Най-добрият „безплатен“ антивирусен софтуер (2023)

Въпреки че можем да мислим, че настоящата селекция на безплатен антивирусен софтуер може да е най-доброто нещо на тази земя от белачките на картофи, има някои онлайн ситуации, за които те са Неподходящ.

Казано най-просто, ако правите нещо, което е от значение – като онлайн банкиране, търговия с криптовалути или нещо друго, което би оставило живота ви прецакан, ако сте се хакнали – за бога, за да освободите парите за премиум AV продукт.

Те не са толкова скъпи в сравнение с финансовия живот, оставен в шамари. Платените версии осигуряват по-строго блокиране и по-бързи актуализации срещу всички видове злонамерени програми, така че нека бъдем ясни. Дори най-доброто от най-доброто от безплатния AV софтуер не предлага стабилна защита на платена версия.

Но вероятно искате да чуете всичко за безплатните неща. Продължавай да четеш.

Contents

Да плаща или да не плаща

Pay_No-PayИ така, какво трябва да направи уеб потребителят? Безплатен или платен? Имате нужда от повече информация, моля! Добре, нека издърпаме малко тази дискусия, преди да навлезем в нашите безплатни AV препоръки. Ето няколко недостатъка да не плащате.

Ограничено до нетърговска употреба: Това не трябва да е изненада, но повечето от добрите безплатни софтуерни продукти за AV са съкратената версия на премиум продукт, който струва пари.

Често безплатната версия е ограничена до лична употреба, което означава, че не трябва да я използвате като основно средство за защита на вашата бизнес система. Ако наистина искате да защитите бизнеса си, имате нужда от защитата, присъща на пакета за търговска сигурност. Не се притеснявайте Да, това струва пари, но е приспадаем разход.

антивирус безплатноЗдрави характеристики: Имайки предвид това, което току-що казахме, че безплатните AV пакети са леки версии на първокласния продукт, не бива да ви възмущава да научите, че получавате повече функции, когато плащате за тях.

В зависимост от доставчика, очаквайте, че плащането на защита ще дойде с различни подобрения, свързани със сканиране на злонамерен софтуер, защитни стени и като цяло по-добър шанс за спиране на лоши момчета и момичета от компрометиране на вашето устройство.

По-добра поддръжка: Друга област, в която безплатният AV софтуер обикновено изостава, е в наличността и качеството на техническата поддръжка. Това ще стане очевидно при първия опит за изкопаване на гадно парче шпионски софтуер от вашата система и най-доброто, което получавате по пътя на техническата поддръжка, е препратка към системата за често задавани въпроси и сърдечно: „Успех, приятелю!“

Спрете безплатния баш

спестявамЗасега по-интелигентните членове на нашата читателска аудитория може би се питат: „Защо, по дяволите, се занимаваш толкова с безплатен софтуер, ако смяташ да препоръчаш кои от тях да използваме? Наскоро падна ли на главата ви? “

Спуснете надолу. Всъщност мислим, че има някои доста невероятни безплатни AV продукти там.

Най-доброто от тях включва не само страхотни инструменти, за да се отървете от съществуващия зловреден софтуер, но и защита в реално време срещу фишинг, фишинг с копие, откуп, софтуер, троянски коне, „ботове“ и др. Това е киберсигурност за честно към добро качество на нула цена. Там. Казахме го. Безплатен софтуер за AV е добър. Щастлив ли си сега?

Независимото тестване е ключово

Мислех, че е напълно безплатноВсъщност ние сме голям фен на независимите лаборатории за тестване на антивирусни програми. Тук не става пайола. Да, охранителните компании могат да платят, за да прегледат продукта си, но няма обещание, че резултатите ще бъдат приятни.

Умните компании вземат тези подробни доклади, които също се публикуват редовно, и ги използват за подобряване на своя продукт. Въпреки че софтуерът, представен за тестване, обикновено е премиум версията, малка мръсна тайна е, че дори безплатен AV софтуер е оборудван с пълна защита.

  Най-добрите браузъри за поверителност (и най-лошото)

Компанията се надява да ви хареса колко добре работи безплатната им версия и да се превърнете в запален фен, който в крайна сметка решава да премине към водещото си предложение с множество добавени функции.

Долната линия е, че ако видите, че продуктът на доставчик се показва в няколко от тези лабораторни отчети, това е добър знак, че гледате на сериозен играч в индустрията. Учените в лабораторията са прекалено заети, за да губят времето си за продукти, които никога няма да доведат до нищо. Казахме всичко това, за да кажем това.

Една от стъпките, които предприехме за оценка на безплатен AV софтуер, беше да прочетем тези отчети. Ако лаборатория прецени, че си струва да подуши, ще слушаме какво казват при формирането на първоначално мнение.

���� За да научите повече, проверете големия баща на всички тестове за антивирусни – AV TEST ����

8 отлични безплатни антивирусни софтуерни продукти

Без допълнително обобщение, нека да стигнем до нашия списък от седем безплатни AV продукти, които препоръчваме, както и бонус препоръки на най-добрите три платени софтуерни продукти за сигурност, които бихме могли да намерим. Ако работите онлайн или търгувате през деня, това са солидни безплатни решения.

# 1. Общо AV

(Най-добрият избор навсякъде – Защитете се от всичко)

Влизането под номер едно е Total AV. Има 2 причини, поради които поставяме този избор в горната част на списъка. Първият се свежда до скорост, повечето безплатни антивирусни решения заемат много памет, Total AV от друга страна е лек и работи на заден план.

Вторият вариант е само функционалността. Той работи извън типичното антивирусно ниво, за да осигури постоянен мониторинг на рекламен софтуер, зловреден софтуер, шпионски софтуер, софтуер за извличане. Той дори има отдалечена защитна стена за допълнителна сигурност.

Съвместим с всичко

Total AV работи на всяко устройство, което имате. Вашият телефон дали android на iOS, а също и вашия процесор.

Мениджър на пароли и идентифицирайте защита срещу кражба

Това е чудесно да има и. Един обикновен мениджър на пароли може да ви управлява навсякъде между 30-80 долара на година и да идентифицира защитата от кражба е приблизително същото. TotalAV включва и двете в професионалната версия, което може да ви спести $ 100-150 годишно.

Като цяло TotalAV е капитанът на безпроблемно преминаване на незащитени потребители на компютър към потребител на антивирусен компютър. Преминаването към последното е важно.

Те правят това, като правят потребителския интерфейс изключително интуитивен, както и гарантират, че техният софтуер премахва зловредния софтуер веднага. Екипът за поддръжка на клиенти TotalAV също е в най-високия клас на екипите за поддръжка на антивирусни програми и може да помогне на всеки потребител с проблеми, които могат да възникнат или просто да помогне на всеки да започне работа със софтуера

Другият фантастичен аспект на TotalAV, който си струва да се спомене, е техният встъпителни цени. За първата година на използване можете да получите пълна цена.

Като цяло чудесен избор не само за AntiVirus, но и за цялата защита.

# 2. AVAST Безплатно

(Не, не се говори като за пиратски ден)

Винаги искаме да следваме да пишете AVAST с „ye mateys“, но ще се опитаме да се въздържаме. Ами сега. Твърде късно. Всички шеги настрана, това е най-добрият избор на по-добър от елф на рафта в безплатна защита от лоши неща.

Страхотни отчети и тестове, както и куп бонус функции, които го катапултират глава на глутницата от нашите препоръки. Единственият истински недостатък е, че функциите на мениджъра на пароли не са толкова здрави, колкото бихме искали. Присъдата: бихте могли да направите по-лошо, но би било трудно да се направи по-добре.

  Най-добри екрани за поверителност на компютъра

# 3. AVG антивирус

(Все още е в играта)

AVG е ветеран от безплатните войни за AV софтуер. Последните актуализации в дизайна и потребителския интерфейс не са променили това. Все още е надежден избор за онлайн защита. Лабораториите за тестване обичат AVG толкова, колкото и ние.

Откриването на зловреден софтуер е страхотно и ние сме влюбени в функцията за приставки, която ви казва дали уебсайтът е злонамерен или не. Единственият недостатък, който беше отбелязан, беше, че е необходимо завинаги да завърши първоначалното сканиране (което всъщност може да е добро) и анти-фишингът не беше толкова силен, колкото се надявахме. цялостен, AVG остава идеален избор за безплатен AV софтуер.

# 4. Bitdefender

(Обратно на натоварено с функции)

Спомнете си, когато споменахме как някои компании използват същата основна сигурност в безплатната версия като платената? Ето един пример за тази идея в действие. Проблемът е, че в безплатната версия липсва всяка полезна функция на платения Bitdefender.

Ако обаче търсите безпроблемна основна защита срещу всички угри, които се въртят навън онлайн и можете да живеете живот без камбани, това е солиден продукт, който генерира най-високия резултат срещу фишинг. Ако вече имате стандартната защита на Windows, това е чудесна добавка.

# 5. Check Point ZoneAlarm

(Мех … има добро и лошо)

Въпреки че лицензира някои от червата си от уважаваната антивирусна марка Kaspersky, ZoneAlarm предлага смесена чанта с ефективност на сигурността. От една страна, защитната стена работи чудесно в двете посоки и предлага истинско спокойствие.

От друга страна, няма независими лабораторни тестове на този продукт. * Вдигане на рамене * Едно нещо, което отбелязахме, беше липсата на анти-фишинг функции, което е доста голямо нещо, което не трябва да се пропуска. Все едно да ви продадат кола без волан. Не е лош избор, ако нямате нужда от цялостен пакет за сигурност.

# 6. Cybereason RansomFree

(Друг слой сигурност)

Cybereason носи лазерно рязък фокус върху специфичен тип атака на злонамерен софтуер – ransomware. Това е когато злонамереният софтуер е въведен на вашата машина и го заключва, което го прави неизползваем, докато не платите такса (откуп) за освобождаването му..

Ако имате данни или важни файлове на вашата локална машина, това може да бъде катастрофално проникване. Тестването беше смесена торба. Продуктът се представи добре срещу реални атаки за откуп, но след това не успя да открие симулирани версии.

Все пак, това е безплатно и предлага поне опит за защита срещу вземането на вашия компютър за заложник. Не можеше да навреди на нищо.

# 7. Лаборатория Касперски

(Руснаците отново – о, моя!)

Нека да извадим това от пътя. В непрекъснатия разговор за връзки с руснаци, Лаборатории Касперски бяха хвърлени в сместа, но не видяхме доказателство за нищо, така че ще продължим да изтъкваме, че този продукт получава най-добри оценки от независими тестери.

Безплатната версия се представи само адекватно за нас срещу злонамерен софтуер при тестване, въпреки че беше чудесна за издушването и елиминирането на опити за фишинг. Не са включени усъвършенствани функции или директна техническа поддръжка с безпроблемния продукт. Само а рок-солиден съюзник в продължаващата битка срещу лошите кибер неща.

# 8. Начало на Софос

(Защита на бизнеса за домашна употреба)

Sophos работи от бизнес страна на оградата отдавна, никога не обръщайки внимание на потребителския пазар. Домът на Софос е техен първо начинание на тази нова територия и бихме казали, че това е успешен ход.

  Най-добрите браузъри за поверителност (и най-лошото)

Подобно на Касперски, резултатите с независимите лаборатории бяха впечатляващи, особено при отблъскване на зловреден софтуер и предлагане на чист, чист интерфейс. Резултатите от нашите собствени тестове не бяха толкова впечатляващи, но не достатъчно лоши, за да извлекат препоръката ни.

3 Достойни платени антивирусни продукти

Не се чудете да видите същите имена от безплатния списък в нашия списък с AV доставчици, за които плащате. Както споменахме, повечето компании в бранша използват безплатни версии като примамка, за да ви накарат да преминете в крайна сметка до платената платформа.

Нищо лошо в това няма. Просто трябва да решите дали вашата нужда от защита надхвърля това, което получавате безплатно.

Ето трите платени AV продукти, които считаме за по-добри. Защо три? Защо не?

# 1. Bitdefender Antivirus Plus ($ 39.99 / година)

Осъществявайки името си, вие със сигурност получавате повече от проста антивирусна защита с това кученце. Включени са и мениджър на пароли, закален браузър, сигурно изтриване, защита от компютър и други.

Липсват защитна стена, защита от спам и родителски контрол. Вероятно ще можете да го намерите за $ 24 на година на открития пазар, което ви осигурява защита за едно устройство. Впечатляваща ефективност както в лабораторните тестове, така и при нашите практически тестове, макар че установихме, че е малко по-малко ефективна при блокиране на зловреден софтуер, отколкото учените. Малко пари за много защита.

# 2. Антивирус на Каспески ($ 59,99)

Ние не сме единствените, които пеят похвалите на Касперски Този продукт е възхвален от независими лаборатории и дори е включен в списъка избор на редактора в престижни уебсайтове като PC Magazine, така че не се стесняваме да заемаме гласа си на припева на позитивите.

Особено забележима е функцията System Watcher, която държи под око и злонамерено поведение от всичко, което се движи там в интернет. Макар и да не е рекламиран като измамник-разбойник, той прави основно същото. Предлаганият му MSRP е близо шестдесет долара, но трябва да можете да го намерите за около половината от това чрез търговците на дребно.

# 3. McAfee AntiVirus Plus ($ 59,99)

Може би най-добрата сделка върви. Единичен абонамент, който можете да намерите за 19,99 долара / година, ви осигурява защита за всяко устройство с Windows, Android, macOS и iOS, което притежавате вие ​​или всеки от вашето семейство.

Това е признание за факта, че домакинствата вече нямат нито един настолен компютър, чрез който имат достъп до интернет. Но работи ли? McAfee отдавна е признат за високо име в борбата срещу кибер пакостите и то с добра причина. Като цяло се оценява добре както в нашите тестови, така и в независими лаборатории.

Долния ред

Няма да си губим времето, като повтаряме причините, които може да изберете между безплатен или платен AV софтуер. Последната точка, която бихме искали да направим, е трябва да изберете едно или друго ако в момента не сте защитени. Повярвайте ни – лошите ще ви получат в крайна сметка и когато го направят, ще ви се иска да сте приели нашия съвет. Успех там!

Също…

Ако сигурността онлайн е проблем, определено препоръчваме да прочетете най-добрите VPN-та там, а след това да си вземете висококачествена система за управление на паролите.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me