Total VPN – undvika detta (allvarliga serverproblem)

Total VPN - undvika detta (allvarliga serverproblem)

Höga priser och smidig service och funktioner. Denna VPN-tjänst har INTE mycket för det.

totalVPN-logotypTotal VPN har ett överraskande vänligt användargränssnitt. Det är så vänligt att nybörjare till VPN-världen inte skulle ha svårt att använda den. Tyvärr finns det inte många positiva effekter på den här tjänsten utöver dess användarvänlighet.

Denna tjänsteleverantör är en relativt nykomling på VPN-marknaden. Ändå är deras tjänster polerade och sofistikerade. Total VPN använder pålitliga VPN-protokoll som Open VPN, men dess loggningspolicy är besvärande och deras data överföringshastigheter lämnar något att önska. Värre tjänster finns där ute, men det gör inte Total VPN till den valde tjänsten för sofistikerade användare.

Total VPN-översikt

FeaturesInformation
användbarhet: Lätt att använda
Loggningspolicy: Tvivelaktig loggningspolicy
Serverstorlek: 60 ++ servrar
Serverdistribution: 30 platser över hela världen
Stöd: 24/7 livechatt och biljettsystem
torrenta: Tillåten
Strömning: Begränsad
VPN-protokoll och kryptering: OpenVPN-protokoll;
Huvudkontor: USA
Pris: $ 4.99
Officiell hemsida: https://www.totalvpn.com/

Total VPN - litet dotterbolag till en jätteenhet

Total VPN ägs av Endurance International Group, som har sitt huvudkontor i Burlington, Massachusetts, USA. Organisationen är moderföretaget till sådana kända tekniska företag som Bluehost, HostGator och Constant Contact. Ursprungligen hade Total VPN sitt huvudkontor i Storbritannien. Både USA och Storbritannien anses vara mindre än idealiska platser att hitta en VPN-tjänst på.

The 5 Eyes Alliance


Detta beror på att båda dessa nationer är part i övervakningsavtalet Five Eyes och också på grund av lagarna som reglerar bevarandet av rekord i dessa länder. Människor som är bekymrade över bibehålla integritet och anonymitet rekommenderas att söka en VPN-leverantör som inte är medlem i Five Eyes.

Därför kan du lita på att om ett brottsbekämpande organ kommer att banka på dörrarna hos Total VPN, all data som de har samlat in om dig kommer att delas. Detta bekräftas av företagets integritetspolicy, något som utforskas mer i detalj senare.

Total VPN är definitivt inte på vår lista över de bästa VPN: n för australierna. Läs mer för att ta reda på varför.

Säkerhet och kryptering

Användare får åtminstone anständigt kryptering med Total VPN. Detta beror till stor del på flera alternativ. Ett av dessa är OpenVPN, ett protokoll som anses vara det bästa tillgängliga hittills. Eftersom det är öppen källkod ger OpenVPN användarna fördelen med ett världsomspännande supportsystem. Källkoden är tillgänglig för alla, vilket gör det möjligt att ändra eller förbättra den för att passa ett visst syfte.

VPN-skydd

Dessutom stöder Total VPN också PPTP (Point-to-Point Tunneling Protocol), som är ett äldre protokoll som är rekommenderas inte längre. Tyvärr är Total VPN standard för detta protokoll. Detta innebär att mindre sofistikerade användare kan lämna sig själva sårbara för hackare och andra attacker. De andra alternativen, som inkluderar IkeV2 och L2TP / IPSec, är mycket säkrare och ger bättre skydd. För mer bra information, läs vår kompletta guide till kryptering för nybörjare.

Total VPN: s serverplatser

Total VPN skryter på sin webbplats att det har servrar på alla sju kontinenter. Sedan står det att det faktiskt inte har servrar i Antarktis eftersom det är för kallt. Uppenbarligen erkänner företaget inte att Sydamerika är en kontinent eftersom det säger att de inte har några servrar där.

totalvpn-serverplatserMen de har det 17 servrar i Nordamerika. Dessa finns på platser över hela USA inklusive New York City, Los Angeles, Seattle, Miami och Chicago. Det finns också en server i Toronto, Kanada. I Europa kommer användare att hitta 20 servrar. Från Dublin och London till Warszawa och Bukarest är företagets täckning på denna kontinent ganska omfattande - åtminstone relativt det totala antalet servrar.

Asien får fem servrar i Singapore, Hong Kong, Tel Aviv, Tokyo och Mumbai. Till skillnad från många andra VPN-företag förbiser Total VPN inte Afrika, även om de bara har en server där, som finns i Johannesburg, Sydafrika. Oceanien omfattas av en enda server i Sydney, Australien.

3000 servrar mot 17 servrar

Med servrar på drygt 30 platser erbjuder detta anständigt täckning för ett VPN-företag av denna storlek. Men det är utan tvekan ointräffande jämfört med täckningen som erbjuds av de stora aktörerna på området. En del har till och med mer än 3 000 servrar som finns i över 150 länder runt om i världen. Om du reser ofta eller vill ha ett utmärkt urval av servrar, rekommenderas du att välja en av de mer elitleverantörerna.

Använda BitTorrent eller P2P med Total VPN

vpn ip adresserar nätverkIngenting förbjuder uttryckligen fildelning eller använder BitTorrent-webbplatser när du är inloggad på Total VPN. Faktum är att det ingår i användarvillkoren, som kunder måste gå med på när de registrerar sig.

Företaget lovar till och med en P2P dedikerad server, som finns i Nederländerna, men de flesta användare säger att det erbjuder abysmal prestanda.

Om fildelning är ett primärt problem för din onlineanvändning, är det troligt att en annan VPN uppfyller dina behov.

Totalt VPN-hastighetstestresultat

Hastighetstester utförda under användning av Total VPN visade totalt sett anständiga, men obekväma, dataöverföringshastigheter. Det var dock betydande variation beroende på vilken server som användes. Personer som registrerar sig för den kostnadsfria versionen av Total VPN: s tjänst kommer troligen att bli plårade med otroligt långsamma överföringshastigheter. Detta beror på att fria användare bara kan ansluta till tre servrar som finns i Singapore, Island och Amsterdam. Såvida du inte är belägen i ett av dessa områden, kan du förvänta dig en långsam prestanda. Om du vill ta dina chanser att få uppgraderade dataöverföringshastigheter måste du betala ett premiumpris.

Testa nedladdnings- och överföringstider

totalvpn hastighetsresultatAtt ansluta en dator i New York, New York till San Jose-servern framkallade nedladdningstider av 31,52 Mbps och laddningstider på 7,88 Mbps.

Överföringstiderna var förutsägbart snabbare när du anslöt till servern i New York. Nedladdningshastigheten ökade till 59,61 Mbps medan uppladdningarna förbättrades något till 10,81 Mbps.

Att gå längre bort till London gav långsammare priser. Nedladdningshastigheter på 35,64 Mbps och uppladdningshastigheter på 8,85 Mbps var knappast imponerande.

Överlägset de långsammaste överföringshastigheterna spelades in medan jag använde servern i Tokyo, vilket inte är förvånande med tanke på avståndet mellan Japan och datorns geografiska plats. Både nedladdningar och uppladdningar var dystra med en hastighet av 11,88 Mbps respektive 4,03 Mbps.

I genomsnitt, att använda Total VPN ökade tiden det tar att ladda ner med cirka 76 procent medan ökningstiderna ökade med cirka 59 procent. Dessa siffror är betydande, så om hastighet hör till dina viktigaste mätvärden kanske detta inte är VPN-tjänsten för dig.

Total VPN: s loggpolicy

poängdiagram för vpn-loggningspolicyGör inga misstag, Total VPN håller reda på din identitetsinformation. Detta anges utan tvivel om integritetspolicy för moderbolaget Endurance International Group. Allt du tillhandahåller dem under registreringsprocessen behålls. Denna information kan inkludera namn, adress, telefonnummer, e-postadress, kreditkortsdata och geografisk plats. Information registreras också om du kontaktar företaget för kundsupport.

Värre än detta är företagets policy med avseende på din "användning av tjänster, webbplatsbesök och support." Enligt policyn är information relaterad till användarens IP-adress, webbläsaren de använder, sidorna de tittar på och användarens geografiska plats allt samlas in.

Dessutom kommer företaget att spåra hur du kom till deras tjänstesida och vilka länkar du använder för att lämna den. Även dina interaktioner på sociala medier kan noteras av Total VPN.

Mycket av denna datainsamling anges för att förbättra tjänsterna och för att spåra hur väl systemen fungerar. De hävdar också att de spårar dina rörelser online för att diagnostisera problem med de tjänster de erbjuder. De säger emellertid också att den information de håller hjälper dem att marknadsföra tredjepartsprodukter och tjänster till dig. Denna information kan också delas med utvalda partners och varumärken relaterade till Endurance International Group, tredje parter eller "av juridiska skäl."

Resultatet är det din integritet och anonymitet garanteras knappast med Total VPN. Om du ägnar dig åt att skydda dig själv på nätet, är den här tjänsten inte rätt för dig.

Prissättningsalternativ för Total VPN

total-VPN-prisTotal VPN är definitivt inte en av de mer prisvärda tjänsterna där ute. Det kan erbjuda en gratis tjänst, men den här versionen är begränsad till användning av endast tre servrar och är föremål för datakapslar. Det ordinarie priset för företagets premiumabonnemang är $ 14,97 per månad, vilket verkligen inte är så överkomligt som många konkurrenter. Specialerbjudanden erbjuds ofta till ungefär hälften av det priset per månad.

Ett års prenumeration kan köpas för cirka $ 5,99 per månad, och kunder som går ännu större med ett tvåårigt abonnemang debiteras cirka $ 4,99 per månad. Tänk på att dessa är det inledande termer. Företagets servicevillkor ger dem möjlighet att förnya ditt kontrakt till full gång i slutet av terminen, så var uppmärksam på det.

Rekommenderas totalt VPN?

På grund av dess relativt långsamma hastigheter och dyra prisstruktur Total VPN kan inte rekommenderas just nu. Många andra VPN-tjänster gillar NordVPN och Surfshark finns tillgängliga på marknaden idag. Om Total VPN vill vara verkligt konkurrenskraftiga måste de förbättra sina erbjudanden betydligt.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me