Sådan slettes din Google-historie

Google ved mere om dig end din mor gør. Det kan være, at Google kender dig bedre, end du kender dig selv.

Hvordan er det muligt?

For Google er det let. De holder oversigt over alt, hvad du gør gennem deres tjenester. Fra hver søgning, du nogensinde har indtastet, har de lært mere om dig, herunder dine likes og interesser samt identificering af de mennesker, du er forbundet med.

Har du nogensinde brugt Google til en jobsøgning eller til at lære mere om en medicinsk tilstand? Hvad med søgninger efter tv-shows, musikere og film? Måske har du søgt efter en bank eller et mæglerhus eller fundet din ejendomsmægler ved hjælp af Google.


I så fald husker Google det. Google opretholder en brugerprofil for alle, der bruger deres tjenester.

De er i stand til at hente de mest detaljerede oplysninger om din identitet og præferencer bare ved at indsamle alle disse data. Facebook er endnu værre i denne henseende, da deres nylige uheld om privatlivspolitik har formået at nå verdensomspændende auditorium.

Her er et eksempel på, hvad Google holder faner om:

  • Dine søgeanmodninger
  • Hvilken videoer du ser
  • Alle annoncer at du klikker på eller ser
  • Dine fysisk placering under din browsersession
  • Hvilken hjemmesider bruge enhver tid på
  • Data vedrørende browsere og enheder, du bruger når du får adgang til Google

Det er ret omfattende, men posterne slutter ikke der. Enhver, der har en Google-konto, kan have givet virksomheden et væld af oplysninger som navn, køn, fødselsdag, telefonnummer og adgangskode.

slet aktivitet google

Hvis du kommenterer på YouTube, uploade fotos eller videoer, skriver e-mails eller tilføje kontakter, registreres disse ting også.

Det er ikke som om Google nogensinde renser disse oplysninger. De har opbevaret brugerprofiler helt tilbage til 2005. Det betyder, at hver gang du har brugt Google, er der oprettet en ny post i din profil. Den gang på college, da du var interesseret i rekreative stoffer? Google har en fortegnelse over det.

Realiteten er, at disse omfattende poster er en direkte trussel mod dit privatliv. Mens du kan slette historikken i din browser, gør dette intet for at rense din Google-historie. Det skyldes, at sletning af din browserhistorie kun fungerer på din egen enhed.

Chancerne er gode, at du er bekymret for dit privatliv og sikkerhed i onlineverdenen. Du vil bruge den bedste VPN for at sikre, at ingen er i stand til at registrere, hvad du gør online. Hvis du ikke rydder din Google-søgehistorik, forlader du dig selv sårbar. Selv hvis disse data ikke bliver hacket eller misbrugt, er det stadig en invasion af dit privatliv.

Hvorfor opbevarer Google alle disse data?

Google vil ikke slette de oplysninger, de har samlet gennem årene. Det er fordi de er afhængige af det til forskellige formål.

netto os digital annonceomsætning efter virksomhed

En af de mest omhandlede af disse formål er deres deltagelse i masseovervågning. Google arbejder tæt sammen med regeringsorganer for at ”spionere” på mennesker. PRISM-overvågningsprogrammet er særlig bekymrende for sikkerhedsfolk. Under dette program er NSA i USA i stand til at indsamle rækker af onlinekommunikation. Lignende programmer er aktive i andre nationer.

Desuden hjælper disse data Google med at målrette dig mod specifik reklame. Den vinterfrakke, som du kiggede på online?

Pludselig kan du ikke komme væk fra det.

En reklame for det følger dig overalt, hvor du går.

Google er hurtig til at bemærke, at de ikke sælger dine data til tredjepart, men de fortjener stadig. Det er fordi annoncører betaler dem for at placere annoncer. Google lykkes med dette spil i spar. De er dominerende i forhold til alle andre online annonceplaceringstjenester.

Google er videre kendt for at købe et svimlende antal virksomheder. De data, de indsamler fra dig og andre, er nødvendige for at hjælpe disse ventures. Nogle af deres seneste erhvervelser inkluderer Sigmoid Labs, Workbench, Onward, Senosis, GraphicsFuzz, Cask og mange andre.

Hater du ideen om, at Google ved så meget om dig?

spionage vektorDer er ingen tvivl om, at Google er en fantastisk søgemaskine. Du får masser af fremragende resultater på kort tid. Denne service leveres dog med en pris, nemlig dit privatliv. Efterhånden som flere indser, hvor invasive og udbredte Googles taktikker er, vokser følelsen af ​​uopsættelighed for at slette deres Google-historie.

Hvis du er ukomfortabel med tanken om, at et selskab har så meget information om dig, hvoraf nogle sandsynligvis går tilbage til 2005.

Der er trin, du kan tage for at tackle det.

Start med en Google-konto

Det ser ud til at være intuitivt, men den eneste pålidelige måde at slette din Google-historie er gennem din Google-konto. Hvis du ikke har en Google-konto, bliver du nødt til at oprette en. Hvis du kan lide det store flertal af mennesker, har du allerede en. Hvis du ikke gør detgive Google kun det minimale antal oplysninger om dig.

Se efter værktøjet Min aktivitet

Begynd på Googles startside. Gå til øverste højre hjørne for at logge på din Google-konto, hvis du ikke allerede er logget ind. Klik derefter på det cirkelformede ikon med din første.

Google fører dig til din startside for din Google-konto. Vælg “Data & Tilpasning ”-kategori i venstre side af skærmen. Rul ned for at finde knappen "Min aktivitet".

google indstillinger

På denne side kan du se en utrolig detaljeret og omfattende liste over din online aktivitet. Venstre side af skærmen giver dig valget om at "Slet aktivitet."

Klik på det, og Google kan prøve at overbevise dig om, at det er vigtigt at dele dine data og holde dem i deres poster. De bruger tre lysbilleder, der giver grundene til, at de synes, du skal være mere åben med din aktivitet.

Disse kan i det væsentlige ignoreres, fordi vægten her ligger på at beskytte privatlivets fred.

Er der data, du vil opbevare?

Nogle af dine søgninger er måske ikke særlig følsomme, og du er måske ikke ligeglad med, om verden ved dem. Sletning af din Google-historie inkluderer også at slippe af med e-mails på din Gmail-konto. Der kan også være andre ting i din Google-profil, du vil beholde.

Hvis dette er tilfældet, skal du downloade dataene, før du sletter noget. Dette er vigtigt, fordi sletningsprocessen, der er beskrevet her, udsletter din Google-historie. Du ønsker ikke at miste vigtige e-mails eller andre data, der stadig er nyttige for dig.

Log på din Google-konto for at downloade valgte filer, du foretrækker at gemme. Find siden med dataoverførsel. Google vælger automatisk alle typer filer på din konto til download. Da du sandsynligvis ikke har brug for eller ønsker at downloade hele din Google-historie, kan du klikke på "Vælg ingen", så der ikke vælges nogen kategorier.

gmail-etiketter

Herfra kan du vælge og vælge hvilke filer eller filtyper, du vil hente og beholde. For eksempel inden for Gmail-området kan du muligvis vælge alle elementerne i din indbakke og dine kladder. Når dine valg er færdige, skal du klikke på "Næste" nederst på siden.

gmail ved at vælge etiketter næste knap

Dette bringer en ny side op, hvor Du kan vælge, hvor du vil gemme din download. Det er også muligt at vælge, om du vil have en .zip- eller .tgz-filtype. Derefter skal du vælge, hvordan dine data skal leveres. De fleste mennesker foretrækker at have et e-mail til dem, men du vælger muligvis at få linket sendt til dit skylager. Derefter skal du klikke på "Opret arkiv" for at begynde downloadprocessen. Afhængig af størrelsen på de filer, du downloader, kan dette tage flere minutter.

google oprette arkiv

Når din e-mail ankommer fra Google, skal du klikke på linket for at downloade dine data. Overvej at opbevare en kopi på din pc og en anden i din sky eller på en ekstern harddisk.

google download arkiv

Sletning af dine søgedata

Find knappen "Slet aktivitet ved" på siden "Min aktivitet". Du kan vælge mellem et par muligheder for at bestemme, hvad du skal slette, og hvad du skal beholde. Du kan slette baseret på specifikke emner eller produkter.

google slet emne

Klik på "Prøv det" under "Slet efter emne eller produkt." Dette vender tilbage til hovedsiden "Min aktivitet". Vælg en bestemt aktivitet ved at klikke på ikonet med tre lodrette punkter. Vælg "Slet."

google min aktivitet

Det er her Google begynder at få panik lidt. Det giver dig et kort, der fortæller dig, hvordan din historie gør Google hurtigere og mere nyttigt. Klik på “OK” for at omgå dette.

Derefter, Google tjekker for at sikre dig, at du virkelig vil slette denne post. Hjælpsomt fortæller de dig, at lignende data stadig kan være knyttet til din Google-konto i områder som placeringshistorik og Chrome-historie. Det fortæller dig også, at hvis du vil se denne anden aktivitet, kan du besøge "Anden Google-aktivitet." Klik på slet, og den valgte post forsvinder.

En hurtigere og mere omfattende måde at slette din Google-historie er at bruge indstillingen "Slet efter dato" i stedet for "Slet efter emne eller produkt". Klik på "Prøv det", og du får en rullemenu med forskellige datointervaller. Du kan også oprette et brugerdefineret datointerval, der skal slettes.

google slet emne hele tiden

Den mest nyttige indgang i rullemenuen er imidlertid valget "Alle tidspunkter". Klik på “Slet” og Google får panik igen. Du ser et kort komme frem, der vil have dig til at bekræfte, at du virkelig vil slet hele din historie.

google slet emne næste knap

Klik på "Slet" endnu en gang for at afslutte processen. Du har nu en ren skifer, hvad Google angår.

Hvad nu?

Bare fordi du har renset din historie, betyder det selvfølgelig ikke, at du ikke behøver at gøre noget andet. Google vil stadig spore alle træk, du foretager. Dette betyder, at du skal gentage processen med at slette din Google-historie hvert par uger eller måneder.

alternativt, kan du forhindre Google i at spore dine online aktiviteter. Fra hovedsiden "Min aktivitet" skal du klikke på ikonet med tre lodrette punkter øverst til højre på skærmen. Vælg ”af aktivitet.”

google aktivitetskontrol

Hver Google-aktivitet har sin egen kontrol, så du bliver nødt til at fravælge hver enkelt.

Klik på knappen "Pause" nederst på siden for at forhindre Google i at spore dig. For at stoppe endnu mere sporingsaktivitet, rulle ned til bunden af ​​næste side og klikke på "Annoncer." Igen, skal du fjerne alle knapperne. Du kan se en pop-up vedrørende personalisering af annoncer. Sluk også for dette.

google pause webaktivitet

Når alle disse trin er afsluttet, kan du være sikker på, at dine private data ikke længere er gemt i Googles store database.

Google er en kæmpe der leverer oplysninger til levevis. Hver gang du bruger deres tjenester, skal du indse, at enhver handling spores, måles og analyseres primært for at give dig reklamer. Selvom der helt sikkert er måder at begrænse mængden af ​​information, som Google kan få fra dig, som at bruge en helt sikker browser kombineret med en VPN (selv en god gratis VPN gør det), skal du huske at du ofrer lidt bedre oplevelse, hver gang du er anonym.

Dette emne er meget subjektivt, men vil stadig være et spørgsmål om balance mellem privatliv og bekvemmelighed.

Så hvad er mere vigtigt for dig?

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me