Най-добри екрани за поверителност на компютъра

Когато работите в офис среда или навсякъде, където сте заобиколени от други хора, имате право на поверителност на вашия компютър. Това е особено вярно, ако обикновено се занимавате с чувствителна корпоративна информация, която не бива да се вижда от външни лица. И така, какво точно е най-доброто решение?

Ако нямате врата за офис, за която да се скриете, тогава следващият най-добър вариант е екранът за поверителност на екрана. Няма да е нужно да се притеснявате, че хората подслушват зад вас и четат от екрана ви.

Тези устройства го правят така, че екранът на вашия лаптоп или десктоп да бъде гледан от вас само когато сте седнали пред него. Тази статия предоставя преглед на това как работят екраните на филтрите за поверителност и след това предлага препоръки за четири продукта на пазара днес.

Contents

Основи на екраните за поверителност

Когато за първи път настроите филтъра на екрана за поверителност на вашия компютър, може да се почувства като магически трик. Докато сте седнали пред екрана и гледате директно към него, изобщо няма да забележите защитника. Ако обаче се изправите или преместите една до друга, екранът ще изглежда като обикновен черен правоъгълник, с всички текст и изображения скрити.

лаптоп, щраквайки върху клавиатура

Магията на екранните филтри за поверителност е свързана с ъгли и материали. Те са направени от специална пластмаса, която може да бъде поляризирана, точно като слънчеви очила, които са предназначени за защита от UV лъчение. В резултат пластмасата става видима само след като се гледа от направо положение.

Допълнителен бонус на филтрите на екрана за поверителност е, че те намаляват отблясъците от слънцето и други източници на светлина. Това улеснява работата по всяко време на деня. Може също да забележите, че вашите очите се чувстват по-малко напрегнати от дълги сесии на екрана на компютъра, след като сте инсталирали филтър.

Това е така, защото филтърът на екрана за поверителност също минимизира UV лъчите идвайки в другата посока. За да помогнете повече за напрежението на очите, помислете за инвестиране в чифт специални компютърни очила.

Оразмеряване на вашия филтър

Компютърните екрани се измерват в инчове по диагонален ъгъл. Например, 15-инчов лаптоп ще има екран, който измерва точно 15 инча от горния ляв ъгъл на екрана до долния десен ъгъл.

Когато измервате екрана на вашия лаптоп или монитора на работния плот, за да отговаряте на филтъра за поверителност, не забравяйте да използвате само действителната площ на дисплея, а не границите или рамките, които го заобикалят.

измерване на екрана на лаптоп

1. SenseAGE

SenseAGE е производител, базиран в Тайван, който произвежда редица аксесоари за компютър, смартфон и таблет, включително филтри за екрана за поверителност. Техните филтри са предназначени предимно за екрани на монитора използва се с настолни компютри, така че потребителите на лаптопи може да се наложи да намерят алтернативно решение.

  Най-добрите браузъри за поверителност (и най-лошото)

Екран за поверителност на SenseAGE 23 инчаЕкранните филтри за поверителност от SenseAGE се предлагат в съотношение 16: 9 или 16:10, както и в размери варираща от 17 инча до 24 инча за потребители на компютър. Филтрите също могат да бъдат закупени на интервали от половин инча между тях, което е полезно, ако имате монитор с уникален размер.

Потребителите на Apple с голям iMac десктоп ще се радват да знаят, че SenseAGE предлага филтри за екрани за поверителност, специално създадени за тези дисплеи. Обърнете внимание, че тези специални филтри ще струват повече от подобни на такива за настолни компютри.

Видимост: Екранните филтри за поверителност на SenseAGE предлагат видимост в рамките на 30-градусовия ъгъл, което е стандартът за такива устройства. Компанията подчертава, че филтрите им са специално проектиран за блокиране на формите на синя светлина които са често срещана причина за напрежение в очите сред компютърните потребители.

SenseAGE също така твърди, че техните филтри за екрани за поверителност ще предлагат между 15 и 23 процента по-голяма яснота в сравнение с моделите на конкурентите. екран яснотата е критична за всички компютърни потребители, тъй като не искате вашият филтър да намали възможността да виждате съдържанието на вашия екран.

Отзиви: Филтрите, направени от SenseAGE, обикновено имат положителни отзиви по отношение на качеството на изображението и блокиращата им функция. Има съобщения за проблеми с получаването на филтър SenseAGE, който да остане залепен на компютърен монитор.

SenseAGE казва, че техните продукти предлагат шест различни режима за инсталиране, въпреки че повечето включват разчитане на лепилни ленти за свързване на филтъра към рамката на вашия дисплей. Тези лепилни ленти могат да загубят мощността си с течение на времето поради прах и други фактори, което ще направи предизвикателството да поддържате филтъра на място.

Покупките на екрани за филтри за конфиденциалност на SenseAGE идват със стандартен набор от аксесоари, включително един набор от раздели без рамки и един комплект лепилни ленти. Като приятно допълнение филтърът се предлага със специална кърпа от микрофибър за почистване на прах и други отпадъци от устройството.

2. BesLif

BesLif е сравнително нова компания, която навлезе на пазара за филтри за екрана за поверителност.

Те предлагат гама от продукти, предназначени да се поберат на широкоекранни PC монитори, както и няколко филтъра, специално създадени за дисплеи на Mac. Техните филтри ще отговарят на най-често срещаните размери на екрана въпреки че те не предлагат толкова много вариации, колкото конкурентите като SenseAGE.

Екран за поверителност на BesLifФилтрите, произведени от BesLif, ще ограничат гледането до 30-градусовия ъгъл, който е стандартен в индустрията. Техните продукти също включват технология против отблясъци и имат обратими страни: един за лъскав външен вид и един за матов вид. Потребителите имат възможност да превключват между двете с минимално прекъсване.

Цена: Средно цената на дребно на екраните на филтрите за конфиденциалност на BesLif е по-висока от останалите конкуренти, особено когато става дума за версиите за лаптоп и десктоп Mac. Цената може да бъде оправдана благодарение на високото качество и елегантен дизайн на филтъра, който BesLif казва, че е с 12 процента по-ярък от подобни модели.

  Най-добрият „безплатен“ антивирусен софтуер (2020)

Професионалисти: Едно от най-големите предимства на екранния филтър за поверителност на BesLif е, че е устойчив на надраскване и свежда до минимум количеството на събрания прах. В допълнение, техните филтри предлагат лесна инсталация, без да са необходими лепилни ленти или лепило. Филтрите BesLif използват специална магнитна технология за безопасно и сигурно закрепване към мониторите. Някои по-нови версии на филтрите BesLif предлагат опция за плъзгане и изключване за инсталиране.

Купуването на екрана за филтър за поверителност на BesLif не идва с никакви кърпи за почистване или допълнителни аксесоари. Компанията обаче използва прости опаковъчни материали, които не са токсични и са по-добри за околната среда, което може да е важно за купувачите, които искат да закупят нов филтър.

3. Aiscpro

Компанията Aiscpro произвежда своята линия от филтри за екрани за поверителност в Корея, използвайки местни материали. Предлагането на Aiscpro на пазара включва по-малко сортове от някои конкуренти, въпреки че това помага да се опростят техните продажби и маркетингова стратегия.

Aiscpro магнитен защитен екран за поверителностФилтрите от Aiscpro са разделени на две основни подразделения: широкоекранни монитори и монитори за лаптопи. Моделът за широкоекранни монитори може да бъде персонализиран в диапазон от размери от 19 до 24 инча. Опцията за лаптоп се предлага само в 15-инчов модел, който пасва на повечето Mac или PC екрани.

Цена: Цената на дребно на екранните филтри за поверителност на Aiscpro е в по-висока степен в сравнение с подобни устройства, главно благодарение на вида и търсенето на материали. Според компанията резултатът е, че техните филтри създават по-добра яснота за зрителя и по-тъмно изживяване за тези, които гледат под различен ъгъл.

Видимост: Подобно на други марки екрани с филтри за конфиденциалност, моделите на Aiscpro се предлагат с допълнителен бонус за доброто за очите ви. Техните дизайни блокира 97 процента от UV светлина и 70 процента от синя светлина, двата най-често срещани източника на напрежение на очите с компютри.

Отзиви: Линията филтри за екрани за поверителност на Aiscpro събра положителни отзиви от потребителите в мрежата, до голяма степен благодарение на своята тънкост и лесна инсталация. Много други марки филтри са изградени с дебела пластмаса, която почти усеща, че поставяте стъкло пред екрана си. От друга страна, моделите на Aiscpro са филмови и средни 0,4 милиметра дебелина, което ги прави трудно забележими при използване на компютъра.

По отношение на инсталацията Aiscpro предлага две възможности. Техните по-евтини настолни филтри се предлагат с пластмасови плъзгащи части, които прикрепяте отстрани на монитора, така че лесно да плъзнете филтърния филтър пред екрана. то е лесен за инсталиране или премахнете, но може да бъде предизвикателство да се запази в центъра.

  Най-добрите браузъри за поверителност (и най-лошото)

По-скъпите филтри Aiscpro за лаптопи идват с магнитна технология, подобно на моделите BesLif. Магнитите в екрана филтър ще го поддържа перфектно центриран и не представлява риск за вътрешните части на вашия компютър. В допълнение, екранните филтри за лаптопи Aiscpro включват специално проектирани отвори, за да позволят достъп до уеб камера. Това означава, че можете да участвате във видео чат или среща, без да се налага да премахвате филтъра за филми.

С покупката на екранен филтър за поверителност на Aiscpro, получавате кърпа за почистване от микрофибър и ръководство за инструкции. За десктоп моделите, които изискват инсталация на части, са включени два комплекта от пластмасови плъзгачи, в случай че един се счупи или не може да бъде прикрепен лесно.

4. KAEMPFER

KAEMPFER е популярна световна марка, която специализирана в производството на екранни филтри за поверителност. Подобно на много от своите конкуренти, те разделиха продуктовите си линии в две основни категории: настолни филтри и филтри за лаптопи, и двете с редица поддържани размери.

KAEMPFER 27 инча за mac

От страна на работния плот на нещата са налични филтри KAEMPFER започвайки от 17 инча и стигайки до 27 инча, която е по-голяма от много конкурентни марки. В рамките на линията за филтриране на работния плот има специфични модели, предназначени да поддържат най-новата версия на iMac компютри, включваща дисплей на ретината с висока разделителна способност.

За екранните филтри за лаптопи KAEMPFER не прави разлика между моделите Mac и PC. Те предлагат пет размера, започвайки от 11,6 инча и стигайки до 15,6. Това включва някои размери на лаптопите, които са по-рядко срещани и може да е трудно да се съпоставят с други марки.

Видимост: KAEMPFER предлага стандартния 30-градусов ъгъл на видимост и използва поляризирано покритие върху тяхната пластмаса, за да намали вредната синя светлина и досадното отблясъци. Те използват материали с висока плътност, за да предотвратят драскотини или други повреди. Повечето рецензенти са съгласни, че екранните филтри за поверителност на KAEMPFER са построен, за да продължи дълго време.

Недостатъци: Въпреки това няколко потребители съобщават за проблеми с инсталацията на филтрите за настолни и лаптопи на KAEMPFER. Всичките им модели изискват сложна система от раздели и лепилни ленти, за да може филтърът да се плъзне по екрана. За съжаление, инструкциите за настройка са неясни и раздели и ленти може да не остане на мястото си. Някои потребители вместо това решиха да прикрепят филтъра с обикновена лента.

От светлата страна на нещата, KAEMPFER предлага значително по-ниски цени на филтри, отколкото в сравнение с конкурентите, особено за модели с десктоп и лаптоп с големи размери.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me