Password Safe Review – Ett av de bästa open source-lösenordshanteringsverktygen

Password Safe Review - Ett av de bästa open source-lösenordshanteringsverktygen

Jag arbetar inom teknik men har motstått lösenordshanteringsverktyg under lång tid. Tills nyligen faktiskt. Det verkade som ett onödigt extra steg att ta när mina viktiga lösenord lagrades på en Post-It i min plånbok. Innan du kramar för djupt ska du veta att de verkligen var lagrade i mitt huvud, eftersom jag har ett stort minne (eller så tänkte jag), och plånboken var bara säkerhetskopia i fall jag fick hjärnskakning från rugby.

Sedan kom dagen som en av WordPress-webbplatser som jag just hade tagit online blev hackade. En arbetskompis påpekade att jag skulle ta mitt eget råd och strama upp mina lösenord till den vanliga rekommenderade standarden: minst åtta tecken bestående av stora och små bokstäver, siffror, specialtecken, bla bla.

Strövande insåg jag att mina lösenord var skit mot brute force attacker. För att förbättra dem krävs något bättre än min hjärnkraft.

"Få en lösenordshanterare," sa min kompis. Jag var så arg på hacket att jag bestämde mig för att det inte skulle skada att undersöka några.


Vad jag hittade är att det finns ungefär en miljard alternativ, men så många saknar nödvändiga funktioner eller kräver att du prenumererar för att få full tillgång till de funktioner du verkligen behöver, och sedan slutar du att betala för saker du vill inte eller kommer aldrig att använda.

Lång historia kort. Jag nöjde mig med lösenordsskyddet och här är anledningen.

Lösenordssäker översikt

Även om Password Safe: s gränssnitt är enkelt att använda, låt inte det lura dig att tro att det är ett skämt med programmet eftersom det inte är det. Den aktiva byggmästaren / utvecklargemenskapen är där för att hjälpa när saker går fel. Just nu finns det till och med inofficiella appar för Android och iOS, vilket verkar vara en väldigt cool sak för mig.

Fördelar - What You’ll Love
  • Intuitivt och enkelt att använda
  • Stöds av en livlig öppen källkod
  • Helt gratis
  • Kan hantera flera valv
  • Lokal datakryptering
Nackdelar - Vad kan förbättras
  • Endast en handfull importalternativ
  • Begränsas till att bara lagra lösenord

Är lösenordsäkert säkert?

Ja. Programmet har designats med många funktioner som gör det öppet och säkert.

säkerhetslås

Det är öppen källkod. Det betyder att du inte behöver ta formgivarens ord som evangelium om att programmet är säkert. Du kan enkelt ladda ner källkoden, granska den själv eller få någon med mer expertis inom området att granska den. Om du har tekniska chops kan du till och med sätta ihop programmet med hjälp av de nedladdade källfilerna istället för filerna som Password Safe erbjuder.

Password Safe har inte heller en återställningsmekanism och det finns inte heller en bakdörr - vilket är bra. Detta innebär att såvida inte en person har huvudnyckeln, är det omöjligt för dem att få åtkomst till dina lösenord. Detta inkluderar utvecklare och användare.

Kontroll av filintegritet innebär att en angripare inte kan ändra några skyddade filer utan att känna till huvudlösenfrasen. Säkerhetskopior av tidigare databaser görs automatiskt. Användare har fullständig kontroll över antalet säkerhetskopior liksom var de är lagrade.

Hur man använder lösenordssäkert

Password Safe låter dig lagra alla dina lösenord i en enda lösenordsdatabas, eller så kan du skapa olika databaser för olika ändamål om du vill. Jag kan se var det kan vara praktiskt att ha en databas för arbete och en annan för personligt bruk.

Databaser kan flyttas mellan system så länge varje system använder samma version av Password Safe. Låt oss ta en snabb genomgång genom att ställa in programvaran.

När du använder lösenordsäkerhet för första gången kommer du att göra det välj den nya databasknappen.

lösenord säker ny post

Därefter blir du ombedd att göra det välj den plats där du vill spara din nya databas så väl som namn du vill tilldela till databasen.

pwsafe db-plats

Du blir ombedd att ange ett huvudlösenord. Det här är vad du kommer att använda för att kryptera och låsa allt innehåll inuti din nya kassaskåp.

lösenord säker post

När det gäller att använda ditt lagrade lösenord finns det ett antal verktyg som är tillgängliga. Många av dessa kräver att du klistrar in information till din urklipp och andra tillåter en automatisk typfunktion som automatiserar överföringen av dina lösenord till webbformulär.

För att använda dina lagrade lösenord kan du göra det öppna lösenordssäkert. Välj sedan det användarnamn och lösenord du vill använda.

pwsafe lagrad inloggning

Välj ikonen för användarnamn för verktygsfältet. Omvänt kan du högerklicka på skärmen och välj "kopiera användarnamn till urklipp." Ett annat alternativ är att använda genvägen Control + U och sedan klistra in användarnamnet i önskat fält.

pwsafe användarnamn ikon

För att välja rätt lösenord, Klicka på lösenordsikonen från verktygsfältet eller högerklicka och sedan välj "kopiera lösenord till urklipp." Ett annat alternativ är att använda Control + C för att klistra in lösenordet i önskat fält.

pwsafe lösenordsikon

Ytterligare egenskaper

pwsafe-anpassning

Password Safe gör det enkelt att skapa och redigera inloggningar eftersom allt du behöver är ett användarnamn, ett lösenord och platsen där den nya gruppen med information ska lagras. Du kan ställa in utgångsdatum för dina lösenord, vilket ger ett extra lager av säkerhet genom att du ändrar dem ofta.

Ett problem, kanske, men En bra idé.

Det finns anpassningsbara lösenordspolicyer som gör att du regelbundet kan ändra dina lösenord på en frekvens du väljer.

Funktionerna för automatisk fyllning och automatisk inloggning gör det bekvämt att använda dina lösenord. Lösenordgeneratorn skapar komplexa och starka lösenord automatiskt baserat på de kriterier du anger.

SÅ stark och SÅ komplex Jag bryr mig inte ens att försöka komma ihåg dem. Det är inte värt ansträngningen.

Några andra funktioner som förtjänar att nämna inkluderar alternativet för att installera din programvara på en USB-enhet och säkerhetskopieringsfunktionen som låter dig säkerhetskopiera hela databasen och spara den på en säker plats om något skulle gå fel.

begränsningar

Password Safe är ett fantastiskt verktyg som kostar ingenting och det tar bara några sekunder att ladda ner och ställa in det. Den enda nackdelen är det för närvarande endast tillgängligt för Windows-system. Slösa inte heller din tid på att leta efter uppgraderingar eftersom det inte finns några. Normalt skulle detta beröra mig men saken är så död enkel och lätt att använda att den nuvarande versionen borde fungera bra under lång, lång tid.

Lösenordssäker logotypDet är här begränsningarna upphör för alla praktiska ändamål. Ett ord om kundservice; eftersom det är en öppen källkodslösning, den viktigaste metoden för support är i forum, vilket inte är en dålig sak. Jag vill för det första välja hjärnorna hos människor som faktiskt använder produkten än de som anlitats av ett företag för att prata om den. Bara mina preferenser.

Efter att ha installerat programvaran och testkört den i några dagar är jag här för att säga att jag inte kan hitta en enda anledning att fortsätta leta. Password Safe är lösenordshanteraren som jag aldrig trodde att jag vill ha men har blivit konstigt knuten till.

Efter omfattande personlig testning kan jag säga det Password Safe är en utmärkt lösenordshanterare som även rivaliserar prestandan i vår kuraterade lista över bästa lösenordshanterare. För de allra flesta användare kan jag inte tänka mig att du skulle behöva leta någon annanstans.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me