Sådan stoppes web RTC-lækage (gratis og lette rettelser)

WebRTC-lækager er pinlige, når du er ude og omkring. Hvis du bruger Chrome-browseren, er du i fare. Her er hvad man skal gøre. ”Sagde Nuff.

I nogle tilfælde er det at bruge et virtuelt privat netværk (VPN) ikke nok for at sikre dine datatransmissioner og sikre, at din IP-adresse holdes anonym. WebRTC lækker er et problem, der påvirker Google Chrome browseren og kan resultere i, at din ægte IP-adresse bliver gjort tilgængelig online.

webrtc vektorWebRTC står for Web realtidskommunikation. Det bruges af mange websteder og webapplikationer til at holde en konstant sessionstrøm åben mellem en brugers computer og værtsserveren. WebRTC bruger en sikker Sockets Layer-forbindelse (SSL) -forbindelse, så længe host-serveren har et gyldigt certifikat, men det er stadig ikke nok til at forhindre, at din IP-adresse lækker.

Når websteder eller tredjepart er i stand til at hente din lokale IP-adresse, giver den dem muligheden for at spore din online aktivitet og endda din fysiske placering. Alle IP-adresser er knyttet til geografiske områder, så dit lokale netværk og internetfirma tildeler dem baseret på den by og det område, hvor du bor eller arbejder.

Hvordan forekommer lækager?

Det centrale problem med lækager fra WebRTC var første gang afsløret i 2015. Programmerere opdagede, at når Chrome-browseren blev tilsluttet et websted via en VPN-forbindelse, ville den fremsætte periodiske anmodninger gennem et system, der kaldes Session Traversal Utilities for NAT (STUN). STUN-anmodninger er nødvendige for at understøtte enhver form for kommunikation i realtid eller samarbejde i et browservindue.

Problemet er, at hver STUN anmoder om samtaler mellem brugerens computer og det udvendige internet, og i disse tilfælde bruger den din lokale IP-adresse, ikke den adresse, der er leveret af din VPN-service. Dette betyder, at adresse fra din internetudbyder (ISP) eller wi-fi-netværk er tilgængelig for eksterne parter. Faktisk kunne websteder bruge JavaScript-kode til let at fange din ægte IP-adresse gennem en kraft-STUN-anmodning.

Forebyggelse af lækager med Chrome-udvidelser

Skift til en anden VPN-klient eller vært hjælper ikke med at forhindre WebRTC-links. Problemet påvirker alle VPN-tjenester, uanset hvilken krypteringsprotokol de bruger. I stedet er den bedste fremgangsmåde at tage til at installere en Chrome-udvidelse, som er et lille værktøj, der bliver tilføjet til at hjælpe med at danne en sikker browseroplevelse. Chrome har en hel butik med udvidelser, hvoraf mange kan fås gratis.

Google har faktisk skrevet og offentliggjort en hel applikationsprogrammeringsgrænseflade (API) til WebRTC-problemet. Dette har gjort det muligt for individuelle udviklere at oprette deres egne Chrome-udvidelser for at omgå problemet med VPN-klienter.

En af de mest populære Chrome-udvidelser til dette formål er WebRTC Leak Prevent. Det er kompatibelt med enhver version af Chrome, der er højere end 42. Ved installation vises udvidelsens indstillingsvindue, og du kan vælge, om du vil beskytte WebRTC-lækager eller ej.

WebRTC Protect-udvidelsen fungerer på en lignende måde. Det tilføjer en knap i øverste højre hjørne af din Chrome-browser, og med et enkelt klik kan du slå WebRTC-beskyttelsen til eller fra. Når ikonet er farvet blåt, betyder det, at beskyttelsen er aktiveret, og din VPN-service lækker ikke din ægte IP-adresse på noget websted.

Afhængig af hvilken VPN-tjeneste du bruger, din udbyder kan anbefale en bestemt Chrome-udvidelse eller kan faktisk tilbyde en af ​​deres egne. Besøg deres websted for at få mere information. Men husk, at enhver udvidelse, der bruger den officielle Google API, fungerer på samme måde.

Testning af WebRTC-lækager

Når du har installeret en Google Chrome-udvidelse for at beskytte dig mod WebRTC-lækager, skal du bruge et onlineværktøj til at sikre dig, at alt fungerer som designet. Sørg for, at den Chrome-udvidelse, du vælger at installere, tilbydes af en velrenommeret udvikler og har et betydeligt antal positive anmeldelser.

Sådan stoppes web RTC-lækage (gratis og lette rettelser)

Der kunne være farlige løsninger, der tilbydes på tredjepartswebsteder, der ikke er ægte og vil faktisk forsøge at inficere din computer. Du skal kun installere Chrome-udvidelser fra den officielle Google-butik.

En let test til WebRTC-lækager er tilgængelig fra Hvad er min IP? internet side. Når du indlæser den side, vil det indikere, om din IP-adresse er blevet afsløret eller skjult. Under denne meddelelse kan du se, hvordan din lokale IP-adresse adskiller sig fra den offentlige IP-adresse, som et andet websted kan se. Med en stærk VPN som NordVPN eller Surfshark og WebRTC lækebeskyttelse, skal din lokale IP-adresse altid forblive privat, så du kan beskytte din identitet og personlige oplysninger.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me