VeraCrypt Review: En utmärkt programvara för öppen källkod för diskkryptering

Om du letar efter en krypteringslösning och öppen källkodsprogram är din sak, leta inte längre.

veracrypt logotypdesignOm du har en klåda för att kryptera vissa data, är VeraCrypt en öppen källkod för diskkryptering som bara kan ge salven.

Några av dess primära funktioner inkluderar:

 • Möjligheten att skapa en virtuell krypterad disk inuti en fil och sedan montera den virtuella krypterade disken som om det var en riktig disk
 • Kryptera en hel partition eller en lagringsenhet, som en flash-enhet eller en hårddisk
 • Möjligheten att kryptera en partition eller en enhet om Windows är installerat
 • Pipelining och parallellisering gör det möjligt för data att läsas och skrivas med samma hastighet som om enheten inte är krypterad
 • Moderna processorer tillåter att kryptering accelereras hård tråd
 • Ger rimlig förnöjbarhet om du tvingades avslöja ditt lösenord. Dolda volymer och dolda operativsystem ger ytterligare skydd

Vad betyder allt detta? Låt oss dyka in djupare och göra det kristallklart.

Vad gör VeraCrypt för dig?

veracrpyt flödesschemaVeraCrypt förbättrar och förbättrar säkerheten för algoritmerna används när system och partitioner är krypterade. De är praktiskt taget immuna mot nyutveckling i fall av våldattacker.

Detta är öppen källkod, gratis krypteringsprogram. Det kan kryptera mappar, filer och system. Det ger dig extra skydd mot datastöld och dataläckage. Det skapades ett sätt att ta itu med några av de säkerhetsproblem och sårbarheter som sågs med TrueCrypt.

Andra funktioner i VeraCrypt inkluderar:

 • Skydd mot kallt startattacker
 • Ingen åtkomst till bakdörren
 • Skapar On-The-Fly-krypteringsvolymer
 • Stoppar dataläckningar
 • Förhindrar datastöld

Möjligheten att producera krypteringsvolymer on-the-fly innebär att dina data krypteras automatiskt precis innan de sparas. Och dina data dekrypteras direkt när de laddas. Inga ytterligare åtgärder krävs från din sida. Ingen information som lagras inuti en krypterad volym kan dekrypteras eller läsas om användaren inte har rätt lösenord, krypteringsnycklar eller nyckelfil. Du kan kryptera ett helt arkiveringssystem, inklusive mappnamn, filnamn, allt innehåll i varje fil, metadata, ledigt utrymme och mer.

Varför vi föredrar VeraCrypt framför tävlingen

VeraCrypt och BitLocker konkurrerar med varandra. Vi föredrar VeraCrypt eftersom det är öppen källkod och lättillgängligt. Med BitLocker måste du köra Windows 10 Pro innan du ens kan tänka på att använda programmet. De flesta som går ut och köper en ny dator kommer att få något som har en hemversion av Windows på den. VeraCrypt kan enkelt användas och installeras på Windows samt en hel mängd andra operativsystem.

guiden för veracryptvolymskapande

VeraCrypt är lätt att använda. Du behöver helt enkelt installera programmet och gå igenom installationsprocessen. Även icke-tekniska kunniga individer kan räkna ut det. Det är inte en nyckelfärdig produkt. Med detta menar vi att för att få produkten att fungera handlar det inte bara om att slå en kryssruta. Du måste gå till processen att skapa en återställningsskiva om allt går dåligt.

VeraCrypt låter dig skapa ett lockverk-operativsystem. Om du tvingas dekryptera behöver du bara dekryptera ditt operativsystem, men dina data kan förbli krypterade. I grund och botten är det vi får till att VeraCrypt är ett kraftfullt program. För att få ut mesta möjliga av det kommer du att behöva vara villig att verkligen lära dig det och använda det. Men när du först har förstått några enkla processer kommer du att kunna använda den med liten eller ingen extra ansträngning.

benchmark

VeraCrypt är utrustat med ett verktyg som låter dig jämföra de stödda krypteringsalgoritmerna. På det här sättet vet du vilka algoritmer som kommer ger dig bästa prestanda.

Du kan välja den stöds krypteringsalgoritm som du vill ha när du skapar nya containrar eller krypterar volymer på systemet. Vi rekommenderar att du väljer en av de snabba algoritmerna eftersom det kommer att påskynda krypteringsprocessen drastiskt.

VeraCrypt: En produkt som fokuserar på säkerhet

veracrypt volymformat

Krypteringsverktyg är bara lika bra som säkerheten de erbjuder. VeraCrypt stöder ett antal krypteringsmetoder. Den har starka säkerhetsnycklar. Ett av orsakerna till VeraCrypts starka säkerhet är det samma individer som utvecklade VeraCrypt utvecklade också TrueCrypt.

Det var vissa säkerhetsproblem med TrueCrypt. Dessa säkerhetsproblem behandlades i VeraCrypt, vilket gjorde produkten ännu säkrare.

Naturligtvis betyder detta inte att VeraCrypt är den perfekta produkten. Det finns vissa farhågor om skadlig programvara och vissa problem med fysisk åtkomst. Och även om vi är nöjda med det faktum att utvecklarna av VeraCrypt har gjort mycket för att hantera problem som gjorde TrueCrypt mindre säkert än de ville att det skulle vara, VeraCrypt har fortfarande vissa säkerhetsproblem som utvecklaren kommer att behöva ta itu med.

Utvecklarna av VeraCrypt stöder inte TMP. Detta beror på att TMP har äventyrats tidigare. Det är inte en lätt prestation, men det har gjorts. Det finns ett antal bra krypteringsprogram där ute. Faktum är att VeraCrypt är starkare. Det ger ett sömlöst och transparent alternativ för dem som är intresserade av diskkryptering.

Kraften i plausibel förnöjbarhet

veracrypt krypteringsalternativEn av de mest kraftfulla fördelarna med VeraCrypt är att du har det plausibel förnöjbarhet. Med andra ord kan du förneka kunskap om att ha känslig information på din dator eftersom det inte finns något sätt att bevisa att nämnda känsliga information finns på din dator. Naturligtvis kan den enskilda eller organisationen som anklagar dig anta att eftersom du krypterar dina data skyddar du något känsligt. Men det finns inget sätt att bevisa det.

VeraCrypt möjliggör plausibel avnöjbarhet genom att låta dig dölja en enda volym inuti en annan osynlig volym. VeraCrypt låter dig också skapa ett krypterat operativsystem. Det finns inget sätt att bevisa att en dold volym eller ett doldt operativsystem existerar, därför, trolig avnöjbarhet.

En enhet som är krypterad med VeraCrypt eller en partition som är krypterad kommer att ha slumpmässiga data utan någon typ av signatur som skulle ge en indikation på att de data som den innehåller inte är slumpmässiga. Och det är allt omöjligt att bevisa att en krypterad partition eller en krypterad enhet är en krypterad VeraCrypt-volym.

Vad är ett doldt operativsystem?

Att skapa ett doldt operativsystem möjliggör att upprätthålla rimlig avnöjbarhet. Så länge du följer riktlinjerna för att skapa det dolda operativsystemet, förekomsten av operativsystemet bör vara omöjligt att bevisa. Ett utmärkt sätt att säkerställa trolig avnöjbarhet när det gäller det dolda operativsystemet är att skapa ett lockverk-operativsystem.

veracrypt krypteringsvolymVeraCrypt skapar en startlaster som är lagrad på VeraCrypt-återställningsdisken eller någonstans på systemet, men den är inte krypterad. Så uppenbarligen, om boot loader finns, måste det också finnas ett system som har krypterats av VeraCrypt någonstans på datorn.

VeraCrypt hjälper dig att komma runt detta genom att låta dig skapa ett andra krypterat operativsystem medan du skapar det verkliga dolda operativsystemet. Decoy-systemet skulle inte ha någon känslig information om det. Det är inte installerat i en dold volym, så existensen är tydlig för alla att se. Om det här sättet försöker tvinga dig att avslöja lösenordet för autentisering före start kan du göra det. Allt du kommer att avslöja är din lokka.

Som en tumregel, om du ska skapa ett lock-operativsystem, du måste använda det ofta, annars kan något se misstänkt ut. Det är en bra idé att använda ditt lokomotivsystem när du deltar i aktiviteter som inte har något att göra med känslig information. Det sista du vill ha är att den enskilde försöker avslöja dina känsliga data att märka att ditt lokomotivoperativsystem knappt används, vilket kan få dem att bli misstänkta att det finns något doldt system på datorn.

veracryp decoy partitionDu kan spara dina data på locket partitionen och inte oroa dig för att din dolda volym kommer att skadas alls eftersom locket systemet inte är installerat på den yttre volymen. Vad detta betyder är att din enhet kommer att ha två lösenord för autentisering som är helt separata. Den ena ger åtkomst till lokksystemet, och det andra är för operativsystemet som är dolda på din enhet.

Detta skulle också innebära att du skulle ha ett tredje lösenord för den yttre volymen. Detta är ett vanligt VeraCrypt-volymlösenord som du kan ge någon utan att låta dem veta att det finns en dold volym eller ett doldt operativsystem. Totalt har du tre lösenord. Två av dem kan ges till vem som helst utan att avslöja operativsystemet som används för att skydda dina känsliga krypterade data.

Slutsats

VeraCrypt är ett bra sekretessverktyg. Det erbjuder en hög säkerhetsnivå, det är lätt att använda och det är ett open source-program, så det är gratis. VeraCrypt kan användas för Windows, Mac OSx och Linux.

Med VeraCrypt kan en enda krypterad volym nås samtidigt från flera operativsystem över ett nätverk. Ändå ger VeraCrypt inte samma skydd som du skulle få från de bästa VPN: erna runt.

En topp VPN kommer att hålla ditt företags data eller dina personuppgifter säkra. En VPN kommer att kryptera kommunikation mellan servrar. När dina data överförs kodas de, så att utomstående inte kan läsa den.

Kombinera Veracrypt och NordVPN - maximal säkerhet + anonymitet

Din lokala enhet kan vara krypterad, men din internettrafik är det fortfarande inte. Om du letar efter det perfekta paret, då Vi rekommenderar NordVPN. NordVPN erbjuder tusentals serverplatser i främsta områden världen över. De har en tydlig loggningspolicy och enastående kundsupport.

NordVPN är en användarvänlig och enkel programvara som återspeglar företagets åtagande att skydda deras kunders integritet. Med denna VPN på högsta nivå finns det inga dolda avgifter eller klausuler. De försöker inte sälja produkter, och du kan använda tjänsten på så mycket som 6 enheter med bara ett prenumeration.

En nyckelfunktion i NordVPN är den egenutvecklade tekniken de använder för att låta de flesta av deras servrar komma runt geobegränsningar för tjänster som Netflix. Du kan kyssa geo-blockering adjö.

Eftersom deras jurisdiktion är i Panama, är du skyddad från ett antal statliga övervakningsprogram som hotar att äventyra din integritet.

 • NordVPN har fenomenal kundsupport och erbjuder en livechatt dygnet runt
 • NordVPN har speciella servrar som tillåter strömning
 • NordVPN: s planer sträcker sig från $ 2,99 per månad till $ 11,95 per månad

NordVPN kan vara lite dyrare än några av de andra VPN: erna på marknaden, men det är viktigt att komma ihåg att med VPN: er får du det du betalar för.

Slösa inte din tid eller dina pengar på subpar-VPN: er som i bästa fall inte fungerar eller i värsta fall utsätter din integritet och din säkerhet.

Lägg till din egen recension:

Vi gör vårt bästa för att självständigt undersöka produkter för att bättre hjälpa våra läsare att fatta beslut. Som sagt, vi vill också höra dina åsikter. Vi accepterar enskilda recensioner som är informativa och inte marknadsförande. Fyll i formuläret nedan så publicerar vi din recension. Kampanjrecensioner från företag själva kommer inte att publiceras. Tack!

--- Välj hastighet ---
Medel
Långsam
Snabb
?>

--- Välj användbarhet ---
Lätt att använda
Lite komplicerat
Väldigt komplicerat
?>

Genom att klicka på knappen nedan erkänner jag att jag har läst och accepterat användarvillkoren.

LÄGG TILL MIN ÖVERSIKT

0
1859

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me