsida: https://www.opera.com

Inte en riktig VPN - det är en proxyservice

Det första du måste förstå är det Opera är inte en riktig VPN. Det är en säker proxyservice. Detta innebär att Opera kommer att kryptera sin egen webbläsertrafik genom att dirigera den via en server som drivs av en VPN i Kanada. Men Opera är det inte utformad för att kryptera trafiken på andra webbläsare eller fristående e-postklienter. Om Opera var en riktig VPN, skulle den kryptera varje internetinformation som går in och ut från enheten. Det spelade ingen roll vilken applikation som hanterade uppgifterna. Detta innebär att Opera är mycket mindre säker än en fristående VPN-tjänst.

Fördelar:
 • Helt gratis
 • Inga bandbreddbegränsningar
 • Fungerar med Netflix
 • Lätt att installera och lätt att använda
Nackdelar:
 • Loggar all din information
 • Kanadensisk jurisdiktion
 • Inte en riktig VPN
 • Ingen fristående produkt
 • IP-läckor upptäckt
 • Långsamma hastigheter
 • Inga torrenter
 • Endast tre serverval
 • Ingen kundservice

Vad vi gillade med Opera VPN

opera vpn gratisVi ville börja med de positiva sakerna med denna ”VPN” innan vi dyker in i dess många brister. En bra sak med tjänsten är det det är helt gratis. Du behöver inte registrera dig för prenumeration, och det finns inga bandbreddbegränsningar.

Det är dock viktigt att komma ihåg det gratis VPN tjänar sina pengar på något sätt och det är vanligtvis genom att tjäna pengar på dina data. Det finns ett ordspråk, du får vad du betalar för". I det här fallet kan det inte vara sant. Så om du vill ha den verkliga affären medan du fortfarande är kostnadseffektiv, måste du gå med en nästan gratis tjänst. Kolla in vår lista över de bästa gratis VPN: erna.

Det är inbyggt i webbläsaren och det är lätt att aktivera. För att aktivera VPN går du bara till menyer / inställningar / sekretess / VPN. När processen har följts kan du helt enkelt aktivera VPN-tjänsten av och på. Du kan också välja plats för servern och se hur mycket data du använder.

Till sist, till vår överraskning arbetade Opera med Netflix. Det fungerade inte bara, utan det fungerade felfri. Vissa kanske frågar, borde inte alla VPN fungerar med Netflix? I teorin, ja. Under åren har Netflix emellertid blivit mycket stränga och har använt kraftfull anti-VPN-teknik för att upptäcka och blockera även de bästa VPN: erna. Många VPN: er, när de används för att strömma geo-begränsat innehåll på Netflix, uppfylls med den fruktade felskärmen.

netflix felskärm

Så det är något som Opera har för sin fördel.

Ska du lita på Opera?

Du får ditt svar på den frågan när du tittar på Operas integritetspolicy. Där hittar du ett antal klausuler som får en privatliv att tänka två gånger.

Ett exempel är det faktum att tjänsten förbehåller sig rätten att samla in användningsdata. Detta innebär att de kan lagra webbadresser du besöker och IP-platser men inte nödvändigtvis innehållet på webbsidorna.

Detta är mycket mer information än andra VPN: er samlar in. Något att komma ihåg är att tjänsten inte på något sätt är kopplad till ditt namn eller till dig. Den är ansluten till den enhet som används. Detta innebär att Opera VPN inte bygger en surfhistorik.

När du tittar på deras integritetspolicy ser du att de samlar in information om ditt operativsystem, din IP-adress och annan information som kan användas för att identifiera dina enheter över tid. Återigen är det viktigt att påpeka att Opera VPN inte har information som länkar dig till IP-adressen.

Opera tjänar pengar genom att sälja dina data - se upp

opera vpn av surfeasyNär vi tittar på tjänsten som helhet känner vi att Opera gör vad du kan förvänta dig att någon gratistjänst skulle göra. De samlar in din anonyma information och säljer den till andra. Om du letar efter anonymitet och fullständig sekretess är detta definitivt inte det VPN du bör lita på. Du bör fortsätta söka efter det bästa VPN-systemet för sekretess och säkerhet.

Opera-webbläsaren är tekniskt ett företag baserat i Norge. Problemet är att deras VPN-tjänst hanteras av SurfEasy. Detta kanadensibaserade företag köptes av Opera för några år sedan. Kanada är en deltagande medlem i 5 Eyes Surveillance Alliance.

Detta är en allians för informationsinsamling. Tanken är att flera länder kan samla sina resurser tillsammans. Om ett land i gruppen har information delar de den med de andra fyra. Så inte bara är Opera VPN-övervakningsaktivitet, utan om den kanadensiska regeringen begärde aktivitet är de skyldiga att lämna ut den.

Webbläsarens VPN använder AES-256 algoritm. Vi vet också att det använder standard HTTPS-säkerhet. Vi såg inga webRTC-läckor under testningen.

Vi antar att Opera VPN kommer att fungera som sin SurfEasy-partner. Vi tror att det använder OpenVPN. Det är dock svårt att verifiera detta. Det drar nytta av en integrerad Googles offentliga DNS. Proxy-begäran kommer från VPN-servrarna.

Använda VPN

opera vpn webbläsaremblem aktiveraAtt använda VPN i din webbläsare är väldigt enkelt. När du har gått igenom processen för att aktivera VPN-servern kommer du att se ett blått VPN-märke i sökfältet. Klicka på VPN-märket för att dirigeras till dess huvudpanel.

Instrumentpanelen är enkel att använda. Du kan slå på eller stänga av VPN-tjänsten. Du kommer att få en skärm som visar bandbredd som använts under veckan samt bandbredd som du har använt under månaden. Du kan ändra virtuella platser genom att klicka på ditt nuvarande val. Du kommer att få en lista med nya platser som du kan ändra till. Välj bara den nya platsen så kommer den att ändras till VPN-servern i det land du väljer.

Hur snabb är Opera VPN

Alla förstår att om du ska använda en säker VPN-anslutning, kommer du att tappa lite av din internethastighet. Det är bara par för kursen. Problemet kommer när du märker enorma dopp i prestanda i namnet på "anonymitet".

opera vpn hastighetsresultat zurichDet som är ännu värre är när du är inte ens lovat anonymitet och du är tvingas lida genom långsam service.

Det här är vad du får med Opera VPN.

Här ser du hastigheter som är långt ner i det oacceptabla territoriet.

Den här är lite bättre, men det är definitivt ingenting att skriva hem om.

Detta är en av de långsammaste VPN-anslutningar vi någonsin har sett. Så Opera VPN kan avblockera Netflix. Men anslutningen är så långsam att streaming av din favoritfilm eller tv-serie på Netflix går från att vara trevlig till en mardröm.

Betalningsalternativ

Opera VPN är gratis. Det finns inga betalningsalternativ, inga uppgraderingar och inga tidsgränser. Detta innebär att du inte behöver oroa dig för en pengar-tillbaka-garanti eller om de använder cryptocurrency för att skydda din integritet eller inte.

Problemet med gratis VPN: er

vpn-nackdelarDen bästa VPN kommer aldrig att vara ett gratis VPN. Gratis VPN kommer att kosta dig mer på lång sikt eftersom de inte ger integritet och inte ger säkerhet. Många av tjänsterna låter tredje part söka igenom dina personuppgifter eller ännu värre.

När du betalar för ett VPN tjänar företaget du betalar pengar via prenumerationer. Det betyder att de inte behöver sälja din personliga information till andra. Gratis VPN: er kan riskera att du upplever skadliga saker som identitetsstöld.

Gratis VPN: er har långsam anslutningshastighet. Gratis VPN: er har liten eller ingen kundservice. Gratis VPN: er har ett litet urval av servrar att välja mellan. Gratis VPN erbjuder dig subpar VPN-protokoll.

Vad sägs om Torrenting?

Med Opera VPN är torrenting uteslutet. Du använder ett VPN med torrenter eftersom du vill skydda din information. Du vill förhindra att människor kan hacka din dator. När du torrent ansluter du till andra individs datorer och system och ger dem tillgång till din.

I en värld där alla var goda och vänliga skulle detta inte vara ett problem. Tyvärr används torrenting av oförskämda individer för att begå cyberbrott. Om du använder ett VPN kan du skydda dig själv.

statistik över dataöverträdelse

Här är problemet. Opera krypterar inte din information. Så även om torrenting var okej, skulle du inte vara säker. Och kom ihåg att Opera VPN är en webbläsarbaserad proxy. Så det kommer bara att arbeta för information som överförs via själva webbläsaren.

Med torrenter ansluter du till externa program som uTorrent. Detta innebär att du kan kyssa lite skydd som denna så kallade VPN ger adjö.

Var ligger Opera VPN-servrar?

vpn-serverplatserOpera VPN-servrar finns i fem länder. Dom är:

 • Förenta staterna
 • Tyskland
 • kanada
 • Nederländerna
 • Singapore

Opera släppte planer på att utöka sina serverbaser till olika platser runt om i världen. För närvarande tillåter de användare att ansluta till det de kallar ”föredragna servrar.” Dessa är servrarna i:

 • Amerika
 • Asien
 • Europa

Det som är frustrerande är det du har ingen aning om vilken stad du är ansluten till. Du måste rulla tärningarna och hoppas på det bästa.

Medan vi är på det, borde vi lägga till att det inte finns någon kill-fixtur för kill switch. Detta är något du bara förväntar dig av en VPN. En kill switch kommer att minska din session automatiskt om din IP läcker.

Kundservice

opera vpn forumÄrligt talat var vi frestade att lämna detta avsnitt tomt. Vad är det ju att prata om? Hur mycket av ingenting får du?

Se om du vill ha hjälp, Opera vill inte höra från dig. Om du klickar på hjälpknappen startar inte en livechatt, den tar dig inte till ett kontaktformulär och det öppnar inte en hjälpbiljett. Ingenting. Allt det gör är att ta dig till en sida där du kan läsa mer om vad en VPN är och hur den ska hjälpa dig.

Opera har ett supportforum. Men detta forum täcker ett brett spektrum av ämnen som handlar med webbläsaren. Det finns inget som direkt diskuterar VPN. Bara en ny strejk mot detta subpar VPN-alternativ.

Kinesiska investerare

Kina har inte ett gott rykte när det gäller gratis Internet eller Internet-integritet. Nyligen samarbetade en kinesisk investeringsgrupp med Opera-webbläsaren. Tydligen inkluderar detta inte Opera Media Group eller Opera VPN-tjänsten. Det verkar som om det här är i händerna på det ursprungliga norska företaget. Med det sagt, om du är orolig för integritet, du kanske undrar hur stor tillgång kineserna har till Opera VPN och den information den samlar in.

Slutgiltiga tankar

Opera-VPN ser bra ut på ytan. Jag menar, vem kommer inte att bli upphetsad över något som är gratis och spärrar Netflix geo-begränsningar? Opera VPN är lätt att använda. Du behöver inte veta hur du ställer in ett VPN eller ens vad en VPN är för att få dess fördelar. Det finns ingen begränsning för din bandbredd, och överföringar är krypterade med kryptering av militär kvalitet.

Men om du är på något sätt, form eller form bekymrad över integritet och verklig säkerhet, detta är inte alternativet för dig. Kom ihåg att du inte köper det bästa VPN på marknaden. Detta är en gratis tjänst som bara fungerar med information som överförs från Opera-webbläsaren.

vpn aktiverad popup-opera vpn

Om du läser sekretesspolicyn eller användarvillkoren som är anslutna till tjänsten gör det bara att du känner dig mindre säker. Anslutningshastigheter är avgrund. Opera VPN loggar inte bara din användning, utan de kanske säljer dina data. Och tack vare oklar jurisdiktion är det mycket möjligt att det här företaget kommer att avslöja dina uppgifter till brottsbekämpande om de blir ombedda för dem.

Tjänsten är gratis. Vi tycker fortfarande inte att det är värt priset.

Om du vill ha ett VPN, skaffa sedan ett riktigt VPN

Vill du ha en beprövad VPN-tjänst som skyddar all data du skickar över Internet? Då rekommenderar vi NordVPN.

NordVPN har tusentals säkra serverplatser över hela världen. De har en tydlig ingen loggningspolicy och erbjudande enastående kundsupport.

Det är också mycket lätt att använda, vilket återspeglar företagets åtagande att tillhandahålla en produkt som verkligen fungerar. Det finns inga dolda avgifter eller klausuler. Du kan skydda flera enheter med bara ett prenumeration.

Tack vare deras plats i Panama, NordVPN skyddar dig från ett antal statliga övervakningsprogram som hotar att äventyra din integritet.

 • Erbjuder fenomenal kundsupport och a livechatt som är tillgänglig 24/7
 • ENlåga torrenting
 • NordVPN-planerna sträcker sig från $ 2,99 per månad till $ 11,99 per månad
 • NordVPN har speciella servrar avsatta för att hjälpa dig komma runt geobegränsningar för tjänster som Netflix
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me