Sådan fremskyndes din internetforbindelse

Hvis du er gammel nok til at huske dagene med opkaldsmodemer, husker du, at websider tog evigt at indlæse. Dengang var alt ventetiden bare en del af oplevelsen. Teknologien til hurtigere browsing blev stadig under udvikling.

Tingene er forskellige i dag, men det betyder ikke, at du ikke kan være det plaget med langsomme internethastigheder. Det er meget mere irriterende at skulle tackle dette problem nu, når folk er vant til websteder, der indlæses i mindre end et øjeblik.

I disse dage, når Internettet bevæger sig langsomt, betyder det ikke nødvendigvis, at du har en dårlig forbindelse. Det kan være, at din internetudbyder har placeret en hætte på den hastighed, som din forbindelse er i stand til at opnå. Hvis du ikke har antivirus-software, kan dette også give dig åben for utrolig langsom webtrafik.

internethastighed overalt i verden

Afmatninger kan være forårsaget af at bruge en forældet version af din antivirus-software også. En enhed, der er indlæst med malware, er ikke i stand til hastighed. Der er endda en mulighed for, at din ISP's domænenavnserver kan have problemer.


Hvad skal du gøre, hvis du har en langsom internetforbindelse

Før vi dykker ned i alle måder at gøre dit internet hurtigere på, er vi nødt til at rense luften. Hvis din internetudbyder tilbyder langsomme forbindelser, intet, du gør, vil gøre nogen forskel.

Så før du læser igennem denne guide og foretager alle internethastighedstelninger, er det første skridt at sikre dig, at du ikke bliver smurt.

Kontakt din internetudbyder for at spørge, om der er grænser for din forbindelse. Hvis ikke, spørg dem, om et højere serviceniveau er tilgængeligt til opgradering. Hvis du har et valg af internetudbydere, kan du måske sammenligne konkurrencen.

Din forbindelse er stadig langsom

Hvis du har kontaktet eller ændret din internetudbyder, og de siger, at du skulle nyde supersnelle forbindelser, er du muligvis nødt til at kigge efter andre problemer.

Start med din antivirus-software for at sikre, at du ikke har malware, der kører på din computer. Ifølge Heimdal Security kan baggrunds malware malware nedsætte din internethastighed markant. De fleste antivirussoftware som Avast, Norton og MalwareBytes kan effektivt finde og rydde malware (vi anbefaler at bruge MalwareBytes, fordi det anses for at være bedst til at finde og fjerne malware.) 

Ingen skal være online uden grundlæggende beskyttelse mod vira. Antivirus-softwarepakker kan undersøge dit system for at finde og dræbe eksisterende vira samt forhindre nye i at blive introduceret.

Hvis du er bekymret for ting som malware og adware, kan du få software, der også opdager og eliminerer disse problemer.langsom internetforbindelse

Dette behøver ikke være dig.

Når disse softwarepakker er installeret og kørt, vil du sandsynligvis bemærke en øjeblikkelig forbedring af browsningshastigheden. Dette betyder dog ikke, at dit arbejde er udført. Hvis du ikke ønsker at betale for værktøjer, kan du tjekke nogle af de bedste gratis antivirusprogrammer derude. (Igen vil vi anbefale at undgå gratis værktøjer og betale det lille beløb på $ for en pålidelig løsning som MalwareBytes.)

Du skal muligvis konfigurere en ny DNS-server. Hvis det lyder kompliceret, skal du ikke bekymre dig. Det er lettere, end det lyder, og ingen avanceret grad i computing er påkrævet.

Definition af DNS

DNS er et forkortelse for “Domain Name Server.” Det er den server, der er ansvarlig for at konvertere et letlæseligt domænenavn som Facebook.com eller Amazon.com til en numerisk IP-adresse. Det tager et menneskeligt læseligt domænenavn og forvandler det til en kæde af numre, som computere forstår.

Mens en DNS er designet til at hjælpe folk med at navigere på Internettet, så de kan besøge websteder, er det også ansvarligt for at forhindre adgang til bestemte IP-adresser, der er blokeret. Du får en "Ingen adgang" -meddelelse, hvis du prøver at se en online video, der er begrænset fra dit sted.

Hvordan fungerer DNS?

IP-adresser er som et sprog, som computere og servere bruger til at kommunikere og til at sende data til det rigtige sted. Du går ind i et domæne som amazon.com, og derefter søger din DNS efter det. Den modtagende navneserver kommunikerer derefter med din DNS angående domænets adresse.hvordan fungerer dns

DNS leverer denne adresse til browseren. Din browser kan derefter indlæse websiden.

Hele processen tager længere tid at beskrive, end den forekommer. Når ting kører glat, udføres dette på kortere tid, end det tager for dig at blinke.

Din enhed og din router har netværksindstillinger, der bestemmer, hvilken DNS du bruger. Det er typisk din internetudbyder, der bestemmer, hvilken DNS du bruger.

Dette er ikke nødvendigvis den hurtigste DNS, hvilket betyder, at du skal søge efter et alternativ.

Valg af en DNS

Du behøver ikke at være en teknisk nørd for at finde en bedre, hurtigere DNS. Google tilbyder et værktøj kaldet navnebench, der tester din eksisterende DNS og ser efter andre tilgængelige indstillinger.

Du kan køre navnebench på din enhed uden at ændre nogen af ​​dine indstillinger, så hvis du opdager, at den aktuelle DNS er den bedst tilgængelige, har du ikke mistet noget. Google Namebench er også gratis.

Sådan får du Google Namebench

Besøg Googles navnebench webside på https://code.google.com/archive/p/namebench/downloads. På venstre side af skærmen er en sidebjælke med markeringen "Downloads". Klik på den.

google namebench downloads

Find den nyeste version af dit operativsystem. De seneste versioner af navnebench findes øverst.

Klik på det blå filnavn til venstre, husk, at der er forskellige muligheder for Mac og Windows.

google navnebench link

Klik på det blå filnavn fører dig til en ny URL. Downloaden begynder automatisk.

På grund af deres sikkerhedsindstillinger kan nogle Mac-brugere muligvis få en advarsel om, at navnebench ikke kan åbnes. Dette er dog et pålideligt og pålideligt program, så det er acceptabelt at omgå denne anmeldelse. Hvis dette er et gentaget problem, skal du tage disse trin:

  1. Find "Systemindstillinger" under Apple-ikonet.

google navnebench-præferencer

  1. Hold markøren over “Sikkerhed & Ikon for beskyttelse af personlige oplysninger.

google namebench sikkerhed og privatliv

  1. Klik på knappen, der siger “Åbn alligevel”.

google namebench åben alligevel

  1. Indtast din kontoadgangskode, når du bliver bedt om det.
  2. Fortsæt med installationen af ​​navnebench.

Konfiguration af Namebench

Når installationen er gennemført, er det nødvendigt at foretage en vis konfiguration. Konfigurationsindstillingerne er identiske for Mac- og Windows-brugere.

Den første bjælke på skærmen viser IP-adressen på din nuværende DNS. Dette felt udfyldes automatisk af programmet.

google namebench dns konfiguration

Under denne bjælke ser du to muligheder. Disse er: "Inkluder globale DNS-udbydere" og "Inkluder bedst tilgængelige regionale DNS-tjenester." Dette er navnebenchs primære søgefunktioner. Du har muligheden for at fjerne markeringen af ​​en af ​​disse. Imidlertid, lad begge være valgt fordi dette betyder, at du giver programmet tilladelse til at tjekke for bedst mulige DNS-server.

Under dette afsnit er et andet afsnit med titlen “Valgmuligheder.” Disse sekundære valg gør det muligt for dig at inkludere censurskontrol, hvis du vil blokere specifikke webadresser.

Med denne mulighed kan du filtrere DNS-servere og stille dem op efter, hvor magtfulde de er til at blokere uønskede websteder. Hvis du planlægger at være vært for en DNS-server eller ellers bekymre dig om din sikkerhed, kan du muligvis læse op på nogle krypteringsguider.

Den anden mulighed forbedrer ikke dine odds for at finde en bedre DNS, men det kan dog være nyttigt. Dette er knappen "Upload og del dine anonymiserede resultater". Markering af denne boks sender dine anonyme data tilbage til de mennesker, der udvikler navnebench, hvilket gør dem i stand til at forbedre programmet.

I det næste afsnit har du muligheden for at vælge din placering. Det anbefales at forlad dette afsnit som "automatisk" da programmet er i stand til at identificere din placering via din enheds IP-adresse.

Forespørgseldatakilde

Vælg din browser i afsnittet "Forespørgseldatakilde". Hvis du er følsom over for privatlivets fred, eller hvis du hovedsageligt surfer i inkognito-tilstand, kan det være fornuftigt at vælge "Top 2000-websteder (Alexa)" i stedet.

google namebench forespørgsel datakilde

Den næste boks er mærket "Health Check Performance." Rullemenuen indeholder to muligheder. Den ene er “hurtig”, den anden er “langsom (ustabilt netværk).” De fleste brugere vælger sandsynligvis hurtigt. Hvis du dog regelmæssigt behandler timeouts under din internetforbindelse, er det klogt at vælge langsomt. Denne parameter kontrolleres overalt fra 10 til 40 servere, inklusive proxyservere, afhængigt af båndbredde.

Den sidste mulighed, du kan indstille, er for "Antal forespørgsler." Hvad dette betyder er, hvor mange gange vil du have, at hver DNS skal spørges under din test. Standardindstillingen er 250. Der er sjældent grund til at ændre standardindtastningen. Hvis du har et rigtig langsomt netværk, kan du måske gøre det reducer antallet af forespørgsler til 100 eller 150.

Tryk på "Start" -knappen, så navnebench kan gå på arbejde. Det afslutter normalt sin opgave på cirka to minutter.

Gennemgang af Namebench-resultater

Namebench åbner automatisk en ny fane, når den er færdig med sin test. Dataene kan se sådan ud:

google namebech resultater

Hovedfeltet i øverste venstre hjørne af skærmen indkapsler de vigtigste oplysninger ved at fortælle dig, hvilken DNS-server der er den hurtigste tilgængelige for dig sammenlignet med din nuværende DNS-server.

Ved siden af ​​dette felt er der en anden boks, der viser de nøjagtige konfigurationer, du skal bruge til den ultimative ydelse.

Under disse bokse ser du en liste over alle de DNS-servere, der blev testet. Listen inkluderer de ydelsesnumre, som hver konkurrent har lagt op.

Din nuværende DNS identificeres med en gul boks.

Konfigurer dine routerindstillinger igen

Namebench har givet dig det, du har brug for for at fremskynde din browsing. Nu skal du konfigurere dine routerindstillinger igen.

Søg først din routers IP-adresse. Hvis du kører Windows, Klik på Start, skriv derefter “cmd” i proceslinjen. Klik på ikonet.

Skriv ipconfig / all, og tryk derefter på enter.

I den resulterende liste skal du kigge efter posten "Standard Gateway". Sekvensen af ​​tal til højre er din IP-adresse.

google namebench standard gateway

Mac-brugere har en anden proces, der begynder med "Systemindstillinger" og derefter "Netværk." Kontroller, hvilket netværk der er valgt, og hold derefter musepekeren over "Avanceret". En fane åbnes. Find ”TCP / IP.” På det efter ”Router”, ser du en række numre, der er din IP-adresse.

google namebench mac

Nu er det tid til at indtaste din IP-adresse i din browser. Du kan blive bedt om at indtaste din routers brugernavn og adgangskode.

Find enten "Grundlæggende indstillinger" eller "Netværk" i din routers hoveddashboard. Klik på et af disse valg. Dette viser primære og sekundære DNS-adresser. Tag et skærmbillede af disse numre eller skriv dem ned. Dette giver dig mulighed for at gå tilbage til dine standardindstillinger om nødvendigt.

google namebench router instrumentbræt

Her har du brug for de konfigurationsindstillinger, som navnebench genereret. Udskift de primære og sekundære DNS-adresser med de adresser, der er leveret af namebench.

Gem dine ændringer og logg ud af routerdashboardet.

Rydning af din gamle cache

Hver DNS opretter en cache på din server. Dette fremskynder vigtige funktioner, såsom at opbevare visse data til websteder, som du gentagne gange besøger. Hvis du sletter din gamle cache, kan det virkelig fremskynde din ydelse.

For at gøre dette skal Mac-brugere klikke på “Finder” og derefter holde markøren over “Programmer.” Rul ned til “Hjælpeprogrammer”, og find derefter “Terminal.” Klik på “Terminal.” Indtast “sudo killall -HUP mDNSResponder” eller “Sudo dscacheutil-flushcache” at tømme den gamle cache.

rydder cache tømme cache

Windows-brugere klikker på “Start” og indtast derefter cmd i proceslinjen.

windows menu kommandant

Klik på Windows-ikonet, og indtast derefter denne tekst, “Ipconfig / flushdns.”Hit enter, og den gamle cache tømmes.

flush dns

Du er nu klar til lynhurtig browsing med en fantastisk VPN efter dit valg. Hvis du har et stramt budget, kan du tjekke den bedste gratis VPN-liste, som vi omhyggeligt har undersøgt og filtreret. Ellers, lad os komme med et par anbefalinger til dig i dag. Se vores gennemgang af NordVPN eller Surfshark. Du bliver ikke skuffet.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me