VPN-test og -checks – En komplet vejledning

VPN-test og -checks - En komplet vejledning

Hver gang du opretter forbindelse til det åbne internet, påtager du dig en vis mængde risiko, når det kommer til databeskyttelse. Se ikke længere end alle de overtrædelser og hacks, der bliver rapporteret i nyhederne, uanset om de er relateret til finansielle websteder, sociale medienetværk eller malware-svindel.

Så er der nogen måde at forblive virkelig sikker og anonym online? En stærk virtuel privat netværk (VPN) løsning er din bedst ved at nå et sådant mål. Men før du kører en Google-søgning og downloader det første værktøj, du finder, skal du være opmærksom på, at ikke alle VPN'er er oprettet lige. Faktisk, mange indeholder sårbarheder af deres egen, der kan resultere i, at dine private data lækkes til annoncører, offentlige agenturer eller cyberkriminelle.

Brug guiden nedenfor til at lære mere om VPN'er, hvordan lækager forekommer, og hvad du kan gøre for at teste og kontrollere for dem. For mere information om vores top VPN'er til Australien, se vores hjemmeside.

tjeklistebillede

Sådan fungerer VPN - en hurtig oversigt

Når du opretter forbindelse til internettet fra dit hjem eller kontor, taler din computer eller mobilenhed først med ethernet eller den trådløse router, der administrerer det lokale netværk. I de fleste opsætninger kommunikerer routeren derefter med en internetudbyder (ISP), som er det firma, som du betaler for internetservice.


hvordan-VPN-værkerDet ISPs infrastruktur er ansvarlig for at flytte netværkstrafik til det åbne internet, hvor det kan dirigeres i overensstemmelse hermed baseret på IP-adresse. Når du f.eks. Indlæser et websted med sociale medier, sender din browser en anmodning via internetudbyderen, der når webstedets servere. Et passende svar pakkes sammen og sendes tilbage til internetudbyderen og ledes derefter til dit netværk, enhed og browser.

Med denne konfiguration har din internetudbyder fuld viden om din online aktivitet og kan spore de anmodninger, du sender. Derudover kan IP-adressen, der er tildelt dig af internetudbyderen, bruges af tredjepartsfirmaer til at lokalisere din geografiske placering.

En VPN tilføjer en helt ny dimension til denne ligning. De kræver to grundlæggende stykker: klientapplikationen og endpoint-serveren. Når du tilmelder dig en VPN-service, udsteder udbyderen dig en klientapplikation med instruktioner til installation af den på computer eller mobile enheder. Hver gang du kører applikationen, skal du autentificere med et brugernavn og en adgangskode, der er eksklusiv for dig.

VPN-klientapplikationen åbner en slags digital tunnel, der forbinder dig direkte til slutpunktserveren. Du bruger stadig den båndbredde, der er tildelt af din internetudbyder, men alle dine webanmodninger er krypteret og mærket med en IP-adresse, der er tildelt af VPN-udbyderen.

Når VPN-slutpunktserveren modtager din krypterede anmodning, dekrypteres den dataene og dirigerer dem til det åbne internet, ligesom en almindelig internetudbyder ville gøre. VPN'er tilføjer et kritisk sikkerhedsniveau, fordi selv hvis en hacker formår at infiltrere dit lokale netværk, vil alle data, de stjæler, være ulæselige.

VPN-placering - Why It Matters

Der er tusinder af VPN-udbydere på Internettet i dag. Før du begynder at sile gennem hver, skal du overveje den geografiske faktor. Gennemsigtige VPN-udbydere vil være åbne om, hvor deres endpoint-servere er placeret på kloden, og dette kan være en vigtig faktor, når man tænker på VPN-lækager og sårbarheder.

epressvpn vpn placering

I nogle tilfælde ønsker du måske at bruge en VPN, der er baseret i dit aktuelle land. At have endepunkter placeret i nærheden vil tilbyde høje ydelseshastigheder og andre fordele. Dette gælder især i virksomhedsmiljøer, hvor virksomheder kræver, at deres eksterne medarbejdere bruger en VPN-session, hver gang de får adgang til interne oplysninger og systemer.

Men afhængigt af dine behov, kan du overveje VPN-løsninger med endpoint-servere placeret på andre kontinenter. Husk, at IP-adresser er samlet på baggrund af geografi, så når du modtager en ny adresse fra din VPN-udbyder, vil alle websteder tro, at du befinder dig i det pågældende land eller region. Nogle VPN-udbydere tilbyder endpoint-servere flere steder, så du kan vælge nøjagtigt, hvor du vil have din IP-adresse til at være baseret.

Vær opmærksom på, at visse lande og territorier rent faktisk forbyder brugen af ​​VPN-klienter på grund af den måde, de kan skjule information fra regeringsorganer. Men der er stadig trusler om målbevidste lækager, selv i lande, hvor VPN'er er fuldt lovlige.

For eksempel, hvis en VPN-udbyder opererer i et land med strenge datasporingslove, der kræver, at virksomheder stiller kundeoplysninger til rådighed for offentlige agenturer, er der en chance for, at din internettrafik kan blive logget og eksponeret. Da VPN-udbydere har muligheden for at dekryptere alle de anmodninger, der kommer ind i slutpunktserveren, skal deres systemer overholde deres lands forskrifter.

Aktivitetssporing - Hvad du ikke ønsker

billede der viser usikker forbindelseSom nævnt ovenfor er det primære ansvar for en VPN-endpoint-server at tage en indgående webanmodning, dekryptere den og derefter rute den til det passende sted på det åbne internet. Denne transaktion er beregnet til at være anonym, men i virkeligheden afhænger det alt af pålideligheden af ​​den VPN-udbyder, du bruger.

Når du først tilmelder dig en VPN-tjeneste, indsamler udbyderen dit navn, e-mail-adresse og potentielt andre personlige oplysninger. Der er ikke noget, der forhindrer dem i at forbinde disse data til den aktivitet, de overvåger på deres slutpunktserver. Annoncører og andre tredjeparter ville være ivrige efter at indhente den type data af forskellige årsager, ikke alle er lovlige.

Den bedste regel at følge er at vær på vagt over for enhver VPN-udbyder, der tilbyder en helt gratis service. Disse tjenester tilbyder typisk dårlig ydelse med potentielle sikkerhedsmæssige implikationer. Hvis du ikke betaler et månedligt eller årligt gebyr for din VPN-klient, er der en god chance for, at din webaktivitet spores eller deles uden dit direkte samtykke. Dette er dog ikke altid tilfældet. Se vores liste over de bedste gratis VPN'er.

Logning Tracking

vektorbillede af databeskyttelse

Nogle VPN-udbydere vil give løfter om, at de ikke overvåger brugeraktivitet eller sælger deres data til tredjepart. Der er dog en relateret type tracking relateret til logfiler, der også kan repræsentere en datalækage. Så før du investerer i et VPN-værktøj, skal du sørge for at undersøge udbyderens logpolitik fuldt ud.

I mange tilfælde er logning nødvendig for en VPN-virksomheds aktiviteter. Dette gælder især, hvis udbyderen placerer båndbreddehætter på individuelle brugere. I dette tilfælde er virksomheden nødt til at føre logfiler over, hvor længe du er tilsluttet, og hvor meget data du bruger.

Hvis sikkerhed og anonymitet er de højeste prioriteter for dig, skal du kigge efter en VPN-løsning, der tilbyder ubegrænset båndbredde og en nul-logging-politik. Med den type klient kan du være sikker på, at ingen af ​​dine aktiviteter kan spores af din internetudbyder eller VPN-udbyderen.

IP-adresse lækker - lad dem ikke vide, hvor du er

Den mest almindelige form for VPN-sårbarhed er en IP-adresselækage, der opstår, når et eksternt websted eller en tjeneste er i stand til at registrere den rigtige IP-adresse, der er tildelt af din internetudbyder, selv når du er tilsluttet VPN-klienten. Dette gør det muligt for tredjepart at registrere din ægte placering og potentielt udføre et cyberangreb.

hvad er webrtcFor at begynde at undersøge en potentiel IP-adresselækage skal du åbne en webbrowser, før du opretter forbindelse til din VPN og navigerer til whatismyipaddress.com. Dette sted viser IP-adressen, der er tildelt af din internetudbyder. Start derefter din VPN-klient, og indlæs websiden igen for at kontrollere din nye IP-adresse. Dette er det, alle websteder vil se, mens du har en åben VPN-session.

På grund af en service kendt som Web RealTC-kommunikation (WebRTC), mange VPN-klienter risikerer at afsløre deres brugers lokale IP-adresse. WebRTC bruges af mange populære applikationer og websteder til at opdatere live indhold på en webside, f.eks. Et socialt medieside eller e-mail-indbakke.

På grund af den måde, data overføres mellem din browser og websteder, der bruger WebRTC, mislykkes visse VPN-klienter ikke at skjule kildens IP-adresse. Som en første kontrol har webstedet whatismyipaddress.com en WebRTC lækketest, der viser dig, hvordan din browser transmitterer din IP-adresse. Hvis testen kan registrere den IP-adresse, der er tildelt af din internetudbyder, betyder det, at din VPN eller webbrowser lækker disse oplysninger.

Visse premium-VPN-udbydere vil tilbyde en forsikring om, at deres produkter ikke er sårbare over for WebRTC-lækager. Hvis din klient er berørt, er der handlinger, du kan tage. WebRTC-lækager forekommer på browserniveau, men Mozilla Firefox er det eneste program, der giver dig mulighed for helt at blokere WebRTC-transmissioner. Dette kan gøres via siden om: config.

For Google Chrome-brugere skal du installere et browserplugin som WebRTC Lækage-forebyggelse. Dette værktøj kan kontrollere visse skjulte privatlivsindstillinger i Chrome og blokere eventuelle forsøg fra tredjepart, der forsøger at få din ISP-baserede IP-adresse.

DNS lækker - ligesom lækker din IP

Det åbne internet er afhængig af en protokol, der er kendt som domænenavnsystemet (DNS). Det fungerer som en global database, der sporer, hvilke IP-adresser der er knyttet til hvilke websteds-URL'er. På denne måde, når du indtaster en .com- eller .net-adresse i en webbrowser, ved din internetudbyder nøjagtigt, hvor du skal rute din trafik.

DNS-servere er placeret over hele kloden. Typisk vil din internetudbyder betjene deres eget sæt DNS-servere for at holde trafikken i bevægelse så hurtigt som muligt. Når du opretter forbindelse til en VPN-tjeneste, skal der tildeles en anden DNS-server, selvom det ikke altid er tilfældet.

hvad er en dns lækage

For at se efter en potentiel DNS-lækage med din VPN-klient, skal du gå til dnsleaktest.com og klikke på “Standard Test” -knappen. Webstedet kører en række kontroller for at se, hvordan din enhed får DNS-oplysninger. Ved afslutningen af ​​testen forsøger siden at identificere din internetudbyder og din geografiske placering. Hvis dette er korrekt, betyder det, at din VPN har en DNS-lækage.

Heldigvis kan du tage handling mod en DNS-lækage med det samme. Den nemmeste løsning er at tilsidesætte både din ISP- og VPN-indstilling og i stedet bruge et sæt manuelle DNS-adresser. OpenDNS og GoogleDNS tilbyder begge gratis tjenester, som alle over hele kloden kan bruge.

For at justere dine DNS-servere skal du åbne enhedens netværksindstillinger og se efter den manuelle DNS-indstilling. For at bruge OpenDNS skal du indtaste 208.67.222.222 og 208.67.222.220 som de primære og sekundære adresser. Brug 8.8.8.8 og 8.8.4.4 til GoogleDNS. Når den er gemt, bruger din enhed disse DNS-servere til URL-oplysninger og omgår din ISP og VPN fuldstændigt. Her er en video, der forklarer, hvordan man gør det.

Anmeldelser, du kan stole på

betroede anmeldelserVPN-virksomheder er nødt til at komme med kreative måder til at annoncere deres produkt og tiltrække nye kunder. Som et resultat finder du, at næsten enhver udbyder hævder at tilbyde den mest sikkerhed og beskyttelse. Det kan naturligvis ikke være tilfældet, hvilket betyder, at du ikke altid kan stole på de markedsføringsoplysninger, de viser.

I stedet for kan du stole på hæderlige anmeldelser fra websteder som Fortrolighed Australien, der har kørt deres egne tests og undersøgelser for at bestemme, hvor sikre VPN-klienter virkelig er. I slutningen af ​​dagen skal du beslutte, hvad du værdsætter mest fra en VPN-klient: pris, ydelse og sikkerhed. Tjek vores mission side eller vores testpolitik for at lære mere om, hvordan vi tester.

Andre sikkerhedsforanstaltninger

Hvis du stadig er bekymret for sikkerheden for din VPN-klient eller blot ønsker at tilføje anden beskyttelse, er der trin, du kan tage på din enhed eller browser for at sikre, at du virkelig er anonym online.

tor browser

Aktivér først inkognito- eller privatlivstilstand i browsere som Chrome og Firefox, da dette forhindrer udenlandske virksomheder i at opbevare cookies på din computer og spore din aktivitet. For yderligere privatliv kan du overveje at installere TOR-browseren på din enhed, der dirigerer al din webtrafik gennem et sikkert netværk for at skjule din identitet.

Til sidst skal du ikke glemme, at din online sikkerhed er direkte knyttet til det netværk, du bruger. Hvis du ofte opretter forbindelse til offentlige wi-fi-netværk, vil du rutinemæssigt være i fare for sikkerhedsbrud eller cyberattacks. Hvis du absolut skal gøre det, skal du sørge for, at du har en god VPN-klient installeret på din enhed fra velrenommerede udbydere som NordVPN eller Surfshark for at sikre, at dine oplysninger altid er sikre.

Glade spor!

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me