Proton VPN – Erfarne sikkerhedsledere (kan de levere?)

ProtonVPN er endnu ikke en imponerende service, men det ser ud til, at de prøver hårdt. Her er min mening om, hvordan de stak op mod konkurrencen.


ProtonVPN er hjernebarnet af Harvard-fysikerne, der stod bag ProtonMail. ProtonMails påstand om berømmelse er det faktum, at det blev anbragt i en underjordisk bunker. ProtonVPN er et virtuelt privat netværk designet til at sikre din webtrafik.

ProtonVPN er en service, der er fokuseret på at yde sikkerhed. Det er til gengæld en af ​​de eneste VPN-tjenester, der tilbyder en virkelig gratis mulighed. Det er en god service. Men ville det kvalificere sig som den bedste VPN? Lad os se på et par faktorer, der kan hjælpe os med at bestemme svaret.

Oversigt

FeaturesInformation
Anvendelighed: Let at bruge
Logningspolitik: Ingen logpolitik
Serverstørrelse: 3.000 ++ servere
Serverdistribution: 61 lande
Support: Billet
torrenting: Limited
Streaming: Limited
VPN-protokol og kryptering: OpenVPN-protokol; AES-256-kryptering
Hovedkvarter: Schweiz
Pris: $ 4 / måned
Officiel hjemmeside: https://protonvpn.com/
Fordele:
 • Servere er fysisk sikre
 • Gode ​​privatlivspolitikker
 • Internetklienten er nem at bruge
 • P2P venlig
 • Kan indeholde ProtonMail
 • Sikre Core-forbindelser
Ulemper:
 • Begrænsede servere og serverplaceringer
 • Problemer med serverhastighed
 • Ikke alle klienter får fuld adgang til serverfunktioner
Funktioner:
 • Tre serverplaceringer med den gratis version af VPN
 • AES - 256 kryptering
 • 2048 - bit RSA-nøglekryptering
 • HMAC med SHA256 til meddelelsesgodkendelse
 • Åbn VPN-protokoller
 • Understøtter PPTP L2TP / IP sek
 • Schweizisk selskab
 • Proton VPNs Secure Core er placeret 1.000 m under overfladen i et fallout husly
 • Dræb kontakt
 • Gennemsigtighedsrapport
 • Warrant kanariefugl

Kan du stole på ProtonVPN?

Når du bestemmer, om en VPN er pålidelig eller ej, er et af de første steder, vi gerne kigger på, deres privatlivspolitik. I diskussionen af ​​deres filosofi siger ProtonVPN, at de er forpligtet til at beskytte deres brugers privatliv. Dette betyder, at de samler den minimale mængde information, der er nødvendig, med det formål at give deres kunder en privat og anonym oplevelse.

protonvpn-logpolitikProtonVPN lover ikke at samle nogen logfiler. Som sådan er de forpligtet til ikke at dele oplysninger om dine forbindelser eller de websteder, du besøger.

De gemmer et enkelt tidsstempel for den seneste aktivitet på din konto-login. Dette inkluderer ikke oplysninger om, hvor du logger ind fra, eller hvor længe du er logget ind. Dette er en standardpraksis med alle VPN'er. Dette giver dem mulighed for at sikre sig, at kunderne ikke misbruger deres service ved at få flere mennesker til at bruge VPN end abonnementet tillader. Tidsstemplet overskrives, hver gang du opretter forbindelse til serveren på ny.

Nogle har undret sig over, hvordan ProtonVPN er i stand til at undgå at opbevare logdata, da dette er obligatorisk i henhold til schweizisk lov. ProtonVPN gav en detaljeret forklaring af dette i deres privatlivspolitik. Fjernelsen fra deres blog er, at de love, der kræver opbevaring af loggingsoplysninger, gælder for store teleoperatører, hvilket ProtonVPN ikke er. Så de er ikke berørt af disse love.

Er Proton Mails servere sikre?

protonvpn ingen logfiler politikAndre er bekymrede over, at mange af ProtonVPN's servere ikke er placeret i Schweiz. I stedet er de placeret i lande som Canada, USA og Kina, hvor ting som skovhugst og overvågning håndhæves. Så man kunne spørge, hvordan ville nogen logpolitikker fungere i denne situation. Svaret er, at politikken er den samme, uanset hvor serverne er placeret. I henhold til ProtonVPN gemmer deres servere ingen personlige oplysninger, så det er sikkert at oprette forbindelse til det land, som brugeren ønsker.

ProtonVPN er åben og forud for det faktum, at de ved, om en bestemt klient er tilsluttet VPN-tjenesten eller ej. Men dette er tilfældet med alle VPN-tjenester derude. Hvad vi kan lide ved ProtonVPN er, at de er ansvarlige nok til at afsløre det faktum. For os er dette en god ting.

Det faktum, at de sporer tidsstempler for loginforsøg, er også godt, fordi det giver dem mulighed for at beskytte mod brute force-angreb. En VPN-tjeneste, der siger, at den ikke logger på loginforsøg, lyver enten, eller de er ikke sikkerhedsbevidste.

Så efter at have undersøgt forskellige aspekter af deres privatlivspolitik, føler vi, at ProtonVPN er ærlig. De er forud for hvad de vil og ikke vil indsamle. De støttes af enkeltpersoner, der har mange års erfaring inden for databeskyttelsesområdet, og som tager beskyttelse af privatlivets fred for deres klienter alvorligt.

Da de er et schweizisk selskab, er de ikke underlagt EU-lovgivningen. De er ikke medlem af Five Eyes eller de 14 Eyes-overvågningsprogrammer, der ledes af De Forenede Stater. Som nævnt ovenfor har Schweiz imidlertid også vedtaget nogle overvågningslove, der får os til at tænke to gange. Disse love kræver, at teleoperatører skal gemme forbindelseslogfiler i 12 måneder. På grund af uklarheden i ordlyden, kunne man gå væk og tro på, at dette ikke gælder for e-mails og VPN-tjenester. Dette er den taktik, ProtonVPN tager.

ProtonVPNs prisfastsættelse

ProtonVPN tilbyder fire forskellige prismetoder. Hvert prispoint tilbyder valgfri rabatter, hvis du betaler årligt.

protonvpn-prissætning

Den første serviceniveau er gratis. Det er dog en meget begrænset service. Du har kun adgang til servere i Holland, USA og Japan. Der tilbydes ingen ekstra funktioner. Hvis du tilmelder dig den gratis service, har du dog muligheden for at prøve den betalte service syv dage gratis. Så det er en god mulighed, hvis du vil få en fornemmelse af, om ProtonVPNs service vil fungere for dig eller ej.

Den næste mulighed er deres $ 4 basisplan. Du har adgang til alle deres servere. Du kan tilslutte to enheder samtidigt. Tjenestens hastighed er højere end hvad du får med den gratis mulighed, men dette er ikke deres hurtigste hastighed.

Den næste mulighed er $ 8 om måneden. Din forbindelsesbegrænsning øges til fem enheder. Her får du adgang til deres højeste hastighed, deres torrent-servere og deres Secure Core. For pengene er dette den bedste plan at gå med. Det giver dig alt hvad du får brug for ud af en VPN.

protonvpn betalingsmetodeDen endelige plan er $ 24 om måneden betalt en gang om året. Denne plan er meget tæt på $ 8-planen med undtagelse af, at du også får adgang til ProtonMail.

Du kan betale med PayPal eller et større kreditkort.

ProtonVPN tilbyder en 30 dages pengene-tilbage-garanti. Dette er dog ikke en fuld pengene-tilbage-garanti. Det er en forholdsmæssig garanti. Så du får kun refunderet for den ubrugte del af måneden. Hvis du bruger tjenesten i fem dage, får du refusion for de ubrugte 25 dage. Dette er ærligt ikke en god refusionspolitik, især når du ser på andre tjenester, der tilbyder en fuldstændig uden spørgsmål stillede pengene tilbage-garanti.

På den positive side kan ProtonVPN i henhold til deres servicevilkår give en forholdsmæssig tilbagebetaling til deres klienter, hvis deres service af en eller anden grund enten ikke var tilgængelig eller ustabil. Dette vil blive gjort, når kontohaveren fremsætter en anmodning. Alle refusioner behandles inden for 14 dage efter anmodningen.

ProtonVPN-serverhastighed

ProtonVPN har okay hastigheder ved hjælp af plusplanen. Det er ca. 13 procent til 15 procent langsommere end en ubeskyttet forbindelse. Jo tættere du fysisk er på serveren, jo hurtigere har hastighederne en tendens til at være.

protonvpn hastighedsresultatKontrollering af forbindelsen ved hjælp af deres plus-servere førte til et lidt højere tab i forbindelseshastighed. Vi forventede imidlertid dette på grund af det øgede krypteringsniveau. Selvom der var et vist hastighedstab, var tjenesten stadig hurtig nok til at bruge online streamingtjenester.

Secure Core-netværksforbindelserne havde de langsomeste hastigheder af alle på tjenesten. Dette kan forventes, fordi stien for at komme til VPN-destinationsserveren er udvidet med multi-hopping. Denne ekstra sikkerhedsforanstaltning øger ping-tiden betydeligt og markant sænker internethastigheden.

protonvpn hastighed resultat2Start med en basis-ISP-nedhastighed på 28 MB pr. Sekund, sænker den krypterede forbindelse hastigheden til 18,46 MB pr. Sekund. Vi taler om et fald i hastighed på 35 procent. Vi så, at de samme resultater var sandt uanset serveren. Hastigheden faldt mellem 25 procent og 35 procent. Dette er et drastisk tab af hastighed, men det er hurtigt nok, så du kan gøre noget ved dine internetaktiviteter, hvis du er villig til at ofre hastighed for øget privatlivets fred.

protonvpn hastighed resultat3Med den gratis VPN-service vil du bemærke den største dip i forbindelse med hastighed. Dette skyldes, at tjenesten giver adgang til et lille antal lavbåndbredde-servere, der ofte har belastningskapacitet.

Her startede vi med en basis-ISP-downloadhastighed på 28,22 MB pr. Sekund. Det faldt til ca. 15,5 MB pr. Sekund. Dette er et fald på ca. 45 procent. Og andre testhastigheder faldt mellem 30 og 60 procent. Afhængigt af hvor hurtig din oprindelige ISP-forbindelse er, kan dette give en mærkbar effekt og påvirke din evne til at nyde at surfe online. Så det frie valg er ikke rigtig en god mulighed for personer, der rutinemæssigt bruger internettet med en VPN. Hvis du sjældent har brug for en sikker internetforbindelse, eller hvis du er stram med penge, kan dette muligvis være en god mulighed for dig.

Forståelse af sikkerhedsforbindelsesindstillingen

En af de øverste trækfunktioner i tjenesten er dets Secure Core-netværk. Dette netværk er en gruppe af servere placeret i Island, Schweiz og Sverige. Alle disse lande har meget magtfulde personlige love. Serverne, der udgør Secure Core-netværket, er i ekstreme sikkerhedsdatacentre.

Disse servere ejes og kontrolleres fuldstændigt af ProtonVPN. Disse servere er forbundet til Internettet ved hjælp af deres egen dedikerede netværks IP-adresse.

Dette giver brugerne fuldstændig beskyttelse mod kompromitterede VPN-servere og lande med en lavere hensyntagen til internet-privatliv, såsom Kina. Eller det beskytter brugere mod overvågning i lande som Australien, Det Forenede Kongerige og USA.

Hvis VPN-leverandøren i et land som Australien blev tvunget til at overvåge VPN-netværkstrafikken, kan de muligvis bruge tidskorrelationer som en måde at angribe en brugers online surfing-privatliv. Når en bruger er tilsluttet Secure Core-netværket, vil disse timing-korrelationsangreb kun spores tilbage til ProtonVPNs Secure Core-netværk. Dette minimerer risikoen for, at en retshåndhævende myndighed eller et regeringsorgan kan være i stand til at spore brugerens ægte IP-adresse.

protonvpn sikker kerneindstilling

Den grundlæggende idé er, at din forbindelse begynder med multi-hopping via Secure Core-netværk. Derefter foretager den sin endelige forbindelse til destinations-VPN-serveren. Hvis du opretter forbindelse til en server i USA med Secure Core-netværket, vil trafikken først passere gennem en server i Island eller Schweiz og derefter gå til den endelige destination VPN-server i USA.

Serverplacering

protonvpn-serverplaceringerProtonVPN har et relativt lille antal serverplaceringer. På omkring 300 er dette 90 procent mindre end hvad andre VPN-tjenester har. For eksempel har NordVPN mere end 4.800 servere, og Privat internetadgang VPN har mere end 3.500 servere.

Jo flere servere et VPN-firma har, jo flere muligheder er der for at forfalske din placering. Hvis du rejser meget, vil du have adgang til en nærliggende VPN-server, da din forbindelse er hurtigere sammenlignet med en der er i et andet land eller endda på et andet kontinent.

ProtonVPN har 24 serverplaceringer. Til sin kredit arbejder de på at øge deres antal serverplaceringer.

Dette er Secure Core-serverne, der bruges til at tilføje yderligere beskyttelse mod VPN-endepunktkompromiser.

Dette er standard-serverne, der bruges til at give en høj båndbreddeforbindelse til abonnenter.

Anbefaler vi ProtonVPN?

Selvom ProtonVPN er relativt ny i branchen, har de den tekniske ekspertise og opbakning fra teamet bag ProtonMail. Som et resultat er ProtonVPN et sikret VPN-netværk. De er en god mulighed, men de er langt fra i at være i samme kategori som de bedste VPN-tjenester, vi har gennemgået.

Deres klient er let at bruge med Windows. Secure Core-netværket giver et øget sikkerhedsniveau. Dette øgede sikkerhedsniveau kommer dog med en mærkbar reduktion i hastighed.

7 dages gratis prøveversionsvektorbilledeDe tilbyder en gratis syv-dages prøveperiode, hvor du kan opleve VPN's fulde styrke. Men hvis nogen ønsker at bruge ProtonVPN som en gratis service, vil de blive skuffede. Serverne er normalt mættede, og derfor kan din internethastighed reduceres med op til 50 procent.

De har en anstændig prisplan med $ 8 plus-tjenesten det bedste valg for dine penge. Når det er sagt, føler vi, at denne VPN mangler mange af de funktioner, som man kunne forvente af en betalt tjeneste. En stor ulempe for os er antallet af placeringer, som de har VPN-servere i. Desuden mangler deres kundesupport en live chat-mulighed.

Som vi sagde, dette er en relativt ny virksomhed. Når du besøger deres online forum, ser du, at de er aktivt engagerede med deres kunder og tager skridt til at forbedre kvaliteten af ​​den service, de tilbyder. Vi ser frem til at gennemgå dette produkt igen og se de forbedringer, de har foretaget. Men for nu føler vi, at denne service ikke er værd at pengene.

En VPN-service, der er prisen værd - NordVPN

Vil du have en VPN-service, der giver en service af høj kvalitet til en rimelig pris? Vi anbefaler NordVPN.

NordVPN har tusindvis af servere spredt over 61 af lande i 6 ud af 7 kontinenter. De har en klar politik uden logning og giver den bedste kundesupport, vi har set.

NordVPN er nem at bruge og afspejler virksomhedens forpligtelse til at sætte deres kundes privatliv først. Der er ingen skjulte gebyrer eller klausuler. Du er i stand til at beskytte flere enheder med kun et abonnement.

Fordi de er placeret i Panama, er du beskyttet mod en række af de statslige overvågningsprogrammer, der truer med at kompromittere dit privatliv.

 • NordVPN har fantastisk kundesupport og tilbyder en 24/7 live chat
 • NordVPN tillader torrenting ved hjælp af specielle servere
 • NordVPN har planer, der spænder fra $ 11,95 pr. Måned til så lavt som $ 2,99 pr. måned
 • De fleste af NordVPN's servere kan omgå geo-begrænset indhold som Netflix

Med NordVPN, du får det, du betaler for.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me