VPN-granskning av privat tunnel – är det verkligen värt det?

En VPN som debiterar sina kunder rättvist? Kan det verkligen vara sant?


Det är frågan som jag började fundera över efter att jag först hörde om VPN med privata tunneln. Under den längsta tiden har jag sökt efter VPN som erbjöd obegränsad data eftersom jag som konsumenter tror att vi är hårda för att se ord som "obegränsad" och "inga gränser" som tecken på att vi får mer knep för vårt pengar.

Men sedan hörde jag om Private Tunnels unika faktureringsmetoder och jag började undra om "obegränsad" verkligen är allt det har knakats upp för att vara.

Men sedan hörde jag om Private Tunnels unika faktureringsmetoder och jag började undra om "obegränsad" verkligen är allt det har knakats upp för att vara.

För att förklara: Private Tunnel, en kommersiell spin-off av OpenVPN Technologies, debiterar endast de data du använder. Och till och med nykomlingar som väljer att prova dem med sin kostnadsfria prövning får hela 2 spelningar.

Så du kanske frågar: "Vad är fångsten?"

Jag frågade samma sak innan jag testade dem själv.

I den här recensionen kommer jag att dela resultaten av mitt hastighetstest på deras tjänst, deras användarvänlighet, den klassificering jag ger deras kundsupport och min totala erfarenhet av detta VPN.

Men innan vi hoppar rätt in i det här är lite bakgrund om privat tunnel och folket bakom denna fantastiska toppnivå VPN-tjänst.

Privat tunnel-VPN-översikt

FeaturesInformation
användbarhet: Mycket lätt att använda
Loggningspolicy: Mindre loggning
Serverstorlek: 50 ++ servrar
Serverdistribution: 12 länder
Stöd: Biljettsystem
torrenta: Inte tillåtet
Strömning: Inte tillåtet
VPN-protokoll och kryptering: OpenVPN-protokoll; 128-bitars AES-GCM-kryptering
Huvudkontor: Kalifornien, USA
Pris: $ 6 / month
Officiell hemsida: https://www.privatetunnel.com/

Privat tunnelbakgrund

Private Tunnel är hjärnskölden till James Yohan och Francis Dinha, grundarna av OpenVPN Technologies, Inc., ett Kalifornienbaserat företag som integrerar en svit av banbrytande nätverks- och mjukvaruteknik.

De har mer än 3,6 miljoner kunder och räknar.

Deras webbplats har en ren, professionell design och deras programvara har ett enkelt, lätt att förstå gränssnitt.

Deras webbplats hävdar djärvt att förhindra 1 miljon cyberhot varje dag. Även om det skulle vara svårt för dem att bevisa detta för allmänheten utan att hålla någon slags register över de hot de blockerar - och därför hålla loggar över din onlineaktivitet - verkar det ganska möjligt.

Det är ju en galen, gal värld som vi lever i just nu, en där cyberattacker hotar alla från banker och statliga anläggningar till privata medborgare.

Som vi såg i oktober 2017 riktas även våra mammor och pappor av cyberbrottslingar. Ingen on är säker ... åtminstone inte om de inte börjar använda VPN: er.

Privata tunnlar ser ut och låter legit, men vi vet alla att utseende kan lura.

En sak som användare bör tänka på är var de är på. Privat tunnel är baserat i Hacienda Business Park i Pleasanton, Kalifornien, USA.

Varför spelar det någon roll?

Eftersom USA är en del av Fourteen Eyes, en grupp av länder som ingick ett multilateralt avtal för samarbete inom signalinformation.

Synonymt med UKUSA-avtalet, denna globala kollektiva avlyssning för medborgare som använder Echelon, ett program som låter dem fånga upp vår kommunikation, vare sig det är avslappnad onlineaktivitet, e-post, sms, nedladdning eller bank.

Här i Australien har parlamentet antagit ett antal ändringsförslag till förmån för striktare lagar om datalagring, vilket innebär att våra telekommunikationsföretag kan bryta ut vår personliga information för sina egna syften eller för regeringens granskning.

Det enda sättet att blockera våra internetleverantörer (Internetleverantörer) från att samla in dessa metadata är att använda ett VPN med solid kryptering. För mer information om att hålla dig 100% säker online, kolla in vår djupgående guide till alla tänkbara integritetsverktyg.

Men när det gäller att välja ett VPN, det är mycket som att sälja fastigheter—Det handlar om, Plats! Plats! Plats!

Problemet med privat tunnel, och företag som det, är att de verkar från ett land som ligger inom deras lagliga rätt att kräva att VPN överlämnar data som är relevanta för en av deras utredningar.

Detta betyder inte att privat tunneln villigt följer någon statlig institution direkt. Tvärtom, de hävdar att de inte behåller några aktivitetsloggar, men de är också övertygade om att de sparar vissa anslutningsloggar.

Antagligen lagras dessa loggar endast för att övervaka prestanda och underhåll, men de flesta välrenommerade VPN: er har en strikt policy utan loggar.

Det är ganska uppenbart att Privat Tunnel kan tvingas överlämna användarloggar om de delgavs en stämning eller teckningsoption.

På plussidan har det inte förekommit några fall där VPN överlämnade information till statliga institutioner av godtyckliga skäl. Varje gång en VPN har landat i nyheterna för att ha överlämnat sådan information, gällde det ett brottmål, vanligtvis en som involverar en cyberbrottsling som använder en VPN-leverantörs tjänster för skadliga ändamål (eventuellt på den mörka webben).

Så var är Private Tunnel placerad bland sina kamrater på VPN-marknaden? Tja, de har fått några ganska utmärkta poäng från kunder och några riktigt bra recensioner.

TechRadar har kallat dem, "En intressant snurr på VPN,”Gilla om deras betal-som-du-gå-alternativ, men de noterar också deras begränsade val av platser, deras opålitliga prestanda och deras extremt grundläggande klient.

Baserat på min egen testning av deras tjänst, skulle jag säga att de definitivt har förbättrats med sina hastigheter under det senaste året eller så, och anslutningsproblem var bara intermittenta.

Men innan vi fördjupar privata tunnelns hastigheter och funktioner, låt oss prata om kompatibilitet eftersom det verkligen är där de har fått det på sig.

Vad erbjuder privat tunnel? & Kompatibilitet

Med privat tunnel kan du surfa på webben anonymt genom att dölja din IP-adress och plats.

Även om mycket av deras tjänster är ganska smutsiga, markerar de alla rätt rutor när det gäller stark kryptering. Deras OpenVPN-protokoll är svårt att slå.

Funktioner inkluderar ingen aktivitetsloggning, unika dataplaner och en årlig plan med obegränsad bandbredd.

Denna VPN-tjänst stöder också dessa operativsystem och enheter:

 • iOS
 • Android
 • Linux
 • Windows
 • Mac
 • USB-tv-stick
 • TV-lådor med set-top
 • Specialtabletter

Det kanske mest intressanta med denna VPN är kanske deras engagemang för utveckling och utveckling. Inte att vila på lagrarna för deras framgång, OpenVPN, Inc. stöder nu OSTIFs Bug Bounty-program, ett belöningsbaserat program som betalar utvecklare när de upptäcker viktiga brister i open source-programvara.

På nackdelen finns det ett begränsat antal servrar på ett begränsat antal platser. Eftersom jag alltid tror att det bästa sättet att testa ett VPN är att göra några resor, Jag använde privat tunnel under resan från Sydney till New York och tillbaka.

Med en av deras tre New York-servrar, mätte jag 26 Mbs för nedladdning och 16 Mbps för överföring. Latency tog upp det till nästan 79 ms. På konstigt sätt upptäckte jag att dessa siffror växte när jag tog mig i Australien.

Där kunde jag slå 50 Mbps nedladdningar och 43 Mbps uppladdning med 25 ms ping. Inte illa för en tjänst som har varit känd för att vara långsammare än en del av dess konkurrens.

Tyvärr finns det ingen dödsomkopplare med privat tunnel, så användare är känsliga för granskning om anslutningen misslyckas medan de bedriver onlineaktivitet.

Ytterligare egenskaper

Om det finns ett enormt handikapp för privat tunnel, är det deras relativa brist på funktioner. Några av de bästa VPN: erna har avancerade funktioner som URL-filtrering, annonsblockering osv.

Privat tunnel har bara en funktion som är värd att notera - Program för förebyggande av intrång. Detta avskaffar skadliga attacker av saker som skadlig programvara och liknande, men det är där godbitarna slutar är jag rädd.

Ovanpå det har de bara 12 platser tillgängliga i 9 länder. Detta milda antal servrar är ganska nedslående jämfört med mängden servrar som erbjuds av tjänster som NordVPN eller Surfshark.

De kompenserar emellertid för denna knapphet genom att stödja enheter som många andra VPN inte gör, inklusive de ovannämnda USB-TV-pinnarna.

Prissättning & Plans

Det är här som privat tunnel verkligen lyser. Som nämnts tidigare erbjuder de en kostnadsfri testversion med 2 GB data. Dessutom har de två datapapper och ett årligt paket med obegränsad data.

Deras rimligt prissatta planer börjar med 20 GB och användare betalar bara för det de använder.

Alternativt ger deras årsplan användaren 10 samtidiga anslutningar, överlägset de flesta anslutningar som jag har sett ett VPN-erbjudande.

Privat tunnel har en kombination av fullständiga och pro-rata återbetalningsgarantier, och de accepterar en mängd olika betalningsmetoder från traditionella metoder som banköverföring eller kreditkort till kryptokurser som Bitcoin.

Fördelar med privat tunnel

pro-ikonenPrivate Tunnels moderföretag har funnits sedan 2002, vilket innebär att de personer som ansvarar för detta VPN är väletablerade.

Du får en bunnsolid kryptering från ett företag som ägnar sig åt banbrytande mjukvarulösningar.

Som vi har sett har de utbredd kompatibilitet och en enkel installation.

Många användare uppskattar också att det inte behövs ett prenumeration. Du kan bokstavligen betala när du går.

säkerhet & Integritet

Detta är den största oroen för dem som söker ett VPN. Du vill ha anonymitet och säkerhet och du vill veta att du verkligen får det.

När det gäller säkerhet har OpenVPN-protokollet ett fantastiskt rykte bland online-communityn. Men trots det faktum finns det problemet med plats. Jag kan inte betona den delen tillräckligt.

Privat Tunnels placering i USA kan utgöra ett verkligt problem för användare som vill göra några strömmar. Även om du kan ansluta deras appar och använda BitTorrent för din fildelning, rynker de flesta amerikanska företag på denna praxis och det finns inget som säger vad som kan hända med loggarna från den specifika typen av aktivitet.

Lagstiftning som lagrad kommunikationslag ger den verkliga makten i USA: s federala regering.

Så även om Privat Tunnels 128-bitars AES-GCM-kryptering skyddar dina dataöverföringar, det finns anledning att teoretisera att din aktivitet kan falla i fel händer om du är engagerad i P2P-delning. Mer om kryptering i vår guide.

Är Torrenting tillåtet?

Det finns tusentals VPN på marknaden. Alla kämpar för ditt företag. Detta kan leda till att vissa VPN: n lovar mycket men erbjuder lite. Det är därför vi uppskattar verkligen den ärlighet, enkelhet och öppenhet som erbjuds av privat internetåtkomst. Deras väl implementerade kryptering och en noll loggpolicy i kombination med deras billigare pris är några av anledningarna till att vi rekommenderar denna VPN-tjänst.

Om en torrentvänlig VPN är det du letar efter - läs våra bästa vpns för torrentartikel.

Kan jag använda privat tunnel för Netflix?

Vid detta skrivande kan inte US Netflix och BBC iPlayer nås. Det finns flera premium-VPN-planer där ute för streaming, men detta är inte en av dem. Vi rekommenderar inte den här för Netflix (här är några bättre alternativ).

Loggningspolicy

Som jag sa tidigare har Privat Tunnel i bästa fall en osäker loggningspolitik. Medan de hävdar att de inte behåller loggar över användaraktivitet sparar de anslutningsloggar för vaga ändamål.

Anslutningshastigheter

Många VPN-tjänster skryter av sina "snabba blixt" -hastigheter, men Private Tunnel gör inte ens båda för att göra ett sådant påstående. Det är uppenbart varför eftersom någon användare kommer att berätta att de har upplevt förseningar vid mer än ett tillfälle.

I min egen erfarenhet hade jag en blandad upplevelse. De tycktes vara ett anständigt transatlantiskt alternativ, men med tanke på att de är baserade från USA är jag mer än lite chockad över de låga hastigheterna jag uppnådde när jag besökte New York.

Här är resultaten av mitt hastighetstest efter att ha gjort en plats att resa:

 • US-server

  • Ping: 25 ms
  • Nedladdning: 26 Mbps
  • Ladda upp: 16 Mbps
 • EU-server

  • Ping: 40 ms
  • Nedladdning: 65,46 Mbps
  • Uppladdning: 46,51 Mbps

Jag kan inte säga att jag var nöjd med resultaten, åtminstone inte när jag var i USA. Du skulle tro att en tjänst som är baserad i USA skulle ha de bästa hastigheterna av alla. Hemmafältets fördel, som det var. Men det verkade inte vara fallet med privata tunneln.

Mer information om anslutningshastigheter finns på deras Frågesida här.

användbarhet

Jag måste ge reklam för privat tunnel i den här avdelningen. Trots att deras gränssnitt är mindre än estetiskt tilltalande, var användbarheten förstklassig. Mycket konsekvent, mycket lätt att använda och inga verkliga problem alls.

Deras enkla installationsinstruktioner finns här. Som ni ser är det ett ganska enkelt steg-för-steg för både PC- och mobila enhetsanvändare.

Privat tunnelläge

Även om jag hade en tillräcklig tid med att använda privat tunnel för avslappnad surfing, kan jag inte säga att jag blev blåst bort av någonting om det.

Hastigheterna var okej, men de var inte något speciellt. Krypteringen var solid, men alla som har använt VPN förväntar sig redan att OpenVPN är fantastiskt.

Deras unika prisplaner är intressanta, men jag är fortfarande på staketet om det verkligen är bättre eller sämre än ett obegränsat premiumpaket från en av deras konkurrenter. Och slutligen, deras totala brist på avancerade funktioner lämnar mycket att önska.

En nackdel som hoppade direkt på mig så snart jag började testa dem var detta:

Begränsad kundsupport - Uh Oh….

neutral-uttryckssymbolPrecis som Trust.Zone erbjuder Privat Tunnel inte de kundsupportalternativ som många av oss har förväntat oss av en bra VPN. De erbjuder bara ett biljettsystem där du lämnar ett meddelande och väntar på att de kommer tillbaka till dig.

Efter att ha testat detta system fann jag att det tog mer än 24 timmar att svara på min fråga och deras svar var långt ifrån det vänliga och ultrainformativa svaret jag normalt får från personalen på NordVPN.

Tänk dig att? De flesta legitima VPN: er erbjuder live chatt dygnet runt. Istället, Det tar mer än 24 timmar att komma tillbaka till dig med privat tunnel. Detta är ett annat av deras bländande nackdelar och en som de snart bör korrigera om de vill förbli en närvaro på denna mycket övermättade marknad.

Rekommenderar jag privat tunnel?

Ja och nej ... men mestadels nej.

Jag skulle rekommendera intresserade att titta på NordVPN och Surfshark som överlägsna val för ungefär samma pris.

Trots min mindre än stellarupplevelse måste jag säga att detta är ett bra val för nybörjare. Om du är någon som just nu lär sig om VPN och vill ha något enkelt att öva på är det rätt VPN för dig.

Som jag har sagt är deras gränssnitt lätt att navigera, vilket gör det till ett bra alternativ för den tillfälliga användaren som bara vill titta på några sporter eller meddela en vän utan att bli spionerad på.

Dessutom är det ett ganska prisvärt alternativ och du kan alltid dra nytta av deras kostnadsfria testversion för att se vad du tycker.

Men för alla andra, använd detta VPN med försiktighet. Kom ihåg att det är det inte alltid den bästa idén att gå med ett VPN som är baserat i USA eller något av de andra länderna som omfattar de fjorton ögonen.

FÖRDELAR

 Kompatibel med USB-tv-pinnar
 Prisvärda prisalternativ
 Måttliga hastigheter
 Väl krypterad
 Inga aktivitetsloggar
 Lätt att använda

NACKDELAR

Sparar anslutningsloggar
Det enda kundsupportalternativet är ett biljetteringssystem
Brist på funktioner
Tillåter inte Netflix eller liknande strömningstjänster
Oklar otrevlig politik

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me