TorGuard Review – Inte illa men inte bra

Om du är ett stort fan av genomsnittliga sorters grejer, kommer du att tycka om vad du ser i den här VPN-tjänstgranskningen.

Levererar TorGuard de höga löften som det ger? För det de hävdar låter ganska bra.

TorGuard erbjuder sina kunder en hel mängd sekretessalternativ, inklusive smarta DNS-proxyer, delade IP-adresser och dedikerade IP-adresser. I den här TorGuard-granskningen kommer vi att undersöka om det här företaget verkligen kan leverera det det lovar och ge privatliv och anonym surfning för sina kunder.

TorGuard-logotyp

Översikt

TorGuard är ett program som ursprungligen gjordes för de som var intresserade av att strömma. Det har visat sig vara en av de bästa VPN: n för BitTorrent-såddare och igångare för att säkra sin webbtrafik. Tack vare sina många säkerhetsfunktioner och tester över genomsnittet de senaste åren har produkten lockat till en större publik och används som en global VPN.


FeaturesInformation
användbarhet: Dåligt användargränssnitt
Loggningspolicy: Ingen loggpolicy
Serverstorlek: 3 000 ++ servrar
Serverdistribution: 50 länder
Stöd: 24/7 samtal, livechatt och biljetter
torrenta: Tillåten
Strömning: Tillåten
VPN-protokoll och kryptering: OpenVPN-protokoll; AES 256-bitars kryptering
Huvudkontor: USA
Pris: $ 9.99 / month
Officiell hemsida: https://torguard.net/
TorGuard-fördelar:
 • Lätt att använda och konfigurera
 • P2P tillåtet
 • Anonym betalning accepterad
 • Val av VPN-protokoll
 • Privat DNS-server
 • Sju dagars pengarna tillbaka-garanti
 • 1 600 servrar i 50 länder
 • Malware-blockerare
TorGuard Nackdelar:
 • Fluktuationer i prestandahastighet
 • Möjligt IPv6-läckeförebyggande fel
 • Grundversionen kan inte ansluta till Geo-begränsad Netflix

Kan TorGuard lita på?

TorGuard verkar ha en förhandsregistreringspolicy. När du tittar på deras villkor och deras sekretesspolicy sida, säger de att de inte kommer att lagra loggar eller någon trafik användning. De uppger att de samlar in din information när du köper deras produkter, men det är det. teoretiskt, detta skulle betyda det de skulle inte ha någon information om dig att sälja till annonsörer eller att överlämna till myndigheter om de dyker upp med en order.

torguard sekretesspolicy

En närmare titt på deras sekretesspolicy visar emellertid det TorGuard kan faktiskt samla in mer information om dig än du skulle vilja. På deras sekretessida anges till exempel tydligt att e-postadresser är lagrade och används för att skicka information om prenumerationer, betalningsalternativ och för att skicka ut kampanjerbjudanden.

Betalningsdata används för att hantera kundregistreringar, betalningar och avbokningar. Med det sagt lovar de det privata data som kreditkortsnummer lagras inte.

De säger att Apache-webbserversloggar regelbundet rensas. Men det låter lite vagt. Vad betyder regelbundet? En gång i dag, en gång vecka, en gång år?

5eyesDessutom anger deras integritetspolicy att ingen information tillhandahålls till en tredje part om de inte är skyldiga att göra det enligt lag. Detta är skrämmande eftersom e-postadressen för TorGuard är i Orlando, Florida i USA. USA är en del av flera internationella delningsarrangemang. En av dessa kallas "Five Eyes" -alliansen. Tyvärr är allmänheten i sin helhet i mörkret när det gäller omfattningen av information som delas av USA och andra deltagare i "Five Eyes" -alliansen. Av denna anledning, vi använder oss av VPN-tjänster som är baserade i USA.

säkerhet

TorGuard utnyttjar modern teknik bäst med målet att skydda dina data. Ett sätt det gör detta är genom att stödja ett antal VPN-protokoll, inklusive:

 • val av torguardprotokollOpenVPN
 • PPTP
 • L2TP / IPSec
 • SSTP
 • IKEv2

Erfaren användare kan se behovet av att växla mellan protokoll. De flesta kommer dock att göra bäst genom att hålla sig till industristandarden för OpenVPN.

TorGuard erbjuder AES - 256-kryptering. Detta är standarden som används av regeringar och säkerhetsorganisationer runt om i världen när de vill kryptera konfidentiell eller privat information.

TorGuard kommer med säkra DNS-servrar samt en inbyggd DNS- och IPv6-läckskyddsfunktion. Detta ger ytterligare ett lager av säkerhet. Den inbyggda kill-omkopplaren ger dig möjligheten att automatiskt koppla bort från Internet när TorGuard inte körs. Det betyder att du inte behöver oroa dig för att av misstag glömmer att slå på ditt VPN.

TorGuard låter dig skydda Android-, Mac-, Windows- och iOS-enheter. Du kan också använda den här tjänsten på DD - WRT och Tomato routrar. Det spelar ingen roll var trafiken kommer ifrån, du kan skydda dig själv med TorGuard.

Prissättning

torguard prissättningstabell

TorGuard har en prisplan som är ganska mycket enkel. För $ 9,99 kan du köpa en månatlig plan och öka din väg upp till en årlig plan som är $ 59,99. Som du förväntar dig, Att köpa den årliga planen är det mest ekonomiska alternativet.

En prenumeration gör att du kan ansluta fem enheter till tjänsten. Du kan lägga till ytterligare enheter för en dollar per enhet per månad. Att kunna ansluta fem enheter med en prenumeration är ganska mycket för kursen med betalade VPN-tjänster. TorGuard har de bästa priserna för att lägga till ytterligare enhetsanslutningar.

Det finns några andra tillägg som du kan köpa, inklusive en statisk dedicerad IP-adress, en DDoS-skyddad IP-adress i Rumänien och IP-adresser för bostäder i USA.

torguard 7 dagars gratis provperiod

TorGuard är inte den billigaste VPN-tjänsten där ute, men den är inte heller den dyraste. Det som är trevligt är att de lovar en återbetalningsgaranti på sju dagar.

Vi tycker att det är värt att nämna att de erbjuder en sju dagars kostnadsfri testperiod på deras målsida. Vi försökte registrera oss för den kostnadsfria prövningen och såg inte något sätt att göra det. Så vi brukade använda deras livechatt för att fråga om rättegången. Vi fick höra att det inte är en sju dagars kostnadsfri testperiod utan i stället en sju dagars pengarna tillbaka-garanti. Vi uppmanades sedan att köpa produkten och sa att vi skulle vilja den.

Att inte vilja betala för något och inte få tillbaka våra pengar, frågade vi hur lång tid det tar för oss att få återbetalning om vi avbrutit produkten. Svaret var en begäran om att vi skulle öppna en biljett.

Naturligtvis, den interaktionen fyllde oss inte med förtroende.

torguard betalningsmetoder

TorGuard accepterar ett antal olika betalningstyper, inklusive alla större kreditkort, PayPal, kryptovaluta, samt ett antal presentkort för butiker.

TorGuard And Torrenting

TorGuard i sin hjärta är en tjänst som gjordes för att strömma. Vissa VPN-tjänster debiterar extra för sina kunder för att få tillgång till torrent-servrar. TorGuard håller saker enkelt genom att erbjuda obegränsad bandbredd och obegränsad användning över deras nätverk. De håller noll på vad som händer på deras torrent-VPN: er och proxyservrar. Detta innebär att kunderna kan garantera att de kan ladda ner i fullständig sekretess.

TorGuard är ett utmärkt alternativ för människor som vill hålla "storebror" i fjärran eller för dem som bara var oroliga för att förhindra att ISP från att strypa bandet.

Kommer Netflix att arbeta med TorGuard?

Det finns ett konstant krig mellan Netflix och VPN. Människor från hela världen vill ha tillgång till det eftertraktade amerikanska Netflix-strömningsinnehållet. När du först använder TorGuard för att försöka komma åt Netflix kommer du troligen att hälsas med den fruktade Netflix-felskärmen.

netflix misslyckades anslutning

Detta beror på att TorGuard insåg att försöka kämpa mot Netflixs konsekventa blockering av delade IP: er var en nästan oönskad strid. Det var något de inte kunde följa med. Så de kom med en genial lösning. Istället för att erbjuda sina användare delade IP: er, började de ge sina användare dedikerade strömmande IP: er för det enda syftet att komma runt Netflix-geo-blockering. Eftersom du får en dedikerad IP-adress som bara du använder, är chansen att den IP-adressen blir svartlistad liten till ingen.

Naturligtvis måste du betala lite extra varje månad för en dedikerad IP-adress, men det kan vara den exakta lösningen du letar efter, särskilt om hela anledningen till att du får VPN är att få tillgång till geobegränsad strömning innehåll som Netflix.

Var ligger TorGuards servrar?

torguard-serverplatserEn sak vi tittar på när vi granskar VPN-leverantörer är ett antal servrar som de har tillgängliga. Uppenbarligen, ju fler servrar som är tillgängliga, desto bättre chans har du att hitta en som inte är mycket trångt, vilket ger dig lite mer bandbredd.

TorGuard har mer än 3 000 servrar och kan skryta med en robust geografisk distribution. Det betyder att om du reser runt i världen kommer det att bli lättare för dig att hitta en server med lägre latens och förbättrad prestanda. Vi var glada att notera att TorGuard hade det servrar i Afrika, Mellanöstern och Indien.

Hastighets test

torguard speedtest

Hastighetstesterna utfördes med en 50 Mbps fiberanslutning med starkaste chiffer AES-256 / HMAC SHA512 / RSA-2048. Den amerikanska VPN-servern testades med hjälp av den New York-baserade testservern, och de brittiska och nederländska VPN-servrarna testades med hjälp av den brittiska baserade servern.

Som graferna visar gjorde VPN bra med hastighet, särskilt eftersom de starkaste krypteringsinställningarna användes.

Slutsats

TorGuard visar några löften. Det har ett relativt startpris och ett antal tillägg som gör att du kan anpassa din upplevelse. Det finns ett antal tillgängliga servrar, och VPN är optimerad för torrenting.

Vi var inte imponerade av vissa aspekter av sekretesspolicyn såväl som den vilseledande prissättningen. Appen i sig är enkel, men den saknar användarvänlighet som många av de andra VPN-skivor som vi har granskat har. Detta är definitivt en integritetsfokuserad VPN.

Vi säger att supporten och kundservicen verkar vara av hög kvalitet. När vi ställde frågor om prissättning fick vi ett nästan omedelbart svar. Sammantaget är TorGuard en VPN över genomsnittet som har en viss växande kvar att göra, så vi ger dem 3,5 stjärnor av 5.

Medan några av er kanske är nöjda med ett VPN som TorGuard, kan vi inte skylla på dig om du fortfarande vill titta runt. Lyckligtvis har vi några rekommendationer som praktiskt taget är den guldstandard som alla andra företag strävar efter. Spara dig från timmar med forskning och kolla bara våra recensioner av NordVPN och Surfshark. Vi lovar att du inte blir besviken över vad du hittar.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me