Password Safe Review – Et af de bedste open source adgangskodeadministrationsværktøjer

Password Safe Review - Et af de bedste open source adgangskodeadministrationsværktøjer

Jeg arbejder inden for teknologi, men modsatte mig adgangskodehåndteringsværktøjer i lang tid. Indtil for nylig faktisk. Det virkede som et unødvendigt ekstra skridt at tage, da mine vigtige adgangskoder blev gemt på en Post-It i min tegnebog. Inden du krummer for dybt, skal du vide, at de virkelig blev opbevaret i mit hoved, fordi jeg har en god hukommelse (eller sådan troede jeg), og tegnebogen var bare backup i tilfælde af at jeg fik hjernerystelse fra rugby.


Så kom den dag, at en af WordPress-websteder, jeg netop havde taget online, blev hacket. En arbejdskammerat påpegede, at jeg skulle tage mit eget råd og stramme op på mine adgangskoder til den almindelige anbefalede standard: mindst otte tegn bestående af store og små bogstaver, tal, specialtegn, bla bla.

Gruet, indså jeg, at mine adgangskoder var skidt imod angreb fra brute force. At forbedre dem ville kræve noget bedre end min hjernekraft.

”Få en adgangskodemanager,” sagde min ven. Jeg var så vred på hacket, at jeg besluttede, at det ikke ville skade for at forske i nogle få.

Hvad jeg fandt er, at der er omkring en milliard og en mulighed, men så mange mangler nødvendige funktioner eller kræver, at du abonnerer for at få fuld adgang til de funktioner, du virkelig har brug for, og så ender du med at betale for ting du ønsker ikke eller vil aldrig bruge.

Kort fortalt. Jeg afgjort med Password Safe, og her er grunden.

Oversigt over adgangskoder sikkert

Mens Password Safe's interface er let at bruge, lad ikke det narre dig til at tro, at det er en vittighed med programmet, fordi det ikke er det. Det aktive bygherre / udviklerfællesskab er der for at hjælpe, når ting går galt. I øjeblikket er der endda uofficielle apps til Android og iOS, hvilket synes at være en meget cool ting for mig.

Fordele - Hvad du vil elske
  • Intuitiv og let at bruge
  • Understøttet af et levende open source-community
  • Helt gratis
  • Kan håndtere flere hvælvinger
  • Lokal datakryptering
Ulemper - Hvad kan forbedres
  • Kun en håndfuld importmuligheder
  • Er begrænset til kun at gemme adgangskoder

Er kodeordet sikkert?

Ja. Programmet er designet med mange funktioner, der gør det gennemsigtigt og sikkert.

sikkerhedslås

Det er open source. Det betyder, at du ikke behøver at tage designerens ord som evangelium om, at programmet er sikkert. Du kan nemt downloade kildekoden, gennemse den for dig selv eller få nogen med mere ekspertise i området til at gennemgå den. Hvis du har de tekniske chops, kan du endda sammensætte programmet ved hjælp af de downloadede kildefiler i stedet for filerne, som Password Safe tilbyder.

Password Safe har heller ikke en gendannelsesmekanisme og der er heller ingen bagdør - hvilket er godt. Det betyder at medmindre en person har hovednøglen, er det umuligt for dem at få adgang til dine adgangskoder. Dette inkluderer udviklere og brugere.

Kontroller filintegritet betyder, at en hacker ikke kan ændre nogen beskyttede filer uden at kende master-adgangskoden. Sikkerhedskopier af tidligere databaser oprettes automatisk. Brugere har komplet kontrol over antallet af sikkerhedskopier samt hvor de er lagret.

Sådan bruges password sikkert

Password Safe giver dig mulighed for gem alle dine adgangskoder i en enkelt adgangskodedatabase, eller du kan oprette forskellige databaser til forskellige formål, hvis du vil. Jeg kan se, hvor det kan være praktisk at have en database til arbejde og en anden til personlig brug.

Databaser kan flyttes mellem systemer, så længe hvert system bruger den samme version af Password Safe. Lad os tage en hurtig gennemgang af opsætning af softwaren.

Når du bruger password sikkert for første gang, gør du det vælg den nye databaseknap.

adgangskodesikker ny indgang

Derefter bliver du bedt om at gøre det Vælg det sted, hvor du vil gemme din nye database såvel som navn, du vil tildele til databasen.

pwsafe db placering

Du bliver bedt om at indtaste en hovedadgangskode. Dette er hvad du vil bruge til at kryptere og låse alt indholdet inde i din nye pengeskab.

adgangskode sikker adgang

Når det gælder at bruge din gemte adgangskode, er der et antal værktøjer, der er tilgængelige. Mange af disse kræver, at du indsætter oplysninger til dit udklipsholder, og andre tillader en autotype-funktion, der automatiserer overførslen af ​​dine adgangskoder til webformularer.

Hvis du vil bruge dine gemte adgangskoder, kan du gøre det åben adgangskode sikkert. Vælg derefter det brugernavn og det adgangskode, du vil bruge.

pwsafe gemt login

Vælg ikonet for brugernavn til værktøjslinjen. Omvendt kan du højreklikke på skærmen og vælg "kopier brugernavn til udklipsholder." En anden mulighed er at bruge genvejen Control + U og derefter indsætte brugernavnet i det ønskede felt.

pwsafe brugernavn ikon

For at vælge det korrekte kodeord, Klik på adgangskodeikonet fra værktøjslinjen eller højreklik og derefter vælg "kopier adgangskode til udklipsholder." En anden mulighed er at bruge Control + C til at indsætte adgangskoden i det ønskede felt.

pwsafe adgangskodeikon

Yderligere funktioner

pwsafe tilpasning

Password Safe gør det nemt at oprette og redigere logins, da alt hvad du behøver er et brugernavn, et kodeord og det sted, hvor den nye informationsgruppe skal gemmes. Du kan indstille udløbsdatoer for dine adgangskoder, hvilket giver et ekstra lag af sikkerhed ved at få dig til at ændre dem ofte.

En besvær, måske, men en god idé.

Der er tilpassbare adgangskodepolitikker, der giver dig mulighed for regelmæssigt at ændre dine adgangskoder ved en frekvens, du vælger.

Funktionerne til automatisk udfyldning og automatisk login gør det praktisk at bruge dine adgangskoder. Adgangskodegeneratoren opretter komplekse og stærke adgangskoder automatisk baseret på de kriterier, du har angivet.

Så stærk og så kompleks jeg gider ikke engang at prøve at huske dem. Det er ikke umagen værd.

Et par andre funktioner, der fortjener at nævne, inkluderer mulighed for at installere din software på et USB-drev og sikkerhedskopifunktionen, der giver dig mulighed for at tage backup af hele databasen og få den gemt på et sikkert sted, hvis noget går galt.

Begrænsninger

Password Safe er et fantastisk værktøj, der ikke koster noget, og det kan kun tage et par sekunder at downloade og konfigurere det. Den eneste ulempe er det i øjeblikket kun tilgængelig for Windows-systemer. Spild heller ikke din tid på at lede efter opgraderinger, fordi der ikke er nogen. Normalt vil dette vedrøre mig, men tingene er så døde enkle og lette at bruge, at den aktuelle version skal fungere fint i lang, lang tid.

Password Safe LogoDet er her begrænsningerne slutter til alle praktiske formål. Et ord om kundeservice; da det er en open source-løsning, den vigtigste metode til support er i fora, hvilket ikke er en dårlig ting. For det første vil jeg hellere vælge hjerner fra folk, der faktisk bruger produktet end dem, der er ansat af et firma for at tale om det. Bare min præference.

Efter at have installeret softwaren og testkørsel den i et par dage, er jeg her for at sige, at jeg ikke kan finde en eneste grund til at fortsætte med at kigge. Password Safe er password manager, som jeg aldrig troede, jeg ville have, men er blevet underligt knyttet til.

Efter omfattende personlig test kan jeg sige det Password Safe er en fremragende adgangskodemanager der endda konkurrerer med udførelsen af ​​vores kuraterede liste over bedste adgangskodeadministratorer. Med det store flertal af brugernes behov kan jeg ikke forestille mig, at du skulle se andre steder.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me