Най-добри корици на уеб камери (2020)

С поверителността на интернет се превръща в основна тема през последните години, потребителите започват да се притесняват повече за това как функционират техните устройства, когато са свързани с интернет.

Установено е, че компютри, таблети и смартфони с микрофони и камери могат да записват данни дори когато телефоните им спят или са деактивирани.

Почти всеки модерен лаптоп сега се доставя с уеб камера, вградена в горната част на екрана. Това позволява лесно видео чат чрез Skype, Facetime или приложения за конференции за срещи.

Ако обаче наистина ви е грижа за поверителността и се притеснявате дали вашият компютър, интернет доставчик или правителството могат да отдалечат достъп до информация по желание, вероятно трябва да получите корица на уеб камера.

Тази статия ще разгледа някои от често срещаните въпроси, които възникват във връзка с кориците на уеб камери и след това ще предложи препоръки за няколко популярни марки.

Основи на покритията на уеб камерите

Капаците на уеб камери не включват много фантазия технологии. Те са проектирани да правят едно просто нещо: блокирайте камерата да може да заснема всякакви кадри пред екрана ви. Най-лесният начин да постигнете това е да поставите физическа бариера отгоре на уеб камерата, която ще я скрие в тъмнината.

компютър уеб камера векторЩе искате да помислите как да получите отделни корици за уеб камери за всичките си устройства, включително компютри, смартфони и таблети. Най-добрият подход е да дръжте уеб камерата покрита по всяко време освен ако не сте активно ангажирани с видео чат. В противен случай рискувате да позволите на посегателите да осъществят достъп до камерата от разстояние.

�� Съвет за безопасност: Като допълнителна мярка за безопасност можете също да деактивирате ръчно функцията на уеб камерата чрез операционната система на вашето устройство. За потребителите на Windows щракнете с десния бутон върху менюто "Старт" и изберете "Диспечер на устройства". След това разширете категорията "Устройства за изображения", щракнете с десния бутон върху "Интегрирана камера" и изберете опцията [Деактивиране]..

Операционната система Mac няма системна настройка за деактивиране на вградената уеб камера във всички приложения, но можете да отворите приложението Facetime и да използвате менюто „Предпочитания“, за да определите кога е активирана камерата.

Настройки: На смартфони и таблети iOS системата на Apple ви позволява да избирате кои приложения имат възможност за достъп до предната и задната камера. Отворете приложението Настройки и отворете менютата „Общи“ и „Ограничения“. Оттам ще видите списък с приложения, които са поискали достъп до камерата с превключвател за всяко от тях.

За потребители на Android, отидете в областта Настройки и кликнете върху „Приложения“. След това намерете „Камера“ в списъка и докоснете бутона „Деактивиране“. Ако това не е достъпно, използвайте опцията „Разрешения“, за да деактивирате камерата за определени приложения.

Имайте предвид, че деактивирането на уеб камера чрез софтуер и операционни системи не винаги е достатъчно, за да запазите вашата онлайн поверителност и анонимност. Хакерите са разработили зловреден софтуер, който може да отвлече хардуера на компютъра ви и да контролира дистанционно уеб камерата.

Така че, важно е да имат силен антивирусен скенер на всяко ваше притежавано устройство и редовно сканирайте компютъра си за вируси и зловреден софтуер.

1. CloudValley

CloudValley е един от водещите търговци на дребно на кориците на уеб камери и с добра причина ...

Техният водещ продукт има основното предимство да е съвместим както с PC и Mac лаптопи, така и с всички скорошни модели iPhone и iPad. Капакът за уебкамера на CloudValley е изключително малък - дебел само 0,6 милиметра - така дори няма да го забележите докато използвате устройството си.

Обложка за уеб камера на CloudValleyДруго ключово предимство на корицата за уебкамера в CloudValley е прост процес на инсталиране. Капакът е съставен от едно парче метал, което образува печат с рамката или екрана на вашето устройство.

Всичко, което трябва да направите, е да натиснете капака към камерата за петнадесет секунди, за да го прикрепите. Капакът също така може лесно да се отстрани по всяко време, без да причини повреда на екрана или камерата.

Веднъж инсталиран, просто трябва да прекарате капака на CloudValley вдясно, за да блокирате достъпа до камерата. Когато искате да използвате камерата на вашия лаптоп или мобилно устройство за видео чат, обърнете пръст, за да деблокирате камерата. Капакът не влияе върху индикаторната светлина или друга част от вашето устройство.

Отзиви: Получи се корицата за уебкамера в CloudValley стотици положителни отзиви от потребители по целия свят, като единственият недостатък е цената. Капаците от CloudValley ще струват повече от други марки, дължащи се главно на материалите, използвани в продукта. Въпреки това, добавената цена може да бъде полезна, ако искате покритие на уеб камера, която допълва елегантния дизайн на вашия лаптоп, телефон или таблет.

Покупките от CloudValley се предлагат с набор от две корици на уеб камера и ръководство за инсталиране. В допълнение, CloudValley има 18-месечна гаранция, която покрива всякакви случайни повреди или дефекти, както и други запитвания за обслужване на клиенти..

2. MagiDeal

MagiDeal предлага евтино решение за тези, които искат лесен начин да блокират своята уеб камера, без да плащат много пари. Основният продукт на марката включва набор от три тъмносиви корици за уеб камери, които могат да бъдат прикачени към редица устройства, включително лаптопи, смартфони и таблети.

Калъф за уеб камера MagiDealКапакът на уеб камерата MagiDeal се измерва в 0,8 милиметра дебелина, което е малко повече от капака на CloudValley, но не трябва да влияе върху това как капакът на вашия лаптоп се затваря или как смартфонът ви се побира в джоб или чанта. Целият капак е само 18 милиметра, измерен отляво надясно.

MagiDeal произвежда своите камери за уеб камери високоустойчива пластмаса, поради което те са в състояние да ги продадат на по-ниски разходи от някои конкуренти. Имайте предвид обаче, че покритията на уеб камери на метална основа обикновено издържат по-дълго от тези, изработени от пластмаса или други материали.

Всеки капак за уеб камера MagiDeal има парчета двустранно лепило, прикрепени към гърба на продукта, което означава, че инсталирането изисква само няколко секунди, за да го подравните към камерата и след това здраво да натиснете надолу. Въпреки това, лепилният материал може да загуби своята лепкавост с течение на времето и капакът може да загуби подравняването си като резултат.

Отзиви: Обложките на уеб камери MagiDeal имат предимно положителни отзиви, благодарение на простия си дизайн и работа. Отварянето на камерата е малко по-голямо от някои конкурентни продукти, което може да бъде полезно, ако имате уеб камера, която поддържа широкоъгълна снимка.

Най-големият недостатък при използването на MagiDeal калъфи за уеб камери е при потребителите на смартфони. Ако имате по-нов телефон със система от две камери на гърба, капакът на MagiDeal няма да може да блокира и двете камери едновременно. ��

3. Форито

Марката Forito на покриващите уеб камери е друго икономично решение за добавяне на защита срещу хакери и други заплахи от дистанционно проникване. Подобно на продукта MagiDeal, Forito включва набор от три корици при всяка покупка, които могат да бъдат прикачени към всички модели лаптопи, таблети и смартфони.

Обложка за уеб камера ForitoКапакът на уеб камерата Forito има a дебелина приблизително 0,7 милиметра, което е добро в сравнение с някои конкуренти, но не и най-тънката опция на пазара. Подобно на покритието MagiDeal, продуктът на Forito е произведен най-вече от пластмаса и затова значително по-евтино от другите метални опции като CloudValley.

Инсталация: На гърба на корицата на уеб камера Forito е парче лента, произведена от корпорацията 3M. След като задната страна на лентата е отлепена, можете да натиснете капака към екрана на всяко устройство и да го прикрепите. Премахването на капака няма да остане драскотини или остатъци, което означава, че можете да превключите един капак между няколко устройства, ако е необходимо. ���� ��

За да блокирате уеб камерата на устройството с капак на Forito, просто трябва да плъзнете пластмасовия раздел отляво надясно. Капаците на Forito имат отваряне само на 5 милиметра, което е по-малко от повечето конкуренти. Това ще създаде проблем само ако имате специална уеб камера с широкоъгълни способности.

Преди да инсталирате капак Forito на всеки лаптоп, таблет или смартфон, не забравяйте да почистите областта на екрана с кърпа от микрофибър. Това е, за да се гарантира, че лентата може да бъде здраво закрепена към устройството. Forito предлага a пълна програма за подмяна ако има дефекти или проблеми с техните корици на уеб камери.

4. Ниоме

Капак на затвора за уеб камера NiomeNiome е малък търговец на компютърни аксесоари, включително корица за уеб камера, която е насочена предимно към собствениците на лаптопи. Размерът и размерите на Капакът на Niome няма да се подравнява лесно с повечето модели смартфони или таблети.

Основната причина за обмисляне на корицата за уеб камера Niome е цветът. Повечето конкуренти предлагат само черни или тъмносиви решения, които покритието на Niome се предлага в сребрист цвят, което може да допълни определени дизайни на лаптопи. Покритията им са изработени от пластмаса, но поддържат вид на четен метал.

Недостатъци: За съжаление, капаците на уеб камери на Niome също имат някои недостатъци. Някои потребители съобщават за проблеми с счупването на пластмасата, докато се опитват да я прикрепят към екран. В допълнение, лепилната лента, използвана на гърба на покритието на Niome, е от по-ниско качество на изграждане от конкурентите, което означава, че вероятно няма да продължи толкова дълго и може да се разхлаби.

Повечето корици на уеб камери се предлагат в два или повече пакета, поради факта, че потребителите често притежават множество устройства, които имат камери. Niome продава своя модел само в единични опаковки, което го прави сравнително скъп вариант, особено при факториране на допълнителни разходи за доставка.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me